Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.818
Cevap
59
Favori
196.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
71. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi tv oled olunca belki dolby vision da isteyeceksiniz dolayısıyla doğru topictesiniz z9x yerine z1000 pro istediğinize göre içine disk mi takacaksınız yoksa geriye kalan tüm özellikleri aynı

bu aletlerin netflix destekleri var ama yarın ne olur belli olmaz ayrıca henüz stereo sesli lx88 varken ayıp olur

nvidia shield belki size daha çok hitap edebilir en azından dolby vision ve hdr desteği netflixte sorunsuz plex kurup kodi üzerinden m2ts ve mp4 dolby vision mkv de oynatabiliyor ama kullanımı biraz daha beceri ister zidooya gre tak çalıştır bir cihaz değil pcve android bilgisi gerekir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

Şimdi tv oled olunca belki dolby vision da isteyeceksiniz dolayısıyla doğru topictesiniz z9x yerine z1000 pro istediğinize göre içine disk mi takacaksınız yoksa geriye kalan tüm özellikleri aynı

bu aletlerin netflix destekleri var ama yarın ne olur belli olmaz ayrıca henüz stereo sesli lx88 varken ayıp olur

nvidia shield belki size daha çok hitap edebilir en azından dolby vision ve hdr desteği netflixte sorunsuz plex kurup kodi üzerinden m2ts ve mp4 dolby vision mkv de oynatabiliyor ama kullanımı biraz daha beceri ister zidooya gre tak çalıştır bir cihaz değil pcve android bilgisi gerekir
    Evet Dolby Vision isterim diski içerisine takmak benim için daha avantajlı olacak kullanım açısından netflix önemli değil satın aldığım cihaz ile çok uğraşmak istemem açıkçası lakin PC bilgim var eski yıllarda çok uğraşım oldu bu konuda forumda çok PC parçaları sattım ama artık yaşlandım galiba satış sitelerin birinde UHD 2000 buldum 12000TL yazmış sahibi bu fiyat bu ürün için normal mi değermi sizce.

• quote:

Orijinalden alıntı: mcsingins

Evet Dolby Vision isterim diski içerisine takmak benim için daha avantajlı olacak kullanım açısından netflix önemli değil satın aldığım cihaz ile çok uğraşmak istemem açıkçası lakin PC bilgim var eski yıllarda çok uğraşım oldu bu konuda forumda çok PC parçaları sattım ama artık yaşlandım galiba satış sitelerin birinde UHD 2000 buldum 12000TL yazmış sahibi bu fiyat bu ürün için normal mi değermi sizce.

Alıntıları Göster
    ooo tam da düşündüğüm gibi yazarken aklım gelmişti aslında

Bu aletler media player disk oynatamazlar ben hddte arşiviniz var sandım

size belki de 4K UHD Blu-ray Oynatıcı lazım

uhd2000 o parayı asla etmez eski bir cihaz ama hi-fi özelliği nedeniyle pahalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 29 Ağustos 2020; 23:36:17 >

• quote:

ooo tam da düşündüğüm gibi yazarken aklım gelmişti aslında

Bu aletler media player disk oynatamazlar ben hddte arşiviniz var sandım

size belki de 4K UHD Blu-ray Oynatıcı lazım

uhd2000 o parayı asla etmez eski bir cihaz ama hi-fi özelliği nedeniyle pahalı

Alıntıları Göster
    Özürdilerim disk derken hdd içine takılan demek istedim. tavsiyenizi değerlendiririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcsingins -- 29 Ağustos 2020; 23:42:19 >
  • o zaman bir şekilde almanız lazım z1000 proyu Türkiyeden bulamazsınız zaten henüz satışa çıkmadı galiba teslimat 8 Eylül filan gibi

uhd2000 doby vision desteklemez 4k bluray tavsiyem dsikler içindi onlar da hddten okumaz
  • quote:

o zaman bir şekilde almanız lazım z1000 proyu Türkiyeden bulamazsınız zaten henüz satışa çıkmadı galiba teslimat 8 Eylül filan gibi

uhd2000 doby vision desteklemez 4k bluray tavsiyem dsikler içindi onlar da hddten okumaz
    Bilgiler için teşekkür ederim, Eylül yakın gelince alırım. ben ürünün yeni çıkacağını bilmiyorum sağolun çok işime yaradı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcsingins

Bilgiler için teşekkür ederim, Eylül yakın gelince alırım. ben ürünün yeni çıkacağını bilmiyorum sağolun çok işime yaradı.

