Şimdi Ara

Ziraat Bankası Vakifbank Halk Bankasi ve Sekerbank Konut Kredi Faizlerini indirdi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
28
Favori
38.707
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eteksen

    Her gelen konuşuyor. Güzel ne yapılsa o bile tü kaka. Ev alacak için güzel bir indirim olmuş yazacak mert insan yok mu?
    İlk evini alacak olanlara yapsalar amenna. Ne için yapıldığı belli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bytepire B kullanıcısına yanıt
    Yatırım amaçlı ev konusunda dediklerinize katılıyorum.



    Ancak evi olmayan birisinin kendi evini alması mantıklıdır. Burada kira hesabı yaparken paranın zaman değerini hesaba katmıyorsunuz.



    Şu an 1000 TL taksit ödersiniz ilk sene

    12000

    13200

    Böyle %10 zam ile gider



    En sonunda 191249 TL kira ödemiş olursunuz 10 yılda . Ayrıca burada doların TL ye karşı değer artışı bir süre sonra girdi maliyetlerini etkiler demir beton iç malzeme fiyatları artar. Ev alacağınız bölgede arsalar dolmaya başladığında arsa maliyeti de artar. Hiç bir zaman bu fiyatlara ev alamazsınız.



    Şu an çalıştığı işine güvenen benim gelirim düzenli olan diyen kim varsa kendi evini almalıdır. Şimdi maaşınızın yarısı olan 2500 TL 5 sene sonra yıllık %10 zam gelse 7320 TL 10.senede 11789 TL olur 9. Sene de maaşınızın 1/4 üne denk gelir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gbriel G kullanıcısına yanıt
    Özsermaye karlılığı diye bir şey duydunuz mu acaba ziraat in nakit varlığı 28.5 milyar TL tabiki milyar dolar kar edecek. %16.4 karlılığı var. Bu şirketler bu parayı hazine bonosuna yatırsa %15 alıyor zaten. Bankalar öyle muhteşem kar eden kurumlar değil ortaya koyduğunuz paraya bakın. Az az çoktan çok gider hesabı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogameci kullanıcısına yanıt
    Kredi maliyeti 11.76 değil 12.63 evet eğer 12.63 den yukarı maliyetle borçlanırsa zarar eder. Bankalar sadece mevduat toplanmaz. Yurtdışı borçlanması da yapabilir. Ama bence kurtarabileceğini düşünmüyorum.



    Ev almak isteyen hemen alsın, bunu 0.88 iken de yazmıştım. Yatırım için mantıklı değil ama kendi evi olmayan biri gelirinin düzenli olduğuna inanıyorsa bu oranları kaçırmamalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evin m2 sine ama net m2 sine ne kadar ödediğiniz önemlidir şu anda lüx betonarme inşaa maliyeti m2 de 1500-1600 TL arasında 1e1 arsa payı da verse 3000 TL m2 maliyeti var. Önümüzde çık sağlam bir borç çevirme krizi görülüyor 600 milyar dolar dış borç var şu anda üretmeden nasıl dönecek belli değil. Şu anda m2 si 6000 TL ye aldığınız ev bir krizde m2 si 3000 e düşebilir dikkat edin. Eğer alacağınız ev daha az maliyetli mahalle arası ufak mütehaid in inşaa ettiği ev ise m2 si 1500 TL civarına satış fiyatı olan bu tip bir ev alınabilir bu tip evler de fiyat düşüşü olmaz yada çok az olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seçimden sonra %2 olacak.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xantorus

    Evin m2 sine ama net m2 sine ne kadar ödediğiniz önemlidir şu anda lüx betonarme inşaa maliyeti m2 de 1500-1600 TL arasında 1e1 arsa payı da verse 3000 TL m2 maliyeti var. Önümüzde çık sağlam bir borç çevirme krizi görülüyor 600 milyar dolar dış borç var şu anda üretmeden nasıl dönecek belli değil. Şu anda m2 si 6000 TL ye aldığınız ev bir krizde m2 si 3000 e düşebilir dikkat edin. Eğer alacağınız ev daha az maliyetli mahalle arası ufak mütehaid in inşaa ettiği ev ise m2 si 1500 TL civarına satış fiyatı olan bu tip bir ev alınabilir bu tip evler de fiyat düşüşü olmaz yada çok az olur
    m2 si 1500 tl dediğin yer hangi şehirde merak ettim.
  • Şu konuya siyaset alet etmeyin diyorlar da, bu faiz indiriminin sebebi siyasi.

