Şimdi Ara

Gtx 970 Mhz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçenlerde fps sorunu yaşıyordum msi afterburning ile kontrolleri yaptım Örnek olarak cs go yu ele aldım sürekli girdiğimden, ve normalde 299 - 270 arası gidip geliyor ve değerler

Gpu kullanımı %50-%65 arasında sıcaklık değerleri 50 yi geçmiyor mhz de 1036 civarlarında

Fps problemi yaşadığımda gpu kullanımı %20-%25 lere düşüyor 40 derecelere geriliyor mhz ise 700-735 arasında gidip geliyor sorunun ne olduğunu tam kestiremedim

ama güç problemi yaşıyor olabilir miyim psu yetiştiremiyor olabilir mi bir kaç sefer win 10 ve win 8.1 sürümlerini denedim hepsinde aynı sorunu yaşıyorum bu zamana kadar böyle sorunlarım yoktu ortalama 7 aydır kullanıyorum sistemi

i7 6700k ssd 16 ram gtx970 cooler master sıvı soğutma var psu da 500 w cooler master

Yoksa gerçekten ekran kartında sorun mu yaşıyorum ?

sizin yorumlarınıza göre artık garantiye göndereceğim yada psu yetersiz ise onu değişeceğim.

• CPU sıcaklığını da kontrol etmek lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gobl1n kullanıcısına yanıt
    oda 47-55 arasında
  • de1uxee D kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemi ve oyunun yüklü olduğu HDD'lerin SMART verilerini de kontrol etmek lazım.

• Akşam kontrol edeyim okuma yazmada sorun yok tu

Gtx 970 Mhz sorunu
    Gtx 970 Mhz sorunu

Buda fps düştüğünde ne olduğunu gösteriyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSİ GTX 970 4GB 600TL
    5 yıl önce açıldı
    3200mhz ram oc sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Denetim masasındaki ayarları maksimum performansa getirip oynamayı deneyebilir misin? Ayeıca Nvidia denetim masasında da böyle bir ayar olmalı. Olmazsa anakart için BIOS update, olmazsa CPU'nun güç tasarrufu modlarını BIOS'tan iptal?

• Hepsi yapılı

DDU ile Nvidia driver'ını kaldırıp, eski bir driver test edebilir misin? PSU'nun problem çıkarma ihtimaline karşı, ödünç bir PSU ile test edebilir misin? Normal şartlar altında problem çıkarmaması lazım PSU'nun. Kapasitesi yeterli, markası iyi.

maalesef sonuç yine aynı zaman zaman düzelip zaman zaman aynı sorun oluyor
    Edit

ekran kartı ve güç kaynağını garantiye gönderdim sorun bulunamadı başka bir ekran kartı denediğimde sorun olmadı
  • Geforce Experience' ile tekrar temiz kurulum yapmayı denediniz mi?
    Bu arada FPS sorunundan kastınız nedir, fps drop mu?
    O zaman sorunun ekran kartında olduğu ortada gibi. O da 970 miydi?

şuan da yeni bilgiler öğrendim msi anakartım da slow diye bir özellik varmış oc için bu moda alıyor işlemciyi ve 0.80 ghz de çalıştırıyor buda gpu kullanımını ve fps yi kırıyor onu çözdüm şuan normal ama
    cs ,gta5 euro truck gibi oyunlarda herşey normal ,

black ops 3 de sıkıntılı bir durum var gpu yine 99 civarlarında kullanım cpu da 95 -100 civarında oluyor sadece bu oyunda böyle

Gtx 970 Mhz sorunu

gta 5 de gpu 99-97 iken işlemci 50-70 arası gidiyor geliyor

8gb ram kullanmaktayım bundan dolayı sorun yapar mı ?

Her şey normalleşmiş. GPU'nun 100, CPU'nun daha düşük olması ideal. Güç tasarrufu modlarını BIOS ve denetim masasından iptal etmeni, olmazsa BIOS'u update etmeni tavsiye etmiştim. Anakart o ayardayken başka kart taksan da perfornans vermemesi lazım. Başka kartla problemsiz çalıştığını yazmıştın. Neyse, çözüldüğüne sevindim.

...8 GB de yeterli bu arada. Bahsettiğin oyun hem CPU, hrm GPU'ya yükleniyor demek. Bottleneck birinden birine shift ediyor. O da normal.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.