Şimdi Ara

ZALMAN CNPS20LQ Sıvı Soğutma Gelmiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/zalman_cnps_20lq_review/1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trschumi -- 15 Haziran 2012; 21:48:43 >
  • bende gördüm ama pahalı
  • Aynı fiyatlara H100 alınabiliyorken pek iş yapmaz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Aynı fiyatlara H100 alınabiliyorken pek iş yapmaz bence.

Buradaki incelemede H100 ile baş başa gitmiş.

http://www.overclock3d.net/reviews/cases_cooling/zalman_cnps_20lq_review/6

En ucuz yerde de 320 Lira H100. Ayrıca bazı kullanıcılar Pompadan ses geliyor diye birşey söylüyordu forumda.

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

En ucuz yerde de 320 Lira H100. Ayrıca bazı kullanıcılar Pompadan ses geliyor diye birşey söylüyordu forumda.

Ben düz mantık düşünmüştüm hocam(240mm>120mm şeklinde), demek ki radyatörü daha kaliteli ve h100'den iyi performans alınabiliyor.
    120mm radyatörün daha az yer kapladığını da göz önünde bulundurursak ufak kasa sahipleri için biçilmiş kaftan denebilir.

• quote:

quote:

quote:

Ben düz mantık düşünmüştüm hocam(240mm>120mm şeklinde), demek ki radyatörü daha kaliteli ve h100'den iyi performans alınabiliyor.
    120mm radyatörün daha az yer kapladığını da göz önünde bulundurursak ufak kasa sahipleri için biçilmiş kaftan denebilir.

Bakın yanlışınız var. Diğer Zalman sıvı soğutmayla ilgili konuya da yazdım ama buraya da yazsam iyi olacak.

Önemli:

quote:

Orijinalden alıntı: onder.t

Ben de Zalman'ın sisteminden almayı düşünüyorum fakat herkes bu linkteki karşılaştırma sonucunu referans göstermiş ama kimse okumamış belliki. Oradaki testte Zalman'dan ölçüm alınırken oda sıcaklığı 18 derece, Corsair H100'de 21-22 derece civarlarında. Adamlar bunu göz önünde tutarak "Delta" diye daha belirleyici bir rakam çıkarmışlar ve asıl bunu ciddiye almalısınız demişler. Delta değerlerine bakınca Zalman, Corsair H100'ün çok az gerisinde kalmış. Sonuç olarak bakarsak Corsair H100 aslında biraz daha önde ama çok bir fark yok çünkü iki soğutma sistemi de en alttaki tabloda, yani i7 işlemcinin 4.4 GHz'e overclocklandığı tablodaki elit soğutma sistemleri arasına girmeyi başarmış.

Benim hala araştırdığım konu ise Zalman'ın sistemini LGA775 soketli işlemciye takabilir miyiz? Bazı sitelerde buna uyumlu olduğu yazıyor, kendi sitesinde uyumlu soketler kısmında LGA775'i göremedim, sadece Celeron ve Pentium diye geçiyor. Sanırım Pentium G serisi işlemcileri kastetmişler.

• O zaman başta kurduğum düz mantık doğru hocam, eşit şartlarda aynı ortamda test edilmemiş demekki.
    H100'ün radyatör alanı daha büyük olduğundan daha iyi ısı transferi gerçekleştirmesi beklenecek birşey. Bana da 120mm radyatör ile o sonuç garip gelmişti.
    Ama yine de sonuçlar yakın olduğu için kasa içinde yeri daha kısıtlı olanların tercih edebileceği kalitede bir ürüne benziyor.

Yalnız teste bakınca kafama yine birşey daha takıldı, opsiyonel olarak Zalman'a bir tane daha fan takabiliyoruz. Bence testte orijinal olarak kullanmışlardır bütün sistemleri ve ek bir fan daha radyatör üzerinde etki yapar, çünkü Zalman'ın tek fanı kasa içinde kalıyor. Öbür yüze takılacak bir ikinci fan radyatör içine çok daha iyi bir hava emisyonu sağlayacaktır. İşte o zaman Corsair H100'ü harcayabilir.