Alıntıları Göster
    estağfirullah içine disk takılabilen dünyada tek dolby vision media oynatıcı ama z9x ile yazılım aynı olduğu için burayı takip edin dolby vision akış biçimleri bayağı çeşitli ve bazılarını çözemiyor HDR gibi değil
  • quote:

estağfirullah içine disk takılabilen dünyada tek dolby vision media oynatıcı ama z9x ile yazılım aynı olduğu için burayı takip edin dolby vision akış biçimleri bayağı çeşitli ve bazılarını çözemiyor HDR gibi değil

Alıntıları Göster
    Pekala DH app indireyim herzaman PC olmuyorum oradan takip edebilirim.
  • Edin topici başlatan arkadaşımız beta testeri zaten zidoonun ayrıca alan arkadaşlar buraya görüşlerini yazarlar
  • quote:

Edin topici başlatan arkadaşımız beta testeri zaten zidoonun ayrıca alan arkadaşlar buraya görüşlerini yazarlar
    Z9x mi nvidia shield tv mi? Zidoo z9x nereden bulacağız.?
  • Kullanım tercihleri belirleyici olmalı nvidia streamer cihazı olarak üretilmiş yani kusursuz bir netflix desteği var AI upscale diye yapay zeka destekli bir upscale motoru var 720p veya 1080p filmleriniz varsa 4k tvde güzel görünecektir öte yandan bir native oynatıcısı yok yani kodi kurup oradan oynatmalı ya da google play storedan oynatıcı yazılım indirmelisiniz çok mu zor biraz androide aşina iseniz herşeyi yaparsınız açıkçası benim tv netflix desteği kısıtlı olduğu için nvidiayaya geçtim memnunum ayrıca plex kurup kodi üzerinden dolby vision mp4 ve m2ts dosya oynatabiliyor nvidia ama bizim tvler samsung olduğu için çok da bize hitap etmiyor

Z9x'e gelince realtekin en son 1619 dr chipsetini kullanıyor vs10 dolby vision motoru ile en gelişmiş dolby vision desteğini veriyor ancak üretici çinli olduğu için netflix lisansı yok netflixi 4k hdr gösteriyor ama ses dolby atmos değil uğraşıyor zidoo ama garanti vermiyor resmi destek de sunmuyor

ama VP9 profile 2 desteği var nvidiadan farklı olarak bu da Youtube 4k Hdr olarak oynatabileceği anlamına geliyor ama henüz test eden olmadı

HDR oynatımında maxfall ve maxcll dediğimiz statik meta verilerini doğru gönderebiliyor tvye bu da sizinkisi gibi gelişmiş tvsi olan arkadaşlar için çok daha doğru HDr görünütleme deneyimi sunacak demektir

Yani sonuç olarak tvnizde netflix olduğundan nvidiaya yönelmenize gerek yok Z9x çok daha kaliteli bir 4k oynatımı sunacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 30 Ağustos 2020; 0:53:33 >

• quote:

Kullanım tercihleri belirleyici olmalı nvidia streamer cihazı olarak üretilmiş yani kusursuz bir netflix desteği var AI upscale diye yapay zeka destekli bir upscale motoru var 720p veya 1080p filmleriniz varsa 4k tvde güzel görünecektir öte yandan bir native oynatıcısı yok yani kodi kurup oradan oynatmalı ya da google play storedan oynatıcı yazılım indirmelisiniz çok mu zor biraz androide aşina iseniz herşeyi yaparsınız açıkçası benim tv netflix desteği kısıtlı olduğu için nvidiayaya geçtim memnunum ayrıca plex kurup kodi üzerinden dolby vision mp4 ve m2ts dosya oynatabiliyor nvidia ama bizim tvler samsung olduğu için çok da bize hitap etmiyor

