Novavera indirimde.Fiyatları gördünüzmü?Yeni sezon erken hasat Memecik 750 ml,indirimli fiyatı 644,00 TL |
|
O üst segment,yüksek polifenollü ilaç gibi bir zeytinyağı.Yeni erken hasatlar 400'den aşağı zor.Yine pahalı ama eskiden alabiliyorduk bunları.Fiyatlar gerçekten fena |
Haklısınız sonuna kadar hocam.Hatay'ı da es geçmeyin.Zeytinlikler depremde zarar gördü ama oranın yöresel zeytinleri(pek kişi bilmez ama Kargaburun cinsi)efsanedir.Plastik kapta z.yağı alınmaz.Yudum defalarca tağsişe girdi asla alınmaz.Kristal cam şişede ve market zeytinyağında iyilerden biri. Villa Turqan çok üst kalite değil ben çok yakıcılık hissetmedim Memecik olmasına rağmen ama güzel F/P ürünü. |
Ben forumdaki 2 zeytinyağı konusunu da ilk açıldığından beri (yıllardır) neredeyse hergün takip eder okurum. Burada konuşulan çoğu firmanın yağını kullandım. Nova Vera'yı defalarca aldım kullandım. Palamidas,Orfion,Özem,Nernin Hanım,Asiltane,Hilmi Yıldırım,Hermus,AnnaPurna,Duet vs.vs. Nova Vera'yı defalarca denedim. Villa Turqan'ı da @edgar1899 paylaşmıştı ilk o zaman aldım 2 yıl oldu sanırım. Tabi paylaşılan firmayı önce araştırıyorum,gizemli takılmıyorsa,şeffafsa,kurumsal imajı varsa deniyorum. Ben Villa Turqan'ın hep erken hasadını aldım. Nova Vera'nın üst segment pahalı yağları hariç şuan 5 litresini 3000 tl`den yukarı sattığı erken hasat yağların kalitesinde olduğu düşüncesindeyim. Şeffaf bardaklara koyup renk,yoğunluk,yakarlık,koku açılarından karşılaştırdım. Benim kafam net,Hilmi Yıldırım yada Villa Turqan`ın erken hasadı 5 litre 2000 tl iken, Nova Vera 2220 tl olsa yine de Nova Vera almam,çünkü üstünlüğü yok 1-2 tür yağı hariç. Yörenin farkları belli,iklimin zeytin kalitesine etkisi belli,zeytin türlerinin zeytinyağına etkisi belli. Memecik erken hasattaki keskinliği Ayvalık yağında bulamıyorum,tercih etmiyorum mesela. Toplanmadan önce yağmur yemiş bir memecik zeytinin yağı vasat da çıkabilir,bu sene çok beğendiğin bir firmanın yağı diğer sene iklim sebebiyle vasat da olabilir bu gibi sebeplerden. Bu gibi istisnalar yaşanabilir. Nova Vera`nın ödül aldırdığı yağının satışta olmadığı görüşündeyim,fiyatı bir Hilmi Yıldırım fiyatına inmedikçe kafa yormayın Nova Vera için derim. Onun kulvarı toplu büyük satışlar yaptığı oteller,restaurant zincirleri vs. Piyasada fiyatını düşük tutamaz bu yüzden. Bence çok doğru strateji uyguluyorlar. Nova Veranın müşterisi hazır,iyi pazarlama ağı olduğu için. Sana ucuza satmaya ihtiyaçları yok. Siz, kendini kanıtlamaya çalışan,kendi çiftliği kendi ağaçları ve kendi sıkım tesisi olan üretecileri bulmaya çalışın. Bunlardan biri Villa Turqan. Mevsiminde,sezonunda erken Hasat yağını alın,belki olgun hasat yağını almışsınızdır. Piyasayı yükseltmeye çalışmayan,abartılı fiyatlardan satmayan üreticilere de destek olalım,kendimize de destek olalım bu şekilde. Villa Turqan da 5 litresini 2700 tl üstü yapsın ben burda asla adını önermem. Önceki yıllarda Nova Vera fırsatı paylaşırdım mesela,fiyatları yüksekten tutunca bıraktım. Benim geçen sezon aldıklarım yeşil zeytin kolonyası rengindeydi,yakarlığı 5 üzerinden 4 diyebilirim. Meyvemsilik 4`ün altı, 3 diyebiliriz. Nova Vera`da da meyvemsilik aynı şekildeydi,zeytin kokusu vardı,bahçe kokusu yoktu. Enginar,muz,domates,kekik kokusu sallama zaten. Hermus`un pahalıya yağını almıştım, onda vardı sadece zeytin kokusu hariç bahçe kokusu. Onu da ek yöntemlerle sağlamışlardır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 21 Aralık 2023; 17:7:54 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
|
Burhaniye Güvenal evet geçen sezon burda duyurduk önerdik,ama yağı çok akışkandı,su gibiydi akışkanlığı. Fiyatı da yüksek tutuyor buna rağmen artık. Hilmi Yıldırım ile aynı fiyat satacaksa alınmaz. Mazinköy erken hasat uygun fiyat olunca deneyin,önceki sezon erken hasadı vasat değildi. Yine onu da @edgar1899 'dan görüp almıştım. Sanırım yemekler için Mazinköy alacağım fiyatı çok uyguna çatarsa. Mazinlöy de Aydın yöresinden firma. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 21 Aralık 2023; 14:36:45 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Dostlar. Yıllardır başta sıcak fırsatlardaki konularda olmak üzere,tavsiye öneri,bilgi istenen konularda ihtiyacı olanlara yardımcı olmak için emek verdim zaman harcadım. Para ile satılan kodları bedava verdim.Burada 1 kuruş para almadım kimseden.Amacım bütçenize yardımcı olmaktı.Ben burada terbiyesiz,nankör,çirkef insanlara daha fazla sabredemiyorum.Onlara yardımcı olmak istemiyorum.Forumu bırakıyorum.X`de olacağım.Dostlar bizi hatırlasın.
