Şimdi Ara

Zidoo X9S , Zidoo X8 ve Zidoo X10 Media Player Kullanıcıları ( Realtek 1295 Chipsetli ) (381. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
8.616
Cevap
66
Favori
339.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Üstad ,

    Öncesini biliyor musun emin değilim.Kısaca özetlersem ; Çok uzun yıllar önce Egreat M32B ile başlayan , Ugoos , M95 , VidonBox gibi ürünlerle devam eden medya oynatıcı merağı hiç hız kesmedi bende

    Sonrasında işyerinden bir dostumun tavsiyesi sayesinde Zidoo ile tanıştım.Zidoo'nun aldığım ilk ürünü de Zidoo X9 modeli oldu.Firmanın ilk ürünüydü zaten.Ama Zidoo firması o dönemlerde Türkiye'de pek tanınmıyordu , çünkü daha yeni bir firmaydı ve Zidoo alan kişi sayısı da oldukça azdı Türkiye'de.

    İlerleyen dönemde Zidoo ile yazışmalarımız başladı.Çünkü cihazda gördüğüm her sorunu bildiriyordum firmaya.Sonrasında Zidoo X9'un arayüzününü v.s. Türkçeleştirme konusunda yardım etmem teklif edildi ve bende kabul ettim.Ama tabii ki bu Türkçeleştirmeyi ben değil , oğlum yaptı sağolsun.Bu tercüme yardımı sonrasında da firma tarafından Zidoo'nun bir sonraki modeli olan Zidoo X9S hediye edildi bana.

    Tabii bu süreçte benim yazışmalarım sürekli devam ediyordu.Sonrasında firma ; Zidoo'yu Türkiye'de duyurduğum ve tanıttığım, forumlarda detaylıca incelemesini yaptığım , yazılım konusundaki sıkıntıları maillerle sürekli bildirdiğim içinde bana önce Zidoo Z9S , bir süre sonrada Zidoo X20'yi hediye etti.Evde iki cihaz olunca Zidoo Z9S'i sattım ve yola Zidoo X20 ile devam ettim.Sonrasında Zidoo X20'yi aziz dostum Sadays'taki Zidoo Z9S ile takas ettim ve Zidoo Z9S'i kullanmaya geri döndüm.

    Ama firmanın bu hediyeleri yüzünden zaman zaman bazı kendini bilmezler tarafından ; Zidoo'yu özellikle kötülemediğim , testlerde sürekli ön plana çıkardığım gibi saçma sapan ithamlarla karşılaştım.Ama umurumda bile olmadı , çünkü aslı astarı yoktu bu saçmalıkların.Zidoo benim babamın malı değildi , umrumda da değildi.Çünkü bedelsiz ürünler almış olsam bile yazdığım mailerde Zidoo'yu yerden yere vurdum.Hiçbir zaman Zidoo'yu kullanıcıların önünde görmedim.Bana göre Zidoo işini gerçekten iyi yapan , yazılım desteği iyi olan , müşteri şikayetlerine duyarlı ama çıkardığı yazılımları test aşamasında iyi test edemeyen bir firmaydı.Ama yeri geldiğinde de eleştirdiğim , maillerde yerin dibine soktuğum bir firmaydı.Bu tarz eleştiri dolu mailler attığımı samimi dostlarım çok iyi bilirler zaten.

    Derken zamanında hayatımıza giren Netflix , Spotify gibi uygulamalar yüzünden Zidoo Z9S'in yanında mecburen Amazon Fire TV Stick kullanmaya başladım.Ee böylelikle de 2 farklı cihaz kullanır oldum evde.İlerleyen dönemde Stick'teki konforu yakından görünce çıtayı daha da yükselttim ve Apple TV 4K ve NAS ikilisine sahip oldum.Böyle olunca da önce Stick'i sattım ve Apple TV 4K ve Zidoo Z9S ikilisini dönüşümlü kullanmaya başladım.Zidoo'yu hemen elden çıkarmama sebebim ise ; sizin gibi kullanıcılar için yazılımları biraz daha test etmek ve cihazın rayına oturmasını beklemekti.Bunun içinde bayağı bekledim zaten.En sonunda " Zidoo Z9S kıvama geldi nasılsa , artık yeter bence " dedim ve evdeki Zidoo Z9S'i de satarak Zidoo ile tamamem vedalaştım.

    Şimdi yola sadece Apple TV 4K ve NAS ile devam ediyorum.Ve açıkçası çokta memnunum.

