Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
609
Cevap
28
Favori
38.667
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samiyenhell

    3,5 yıl önce Ziraat'ten 0,86 oranla çekmiştim. Şİmdi 0,98'i lütufmuş gibi sunuyorlar.
    Geçen yıl nisan ayında 0.88 civarıydı faiz ama vermediler vakıfbankdan çekmiştik faiz oranıda 0.92ydi.



    Nisan 2017

    Banka 120 Ay 96 Ay
    Garanti Bankası 1,28 1,03
    Ziraat Bankası 0,88 0,88
    Halk Bankası 0,89 0,89
    Denizbank 1,14 1,14
    İş Bankası 0,90 0,90
    İNG Bank 1,12 1,12
    Akbank 0,99 0,99
    Vakıfbank 0,92 0,92
  • eternalsun kullanıcısına yanıt
    300 bin Tl su anda yüzde 14 faizle 10 senede yaklasık 700 bin tl getirir.



    300 bin tl kredi 0.98 den 10 senede toplam geri ödemesi masraf hariç 510 bin civari.



    Yani 10 sene sonra elinde 700.000 olcak ve evin olcak diyor.



    Tabi bunun için faizlerin 13 14 bandından düşmemesi lazim yani fazla hayalcilik 10 sene ne olacagını kımse bilemez :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: needacar

    Bu mesaj silindi.
    Hocam krediye uygun olmayan daire alın. Yakında af çıkacak imar affı. Sonrra üç beşbin daire başı vererek krediye uygun hale getirin. En az %30 kar yaparsınız. Millet tabi ayıkmadı bu durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • battı balık yan gider mi demişler pek anlamadım :)
    geçenlerde bir reklam vardı ,abi bu ev süper nasıl aldın bunu falan filan diyor
    şu telefonu ara diyor

    altta yazı geçiyor 52 m2 1+1 309 bin tl.den başlayan fiyatlarla ,diye

    ula bunlar yakında kümesi süsleyip püsleyip süper diye satışa koyarsa şaşmayacağım doğrusu :)
    dikkat ettiyseniz "başlayan" sözünü kullandığına göre en kötü konum ,kat vs. demektir ,diğerlerini artık siz düşünün
    bu ülkede en büyük avantaj konut fiyatlarıydı ama artık özellikle İstanbul, Ab. ve Abd. ile yarışır hale geldi

    gerçi illa İstanbul'da yaşayacağım diyenlere bence az bile :)
  • Hocam Allah a şükür benim durumum çok iyi. Ben sadece bu aldatmacayı, millete ait olanların pervasızca transferine sesimi yükseltiyorum. Yoksa daha önce konut almamış alamamış vatandaşa bu ayrıcalık tanınsın amenna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun!
  • Daha 1.5 ay önce 250 bin lira 10 yıl vade 1.17 den çektim, şuan kayıp tapu ile beraber 55 bin lira nasıl olacak bu işler hiç anlamıyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir vurgun daha yapalim cabasi, almiyorum ev mev kupe basacam paralari yinede sizin betoncu yandaslariniza yedirmeyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu dışı zaten siyasi konulardan geçilmiyor. Artık başka hiç birşey konusulmuyor. Burayı bari kirletmeyin. Lütfen. Bu arada oran çok da güzel değil geçen sene 0.88 e veriyordu Ziraat ev kredisini. Fakat şu içinde bulunduğu muz durum göz önüne alınırsa harika. Umarım senin çöpün, bunun sapı diye çok incelemeler kredi verirken. Özel bankalar şak diye çıkarıyorlar ama devlet bankaları 500 TL başka bir yer borcun olsa git kapat gel diyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapılandırma olmaması evet haksızlık lakin şu kriz ortamında,şu şartın sunulması da imkansızdır,faizler yükselmiş,belirsizliğe girmiş bir ekonomi,sırf seçim için yurtdışından kredi alıp, kredi vermek de nedir,acısını yine bu millet çekecektir...madem kendine güvenen bir hükümet neden böyle seçim oyunlarına girer,24 Hazirana kadar hava,su bedava derlerse şaşmam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

    Arkadaslar, bazilari " biraz daha dursa balon patlar fiyatlar ucuzlar " denmis.

