Şimdi Ara

Zarın sonsuz defa atımındaki kronoloji problemi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
8
Favori
3.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu sacmaliklari mi ogreniosunuz okulda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

Ben anladım konuyu. Bu teoriye göre:

Evren sonsuza kadar varolacaksa bütün ihtimaller bir gün gerçekleşecektir. Yani hayata tekrar gelip boyumuzun 1 cm daha uzun olacağı versiyonu, 1 cm daha kısa olacağı versiyonu. Hayatı başbakan olarak yaşayacağımız, ya da sokaktaki fakir adam olarak yaşayacağımız versiyonu. Çünkü evren sonsuza kadar sürecekse, hepsinin gerçekleşebileceği kadar zaman var.

Aralarda da öleceğimiz için bilincimiz açık olmayacak, dolayısıyla bir hayat biterken hemen öbürü başlayacak.

Ben katılmıyorum.Çünkü tekrar o işler olurken zaman gene geçiyor.Yani tekrar sonsuza gidiyor.İhtimaller bir gün gerçekleşse bile yeni ihtimaller doğuyor gene.Bu sefer onlar olana kadar yenileri geliyor.Böylece hiç bir zaman bitmez.

• şimdi üzerinde 1 beyaz 3 de siyah kare desen olan bir fayans türümüz var. bu fayanslardan sonsuz bir düzlüğe sonsuz kere döşüyoruz. bu durumda alanda sonsuz tane siyah ve sonsuz tane beyaz kare desen var. Ama daima siyahlar beyazların 3 katı miktarında e ama ikisinden de sonsuz tane var yani teorik olarak eşit sayıdalar ama pratikte daima biri diğerinin 3 katı miktarda. sonsuzluk paradoksu.
    bu da böyle bi anımdır.
  • Bir arkadaş permütasyon ve limitle kanıtlamaya çalışmış gayet de anlaşılır olmuş onun kadar bilgim yoktur fakat şöyle düşünelim : 6 yüzlü olan bir zarı sonsuz defa atsanız bile bir tanesinde 6 kesin gelir diyemezsiniz. Buna göre sonsuz yüzlü bir zarı sonsuz defa atarsak bütün olasılıkların gerçekleşmeme olasılığı kesinlikle vardır. Tabii bu açıklamaya göre bütün olasılıkların gerçekleşme ihtimali de var. Ben sadece iki ihtimalin de olası olduğunu söylüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Konudaki seviye cok yuksek ben de sunu sorayim evren sonsuz deniyor bakiyoruz buyuk gezegenler dahada buyuk yildizlar vs sonsuza giden bi buyukluk var peki bunun tam tersi kucukluk de sonsuz mudur? Herseyi olusturan bir hersey var midir? Varsa biz buyukluk ve kucukluk arasindaki sonsuzlukta makul bi hacim ve kutlede mi yasiyoruz? Matematikte sonsuz tam olarak ifade edilemiyorsa bizde sonsuzlugun icinde yasiyorsak bu dunyanin gercek olamadigini kanitlamis olamazmiyiz bilimsel olarak. Demekki matrixin icindeyiz.

dostum bunu gece atlamışım şimdi farkettim çok ilginç, çok iyi. Tahayyül etmeye çalışıyorum hacim ve kütle konusunu ama çok zor hatta imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Mağdur Adam

Konudaki seviye cok yuksek ben de sunu sorayim evren sonsuz deniyor bakiyoruz buyuk gezegenler dahada buyuk yildizlar vs sonsuza giden bi buyukluk var peki bunun tam tersi kucukluk de sonsuz mudur? Herseyi olusturan bir hersey var midir? Varsa biz buyukluk ve kucukluk arasindaki sonsuzlukta makul bi hacim ve kutlede mi yasiyoruz? Matematikte sonsuz tam olarak ifade edilemiyorsa bizde sonsuzlugun icinde yasiyorsak bu dunyanin gercek olamadigini kanitlamis olamazmiyiz bilimsel olarak. Demekki matrixin icindeyiz.

dostum bunu gece atlamışım şimdi farkettim çok ilginç, çok iyi. Tahayyül etmeye çalışıyorum hacim ve kütle konusunu ama çok zor hatta imkansız.

işte evrenin sırrını çözmek bence imkansız sonuçta sonsuza giden bir küçüklük ve büyüklük var neyini çözecen işte bunlar hep matrix

• quote:

Orijinalden alıntı: KarmaLia

Dil yetersizliğinden mustaripsin.

Sonsuz yüzü olan bir zar atıldığında asla durmaz.

Edit:alttaki arkadaş limit ile çözmüş bulduğu sonuç doğru.

