Şimdi Ara

Zarın sonsuz defa atımındaki kronoloji problemi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
3.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Wisrty

quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Sonsuz yüzde bir zar nasıl durur hele ki yer çekimi olmayan bir şekilde, lol
    Boş konu, birde anlatamamışsın maalesef

Dostum o konuyu çoktan geçtik Bir ara çembere çevirdik falan. Sonra kaldırdık yüz sayısını belirledik. Soruda anlamsız bir detaydı gerek yoktu zaten.

enerjinin sürekli olmadığını bilirsin. Enerjinin sürekli olmaması kütlenin de bazı koşullara bağlı olduğunun en büyük göstergesidir. Dolayısıyla kütleye bağlı olan her materyal belirli sınırları da barındırır. Bu yüzden düşündüğün durumda, zarın kaç yüzü olduğu önemli olduğu kadar zarın büyüklüğü de önemlidir.

Sorunun arkasındaki düşünce ise büyük patlama veya reenkarnasyonu araştırarak elde edebileceğin bilgilerdir. Ben o konuyla ilgili konuşmayı pek sevmem.

Dostum zarın 2 yüzü veya 100000 yüzü olması arasında hiçbir fark yok. Soru zamanla, kronoloji ile alakalı bir soru.

• İnanç eksikliğini tamamla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır ilgili arkadaşları bulmuşken yıllar önce DH'ye sorup cevabını alamadığım soruyu yeniden gündeme getireyim:

quote:

Bildiğiniz üzere dünyamızın kendi ekseni etrafında ve güneş etrafında olmak üzere iki hareketi var.

Zarın sonsuz defa atımındaki kronoloji problemi

Aynı bunun gibi güneş de galakside bir şeyin etrafında dönüyor ve bütün galaksi yine başka bir yörüngede hareket ediyor. Yani sonuç olarak bu hareketlerin vektörel birleşimini alırsanız hareket etmediğimizi düşündüğümüz anlarda bile aslında üzerinde yaşadığımız Dünya ile beraber binlerce km hızla hareket ediyoruz.

Hareket enerjisinin formülü: 1/2*m*v*v
    (1/2*m'i sabit olduğundan dolayı işlem kalabalığı yapmaması için "birim" diye yazacağım)

Bir araba 0'dan 100'e hızlanırken 10000 birim enerji kazanır.

Soracağım soru burada başlıyor,

Bu araba aslında hiçbir zaman hareketsiz kalmadığı için gerçekte 0'dan 100'e değil (dünya'nın hareket yönünde gittiğini ve dünya'nın hızını 1000 kabul edersek) 1000'den 1100'e hızlandığını görürüz. Fakat bu sefer arabanın kazandığı enerjiyi hesaplarsak: 1100*1100 - 1000*1000 = 210000 birim enerji kazanımı görülür. Dünya'nın tersi yönde hızlandığını kabul edersek bu sefer 1000*1000 - 900*900 = 190000 birim enerji kaybettiği görülür. Yani aracın motoru birinde 210000 birimlik iş yapmışken diğerinde 190000 birimlik iş yapmış oldu. Bu mantığa göre bir araba 19 saniyede hızlandığı yöne ters yönde aynı hıza çıkmaya çalışınca 21 saniye sürmesi gerekir fakat pratikte böyle bir şey yoktur; her iki hızlanma da aynı sürede olur.
    Hatta süratle giden bir arabanın içinde kolumuzu arabanın yönünde hareket ettirmekle ters yönde hareket ettirmek arasındaki farkı hissedemeyiz.

Bunun pratikte yaşanmamasının sebebini açıklayabilir misiniz?

http://forum.donanimhaber.com/m_57785571/tm.htm

• Şöyle konular açık Konu Dışı'na kafa yoralım, değişik çözümler üretelim, mantık çerçevesinde tartışalım konuşalım.

Geçen server ile alakalı bir konu trends e girmişti şaşırdım açıkçası. Forumun ismi Donanım Haber ama Popüler Konular'da pek donanım ile ilgili bir şey bulmak zor.
  • Kendinize gelin lütfen burası Oxford University forumu değil. Üslubunuzu takinin.

