Şimdi Ara

ZALMAN LQ VE RESERATOR SERİSİ SIVI SOĞUTMA KULLANICILARI KLUBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
2
Favori
5.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, AMD FX-8320 CPU'yu bir türlü soğutamıyorum. Üzerinde stock fan var ve sesi mahallece meşhur oldu artık. Bir kaç fan tavsiyesinde bulundular ama sıvı soğutma sistemleri de aklımı kurcalıyor. Siz ne tavsiye edersiniz? Pahalı mı olur, farketmez mi, nedir. Bir el atın, kaç yere yazdım doğru dürüst bi cevap alamadım.
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutma stok soğutuculardan kat ve kat iyidir. Bu konuda şunu diyebilirim. Zalman LQ310 ve 315 serileri ile ColorMaster Seidon 120 serilerini kullandım. Tatmin edici değerler verdiler. Lakin PC dünyasından baya uzak kaldığım için şuanda hani markanın hangi serisi f/p ürünüdür bilemiyorum. Sizde bu konuda forumu biraz kurcalamanız gerekecek.
  • akbak12 A kullanıcısına yanıt
    bütçenizi ve kasanızı yazarsanız ona göre cevap veren olacaktır :)
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Hocam nickimin altındaki bilgisayar işaretine tıklayarak sistemi görebilirsiniz. Ama ben yine de buraya da yazayım:

    Cooler Master RC-K380-KWA600-TR K380 600W Pencereli Siyah MidTower Kasa
    Anakart: Gigabyte GA-970A-DS3P DDR3 1866MHz Sata3 Usb3.0 16x AM3+
    işlemci: AMD FX-8320 Black Edition X8 3.5GHz 16MB AM3+ 125W
    Ram: Kingston KHX16C9B1BK2/8 HyperX Blu Black 8GB
    Ekran Kartı: MSI R9 270 GAMING 2GB BF4 2GB GDDR5 256Bit HDMI DP 16x
    Ekzos fanı olarak da Akasa Viper 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Kasa Fanı (AK-FN059) kullanıyorum.
  • wildwachsend kullanıcısına yanıt
    Bütçem 250 tl. Yeter ki şu sesten kurtulayım. Speed Fan gibi programlar kullanmak da istemiyorum. Kasanın sol kapağında da fan yeri var. Eğer uygun bir cpu fanı alırsam kasaya bir fan daha takacağım. Ama az fan az ası az ses benim için hedef.

    Şimdiden teşekkürler.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-water-30-performer-sivi-sogutma-sistemi.html

    yada

    http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/dark-aquaforce-w120-cift-12cm-fanli-120mm-sivi-sogutma-kiti-P66004651

    http://urun.n11.com/sogutucu-ve-fan/silverstone-tundra-serisi-td03-lite-intel-amd-uyumlu-sivi-sogutma-P95296314?icid=990008_prudsys_productdetail_bysameseller

    alabilirsin. Dark AquaForce kendim kullanıyorum aynı işlemcide yük altında bi kere 59 derece gördüm kalan zaman oyunlarda hep 45-50 arası sıcaklık değeri verdi.Thermaltake için pek birşey diyemem ama AquaForcenin incelemesi vardı forumda. Tam F/P ürünü bu arada ürünü 5 aydır sıkıntısız kullanıyorum. Pompa sesi yok denecek kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildwachsend -- 25 Şubat 2016; 22:58:23 >




  • Bir sorunum var. bu sefer yardımcı olabilirisiniz herhalde yoksa konu açsam daha mı iyi olurdu neyse
    Zalman Reseratör 3 ü Anakart ı garantiye gönderdiğimde sökmüştüm. kart geldiğinde üşengeçlikten takmamıştım. makine stok fanda gayet sorunsuz çalışıyor.

    zaman ayırıp reseratörü tekrar taktım ancak sistemi açılmaz hale getirdi. ekrana görüntü gelmiyor ve sonsuz yeniden başlama döngüsü oluyor.
    Sorun belki pinlerdir dedim. farklı fan pinleri ve cpu_opt gibi girişleri denememe rağmen sistem açılmıyor.
    reseratörü söküp stok fana geçince hiçbir sorun yok.