    Ayrıca geçen sene temmuz ayında 0.88'di faizler. Şimdi 0,98'e çekmeleri lütuf mu acaba ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aysberg34 -- 11 Mayıs 2018; 18:8:22 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1234Rambo

    aylık % 0.98 faiz oranıyla , 120 ay değil mi ? %117 tutuyor faiz???? benim bilmediğim özel bir şey mi biliyorsunuz? başka etkenler mi var? nedir?
    Siz belliki evde almayacaksınız ve bu işlerdende hiiiiç anlamıyorsunuz Baya baya güldürdünüz beni...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200 bin'lik eve 500 bin çeken mütehatiler için az bile. Bunlar son çırpınışlar gibi duruyor. Az kaldı yakında patlayacaklar. Önümüzü görmenin zor olduğu dönemde büyük kısım girmez bu riske. Çok güzel İtalya, İspanya örneği var. Sene sonuna fiyatlar artık asıl olmasını gerekene iner diye umuyorum.
  • Akrabanızın evini alın arkadaşlar müteahid e para kaptırmanız gerekmez, aldığınız parayı dolara çevirip dolar faizine koyun taksitleri de ödeyin bu da bir seçenek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5.sayfada yazdıklarımı aynen tekrarlıyorum:
    İnşaat sektörü 2-3 yıldır müthiş bir çıkmazda idi.Yaklaşık 1,5 yıl kadar öncede telkin ve baskılar ile kampanyalar vs. yapıldı durum idare edildi.Şimdide kamu bankaları düşük faizli kredi vermeğe zorlanıyor.Mevduat faizleri aylık %14,5-15 brüt (net 12,32-12,75) ve ileridede 16-17 leri göreceği kesin iken sen nasıl %0,99 ile kredi faizi verceksin.Bu resmen kamu bankalarına akıl almaz zararlar yazacaktır.Bu zararlarda elektriğe, doğalgaza, benzine ve daha pekçok şeye zam olarak halka dönecektir.Burada konut kredi faizlerini düşürmekle, iyiliği düşünülen vatandaş mıdır hayır asla; bugün inşaat sektöründeki (çok katlı imarları 1 saate çıkartıp şehirlerin anasını belleyen, 100'e mal edip 600-700'e satıp, milleti devlet iş birliği ile ömrü boyu borçlandırarak , milletinde anasını belleyen ) 40 büyük firma şiddetli yandaştır ve siyasetin finasmanınıda yapmaktadırlar ve asıl düşünülen, korunan bunlardır. Son yaşanan konut kredi faizleri düşürme katakulliside bunları şu anda içine girdikleri çöküşten kurtarma çabalarıdır.Yoksa vatandaş kredi almış, borcuna borç katmış ve sonunda batıp gitmiş kime ne? Ama tabiki vatandaştada beyin ve akıl ve en önemlisi okumuşluk yok, aaa şimdi konut almanın tam zamanı diye her şeyim hıyar diyene tuz alır koşar, önümüzdeki devası mortgage krizini ve fiyatların en az %25-30 düşeceğini hesaplayamaz ve sonundada belasını bulur.Tüm bunlara ek olarak Ülker Grubu, Doğuş Grubu ve İnanlar İnşaat (bunlar buzdağının bilinen yüzü) sermayelerinin büyük kısmını yurtdışına peyder pey yatırım adı altında aktardılar(yaklaşık 1,5 yıldır sürüyordu) şimdi ne yapıyorlar bankalarla borç yapılandırmasına giderek kendilerini kontör garantiye alıyorlar.Daha böyle 25 e yakın çok büyük firma var.Bu adamlar sizce kerizmi? Niye kaçıyorlar? Tüm bunları 30 yıllık inşaat mühendisliği tecrübem ve bilgilerimle yazıyorum.Sonuç bu kafa ile dolar seçime kadar 5 TL.yi ülkede anasınınkini görecektir. Seçimi AKP alırsa ne olur (inşallah olmayacak) Allah, peygamber , kuran , bunları yapanlar dış mıhraklar söylemi ile ,herşeye %50-60 zam olsada Allah razı olsun diyen kesimle yola devam ederler.Millet itifakı gelirse işleri bu içine sıçılmış ekonomide işleri çok ama çok zor, Allah yardımcıları olsun.




  • ademtulu kullanıcısına yanıt
    bu ekonomik ortamda yüzünüzü güldürdüysem ne mutlu bana. Allah da beni güldürür umarım.
  • İndirseler nereye yarayacak mutahitler 15000 lik bir evi 180000 bine cikardilar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deccar kullanıcısına yanıt
    180’e gecekondu alamazsın, hangi il?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah herkese nasip eder inşallah ama bu ortamda borçlanmayı mantıklı bulmayanlardanım...Bir süre beklenmeli bence...
  • konudaki herkes ekonomi uzmanı
  • ekdellal kullanıcısına yanıt
    Sivas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konut kredisi çekip dolara basabiliyor muyuz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ÇevreMühendisi

    konut kredisi çekip dolara basabiliyor muyuz ?
    Şakamı : )

    Konut kredisi ile daire fiyatının %80 ini banka karşılar.Bu birincisi.İkincisi krediyle aldığın ev senin değil kredi bitene kadar bankaya aittir.Süre bitmeden kalan tutarı ceza ile ödeyip kapatabilirsin anca.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.