• Ben iyice dusundum ve 2 secenek arasinda kaldim:
    1-1000 yuzu olan 2 zari sonsuz kere atarsak tum olasiliklar gerceklesir:
    Dusunebilecegimiz her turlu sey herhangi bir zaman gerceklesti gerceklesiyor veya gerceklesecek
    Reenkarnasyon acisindan Bu demek oluyorki bizler farkli zamanda farkli kisilik ve farkli hareketlerle sonsuza kadar yasiyoruz
    2-Daha kolay olsun diye bu sefer madeni para ornegi verim.madeni parayi attik ve yazi cikti
    Aslinda atmadan once %50 %50 olasilik oldugunu soylemistik ama aslinda boyle bir ihtimal yoktu.%100 olarak yazi cikacakti cunku madeni paraya uygulanan kuvvet firlatma acisi havada donme sayisi tutulan konum vs. Herseyi aslinda farkinda olmadan ayarladik ve tum bunlari hesaplarsak aslinda %100 olarak yazi gelecekti
    Bu sekilde baktigimizda bizler bu zaman araliginda bu kisilige sıkıstik ve hep ayni hayati sonsuza kadar yasiyoruz

• Ofsaytıbozanstoper kullanıcısına yanıt
    bozuk para 2 defa rastgele atılınca iki olasılığın da medyana gelme olasılığı 1/2'dir
    3 yüzlü piramit 3 defa atılırsa tüm olasılıkların medyada gelme olasılığı: 0.22
    4 yüzlü piramit 4 defa atılırsa: 0.094

Arkadaş bunu limitle de ispatlamış zaten, sonsuz olasılık sonsuz defa denenirse her şeyin olma olasılığı 0 olur. Olasılık sınırlı olup deneme sonsuz olursa 1 olur ama soru o değil, yani soru 1000 yüzlü zarı sonsuz defa atmak değil.

Ayrıca bunu vermezsem içimde kalacak:

• Söz konusu sonsuz ihtimal ise hiç yasanmama olasılığı da yok mudur?

1/sonsuz kadar küçükte olsa vardır.

Şunu demeye calisiyorum 6 yüzlü bir zar attığın zaman hep 1 in gelme olasılığı
    10 elde 1/6uzeri10
    100 elde 1/6uzeri100
    1000 elde 1/6uzeri1000
    10000 elde 1/6uzeri10000
    Sonsuz elde 1/6uzerisonsuz

Ama o olasılık hep var.

Ve aslına bakarsaniz her elde ayrı birşeyin yaşanması olayını da incelersek iş gariplesecek.
    6li zar dan gidelim yine.

6 ihtimalli bir zarı 6 kez attığında her seferinde farklı gelme olasılığı nedir?

1. 5/6. 4/6. 3/6. 2/6. 1/6
    İlk incelemedekinin(hep aynı gelme olasılığı) 'nın 720 katı.

İlk iki atıs

1/36
    30/36 fark 30 kat

İlk 3 atış

1/216
    120/216

Fark 120 kat.

Yani n+1 katına çıkıyor her seferinde.

Sonsuza n ve sonsuz +1 e n+1 dersek.

N de iken fark n.n+1/n

Yani olma ihtimali sonsuz.

Ben diğer arkadaşın aksine 0 degil sonsuz buldum.

• Kardeş Olmaz böyle ama soruyu neden değiştiriyorsun sonradan okuyanlar anlayamıyor. Bu yaptığın absolutly kabul edilemez

• quote:

Orijinalden alıntı: duma

Söz konusu sonsuz ihtimal ise hiç yasanmama olasılığı da yok mudur?

10 elde 1/6uzeri10
    100 elde 1/6uzeri100
    1000 elde 1/6uzeri1000
    10000 elde 1/6uzeri10000

Ama o olasılık hep var.

Ve aslına bakarsaniz her elde ayrı birşeyin yaşanması olayını da incelersek iş gariplesecek.

6 ihtimalli bir zarı 6 kez attığında her seferinde farklı gelme olasılığı nedir?