    Neyi yanlış yapıyorum? Bu tür bir arıza verebilir mi su soğutma sistemleri?
  • Knuckles The Echidna kullanıcısına yanıt
    Benim aklıma gelen ama ne kadar doğru bilemiyorum. Kısa devre yapıyor olabilir. Şöyle düşünün, usb girişlerinin birbirine temas etmesi yüzünden hiç açılmayan sistem var. Uzay montaj yaparak deneyin. Aynı sonuçları alıyorsanız şayet farklı yollar arayışına gireriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Dün vatandan Thermaltake water 3.0 performer(240tl) almaya gittim. Stokta bayağıdır olmadığını 40 TL fazlasına ZalmanLQ310 tavsiye ettiklerini söylediler. Aldım getirdım eve ama için pek rahat değil emin değilim forumlarda hiç konusu yok denecek kadar az. Acaba thermaltake'ten iyimidir. Ve iyi bir soğutucu mu öneriyor musunuz ? İŞLEMCİM : AMD 8350. Acil cevaplarınızı bekliyorum ona göre kurulum yapacağım teşekkürler saygılar.
  • Cynde1907 kullanıcısına yanıt
    Konuyu baştan sona okuduysan şayet kullanıcıların bende dahil, memnun kaldığını görmüşsündür. Soğutma konusunda gayet yeterli ve başarılı bir ürün olduğu için aksini iddia eden görmedim. Fakat sonuçta kul yapımı arıza vermeyecek çalışmayacak diye bir durum yok. Buda tamamen şans işi. LQ 310 da sisteminize yeterli gelecektir. Montaj aşamasına dikkat edin vidaları sıkarken yalama olmamasına özen gösterin. Kasa içi hava sirkülasyonu ve yeterli düzeyde kasada fan varsa buda sisteminiz için artı bir durum. Çünkü kasa içinden sıcak havayı ne kadar çok tahliye ederseniz sıcaklıklar o kadar fark edecektir. Özellikle yaz ayına gireceğimiz şu günlerde.
  • ZALMAN HERZAMAN KALİTESİYLE ÖN PLANA ÇIKMIŞ BİR MARKA ZALMANIN UCUZ ÜRÜNÜDE PAHALI ÜRÜNÜDE VAR AMA ASLA KÖTÜ ÜRÜNÜ YOK.
    HER ZAMAN FİYAT PERFORMAN
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Geç bir yanıt olacak ama sorun gigabyte anakart olarak belirlendi. İşlemci soketinde eğık pinler mevcutMUŞ. bunlar stok fan yuzeyi ile temas etmediği için sorun yapmıyormuş. Reseratör pompası yüzeyi haliyle hayvan gibi olduğu için ve bütün baskı onları etkilemiş. Sonuç: Şu an ASUS Maximus Hero VII sahibiyim
  • Merhabalar ben thermaltake water 3.0 perfomer alacaktım stoklarda yok diye ZALMAN LQ310 önerdiler. @FoxPark @_Dominic_Toretto_ ve @OneTreeHill hepinize teşekkürlerimi sunuyorum öncelikle. Hiç birimiz mesajlarımı cevapsız bırakmadınız ve fikir verdiniz.

    Performansa gelince. Stok Fan ile en basit örneğini vereyim LoL oynarken orta grafiklerde 51 derece falan olan işlemcim şuan en yüksek grafikte 27 32 derece arası gidip geliyor.

    Ses konusunda aldığım kasa Zalman Z11 Plus HF1. Kasanında kendine ait 5 fanı var birde zalmanlq310 un fanı ile beraber 6 fan. Kesinlikle bu kadar fan'a rağmen rahatsız edici bir ses yok. Oyun oynarken müzik dinlerken imkanı yok duymazsınız yani.

    Daha çok yüklenecek bir oyuna başlamadım ama gerek görünüş gerek performans olarak. Seidon 120v ve thermaltake water 3.0 performerden iyi bunu kesinlikle söyleyebilirim.

    Aldığım için pişman değilim yani :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cynde1907 -- 26 Nisan 2016; 9:08:53 >




  • Herkese kolay gelsin. Konu hort ancak sormam gerekiyor. Dün ısı ile ilgili bir sorunum oldu. Pc yi açarken her şey yolunda başladı. pc açıldı sorun yok. fakat soğutucu 1 dk içinde deli gibi dönmeye başladı ve pc kastı. noluyo lan diyerekten makineyi normal yolla kapattım. biraz bekledim sonra açıp bios a girdim. sıcaklık 90 derece.

    Arkadaş durduk yere macun mu kurudu? boru mu çatladı ne oldu? Bugün eve gelebilirsem test edicem
  • Knuckles The Echidna kullanıcısına yanıt
    Boru çatlarsa şayet sistem içerisine sıvı akıntısı meydana gelecektir ve sistemin zarar görmesi demektir biliyorsunuz. Acaba diyorum blogun bacaklarından biri kendini bırakmış olabilir mi veya blok motoru arızalanmıştır.
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Bacakların 4 ünüde kontrol ettim. sıkı sıkı tutuyor. pompa için de bios tan tam güç verdim. pompa da sorun yok normal şekilde ses çıkarıyor.

    ama birde macun değiştirip deneyeceğim. umarım macundur.
  • Ve mutlu son. Macunu yeniledim. On numara oldu
  • Ve yine fail

    Anlaşılan birlikteligin sonuna geldik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knuckles The Echidna kullanıcısına yanıt
    Bu defaki sorun nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FoxPark kullanıcısına yanıt
    Aynısı. Pompa ya çalışmıyor ya içindeki sıvı artık görev yapmıyor.
    Dün birbir güçlükle söküp stok fana döndüm. sıcaklık 45-50 derecelere düştü.

    cihazı mart 2015 te almıştım. garanti için peşine düşmeye değermi artık emin değilim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.