Zarın atıldığı yüzeye göre değişir yüzeyi belirtmemişler sürtünme yok olarak kabul edersek dediğin dogru

• samplus kullanıcısına yanıt
    Tüm olasılıklar nasıl eşit olarak gerceklesebilir? Bence oyle olabilmesi icin şartlarını cok düzgün bir sekilde oluşturmalısın bir sürü şart olmalı bunlar yeterli degil

• quote:

Orijinalden alıntı: İnstagrammer

Tüm olasılıklar nasıl eşit olarak gerceklesebilir? Bence oyle olabilmesi icin şartlarını cok düzgün bir sekilde oluşturmalısın bir sürü şart olmalı bunlar yeterli degil

Kaos teorisi yeterli değil mi dostum tüm şartların gerçekleşmesi için. Eğer şartları belirlersen asıl o zaman tüm şartların gerçekleşme olasılığı azalacaktır. Bu arada süreç olmaması önceki durumların gerçekleşme ihtimali ile tezat oluşturuyor sanırım. Süreç olmayan bir durumda öncesi sonrası var mıdır takıldığım nokta burası benimde.
  • Ne demek istediğini tam olarak anlamadım ama şöyle bir teori atayım ortaya.Bazıları bilir gerçi bunu amaZaman düz bir çemberdir. Yaptığımız ya da yapacağımız her şeyi tekrar yapacağız, tekrar, tekrar ve tekrar. Sonsuza kadar.

• Her olasılık gerçekleşmeyebilir.
    Bir madeni parayı havaya atalım. Teorik olarak yazı gelme olasılığı, tura gelme olasılığına eşittir denir. İkisi de 1/2'dir fakat diğer parametreleri aktif ettiğimizde sonuç (hafif de olsa) değişime uğruyor. Bu durumda sonuç kesinlikle yarı yarıya değildir.
    Hız,atış açısı,paranın yerden maksimum yüksekliği,atılırken kaç kez döndüğü, hangi yüzün daha ağır olduğu gibi özellikler bunu sağlar.
    Diğer parametreler olmadan kesin bir şey söyleyemeyiz. Belki hep parametreler aynı sonucun denk gelmesini sağlar; bu yüzden tek bir olasılık vardır ve 999 olasılık gerçekleşmez, sonsuza kadar bu gerçekleşir, belki parametreler n kadar olasılığın gerçekleşmesine izin verir. Teorik olarak evet, gerçekleşebilir fakat deneysel olarak olmayabilir. Zaten 1000 yüzlü bir cisim küreye çok yakın bir cisim olacağından olasılıkların gözlemlenmesi zor olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi personalcomputer -- 16 Ekim 2015; 18:55:41 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Omisis046 kullanıcısına yanıt
    bana matematik calistir :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonsuz yüzde bir zar nasıl durur hele ki yer çekimi olmayan bir şekilde, lol
    Boş konu, birde anlatamamışsın maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Wisrty

Sonsuz yüzde bir zar nasıl durur hele ki yer çekimi olmayan bir şekilde, lol

Dostum o konuyu çoktan geçtik Bir ara çembere çevirdik falan. Sonra kaldırdık yüz sayısını belirledik. Soruda anlamsız bir detaydı gerek yoktu zaten.
  • Ben sözelciyim okuyunca aklıma memento filmi geldi bu kadar 😑

• Zaten sonsuzluğun içinde herşey sonsuz kadar vardır. Bütün olasılıklar mevcuttur demeye gerek yok. Herşey vardır sonsuz bir şekilde.
  • "sonsuz" kavramı ile "bütün" kavramını yan yana kullanmak yanlış zaten. hangi"bütün olasılık"? olasılıklar hiç bitmez, denemeler de. bitmeyen, bitmeyecek olan bir şey için "tüm olasılık" diye bir kavram olamaz.

• belki ilk atıldığım andayım ve geçmişi hatırlamadığım yalanıyla karşı karşıyayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: samplus

quote:

Orijinalden alıntı: Wisrty

Sonsuz yüzde bir zar nasıl durur hele ki yer çekimi olmayan bir şekilde, lol

Dostum o konuyu çoktan geçtik Bir ara çembere çevirdik falan. Sonra kaldırdık yüz sayısını belirledik. Soruda anlamsız bir detaydı gerek yoktu zaten.

enerjinin sürekli olmadığını bilirsin. Enerjinin sürekli olmaması kütlenin de bazı koşullara bağlı olduğunun en büyük göstergesidir. Dolayısıyla kütleye bağlı olan her materyal belirli sınırları da barındırır. Bu yüzden düşündüğün durumda, zarın kaç yüzü olduğu önemli olduğu kadar zarın büyüklüğü de önemlidir.

Sorunun arkasındaki düşünce ise büyük patlama veya reenkarnasyonu araştırarak elde edebileceğin bilgilerdir. Ben o konuyla ilgili konuşmayı pek sevmem.

• Ne içiyonuz la siz

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.