İlk iki atıs

1/36
    30/36 fark 30 kat

İlk 3 atış

1/216
    120/216

Fark 120 kat.

N de iken fark n.n+1/n

1 / 6 üzeri sonsuz demişsin ama bu sayı limitten zaten 0'dır.Yani aslında bir olasılık var gibi görünse de aslında yoktur.

Diğer teoride ise direk işlemler yanlış 6 ihtimalli bir zarı 6 kez attığında her seferinde farklı gelme olasılığı 1/6 5/6 4/6 3/6 2/6 1/6 olur.Ki buda 5! / 6 üstü 6 olur. İşleemleri böyle devam ettirmen lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Sonsuz yüzü olan bir zar küredir. Kürenin sonsuz yüzeyi varmış gibi düşünebiliriz. Reenkarasyona inananların inancına benziyor. Hani sürekli ölüp başka bir bedende doğmak. Bir önceki hayatı unutmak. Bunun sonsuza kadar tekrar etmesi. Senin dediğin buna benziyor.

Edit1: Editinden sonra sorunu anladım. Vallaha anadım. Çok ilginç bir soru.
    Reenkarnasyonu boşver, onu ben farklı bir şeye bağladım yanlışlıkla.

Yani demek istiyorsun ki zarın sonsuz olasılığı var. Ve bu zarı sonsuz defa atsak bütün olasılıklar gerçekleşir mi? Soru bu. Dur bi cevabı düşüniyim. Limitle alakalı bencd çözümü. Çünkü iki tane sonsuzu karşılaştıracağız. Belki sabaha editlerim unutmazsam.

Edit2: Kardeş çözdüm sorunu, limit ve permütasyonu birlikte kullanıyorsun. Cevabı şimdiden söyliyim, olumsuz. Yani ihtimal sıfır. Yani sonsuz yüzeyli zarı sonsuz kere atsan bile bütün ihtimaller gerçekleşmez. Peki çözümü söyliyim.

Biraz karışık ama şöyle, şimdi iki sonsuzu kıyaslıyacaz. Zarın yüzeyi de sonsuz, atma sayımız da sonsuz. Limitle çözülür bu. Ama limitle çözmek için fonksiyona ihtiyacımız var. Ve fonksiyonu kendimiz üretmemiz lazım. Fonksiyonu üretmek için kafamda bir örnek kurdum. Mesela 6 yüzeyli bir zarı 10 kere atarsak bütün yüzeylerin gelme olasılığı nedir? diye bir soru kurdum. veÇözüm olarak şöyle bir işlem yaptım

(Bu işlemi nasıl bulduğumu anlatırsam çok uzun sürebilir, permutasyonla çözülüyor)

Çözümü doğru mu yaptım tam emin değilim ama muhtemelen doğrudur. Çünkü En sona gelindiğinde çok sade birşey çıkacak.

Şimdi gelelim bunu değişkenlere dönüştürmeye. Yani fonksiyon üretmeye. Zarın yüzeyi 6 idi ya, x olsun. Attığımız 10 du ya, o da y olsun.

Şimdi ikisini de limit içerisinde sonsuzla göstericez. İlk önce fonksiyonu yazalım.

Sonra onun limitini alalım.

Limit kuralları gereğince üssü olan sonsuz, faktöriyel olan sonsuzdan üstündür. Yani payda paydan çok daha büyük çıkacak. Yani sıfıra gidecek. O yüzden cevap sıfır. Yani bütün ihtimallerin olma olasılığı sıfır. Zarın bütün yüzeyleri gelmez yani.

Çok ilginç sonsuz yüzeyli bir zarı, sonsuz defa atsak bile bütün yüzeyleri gelmiyor. İllaki gelmeyen yüzeyleri oluyor.

Anlamadım ama çok doğru.(permütasyon kadar iyi gidiyordu)

• quote:

Orijinalden alıntı: KırıkAyna

quote:

10 elde 1/6uzeri10
    100 elde 1/6uzeri100
    1000 elde 1/6uzeri1000
    10000 elde 1/6uzeri10000

Ama o olasılık hep var.