    Bu ülkede hiç birşey ucuzlamaz. Helede otomobil ve gayrimenkul. Varsa örnegi paylasın. Adam satmaz bekletir. Yinede ucuza vermez. ( bknz ikinci el bölümü)

    Herkes 500 e takilmis. 500 luk evlerde oturqnlar yokmu. Var. Demekki adamda tassk var. Sende yoksa adamin sucu ne. Degilmi.

    Guzel firsat.
    kardeş balon şöyle patlıyor. şimdi bu emlak balonu ne zaman şişti? 2005/2008 den sonra abd ve Avrupa'nın parasal genişlemeye gitmesinden sonra. hayvan gibi para pompaladılar dünyaya. dolayısıyla faizle çok çok büyük düşüş gösterdi. bizim gibi arabayı evi lüksü seven ülkeler bu ucuz parayı taşa toprağa arabaya gömdük. bunlar ekonomiye geri dönüşü olmayan varlıklar. hatta 2009 ötv yi kaldırıp araba sattı bu hükumet. ha sonra krediler ucuzlayıp para bulmak kolay olduğundan "eve hucum" müteahhit rantına sebep oldu. tabi o zaman dola ucuz olduğundan demir çelik te ucuz. çimento, emtia hep ucuz. 10 liraya yaptığı evi sana bana 100 liraya verdiler. gelecek on yılımızı bankalara ipotek ettirdiler.

    ama devran döndü artık abd de enflasyon yükseliyor ve geçen yıldan beri faiz artırımına gitmeye başladı. ve tahvil alımını artık durdurarak parasal genişlemeyi iptal etti yani muslugu kapattı. bu da doların(artık bir mal oldu) fiyatının hayvan gibi artmasına sebep oldu. şu an avrupa merkez bankası da bunu yapmaya çalışıyor tahvil alımlarını iyice azalttı ama hala riskler olduğundan tam kısamıyor.

    hah işte bu nedenlerle artık ülkeye para girmeyince ve kur artınca biz de faizler aldı başını gitti. çünkü dışarıdan artık ucuz para gelmiyor ki bankalar ucuza kredi versin.

    balon işte burda patlayacak. hemen değil ama patlayacak. hükumetin bir kaç geçici çıkış yolu daha var (imf, dünya bankası vb) ama çare olmayacak. antibiyotik artık çaresiz kalacak. stok ev fiyatları ilk başta mecburen düşecek çünkü adam zamanında 10 tl ye imal etmiş. daha sonra mecburen yeni inşaatlar zarar kesten dolayı ucuzlamak zorunda kalacak tabi alıcı olmayacak çünkü kimsede nakit olmayacak. ama kriz zamanında zengin yine zengin olduğundan ortalıkta ne var ne yok silip süpürecek.

    basitçe anlatmaya çalıştım.
  • Hocam faiz kademeli hesaplaniyor. Siz direkt 10 yil boyunca 500.000 uzerinden hesaplamissiniz. Sonucta odeyerek gidiyoruz ya, borc dustukce faizde azaliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok yanlış yerlere gidiyor konu... Faydalı olmaya çalışsak daha iyi olur.

    Benim söyleyeceğim şeyler biraz daha farklı.

    Öncelikle, konut iki amaç ile alınır. Birincisi kendi evine geçip kira derdinden kurtulmak, ikincisi ise yatırım amaçlı ev almak.

    Birincisi için söyleyebileceğim 1-2 husus var, ona göre değerlendirin.