    Sadece hayatımı biraz daha sadeleştirmek , her işimi tek bir cihazla görmek adına böyle bir adım attım.Ve görüyorum ki çokta iyi yapmışım.

    İlerde başka bir cihaza geçer miyim , geçmez miyim bunu zamana bıraktım.Geçersem de Apple TV 4K'dan bıktığımdan değil , meraktan dolayı geçerim.( Zaten Sadays , daha şimdiden " Sat elindeki Apple TV 4K'yı ve sende Nvidia Shield TV al "deyip gaz vermeye başladı bile.)

    Yazdığım bu satırlar hakkımda bir kronoloji sunumu gibi oldu ama seninle beraber diğer arkadaşlarda okusun ve bendeki Zidoo sürecini bilsinler istedim.

    Sonuç itibarıyla forumdan kopmuyorum , fırsat buldukça buralarda olacağım...

    Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Ocak 2020; 19:20:2 >




  • Papirus hocam açıklama için çok teşekkür ederim. Sizin tarafsız ve samimi yorumlarınız sayesinde x9s aldım ve çok memnunum. Mutlaka olumsuz düşünenler olacaktır o da nazarı olsun :)
    Görüntü kalitesi açısından z9s ile apple tv 4k arasında bir fark farkettiniz mi? Keza film afişleme ve altyazı konusu ne durumda? Elimde eski divx belgeseller var ve ne yazık ki zidoo lisans meselesinden ötürü destek vermiyor.
    Z9S yerine gelecek olan yeni cihazları da çok merak ediyorum. Kumandası IR yerine RF olursa süper olur.
    Birara firmaya Home Theatre uygulamasındaki poster dili seçeneklerine Türkçe eklemelerini rica edebilir misiniz? Bir zararı olmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Apple TV 4K'nın görüntüsü beni gerçekten mest ediyor.Hatta bazı üst seviye donanım kullananlar ( yani projeksiyon ve perde ikilisini yada büyük ekran TV paneli kullanıcılarını kastediyorum ) Apple TV 4K'nın görüntüsünü diğer cihazlardan bile daha iyi buluyorlar.

    Şöyle demek en doğrusu aslında ; Apple TV 4K , Zidoo'nun RTD 1296 Chipsetli modelleri ve Nvidia Shield TV görüntü kalitesi anlamında birbirine yakın cihazlar.Asıl farkları kullanım konforu anlamında bence.

    Apple TV 4K'ya dönersek ; Apple TV 4K'yı Asustor marka bir NAS'la kullanıyorum.Apple TV 4K'da da Infuse uygulaması yüklü.Altyazı , afişleme v.s çocuk oyuncağı inan.Bu açılardan Infuse uygulaması , Zidoo'daki Home Theatre'dan çok daha iyi zaten.Mesela trakt.tv uygulaması ile birebir koordineli çalışıyor Infuse ve seyrettiğim her dizi yada filmi trakt.tv sitesinde otomatik işaretliyor Infuse.Yani ben herhangi bir yerden trakt.tv sitesine girdiğimde önceden seyrettiğim herşeyin " seyredildi " diye işaretlendiğini görüyorum.Bu izlenenleri kayıt altında tutmak için çok iyi bir özellik.Ama Zidoo'nun Home Theatre uygulamasında , trakt.tv desteği yok mesela.

    https://trakt.tv/

    Seyredemediğin DivX formatlı filmlere gelirsek : Home Theatre'ın açmadığı bu tarz kodekli filmleri , KODI üzerinden seyredebilirsin.Ben zamanında öyle yapmıştım.

    Zidoo'dan bundan daha fazlasını beklemiyorum şahsen : Çok daha iyi görüntü veren medya oynatıcılar çıkartabilir ilerde desem şimdikilerde bana göre çok iyi görüntülere sahip zaten.Zidoo'daki elsiklik görüntü kalitesinde değil ki , konforunda.Bunu hepimiz biliyoruz.

    Dolayısıyla Zidoo'nun bana ve benim gibi düşünenlere hitap edebilmesi için Netflix lisansı alması konusunda adım atması şart.Bu lisansı aldığında haliyle cihazlarının arayüzü de değişir , konforları artar v.s. Yoksa Dolby Vision , HDR+ v.s ne çıkartırsa çıkartsın bir yere kadar.

    Kullanıcılar artık mümkün olduğu kadar az ama konforlu cihazlar kullanmak istiyor.Örneğin Zidoo X20'ye 4-5 milyar para vereceksin ama 30$'lık Amazon Fire TV Stick'teki Netflix lisansına ve konforuna sahip olamayacaksın.Yok öyle bir dünya.Ki bence firmada olmadığının farkında.