İlk iki atıs

1/36
    30/36 fark 30 kat

İlk 3 atış

1/216
    120/216

Fark 120 kat.

N de iken fark n.n+1/n

1 / 6 üzeri sonsuz demişsin ama bu sayı limitten zaten 0'dır.Yani aslında bir olasılık var gibi görünse de aslında yoktur.

Diğer teoride ise direk işlemler yanlış 6 ihtimalli bir zarı 6 kez attığında her seferinde farklı gelme olasılığı 1/6 5/6 4/6 3/6 2/6 1/6 olur.Ki buda 5! / 6 üstü 6 olur. İşleemleri böyle devam ettirmen lazım.

1- limit dedikleri şey karmaşıklığa sebep olan sonsuzluk kavramından kurtulma uydurması.

2- aynı işlemi yazıp neye yanlış dediğini anlayamadım.

Her seferinde 1 gelme olasılığı 1/6uzeri6

Her seferinde başka sayı gelme olasılığı

5!/6uzeri6

720 değil 120 olacak sadece.

• quote:

quote:

quote:

10 elde 1/6uzeri10
    100 elde 1/6uzeri100
    1000 elde 1/6uzeri1000
    10000 elde 1/6uzeri10000

Ama o olasılık hep var.

İlk iki atıs

1/36
    30/36 fark 30 kat

İlk 3 atış

1/216
    120/216

Fark 120 kat.

N de iken fark n.n+1/n

1- limit dedikleri şey karmaşıklığa sebep olan sonsuzluk kavramından kurtulma uydurması.

5!/6uzeri6

Senin yazdığında bir tane 1/6 eksik.Ve ayrıca düzeltmişsin gerçi 720 olayı vardı.

Ayrıca limit olayına katılıyorum ama sonuçta akla uygun hala getirmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaptan Woodpecker -- 16 Ekim 2015; 23:35:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

10 elde 1/6uzeri10
    100 elde 1/6uzeri100
    1000 elde 1/6uzeri1000
    10000 elde 1/6uzeri10000

Ama o olasılık hep var.

İlk iki atıs

1/36
    30/36 fark 30 kat

İlk 3 atış

1/216
    120/216

Fark 120 kat.

N de iken fark n.n+1/n

5!/6uzeri6

Senin yazdığında bir tane 1/6 eksik.Ve ayrıca düzeltmişsin gerçi 720 olayı vardı.

Ayrıca limit olayına katılıyorum ama sonuçta akla uygun hala getirmek lazım.

Sonsuzluk akla zaten uygun bence.

Adamlar işlem yapabilmek için ürettiler.
    Maksat matematik duvarında gedik olmasın.

• Ben soruyu tam olarak anlayamadım ama eğer insanın düşünme kabiliyeti üzerinden gidiyorsak mesela mevzu bahsi geçen zarları insanın hayal gücü gibi nitelersek, 1000 yüzlü 2 tane zarı sonsuz kere atarsak belli bir atım sayısında bütün olabilecek ihtimaller gerçekleşmiş olacaktır. Sonsuz yüzlü bir zar olur ise daha önce arkadaşın da matematik olarak ispatladığı gibi zarın yüzü sonsuz olduğu için ne kadar atarsak atalım hep denk gelmeyen yüzler olacaktır.

Şimdi burada zarın yüzüne çok takılmamak lazım soruya göre sanırım esas anlamadığım ve kilit olduğunu düşündüğüm şey ise bir önceki atımı hatırlamamak. Yine burada da aslında zarın yüzünün sayısı önem kazanıyor. Çünkü sonsuz yüzü varsa ve sonsuz yüzü olduğunu biliyorsak geçmiş atımları hatırlamasak bile bütün olasılıkların gerçekleşmediğini söyleyebiliriz. Ama 1000 yüzü varsa bu sefer bütün olasılıkların gerçekleşmiş olması ihtimali de doğuyor. Fakat şu var ki eğer sadece bu atımı hatırlıyorsak geçmiştekileri hatırlamıyorsak ne bu atımın ne de öncekilerin önemi yoktur. Zira sonraki atımda da bu elimizdeki atımın ne olduğunu unutucaz ve sonsuza kadar devam edecek böyle bu yüzden o andaki bilincimizdeki atıma yoğunlaşmakta fayda var.