|
Şu an Lt olarak N.vera 525 Ayvalık > HY 495 Memecik > VTurquan 416 Memecik Hepsi 2023/2024 ''zeytin kokusu vardı,bahçe kokusu yoktu. Enginar,muz,domates,kekik kokusu sallama zaten.'' buna katılmıyorum, sizin alamamış olabilirmisiniz? Ben domates ve kekik kokusu alırım mesela kişiye göre değişir. Ekleme HY alırsak nereden almak lazım ? Trendyolda daha pahalı sanırım ? ![]() ![]() ![]() |
PS Vita Nintendo Wii
Victor G701 - Victor Gaming Machine SEG 46&amp;#39;&amp;#39; 46125 LED TV |
Hocam Villa Turqan dürüst satıcı memecik erken hasat bu fiyata gerçekten bulmak zor şu anda.Ama Hermus ve Novavera ile segmentinin biraz farklı olduğunu düşünüyorum.Onları da alamadığımıza göre Villa Turqan'ın amazon prime daki 360 TL LT fiyatı gayet iyi.. |
Hilmi Yıldırım trendyol ile kampanya işbirliği yapmıyor,kendi sitesinde daha düşük oluyor fiyatı. Zeytinyağı tadımı ile ilgili diğer konuda müsait zamanda görüşlerimi yazacağım. Daha önce de tartışmıştık orda. Milleti kandırıyorlar muz,enginsr,domates kokusu diyerek. Ben hissetmedim diyene de "kişiden kişiye değişir" klasik cevabını veriyorlar. Aldanmayın,beklentiyi fazla tutmayın. Erken hasatta yeşil zeytin kokusunu isteyin,yoksa bir sıkıntı söz konusu. Diğer konuda isterseniz, zeytinyağında domates,kekik,enginar,muz kokusu nasıl olur,sıkım yapılırken içine mi atılıyor anlatabilirsiniz. Daha önce de tartışıldı orada,işin içinden çıkılamadı. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
çok faydalı bilgiler vermişsiniz. sağolun. villa turqanın birde 3 lt yeşil kutusu var siyah kutudaki 3 lt.lik erken hasatla fiyatı aynı o da 1250 TL. yeşil kutuyu denediniz mi ? yada yeşil veya siyah kutudan hangisini tavsiye edersiniz ? |
Şarap ve kahvede de bir sürü yok erik baskın yok vanilya kokusu gibi tanımlamalar var.Bizim damak ve burnumuz bu kokuları alamayabilir. Bunun dünyada uzmanları var.Tümüyle yalan değil aslında.Tabi sallıyor da olabilirler ama uluslararası yarışmalarda pek sallayamazsın. Bu arada zeytin ve şarap çok benzer.Rüzgar,toprak,yağış ve diğer doğal etmenler tadını etkiler.O yüzden her yıl farklı tadı olur. Zeytinyağında baskın zeytin kokusu ve çimen tadını her insan alabilir tabi. Uzman isimleri: Zeytinyağı:Oleolog Şarap:oenologue Kahve:Degüstatör < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gercekkurtulus75 -- 21 Aralık 2023; 16:51:32 > |
Yeşil kutu farklı yağlardan karışım ve ayrıca geçen sezonun yağı. Karışım yağları önermiyorum kulağa daha iyi gibi gelse de. Ya full memecik,ya full ayvalık olsun. Sıcak yemeklerde kullanacaksanız önceki sezon olur diyorsanız 250 tl ve altına Komili banmalık satılıyor migrıs ve carrefoursa da,onu bulabiliyorsanız alın. VillavTurqan'ın yeni sezon erken hasadı 420 tl-450 tl arası şuan. Önceki sezondan kalanlarına ise litresine 300 tl üstü vermeye gerek yok, İçmelik banmalık olarak fiyat/kalite açısından villa turqan erken hasat önerdim ama iş sıcak yemekleri pişirirken kullanmaya gelince polifenolü az market yağlarına da bakılabilir eğer daha ucuza bulunabiliyorsa. Şuan piyasaya yeni sezon yağlar yeni giriyor ve eski sezon yağlarda çok değişkenli fiyatlar çıkıyor karşımıza. Şu 2 hafta çok hareketli geçecek,geçen sezonun yağlarının fiyatı çok düşebilir de. Piyasaya sürülen yeni sezon yağların fiyatı genellikle ilk haftalar yüksek tutuluyor,sonra,düşürülüyor ama bu sene sezon başlangıcı yılbaşına denk geldi neredeyse. Yeni yıl zamları olur mu yoksa fiyatlar biraz düşürülür mü bilemiyorum. Ben kendi adıma riske giriyorum 1-2 hafta bekleyeceğim indirimleri. Her yeni sezon ilk başta yüksek fiyattan satışa çıkarıyorlar,bütün firmalar piyasaya yeni sezon yağları sürmeye başlayınca fiyatlar biraz düşüyor. Tabi bu önceki yıllar Kasım-Aralık arası oluyordu. Bu sezon Aralık sonuna denk geldi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Aşkla nefret arasında ince bir çizgi vardır.
|
Soranlar olmuş forumda.Firma 2023 olduğunu belirtmiş. |
|
11 senedir yaklasık burdan zeytınyağ alıyorum |
|