    Dolayısıyla Zidoo'nun yeni ürünleri tasarlarken çok iyi düşünmesi lazım.Yoksa medya oynatıcı anlamında bundan daha fazla neler yapabilir ki.Fakat burada şunu da unutmamak lazım.Herşey Zidoo'nun istemesiyle olmuyor bu sektörde.

    Mesela Dune firmasına Netflix lisansı veren Google , Zidoo'ya bu lisansı vermiyor.Bazıları diyor ki Zidoo , Google'a lisans için para ödemiyor v.s. Bence iş para vermekte değil.Zidoo Netflix lisansı alsa direk kafaya oynayacak bir cihaz.Kolayca halledilecek bir prosedür olsa neden yapmasın bunu ki ? Değiştir arayüzünü , uy Google'un standartlarına , al Netflix lisansını.Ve ardından da peynir-ekmek gibi sat ve satışlardan göbeğini kaşı.Ama kazın ayağı öyle değil ve bizim bilemediğimiz meseleler dönüyor bu sektörde.Benim kişisel görüşüm bu yönde.

    Son olarak Home Theatre'daki Türkçe dil desteğini tabii ki iletirim firmaya.Ama sanırım yine bir Çin tatiline girmek üzereler.Bilgin olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 16 Ocak 2020; 23:3:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • siyaha kullanıcısına yanıt
    Bugün cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm. Açılışta sistem dilini ve alt yazı ayarlarını türkçe yaptıktan sonra Home Theatre uygulamasını başlattım. Açılış ekranında ayarlar menüsü geldi ve yukarıda dil olarak otomatik olarak Türkçe seçeneği seçiliydi. Ardından programdan çıkıp cihaz sistem dil ayarlarını ingilizce yapıp nas bağlantısını tamamlayıp ilgili bağlantıyı favorilerime ekledim ve cihaz dil ayarlarını yeniden Türkçe'ye çevirdim.
    Şimdi herşey istediğim gibi oldu. Home Theatre'daki Poster isimleri ve açıklamaları Türkçe oldu.
    Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
    Şimdilik yeni yazılımla ilgili bir sorunum yok. Poster afişleme sırasında diski tararken bazen taramadan çıkıyor sonra yeniden taratınca kaldığı yerden devam ediyor. Düşe kalka tüm arşivimi tarattım :)
    Genel olarak başarılı eşleştirmelerde bulunuyor ama mükemmel değil yine de yanlış tanımladığı bir çok film var arşivimde. Neyse buna da şükür :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Bugün cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm. Açılışta sistem dilini ve alt yazı ayarlarını türkçe yaptıktan sonra Home Theatre uygulamasını başlattım. Açılış ekranında ayarlar menüsü geldi ve yukarıda dil olarak otomatik olarak Türkçe seçeneği seçiliydi. Ardından programdan çıkıp cihaz sistem dil ayarlarını ingilizce yapıp nas bağlantısını tamamlayıp ilgili bağlantıyı favorilerime ekledim ve cihaz dil ayarlarını yeniden Türkçe'ye çevirdim.
    Şimdi herşey istediğim gibi oldu. Home Theatre'daki Poster isimleri ve açıklamaları Türkçe oldu.
    Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
    Şimdilik yeni yazılımla ilgili bir sorunum yok. Poster afişleme sırasında diski tararken bazen taramadan çıkıyor sonra yeniden taratınca kaldığı yerden devam ediyor. Düşe kalka tüm arşivimi tarattım :)
    Genel olarak başarılı eşleştirmelerde bulunuyor ama mükemmel değil yine de yanlış tanımladığı bir çok film var arşivimde. Neyse buna da şükür :)
    zdmc yi kurun afişlemeyi o yapsın.
    zdmc ayarlarında external player var o seçili olsun.
    bu durumda afişlemeyi zdmc yapar player olarak zidoo player kullanılır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: YesimCirakli

