Şimdi Ara

Zor bir Zeka Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başka bi yerde gördüğüm bir soru ama cevabı daha verilmemişti burada cevabı verebilen çıkacak mı bakalım.

Çiftçi Şükrü Dayı , 100 koyunu beslemek üzere 50 tane çit kullanarak açık havada bir barınak yapar.Gel zaman git zaman eline para geçer.100 tane daha koyun satın alır.Koyun sayısını iki katına çıkardığından, çit sayısını da iki katına çıkararak barınağı genişletmeyi düşünür.Ama tarla komşusu Yusuf Dayı, sadece iki tane çit kullanarak bu işi çözebileceğini söyler.Yusuf Dayı kendisine inanmayan Şükrü Dayı'dan bir gün süre ister.Ertesi sabah erkenden koyunlarının yanına gelen Şükrü Dayı, sadece iki çit kullanılarak barınağın alanının tam iki katına çıktığını görür.Yusuf Dayı bunu nasıl yapmıştı?

• Yusuf dai bi dahidir.
  • bu mu zor hahaahah :D:D:DD:
  • diktörtgenin alanını bilen herkes çözer bu soruyu
  • Nasıl?
  • 24 e 1 lik dikdörtgende 50 çit kullanırız değilmi 2 çit daha ekleyip 24 e 2 lik bir dikdörtgen yaparsak alan ikiye katlanır.
  • dikdörtgen alanından gitmeye çalıştımda 50 çitle daha sonra verilen 2 çıtayla oluşturduğum ikizkenar üçgenlerin alanı bir türlü dikdörtgenin alanına eşitlenmedi. Bi yapın da öğrenelim ya da başka birşey mi var soruda?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    çok zor geometri sorusu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • o iki tahtayı kolon yapıp 2 katlı bir yer yapmış olabilir
  • Cevap gelmiş tekrar tekrar yazmaya lüzum yok.

Obeb okek sorusu gibi galiba bu. Kaynak nerden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 24 Mart 2010; 23:52:41 >
  • 24 e 1 dikdörtgen olurda barınak olur mu?
    koyduğumuz bir çıta 2 birime denk gelir (22+1)*(1+1)=46 olması gerekmiyor mu? diğer çıtalarıda eklersek (2+1)*(22+1)=69 bu şekilde iki katına çıkmıyor
    yanlış anladıysam düzeltin.
    Kaynak frmtr
  • Nerden çıktı o 22 ler filan anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 24 Mart 2010; 23:59:22 >
  • ilk önce anlayamadım sonra anladım. matematik zor, hipotenüs sorusu olsaydı yapardım ama.
  • Up. Çözen çıkmadı hala.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoNSaMuR4Y

Up. Çözen çıkmadı hala.

nasıl çözen çıkmadı hocam arkadaş anlatmış işte 24 e 1 lik bir diktörtgenin alanı 24*1=24 kısa kenarlara 1 er çit eklersek 24*2=48 olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoNSaMuR4Y
    24 e 1 dikdörtgen olurda barınak olur mu?
    koyduğumuz bir çıta 2 birime denk gelir (22+1)*(1+1)=46 olması gerekmiyor mu? diğer çıtalarıda eklersek (2+1)*(22+1)=69 bu şekilde iki katına çıkmıyor
    yanlış anladıysam düzeltin.

Up. Çözen çıkmadı hala.

siyahla yazdığım yerde ne anlatmak istedin anlamadım?

çözümü söyledik ya arkadaş. 24 e 1 ve 24 e 2. Problem nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: enkarizmanickbende

vidyolu anlatım isteriz

yusuf dayı diyor ki yani çit sayısını iki katına çıkarman gerekmez. alan önemlidir diyor.
    alanı iki katına çıkarırsan içine koyacak hayvan sayısını da iki katına çıkarmış olursun diyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.