    * Öncelikle, projeden konut alıyorsanız çok çok iyi araştırın, kimseye güvenmeyin. Ev alacağım diye üstüne bir de dolandırılmayın. Sonra facebook da pek çok onut mağdurları grubundan birine dahil olursunuz... Bu devirde şu müteahhit kesinlikle batmaz diyebileceğiniz bir durum yok maalesef... En iyisi bitmiş, iskanı alınmış, kat mülkiyet tapusu mevcut bir eve girmektir. Zaten aksi durumda hem kira hem de taksit ödemek durumunda kalırsınız, ki bu durum çok hoş bir şey değil, bizzat yaşadım, biliyorum...

    * Bu orandan (0,98) 100bin ₺ kredi alsanız 120 ay için 1421 ₺ ve toplam 170.520₺ ödeyeceksiniz. Krediniz bunun kaç katıysa taksidinizi de o kadar düşünün. Yani 200bin ₺ için 2840 ₺ gibi.

    * Ayrıca bunların üzerine alacağınız evin tapu masrafları, ekspertiz masrafları, hayat sigortası, konut sigortası, DASK gibi ek maraflar eklenecek. Bunları bazı bankalar krediye ekleyelim gibi saçma uygulamalar yapıyorlardı ama halen yaparlar mı bilemem, ancak yaparlar ise kredi faiziyle birlikte sizden çok daha fazla para almış olurlar...

    * Bugün İstanbul için konuşursak, en ucuz 2+1 ev bile 250bin ₺ civarında. Kanun gereği bunun 50bin ₺ si cebinizde olmak zorunda. (oranlar değişmişse düzeltin lütfen). Yine bunu da bazı bankalar çeşitli yöntemlerle karşılamayı teklif edebilirler ancak bu da ödeyeceğiniz taksidin çok daha fazla bir oranla birlikte artması demektir...

    * Bütün bunları hesaplarsanız 250bin ₺ değerindeki bir ev 200bin ₺ kredi kullanımında dahi ek masraflar ile birlikte size en iyi ihtimalle 400bin ₺ gibi bir rakama gelecektir 10 yılda.

    * Bu evi satın almak yerine kiralar iseniz, tahmini 800-1.000₺ gibi bir kira bedeli le kiralayabilir, 10 yılda toplam 96bin -120bin (bugünkü değerler ile) arasında bir rakam ödersiniz.Yani en kötü ihtimalde dahi 300bin ₺ cebinizde kalır.

    * Kiradan kurtulalım maksatlı ev almak isteyen birinin tahminimce geliri 4-5 bin ₺ civarı olmalı, ki zaten bunun altında bir gelirle kredi taksidini ödeyemezsiniz. Yada ödersiniz ama kuru/ekmek/soğan üçlüsünden ekmek/soğan ikilisine geçmeniz gerekebilir.

    * Yukarıdaki koşullar içinde iseniz sizin için en hayırlısı kirada oturmaya devam etmek, her ay bütçenizden artıracağınız bir miktarı (örneğin kredi faizine yakın) kafanıza yatan bir yatırım aracında değerlendirmek. (Altın, Borsa, Fon, Mevduat, BES vb) Emin olun 10 sene sabırla ve düzenli bir tasarruf yaparsanız istediğiniz evi alabilirsiniz. Üstelik 120 ay boyunca bir bankaya mahkum şekilde yaşamamış, sistemin kölesi olmamış, akıl, ruh ve beden sağlığınızı kaybetmemiş olursunuz.


    İkinci grup yatırım amaçlı alanlar.

    * Bu gruptaki arkadaşlara birinci tavsiyem çok iyi araştırma yapmaları. İllaki İstanbul da yatırım yapmak şart değil. Tam aksine şu an İstanbul da ciddi bir arz fazlası var. Ev fiyatları son 3 senedir artmadığı gibi, düşüş var fiyatlarda. (Kendi evim var, çok net biliyorum) Kira bazlı yatırım geri dönüş süresi İstanbul'un en iyi yerinde 300 ay olmuş artık. Daha kötü oranlar da var.

    * Öyle şehirler var ki kira dönüşü 180-200 ay civarı. Tek tek şehir ben de söyleyemem ama ben de bundan sonra tekrar ev alabilirsem tamamen bu konuya odaklanacağım. Şu an benim evimin kira dönüşü 300-330 ay civarı.