Z9x'e gelince realtekin en son 1619 dr chipsetini kullanıyor vs10 dolby vision motoru ile en gelişmiş dolby vision desteğini veriyor ancak üretici çinli olduğu için netflix lisansı yok netflixi 4k hdr gösteriyor ama ses dolby atmos değil uğraşıyor zidoo ama garanti vermiyor resmi destek de sunmuyor

ama VP9 profile 2 desteği var nvidiadan farklı olarak bu da Youtube 4k Hdr olarak oynatabileceği anlamına geliyor ama henüz test eden olmadı

HDR oynatımında maxfall ve maxcll dediğimiz statik meta verilerini doğru gönderebiliyor tvye bu da sizinkisi gibi gelişmiş tvsi olan arkadaşlar için çok daha doğru HDr görünütleme deneyimi sunacak demektir

Yani sonuç olarak tvnizde netflix olduğundan nvidiaya yönelmenize gerek yok Z9x çok daha kaliteli bir 4k oynatımı sunacaktır
    Netflix neden Çinli Xiaomi'ye lisans verdi?

Shield'a reklâmsız Smart YouTube uygulamasını kurun. Mi Box'da lisanslı uygulamayla YouTube'daki HDR videoları açmıyordu, Smart YouTube'la HDR aktif oldu.
    Tabiî otomatik olarak HDR'lı açılmıyor videolar, videoya girince kalite ayarlarından 2160p HDR'ı seçmeniz gerek.

• O zaman her önüne gelen çinliye vermiyor diyelim
  • Yalnız aşkolsun biz alınca böyle mi yapıyoruz insan bir iki satır karalar şuralara söz maşallah diyecez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tulû

Papirus hocam ,gerçekten çok üzüldüm yaşadığınız bu duruma ,şevkiniz ve heyecanınız kırılmış.
    Bence vazgeçmeyin sevdanızdan , hem yazık değil mi emeklerinize bir kaç iş bilmez yüzünden küsüp ,kaçıyorsunuz ?

Zidoo 'dan test ürünü istemek için e-mail dışında başka bir iletişim yöntemi kullanıyor musunuz ?
    Biraz geç oldu ve anca cevap verebiliyorum.

Zidoo'dan test ürünü istemek gibi birşey yok.Bizimkisi tamamıyle gönül bağı ile oluşan bir süreç.Şöyle ki :

Bundan yaklaşık 5 yıl önce Zidoo'nun çıkardığı ilk ürün olan Zidoo X9'u yurtdışından satın aldığımda Türkiye'deki ilk kullanıcılardan biriydim.Haliyle yaşadığım her sorunu ( ki özellikle Türkçe altyazı desteğini geliştirme anlamında ) Zidoo'ya mail ile bildiriyordum.Bu mailleri o kadar sık gönderiyordum ki firmaya , cihaz yazılımının rayına oturmasında hakikaten etkisi oluyordu bu tespitlerin.Dolayısıyla firma ile başlayan bu sık mesajlaşmalar ilerleyen zamanda dostluğa dönüştü ve X9'dan sonra çıkartacakları model olan Zidoo X9S'in arayüzünü Türkçe'ye çevirme konusunda yardımcı olmamı istediler benden.Bu cazip teklifi kabul ettim ve firma arayüzü türkçeleştirmem karşılığında bana hediye olarak Zidoo X9S'i gönderdi.Bende cihazın İngilizce olan arayüzünü , ( oğlumun da desteği ile ) elimizden geldiği kadarıyla Türkçe’ye çevirmeye çalıştım ...

Bundan sonraki süreçte ikili ilişkilerimiz her zaman çok iyi oldu firmayla.Sadece zaman zaman yazıştığım elemanların görev değişikliği ve işten ayrılmaları gibi sebeplerle yeni gelen kadrodan dolayı süreç yavaşlasa da bu yeni elemanlarla da dostluk kurmam zor olmadı ve çıkartıkları her yeni chipsetli modelden test amacıyla bana sürekli gönderdiler.