Reenkarnasyon üzerinden düşünürsek şöyle bakalım olaya hadi diyelim ki var olsun reenkarnasyon diye bir şey. Bir sonsuz döngü olsun sonsuza kadar farklı bedenlerde yaşıyor ol. Fakat ne öncrkini hatırla ne de sonrakinin ne olacağını bil. Elinde sadece şu anki hayatın olsun farkında olduğun. Önceki hayatının veya sonraki hayatının önemi kalır mı? Esas soru bu bence ve bence önemli değil o anda elimizde olanla ilgilenmek gerekir diye düşünüyorum.

Soruyu yanlış yorumladıysam düzeltin lütfen konu ve konudaki tartışma ortamı hoşuma gitti biraz daha açıklığa ulaşsın istiyorum kafamda

• quote:

Orijinalden alıntı: recko

Ben soruyu tam olarak anlayamadım ama eğer insanın düşünme kabiliyeti üzerinden gidiyorsak mesela mevzu bahsi geçen zarları insanın hayal gücü gibi nitelersek, 1000 yüzlü 2 tane zarı sonsuz kere atarsak belli bir atım sayısında bütün olabilecek ihtimaller gerçekleşmiş olacaktır. Sonsuz yüzlü bir zar olur ise daha önce arkadaşın da matematik olarak ispatladığı gibi zarın yüzü sonsuz olduğu için ne kadar atarsak atalım hep denk gelmeyen yüzler olacaktır.

Şimdi burada zarın yüzüne çok takılmamak lazım soruya göre sanırım esas anlamadığım ve kilit olduğunu düşündüğüm şey ise bir önceki atımı hatırlamamak. Yine burada da aslında zarın yüzünün sayısı önem kazanıyor. Çünkü sonsuz yüzü varsa ve sonsuz yüzü olduğunu biliyorsak geçmiş atımları hatırlamasak bile bütün olasılıkların gerçekleşmediğini söyleyebiliriz. Ama 1000 yüzü varsa bu sefer bütün olasılıkların gerçekleşmiş olması ihtimali de doğuyor. Fakat şu var ki eğer sadece bu atımı hatırlıyorsak geçmiştekileri hatırlamıyorsak ne bu atımın ne de öncekilerin önemi yoktur. Zira sonraki atımda da bu elimizdeki atımın ne olduğunu unutucaz ve sonsuza kadar devam edecek böyle bu yüzden o andaki bilincimizdeki atıma yoğunlaşmakta fayda var.

Reenkarnasyon üzerinden düşünürsek şöyle bakalım olaya hadi diyelim ki var olsun reenkarnasyon diye bir şey. Bir sonsuz döngü olsun sonsuza kadar farklı bedenlerde yaşıyor ol. Fakat ne öncrkini hatırla ne de sonrakinin ne olacağını bil. Elinde sadece şu anki hayatın olsun farkında olduğun. Önceki hayatının veya sonraki hayatının önemi kalır mı? Esas soru bu bence ve bence önemli değil o anda elimizde olanla ilgilenmek gerekir diye düşünüyorum.

Soruyu yanlış yorumladıysam düzeltin lütfen konu ve konudaki tartışma ortamı hoşuma gitti biraz daha açıklığa ulaşsın istiyorum kafamda

Dostum doğru anlamışsın soruyu.

@VitaminsizAsker dostum konuyu çekirdekten bu hale getirdim. Yani önce sadece zar bilgisi vardı yavaş yavaş takıldığım noktaya doğru açtım. Dahada ötesi var ama şu anda gelen fikirler çok güzel ve çok değerli bende bilgi ediniyorum bir çok arkadaştan ve akışı bozmak istemiyorum şu anda.