    Bugün cihazı fabrika ayarlarına döndürdüm. Açılışta sistem dilini ve alt yazı ayarlarını türkçe yaptıktan sonra Home Theatre uygulamasını başlattım. Açılış ekranında ayarlar menüsü geldi ve yukarıda dil olarak otomatik olarak Türkçe seçeneği seçiliydi. Ardından programdan çıkıp cihaz sistem dil ayarlarını ingilizce yapıp nas bağlantısını tamamlayıp ilgili bağlantıyı favorilerime ekledim ve cihaz dil ayarlarını yeniden Türkçe'ye çevirdim.
    Şimdi herşey istediğim gibi oldu. Home Theatre'daki Poster isimleri ve açıklamaları Türkçe oldu.
    Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.
    Şimdilik yeni yazılımla ilgili bir sorunum yok. Poster afişleme sırasında diski tararken bazen taramadan çıkıyor sonra yeniden taratınca kaldığı yerden devam ediyor. Düşe kalka tüm arşivimi tarattım :)
    Genel olarak başarılı eşleştirmelerde bulunuyor ama mükemmel değil yine de yanlış tanımladığı bir çok film var arşivimde. Neyse buna da şükür :)
    Benim iki farklı diskimde toplam 600'e yakın film var. Bu 600 filmden sadece bir tanesini afişleyemedi; sebebi de sanrım filmin isminin 11.14.2003 olmasıydı. Muhtemelen afişleme algoritmasında yıl filtresi olmadığı için bulamıyor . İndirdiğim remux ya BD filmlerin yayıncı grupları genelde sağlam gruplar ; FGT,RARBG,IAMABLE,SPARKS .
    Bu yüzden de film(dosya) isimleri düzgün.
    Bazen afişlemede problem olduğunda ; hangi filmde afişleme yanlış/eksik ise o dosya isminin eksik,kısaltma şeklinde olduğunu farkediyorum ve isimleri manuel olarak düzeltince afişleme de düzeliyor .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tulû -- 17 Ocak 2020; 15:29:41 >




  • Gemini filmini izlerkn bende de atmos seste kayma yapti. Bir cok atmos izledim boyle bir sorun olmadi, ya 60fps ile atmosa gucu yetmedi ya da film islenirken bir hata oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nc39

    Gemini filmini izlerkn bende de atmos seste kayma yapti. Bir cok atmos izledim boyle bir sorun olmadi, ya 60fps ile atmosa gucu yetmedi ya da film islenirken bir hata oldu.
    İzlediğiniz filmin mediainfo programı ile alınmış özellik bilgisini paylaşabilir misiniz?

    Bir de sakıncası yoksa indirdiğiniz adresi PM ile gönderirseniz sevinirim. Teşekkürler,
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    hocam bencede son limitlerine kadar çıkıyor cihaz birçok farklı yerlerden indirdim yine aynı yerde kayma yapıyor
  • Papirus P kullanıcısına yanıt
    Apple 4k tv nin mkv lerde atmos destegi var mi ? Sanirim yok. Goruntu ve kullanim anlaminda, apple, diger rakiplerinin onunde mi sizce de ? Gecmeye deger mi :) tabi atmos destegi gelirse :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • antired kullanıcısına yanıt
    Film yaklasik 100 mbps. Baska bir 100 mbps ve 60fps video ile denemek lazim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu başından itibaren okumadım bir iMac bilgisayarım var diskimi ona takıp paylaşıma açıp zidoodan okumak istiyorum ama zidoo kullanıcı aşı ve şifre soruyor giriyorum sürekli yanlış diyor ayni bilgiler ile Apple TV içerinde infuse ile diske bağlanıp kullanıyorum sizce sorun nedir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    AVR'li bir sisteme sahip olmadığım için Apple TV 4K'nın
    ses desteği konusunda yorum yapamam.

    Görüntü konusunda konuda ise çok memnunum gerçekten.Kullanım konforu ise apayrı bir keyif...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakkiozbakir H kullanıcısına yanıt
    Zidoo dan gormuyor ancak zdmc de goruyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    Öyle direk DİSK’e ulaşamıyoruz yani o kötüymüş bende hiç sevmiyorum bu kodi altyapısını teşekkür ederim bilgi için

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakkiozbakir H kullanıcısına yanıt
    Zidoo sistem dilini ingilizce yapın,kullanıcı adı ve şifreyi kabul edecektir. Ardından bağlantınızı favorilere ekleyin ve sonra dili istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YesimCirakli Y kullanıcısına yanıt
    Bu yöntemi denedim hiç bir şekilde kabul etmiyor ayni bilgiler ile infuse tüm içeriğe ulaşıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hakkiozbakir H kullanıcısına yanıt
    mac sisteminin samba ayarlarını yapmak gerekiyor, internette var hiç uğraşmadım. bir bakın derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • opensubtitles çalışmıyor galiba.
    altyazı indirmiyor x9s.
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Opensubtitles 2 gün önce bende de çalışmamış ama dün düzelmişti. Muhtemelen geçici bir durum söz konusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.