Yani ben hiçbir zaman test ürünü isteyen birisi olmadım Zidoo'dan ama hem cihaz yazılımın rayına oturmasında onlara hızlıca yaptığım geri dönüşler , hem de cihazlarının Türkiye'deki tanıtımına yaptığım katkılar sebebiyle her yeni chipsetli modeli kendileri gönderdi bana ve hâlâ da gönderiyorlar.

Dolayısıyla benim Zidoo'daki Beta Tester'lığım firmayla ikili ilişkilerimin en başından beri iyi olmasından dolayı onların teklifiyle başlayan ve devam eden bir süreç.Yoksa Beta Tester'lık için başvuru merci , bu işin prosedürü , gerekli kriterler v.s benim hiç bilmediğim ve ilgilenmediğim detaylar.

Bilgin olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 30 Ağustos 2020; 20:50:51 >

• Bana gönderilen Zidoo Z9X ile ilgili son gelişmeleri özetleyeyim.

Önceden de yazdığım gibi Fedex'te yaşanan komediler zinciri dolayısıyla ürünü almaktan vazgeçmiş ve ürünün Zidoo'ya geri iadesi için talimat vermiştim Fedex'e.Bunda da gerçekten kararlıydım , zaten yakın dostlarım da çok iyi biliyor bu süreci.

Ama bunun akabinde Zidoo firması ürünün kendilerine geri gönderiminin çok daha maliyetli olacağını , bu yüzden gümrükte çıkarılan 95 Euro'luk gümrük vergisini kendi finans departmanlarının karşılayacağını ve FEDEX'e tekrar dönüş yapıp geri iadeyi durdurmamı istedi benden.Bende bu istek üzerine ( istemeden de olsa ) tekrar FEDEX'le iletişime geçtim ve iade sürecini durdurarak ürünle ilgili gümrük işlemlerini biran önce tamamlamalarını istedim.

Sonrasında Çin'den Türkiye'ye para transferinin yapılmasında yaşanılan bazı garip aksaklıklar ve bir de Fedex'in evlere şenlik gevşekliği yüzünden bir 10 günde öyle geçti.

En sonunda hafta içinde 95 Euro'luk gümrük vergisini yatırdım FEDEX'e ve Cuma günü gönderdikleri mailde ; ürünle ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını ve 2-3 gün içinde teslimatın sağlanacağı bildirdiler.

Şimdilik beklemedeyim ve yaşanan rezilliklerden sonra ürünün teslim edildiğini görmeden maillere de inanmak istemiyorum açıkçası.

Peki ürüne ait ilk gümrük vergisini ödediğim 3 Ağustos'tan bugüne dek geçen sürede neler oldu derseniz ; gerek FEDEX'le gerekse Zidoo ile yaşanan yoğun mail trafiği yüzünden ister istemez Zidoo Z9X ile ilgili ilk günkü heyecanım kayboldu haliyle.Bundan sonra beraberce toparlar mıyız bilemiyorum , onu da zaman gösterecek.

Kalın sağlıcakla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Bana gönderilen Zidoo Z9X ile ilgili son gelişmeleri özetleyeyim.

Önceden de yazdığım gibi Fedex'te yaşanan komediler zinciri dolayısıyla ürünü almaktan vazgeçmiş ve ürünün Zidoo'ya geri iadesi için talimat vermiştim Fedex'e.Bunda da gerçekten kararlıydım , zaten yakın dostlarım da çok iyi biliyor bu süreci.

Ama bunun akabinde Zidoo firması ürünün kendilerine geri gönderiminin çok daha maliyetli olacağını , bu yüzden gümrükte çıkarılan 95 Euro'luk gümrük vergisini kendi finans departmanlarının karşılayacağını ve FEDEX'e tekrar dönüş yapıp geri iadeyi durdurmamı istedi benden.Bende bu istek üzerine ( istemeden de olsa ) tekrar FEDEX'le iletişime geçtim ve iade sürecini durdurarak ürünle ilgili gümrük işlemlerini biran önce tamamlamalarını istedim.

Sonrasında Çin'den Türkiye'ye para transferinin yapılmasında yaşanılan bazı garip aksaklıklar ve bir de Fedex'in evlere şenlik gevşekliği yüzünden bir 10 günde öyle geçti.