• Teorik olarak olabilir ama mantıksal olarak düşündüğümüzde sonsuza kadar zarın aynı yüzü de gelebilir.Bu konuda bir sonuca ulaşılamaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Omisis046

Sonsuz yüzü olan bir zar küredir. Kürenin sonsuz yüzeyi varmış gibi düşünebiliriz. Reenkarasyona inananların inancına benziyor. Hani sürekli ölüp başka bir bedende doğmak. Bir önceki hayatı unutmak. Bunun sonsuza kadar tekrar etmesi. Senin dediğin buna benziyor.

Edit1: Editinden sonra sorunu anladım. Vallaha anadım. Çok ilginç bir soru.
    Reenkarnasyonu boşver, onu ben farklı bir şeye bağladım yanlışlıkla.

Yani demek istiyorsun ki zarın sonsuz olasılığı var. Ve bu zarı sonsuz defa atsak bütün olasılıklar gerçekleşir mi? Soru bu. Dur bi cevabı düşüniyim. Limitle alakalı bencd çözümü. Çünkü iki tane sonsuzu karşılaştıracağız. Belki sabaha editlerim unutmazsam.

Edit2: Kardeş çözdüm sorunu, limit ve permütasyonu birlikte kullanıyorsun. Cevabı şimdiden söyliyim, olumsuz. Yani ihtimal sıfır. Yani sonsuz yüzeyli zarı sonsuz kere atsan bile bütün ihtimaller gerçekleşmez. Peki çözümü söyliyim.

Biraz karışık ama şöyle, şimdi iki sonsuzu kıyaslıyacaz. Zarın yüzeyi de sonsuz, atma sayımız da sonsuz. Limitle çözülür bu. Ama limitle çözmek için fonksiyona ihtiyacımız var. Ve fonksiyonu kendimiz üretmemiz lazım. Fonksiyonu üretmek için kafamda bir örnek kurdum. Mesela 6 yüzeyli bir zarı 10 kere atarsak bütün yüzeylerin gelme olasılığı nedir? diye bir soru kurdum. veÇözüm olarak şöyle bir işlem yaptım

(Bu işlemi nasıl bulduğumu anlatırsam çok uzun sürebilir, permutasyonla çözülüyor)

Çözümü doğru mu yaptım tam emin değilim ama muhtemelen doğrudur. Çünkü En sona gelindiğinde çok sade birşey çıkacak.

Şimdi gelelim bunu değişkenlere dönüştürmeye. Yani fonksiyon üretmeye. Zarın yüzeyi 6 idi ya, x olsun. Attığımız 10 du ya, o da y olsun.

Şimdi ikisini de limit içerisinde sonsuzla göstericez. İlk önce fonksiyonu yazalım.

Sonra onun limitini alalım.

Limit kuralları gereğince üssü olan sonsuz, faktöriyel olan sonsuzdan üstündür. Yani payda paydan çok daha büyük çıkacak. Yani sıfıra gidecek. O yüzden cevap sıfır. Yani bütün ihtimallerin olma olasılığı sıfır. Zarın bütün yüzeyleri gelmez yani.

Çok ilginç sonsuz yüzeyli bir zarı, sonsuz defa atsak bile bütün yüzeyleri gelmiyor. İllaki gelmeyen yüzeyleri oluyor.

Güzel çözmüşsün olayı. Katılıyorum.

Bu arada mantıken sonsuz ihtimali olan bir işi sonsuz kere yaparsak her ihtimalin gerçekleşmesi ama farklı açıdan bakınca da hepsinşn gerçekleşememesi gerekir. Çünkü şu hareketin olmadığı olayı gibi X kaplumbağa Y tavşan. Y, X in önde başlamasına izin veriyor. X ilerliyor o sırada Y de ona yaklaşıyor. Ama Y her birim yaklaşmasında X az da olsa ilerleyecektir, Y yine yaklaşacak ama o yaklaşırken X yine ilerlemiş olacak bu şekilde Y, X'e hiç yetişemeyecek. Bu örneğe göre hareket yoktur.

