< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 11 Şubat 2015; 22:06:57 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eoudoxias -- 11 Şubat 2015; 22:06:57 > |
Lafı çarpıtma lütfen! Kurumsal bir firmada çalışanların kılık kıyafeti, hal hareketleri, konuşma tarzları böyle olmaz. İşinizi görür, fiyatı uygun deseniz yine sesimi çıkarmayacağım ama siz Avis, Budget gibi firmalardan daha kurumsal olduğunu iddia ediyorsunuz. E orada bir durun!
Kasko müşterileri ikame araç olarak aldığı için çok fazla şikayet gelmez. Bu doğaldır çünkü cebinden para çıkmıyor, o an işini görüyor işte. Diğer taraftan kasko firmaları ile çalışması kurumsal olduğunu ispatlamaz tam tersine kurumsal firmaların çok altında fiyat verdiğini gösterir. Bu bir pazarlama stratejisidir. E çok ucuzsa bir şeylerden kısacak tabi ki. Araçlardan, personelden, kurumsallıktan, müşteri odaklı hizmetten vs. Ben daha önce de yazmıştım, yeri geldi buraya da ekleyeyim kendi kişisel rent a car firmaları tecrübelerimi: İşim gereği özellikle Avrupa'da çok araç kiraladım. Nereleri gezmedim ki arabayla, Danimarka'dan, İsveç'e, Milano'dan Lugano gölüne kadar Avrupa'da araç kiralama çok kolay ve uygun fiyatlıdır. Sizlere fikir vermesi açısından yurt dışı ve yurt içinde kiraladığım firmaları yazayım: Yurtdışı: Dollar: Amsterdam'da kiralamıştım. Havaalanında yerleri yoktu ama yakındı. Fiyatları çok uygundu. A sınıfı kiraladığım halde B sınıfı araç vermişlerdi. Budget: Oldukça iyi bir araç kiralama firmasıdır. Biraz kuralcıdır ama hakkın neyse de alırsın. Araçları hep güzeldir. Bazı yerlerde Avis ile beraber çalışır. 500 km'de araba kiralamışlığım var Budget'tan. Buradan Kopenhag şubesindeki sarışına selamlar . Sixt: Fiyatları çok orantısız. Bazen çok uygun bazen çok uçuk oluyor ama iyi firmadır. Hiç sorun yaşamadım. Avis: En bilindik rent a car firması. Araçları genelde yenidir. Üst sınıf araç hiç alamadım. Hertz: Yine en iyi firmalardan birisi. Üst segment araç talebine en çok olur verenlerden. Eurocar: Standart bir firma ama araçları yenidir. Alamo: Bir kere kullandım. Sorunsuzdu. Yurtiçi Firmalar: Zeplin: Koşarak uzaklaşın. Hertz, Sixt, Budget, Avis: Türkiye'de kalbur üstü firmalardır. Garenta: Fiyatlar uygun, araçlar yeni ama kasko yok. Dikkat edin. Kasko isterseniz ek ücret vermelisiniz. Enterprise: Pazara yeni girdi, Amerikan firması diye biliyorum. Fiyatlar bilindik firmalara göre daha uygun, agresif bir fiyat politikası var. Almira: Yeni bir firma. Ankara'da bir kere kiraladım, neredeyse sıfır araç verdiler. Yerleri havaalanında değil, Pursaklara yakın ama aracı havaalanına getiriyorlar ve havaalanından alıyorlar. Fiyatlar uygun. Araç kiralarken dikkat edilecek hususlar: 1- Asla ve asla merdiven altı, isimsiz yerlerden araç kiralamayın. Boş senet imza atmak gibi bir aptallığı yapmayın. 2- Artık Türkiye'de iyi iş yapan firmalar var. Onlardan birisinde mutlaka uygun fiyatlı araç vardır. 3- flypgs.com'un araç kiralama servisini es geçmeyin. İnanılmaz uygun fiyatlar olabiliyor. 4- Kredi kartından bloke edilecek paranın miktarını ve bloke süresini öğrenin. 5- Aracın zorunlu trafik sigortası haricinde rent a car kaskosu olup olmadığını sorgulayın. 6- Uzun süreli kiralayacaksanız mini hasar hizmeti alın. 7- Avrupa'da tek başınıza iseniz küçük sınıf araç kiralayın. 3-4 kişiyseniz bile küçük sınıf kiralayın. Çoğu firma üst sınıftan bir aracı ücretsiz veriyor. Vermese de bagaj sorununuz yoksa biraz sıkışırsanız ama park sorununuz olmaz. 8- Özellikle havaalanından araç alış ve veriş saatleri geç saatlerde ise mutlaka şube ile konuşun ya da yazışın. 9- Aracı kesinlikle sizden başkasına vermeyin, verecekseniz ek sürücü hizmeti alın. 10- Telefonunuza gideceğiniz yerin haritasını yükleyin, boşuna navigasyon parası vermeyin. Yine Avrupa'da çoğu firma navigasyonu ücretsiz veriyor. Talep etmeyi unutmayın 11- İyi firmalar her zaman dolu depo verir dolu depo alırlar. Boş depo veren virmadan uzak durun. 12- Aracı alırken, çekinmeyin en ufak çiziği bile işaretlettirin. 13- Ruhsatı mutlaka kontrol edin. Aldığınız araç dizel mi benzinli mi? Mutlaka kontrol edin. 14- Aracı erken teslim etmişseniz mutlaka teslim formuna teslim ettiğiniz saati yazdırın. 15- Aracı teslim ettikten sonra kredi kartı blokesinin kaldırılıp kaldırılmadığını, ogs/hgs hariç başka bir kesinti olup olmadığını kontrol edin. 16- Daha önce otomatik araç kullanmamışsanız çekinmeden firma çalışanından yardım ve bilgi isteyin. 17- Acemi iseniz kesinlikle araç kiralamayın. 18- Garantisi bitmiş araçları kiralamayın. |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|