En sonunda hafta içinde 95 Euro'luk gümrük vergisini yatırdım FEDEX'e ve Cuma günü gönderdikleri mailde ; ürünle ilgili tüm işlemlerin tamamlandığını ve 2-3 gün içinde teslimatın sağlanacağı bildirdiler.

Şimdilik beklemedeyim ve yaşanan rezilliklerden sonra ürünün teslim edildiğini görmeden maillere de inanmak istemiyorum açıkçası.

Peki ürüne ait ilk gümrük vergisini ödediğim 3 Ağustos'tan bugüne dek geçen sürede neler oldu derseniz ; gerek FEDEX'le gerekse Zidoo ile yaşanan yoğun mail trafiği yüzünden ister istemez Zidoo Z9X ile ilgili ilk günkü heyecanım kayboldu haliyle.Bundan sonra beraberce toparlar mıyız bilemiyorum , onu da zaman gösterecek.

Kalın sağlıcakla...
    Cihazları bundan sonra ptt ile iste hocam, adamlar üste para'da vermişler gerçi zidoo'ya çok koymuştur bu durum millete 1 usd bile indirim yapmıyorlar..

• complete_ kullanıcısına yanıt
    Burada önemli olan ürünün bir an önce gelmesi olduğu için yani zamandan kazanma hedeflendiği için Zidoo firması mecburen TNT yada Fedex gibi özel kargo firmalarına yöneliyor.Çünkü ürün satışa başlanmadan ; ürünün Beta Tester'lar tarafından ilk incelemelerinin yapılması , mümkün olduğunda yazılımlarla ilgili geri dönüşlerin alınması ve ürünle ilgili ilk incelemelerin de bir an önce sitelerde , forumlarda yayınlanması hedefleniyor.

Dolayısıyla normal gönderim hiçbir zaman gündeme gelmiyor gönderimlerde.Ona bakarsanız daha önceki modellerden olan Zidoo X20 modeli de 2 yıl önce TNT Kargo ile gönderilmesine rağmen 150-200 TL civarında cüzi bir gümrük vergisi ödemiştim ben yanlış hatırlamıyorsam ve gönderildikten 4-5 gün sonra elimdeydi.Bu ürün gönderiminde ise ; yüksek vergili bir döneme , ne yaptığından bihaber bir gümrük memuruna ve de özellikle FEDEX gibi lakayıt , müşterisini gerektiği gibi sürekli bilgilendirmeyen , telefonla bile zor ulaşılan , çözüm odaklı çalışmayan rezi bir şirkete denk geldik biz.Bu da şanssızlığımız oldu hakikaten.Gerçi özel kargoların hepsinde gümrük vergisi riski daha fazla , bu kesin.

" Zidoo'ya çok koymuştur bu durum " konusuna ; bence koymamıştır.Çünkü ürün geri gitse ; geri dönüş maliyeti daha ağır olacaktı onlar için ve bunu en başından istemediler zaten.Onlar hesabını yapmış yani..

İndirime gelince ; Futeko sitesine göre ürünün 246$'lık bir fiyatı var ama rakip firma DUNE'da çıkan ve bu modeldeki 1619DR Chipsetine dahi sahip olmayan ürün için istenen bedel ise 383 $.Yani daha iyi donanıma ve özelliklere sahip ve DUNE'un çıkardığı yeni modelinden 137$ daha ucuz bir üründen bahsediyoruz.

Ama şuna katılırım ; ürün 246$'a değilde keşke daha ucuza çıkartılsaydı diyebiliriz bunda hemfikirim ama bedeli tespit edilen bir ürün için 1 dolarlık bile olsa bir indirim beklemek ilk dönemlerde zor.İlerde belki biraz daha makul seviyelere çekilir satış fiyatı.

Selamlar...

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Hocam senden de test bekliyoruz. Papirus hocam size cihazı gönderecek mi😁
  • Ulen bir iki satır yaz da alet bana gelirse ben de yazarım misal vs10 motoru iş yapıyor mu sende hdr olmayan projeksiyon vardı herhalde
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.