Şimdi Ara

Zeka Sorusu Beyler Size Güveniyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kalifornia'nın San Diego şehrinin kıyısında küçük bir kasabada yağmurlar nedeniyle sezon hareketlenememiştir. Herkesin birilerine borcu vardır. Bir gün şans eseri zengin bir Rus otele gelir ve resepsiyona 100 dolar bırakıp odaya bakmaya çıkar. Otel sahibi parayı alıp kasaba olan borcunu öder. Kasap ise parayı alıp toptancıya olan borcunu verir. Toptancı da sevinçle kredili hizmet veren hayat kadınına olan borcunu öder. Hayat kadını ise parayı alıp aynı otele gelir ve o da borcunu öder. O sırada Rus müşteri geri döner ve odayı beğenmediği söyleyerek parasını geri alır. Bu olayda kimsenin para kazanmayıp, herkesin birbirine borcunu ödediğine göre, gerçekte 100 dolarlık zarar kime aittir ?

Cevabı belli değil. Bakalım sizlerden ne çıkacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 100 dolar için kafamı yormam ben :)
  • Osman aga

• Kimse zararda değildir, fakat bütün borçlar kapanmış olur. Yani otel sahibi borcunu öder, birisi de ona borcunu ödediği için eşitlenir durum.

• Kasap toptanciya borcunu odedi o tamam.
    Toptanci malum sahisa borcunu odedi o da tamam.
    Malum sahis otel sahibine odedi o da tamam.

Otel sahibinin 100$ malum sahistan alacagi 100$ da kasap borcu vardi. İsin sonunda eline gecmesi gereken para 0.
    Zaten oyle oldu.

Kimsenin zarari yok.

Anlamayanlar icin:

Rusun verdigi 100$ in bir islevi yok. O para vermesede borc durumu cozulurdu.

hayat kadini otelciye gidip toptancinin bana borcu var benim borcumu ondan al ben de onun borcunu silerim der. toptanci kasabin da bana var ondan al onun borcunu silerim der. kasap da senin de bana vardi parayi vermeyip borcunu siliyorum der. kimsenin borcu kalmaz. 100$ i dondurmenin anlami yok elden ele.

bunu da yazip omurden yedim bosu bosuna sacma sapan zeka gerektirmeyen bir soru.

konu sahibine blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bekir YENİKARAMURAT -- 14 Eylül 2016; 11:51:34 >
  • Zarar yok otel borcunu öder kasasından 100 dolar azalmıştır hepsi bu

• Mantiği kabul etmeyen şey para sadece dönüyor el degistiriyor ama herkez borcunu ödüyor aklım kabul etmiyor bunu WTF abi buneeeeee

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İLGİNÇ BİR ZEKA SORUSU!!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Areyouradyo

Mantiği kabul etmeyen şey para sadece dönüyor el degistiriyor ama herkez borcunu ödüyor aklım kabul etmiyor bunu WTF abi buneeeeee

Sistemde açık bulduk dostum bu yolla herkeSSSSSSSSSS tüm dünyaya borcunu ödeyebilir

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

quote:

Mantiği kabul etmeyen şey para sadece dönüyor el degistiriyor ama herkez borcunu ödüyor aklım kabul etmiyor bunu WTF abi buneeeeee

Sistemde açık bulduk dostum bu yolla herkeSSSSSSSSSS tüm dünyaya borcunu ödeyebilir

Bence problem şeyde herkesin birbirine borcu olmasinda bir döngü olarak borc olusmus sorun burda ama daha ayrintisina inemiyorum

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lord.Hazretleri

quote:

Bence problem şeyde herkesin birbirine borcu olmasinda bir döngü olarak borc olusmus sorun burda ama daha ayrintisina inemiyorum

Zorlamamak lazım

• Herkesin birbirine borcu varmış. Ortada pars olmasına gerek olmadands borç kapatılır

100 alacağı 100 vereceği var aslında nötr

• Senet olarak kayıt edilmediğinden kimsenin borcu silinmemiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yec44

Herkesin birbirine borcu varmış. Ortada pars olmasına gerek olmadands borç kapatılır

100 alacağı 100 vereceği var aslında nötr

Aynen çözüm bu herkesi birbirine borcu var yani birbirlerini nöturlüyor bu yüzden 100 tl hiçbir işe yaramıyor

• Herkes birbirine olan borcunu ödediğine göre piyasada paraya olan talep azalır. Para değer kaybeder. Rus zararda.
    Not:Ekonomiden anlamıyorum.

• Zarar otelcidedir,pratikte o paranın kısa surede geri otele dönmesi imkânsız yani rus iş adamı para geri dönene kadarki zaman diliminde otelde ücretsiz kalmıştır ve otel sahibi kârdan zarar etmiştir.

• bu soru ayda bir geliyor..
  • 1 lira nerde muhabbetine döndü olay

• otel.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.