Bizim konuya gelince sonsuz tane iş yapıyoruz her işte sonsuz ihtimal var. Şimdi ikisi de sonsuz olduğu için mantıken hepsi olacak gibi geliyor. E ama adı üstünse sonsuz. Hani diğer örnekteki gibi A ihtimali B ihtimali diye ihtimaller olsun bu sefer. A ihtimali oldu B oldu C oldu.... ZZZZZZZZ oldu bu sonsuza kadar gider. Bu önceki örnekteki tavşan oluyor. Ama sonsuz ihtimali olan sonsuz sayıdaki iş sayısı önde gidiyor belirleyici bu. Yani bu önceki örnekteki kaplumbağa.

Kaplumbağa gidiyor (sonsuz ihtimal artıyor) bu sırada tavşan yaklaşıyor (ihtimaller gerçekleşiyor)

Şimdi mantıken bütün ihtimallerin olması lazım, diğer örneği mantıken düşününce tavşanın kaplumbağayı geçeceği gibi. Ama öyle değil baksanıza imkanı yok. Şimdi tavşan kaplumbağadaki hareket bundaki ihtimallerin gerçekleşmesi oluyor, yol ise sonsuz.

Yani acaba hareket mi yok yoksa yol mu? Yani acaba sonsuz diye bir şey yok mu? Yani yol, mesafe kavramları yok mu?

Bak burada beynim yandı. Bir şeyler düdüşünüyorum ama yazıya dökemiyorum. Bu tarz şeylere aklımız ermiyor. Yaradan böyle yaratmış mı demeliyiz yoksa cevabını bulabilir miyiz?

Gece gece yanlış cümleler kurmuş olabilirim kusura bakmayın şimdiden. Beynim yandı bıraktım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir olasılık yakalamak için referans olması gerekli 2.yüzeyle 5887888.yüzey gibi ama referans noktamiz yok çünkü zar rijit bir cisim üzerinde ki nokta ile olasılıklar üretilir. Sonsuz bir cisim diyemeyiz .. Şöyle dusun bir sistem var sistemin sınırları yok etki alanı yoksa üzerinde somut veri olmaz. Küre diyenler olmuş sınırları olmayan sonsuz sistemde biz uzayı ele alırız.. Uzaya E diyelim zarin bi yüzüne x diyelim diğer yyüzüne y ... İki sonsuz parametreyi attığımızda direk sıfıra yaklaşmış oluruz çünkü her atimda alacağımız sonuç E deki herhangi bir nokta eder ve atim sayısı arttıkça farklı varyasyonlar olur. Kısacası 0 ..

Bigbang bir teoreminde uzay sonsuz değil genişleyip geri kucilecek çünkü varolan maddesel itim evreninin kinetik enerjisini oluşturdu bir sure sonra duraganlasacak ve potansiyel düzeye gececek bu sırada itim kendini çekime bırakacak başlangıçtaki halini alacak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sonsuz yüzde bir zar nasıl durur hele ki yer çekimi olmayan bir şekilde, lol
    Boş konu, birde anlatamamışsın maalesef

Dostum o konuyu çoktan geçtik Bir ara çembere çevirdik falan. Sonra kaldırdık yüz sayısını belirledik. Soruda anlamsız bir detaydı gerek yoktu zaten.

enerjinin sürekli olmadığını bilirsin. Enerjinin sürekli olmaması kütlenin de bazı koşullara bağlı olduğunun en büyük göstergesidir. Dolayısıyla kütleye bağlı olan her materyal belirli sınırları da barındırır. Bu yüzden düşündüğün durumda, zarın kaç yüzü olduğu önemli olduğu kadar zarın büyüklüğü de önemlidir.

Sorunun arkasındaki düşünce ise büyük patlama veya reenkarnasyonu araştırarak elde edebileceğin bilgilerdir. Ben o konuyla ilgili konuşmayı pek sevmem.

Dostum zarın 2 yüzü veya 100000 yüzü olması arasında hiçbir fark yok. Soru zamanla, kronoloji ile alakalı bir soru.

işte dedim ya senin dediğin konularla alakalı büyük patlama, reenkarnasyon gibi konuları araştırarak fikir edinebilirsin. Benim takıldığım şey bunu anlatmak için kullandığın zar mantığı. Sana onunla ilgili sıkıntıyı anlatıyorum. Diğerlerinin anlatılacak yanı yok

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.