S

Binbaşı
10 Ocak 2016
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 39 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Anne karnından itibaren başlıyor tüm zorluklar. Annenizin karnını boşuna mı tekmeliyoruz zannediyorsunuz?
İlkokula başlıyorsun yırtık ayakkabı ile diyorsun ki biter bu günlerde bir liseye geçsem kafam rahat olur cebime para girer. Artık biz de insan gibi takılırız diyorsun. Hayır işte öyle olmuyor. İlkokulda bakır topluyorsun okul harçlığın çıksın diye ,gidip ecza depolarında ağır ağır koliler taşıyorsun, ne iş varsa yapıyorsun birkaç kuruş için ama mutlu muyuz? evet bence.

Sonra hayatında dönüm noktası lise başlıyor. Güzel diyorsun ama her şey o ara üst üste geliyor. Cirpınıyorsun; kendini farklı zanneden insanlar arasında. Etrafında insanlar farklı bir maskeye bürünüyor. hepsi bahar gibi; kah sabah bakıyorsun güneş akşam oldumu yağmur. Eee hani beraberdik dostuk,hani canımlı cicimli günler. Neyse yine sürünüyorsun orda burda. Sonra yazın topukluyorsun Bodrum'a çalışmaya; bak çalışma dedim ya vallaha öyle bir şey yok affedersin onun bunun b*kunu temizliyorsun. Yapmak zorundayım. Sınav için kitap lazım. Artık büyüdük ,babadan para almak olur mu? Olmaz tabi. Yediremiyoruz kendimize.Neyse başlarım diyip çalışıyorsun köpek gibi yazın sonra dershane filan. Sınava hazirlaniyorsun.

Yanından zerre kadar inanan biri olmaz mı arkadaş? Herkes mi sanaa karşı ? Ama ben inanıyorum kendime o bana yeter diyorum hep. Yok arkadaş tek başına çalışıyorsun hep. Ama sağ çıktığımız yerlerden geldik. Kavga ettim,ağladım,isyan ettim ama yine kalktım ayağı. Sonra 3 sene koskoca 3 sene hazirlaniyorsun. Diyorsun ki istediğim bölümü kazanım yeter. Ama yine biliyorsun her şey istediğin gibi olmayacak.

Neyse 3. Sene diş hekimligini kazanıyorsun. Mutlusun bir sabah ama diyorsun ki şimdi üniye gidecem para yok.Yine gidiyorsun Bodrum'a;yollar sana hep leş kokuyor,kötü laflar kokuyor,3 cümle kurmayı bilmeyen adamların küfürleri kokuyor,loş, sigara dumanı kokan lojmanlar. Ama mecbursun . Neyse hepsini atlattık bakalım ne olacak diyorsun,demez olaydım.İşte her şey bunun sonrasında başlıyacak biliyorum. Hergün yeni bir savaş ve eninde sonunda barış.

Neyse 3. Sınıf olduk; ya arkadaş bu kadar malzeme parası olur mu? Ula eve mi para yetistiriyim,okula mı, banka borçlarına mı? Part time işte bulamıyorum. Akşam 5'e kadar okul var. Hayır yani ne günah işledim. Dolar ile geliyormuş malzemeler. Hergün fiyatların 2 katına çıkmasını görünce kahrolmamak elde mi? Neyse mücadeleye devam. Okul hariç her şeye kafa yormaya devam. Elbet güzel günler gelecektir. Ne kadar şu an çay içecek param dahi olmasa mutluyum. Öyleyim umarım...
burs veren kişiler bana ulaşabilir mi ya da burs veren tanıdığı olan.
acil biraz.
G
La ne olur artık bak ne olur diyorum yalvarıyorum size ne düşünüyorsunuz bu olanlardan sonra?
Artık kafayı yiyecem la dışarda şaka bir yana millet hicbir seyden haberi yok valla yok.hergün diyorum bu halk nasıl bu kadar tepkisiz kalır ve bakiyorumki hergün yanilıyorum.
La cidden eger george orvell 1984 kitabını o zaman yazmasa ismi 2017 olurdu.bu kadar mı korkak olduk.medya yok artık.yolsuzluk yapıldi.paralar çalındı.çocukları batida okurken senin batıda okumana ajanlik dediler.rezayı ŞAH ilan ederken şimdi ajan diyorlar.fetoye tapanlar şimdi kandırıldik diyorlar ve sonra chp'ye kandırılma hakkiniz yok diyorlar,bir yandan millet aç ama man adasina tonlarca para yollluyorlar,cocuklari kumar masasında yakalanırken sen yemek bulamiyorsun masan da,bizim paralarimizla yapılan yolu sana hergun sanki kendi ceplerinde çikmiş gibi anlatiyorlar.la farkında degill misin vergi denilen iletle bizi soyuyorlar.arkadaş teknoloji 0 egitim 0 sınav sistemi 0 uzay 0 farklı anlayışlar 0.imam hatipmiş ne imam hatibi la ne imam hatibi.orda okuyan birkaç kişiyi çikar hepsi deve sidigi ile kafa buluyorlar.

siz hergün haberleri burda öğrenip analiz edebiliyorsunuz özellikle onun için sordum.
.
S
Ne dersiniz?
.
La anlatın
Neden seviyorsunuz.
Neden vazgeçmek zorunda kaldınız.
Neden vazgectiginiz halde acı çekiyorsunuz.
Neden sevilme ihtiyacı duyuyorsunuz.
neden sevdiginiz olmuyor.
Anlat işte bir anını.

Hayır 100000 konu var bunla ilgili.
Yani tek konu konuşun iste.
Küfrwdin ,isyan edin,ula ne yapıyorsanız yapin.
Konunun eti benim kemiği sizin
Nedenini bilenler varsa aydınlatsın
Ayrica yaşayanlar varsa nasil tedavi oldular bir açıklık getirsin.
Bugün yurtaki arkadaşin bana dedigi seyden sonra açikçasi kendimden korktum.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.275
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 21.825 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.787 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.