    * Yine prim yapması muhtemel olan, halen daha ciddi talep gören yerler var. Örneğin Ege kıyıları halen ciddi talep görüyor ve fiyatlar artıyor. Bir yakınımız son 1 senedir Bodrum'ev arıyordu, dün alabildi ve bu sürede konuşulan rakamları görünce keşke herşeyi satıp Bodrumdan ev alsaymışım dedim...

    * Yine yatırım amaçlı alcaklar daha iyi biliyorlar, alternatif yatırım araçları daha karlı olacak gibi duruyor önümüzdeki 3-5 sene içerisinde. Özellikle FED tarafındaki gelişmeler, Trump psikolojisi dünyayı daha da sıkıntılı hale sokabilir. Ayrıca ülkemizin siyasi ve ekonomik durumu hakkında pek de iyimser bir görüşte değilim. Böyle bir dönemde betona yatırım ne kadar mantıklı olur, bilemiyorum.

    * Bu koşullar altında yine de ev alırım diyorsanız, tavisem maksimum vadeyi 6-7 yıl ile sınırlayın. Ödeyeceğiniz taksit cüzi bir miktar artarken toplamda ödeyeceğiniz rakam ciddi şekilde azalacaktır.

    * Ayrıca, elinde ciddi nakiti olan arkadaşlara çok net tavsiyem, asla liste fiyatından ev almayın, en az indirim miktarı %20 çoğu yerde, hatta yaşadığım şehirden örnek vereyim, Trabzon'da 3 sene önceki fiyatların %30-%40 altında satışlar yapıldığını duyuyorum. Tabii ki bunlar tek tük ve sıkışan müteahhitlerin, daire karşılığı iş yapan taşeronların satışları oluyor genellikle ama bilinki aynı daireyi sizden daha ucuza alacaklar olacak...

    Sürçü lisan ettiysek affola, bilmeyerek yanlış bilgiler verdiysem düzeltenlere şimdiden teşeşkkür ederim...
  • evler ederinden çok pahalı hala. 10-15 senenizi (ki bu ülkede 2 sene sonra ne olacağı bile ön görülemezken) ipotek ettirip maaşınızın yarısıyla ev almayın sakın. isterse faizler 0.1'e düşsün.
  • 90 bin kredi çeksem 10 yıl arkamda bekleyen borç olacak 10 yıl boyunca zor geçimler olacak ama en azından 10 yıl sonra rahatlayacağız bu görüş ile girsekmi bilemedim
  • 1 ay önce kredi çekip ev almıştım. Ziraat'ten 1.15'ten çekmiştim. Şimdi yapılandırma olmuyormuş bu nasıl adalet...
  • Şimdi faiz indi diye talep artınca evlerin fiyatları da artar.Bu işten en zararlı çıkan yine vatandaş olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redwhiteee -- 11 Mayıs 2018; 11:11:10 >
  • almayı düşündüğüm ruhsatsız bir villa vardı, imar barışı çıkınca kredi faizleri ve tapu harçları da düşmüşken affetmem yapıştırırım
  • Sabaha kadar düşündüm 200 nakitim var düşündügüm ev 700 bin tl. 500 kredi alsam 120 ayda aylık ödenem 7100 tl oluyor. Daireyi 2500e kiraya versem geriye 3600 kalır.beni çok zorlar ama alsam süper olur.Ne yapim risk alimmi borç gerçekten yiğidin kamçısımı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbulturkusu

    Sabaha kadar düşündüm 200 nakitim var düşündügüm ev 700 bin tl. 500 kredi alsam 120 ayda aylık ödenem 7100 tl oluyor. Daireyi 2500e kiraya versem geriye 3600 kalır.beni çok zorlar ama alsam süper olur.Ne yapim risk alimmi borç gerçekten yiğidin kamçısımı?
    Hocam geri ödeme 4600 olmazmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.