Şimdi Ara

Ziraat mühendisliği okuyan var mı??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
6.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu bölümle baya haşır neşirim Bana en uygun bölüm olarak buna karar verdim.Aranızda bu bölümü okuyan var mı? Kaç puan gerekir ve tavsiyeler...

• Puanı gayet düşük ve yıllar geçtikçe tercih edilmeyen bir bölüm olmaya başladı. Ayrıca mezun olunca da iş bulabileceğini sanmıyorum. Yine de senin isteğine ve kendini yetiştirmene bakar.
  • Yorumunuz için teşekkürler...
  • bence gerçekten istiyorsan oku çünkü iş durumları ortada,bunu bilen öğrenci de tercih etmiyor bu bölümü puanlarına bakarsan bazı üni.lerin puanı bile yok çünkü kontenjanı dolmamış..

ama dediğim gibi gerçekten istiyorsan,organik tarım işinde vs.. iş bulunabilir yine de..
  • istiyosan iş bulunur iş bulunmaz diyenlere kafayı takma
    iş bulamayanların çoğu aylak aylak gezen insanlardan oluşur
  • Aklıma yatan şimdilik bu bölüm var.
  • Tavsiye etmiyorum. İşiniz hazır değilse okumayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Uzatmalı son sınıfım. Sor kardeşim bildiğim kadar yanıtlarım. İş yok diyenlerede inanma. Bir kaç arkadaşım daha mezun olmadan işe başladı. Finallerden sonra bende işe gireceğim bi terslik olmazsa

Ayrıca şunuda söyliyeyim; eskiye göre gözden düştü ama ileride yine eski yerine gelecek. Şuan durum bunu gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 18 Ocak 2011; 2:26:45 >
  • Yan odamda iki kişi var, ikisi de hayattan bıkmış durumdalar. Mecburiyetten okuyorlar bir nevi. Arkadaşın da dediği gibi işin hazır değilse uğraşma.
  • ben 2. sınıfım iş bulamassın diyenleri anlamıyorum mezun olanlar gayette işe giriyorlar.işsizlik var diyenler hangi bölümde iş problemi yokki.eğer ilgin varsa oku eğlenceli bir bölüm fakat puanı düşük diye eğitiminin kalitesiz veya kolay olduğunu düşünme ankara üniversitesindeyim kök söktürüyolar valla.
  • Bir akrabam çanakalede okuyor bu bölümü.Adam 3 ay nete bile girememiş

Yorumlarınız için teşekkürler
  • kpss puanları çok düşük. ama ilerde ne olur bilinmez. keşke bu bölümü okusaydım ama iş işten geçti.
  • deep_water profilinizi göremediğimden size mesaj atamadım.Müsait olduğunuz bir zaman sizden Ziraat müh. hakkında bilgi almak isterim.İlginiz için teşekkürler...
  • benim babam ziraat mühendisi. tarım kredi kooperatiflerinin bir şubesinde müdür. adam yatıyor, imza atıyor. ara sıra yeni ürünleri tanıtmak için geziler var gidiyor otelde rahat 3-4 gün tatil yapıp geliyor. iş bulursan çok güzel iş
  • Yer konusunda pek sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum ama aklımda artık bilgisayar öğretmenliği'de var.Bölümüm de zaten bilgisayar.İkisi arasında bir tercih yapacağım bakalım.
  • Eğer sevdiğin ve ömür boyu yapmaktan sıkılmayacağın bir meslekse tercih et.

Benim eşim Ziraat Müh. Yalnız bu bölümde kendi içinde toprak, tarla bitkileri vs. diye ayrılıyor bilgin olsun.

Çoğu bölümde olduğu gibi bundada mezun sayısı çok fazla olduğu için iş bulmada sıkıntı yaşanabilir. Devlet geçen senelerde her köye bir ziraat müh. projesi kapsamında epey alım yaptı. Özeldede eğer imkanın varsa toprak analiz laboratuvarı kurabilirsin ama şu anda epey açıldı ilçelerde bile 2'şer tane oldu.

+ hangi bölümü seçersen seç en erken 4 sene sonra mezun olacaksın, seçeceğin mesleğin 4 sene sonraki duruma göre karar ver
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.