Diğer aklıma takılan soru da, Zalman'ın içeriye takılan tek fanı ne yönlü çalışıyor? Mantıken dışarıdaki havayı içeri çekmesi lazım ki, radyatöre soğuk hava gelmiş olsun. Neyse, sonuç olarak alacak kişi bence mutlaka ikinci bir fanı da radyatörün diğer yüzüne taksın ve iki fanı da dışarıdan içeri hava alacak yönde bağlasın.

• Radyatör kasa içine takılacaksa mutlaka dışarıdan soğuk hava çekmelidir, diğer türlü performans daha az olur.

quote:

quote:

quote:

Bakın yanlışınız var. Diğer Zalman sıvı soğutmayla ilgili konuya da yazdım ama buraya da yazsam iyi olacak.

Önemli:

quote:

Ben de Zalman'ın sisteminden almayı düşünüyorum fakat herkes bu linkteki karşılaştırma sonucunu referans göstermiş ama kimse okumamış belliki. Oradaki testte Zalman'dan ölçüm alınırken oda sıcaklığı 18 derece, Corsair H100'de 21-22 derece civarlarında. Adamlar bunu göz önünde tutarak "Delta" diye daha belirleyici bir rakam çıkarmışlar ve asıl bunu ciddiye almalısınız demişler. Delta değerlerine bakınca Zalman, Corsair H100'ün çok az gerisinde kalmış. Sonuç olarak bakarsak Corsair H100 aslında biraz daha önde ama çok bir fark yok çünkü iki soğutma sistemi de en alttaki tabloda, yani i7 işlemcinin 4.4 GHz'e overclocklandığı tablodaki elit soğutma sistemleri arasına girmeyi başarmış.

Benim hala araştırdığım konu ise Zalman'ın sistemini LGA775 soketli işlemciye takabilir miyiz? Bazı sitelerde buna uyumlu olduğu yazıyor, kendi sitesinde uyumlu soketler kısmında LGA775'i göremedim, sadece Celeron ve Pentium diye geçiyor. Sanırım Pentium G serisi işlemcileri kastetmişler.

Zalman daha düşük oda ısısında test edilmiş olsa da yarı boyuttaki radyatör ile iyi iş çıkarmıştır.

2 fan ile daha iyi olabilir evet, bu fanın yönü nasıl olmalı şemaya bakalım.

İçeri üflemesi daha mantıklı duruyor. Ya sizce ?

ZALMAN CNPS20LQ Sıvı Soğutma Gelmiş

• Bence de birinci fan kesinlikle içeri doğru üflemeli fakat ikinci fanın yönünden emin değilim. O da içeri doğru üflese daha verimli olmaz mı? Senin şemada çizdiğin şekilde kafama takılıyor, tamam o zaman belki biraz daha sıcak bir hava dolaşıcak radyatörde ama sanki çok daha sirkülasyonlu bir ortam yaratılmış gibi olucak.
  • her iki fanda aynı yöne baklalı, ya dışardaki hava kasa içine üfleyecek yada kasanın içinden dışarı üfleyecek. birini içeri birinide dışarı yaparsanız akım olmayacaktır ve kesinlikle soğutma yapmayacaktır. dişardaki havayı kasa içine üflerse tersine göre takribi 3-4 derece daha soğuk olacaktır.....

ASUS - Republic OF Gamers Kullanıcıları Kulübü

İntel 4770K / Asus Maximus VI Hero Z87 / Asus GTX 780 DCII OC / Custom Water Cooling / GSkill 4x4GB 1866Mhz / CoolerMaster HafX 942 / Corsair HX850 / Samsung 840 EVO 120GB / Seagate 2x1 TB 7200 Rpm
    Samsung PX2370 Led / Tt eSPORTS Ultimate Klavye / Tt eSPORTS Theron Laser Mouse / Tt eSPORTS Ladon Mouse Pad

DETAYLAR VE FOTOĞRAFLAR İÇİN "Sistem ve Tercihlerim"E BAKINIZ
  • Bu konuda ben de ikisinin aynı yönlü olması gerektiğini düşünüyordum, hatta Zalman'a mail bile attım bugün. Yarına cevabı gelmiş olur ama muhtemelen iki fanın da dışarıdan içeriye çekmesi en verimlisi olacaktır. Zaten kasanın yan kısmına takmayı düşünüyordum radyatörü, fanlar içeri hava çekerse hem radyatördeki sıvı daha fazla soğur hem de fanların dışarıdan içeriye doğru bastıkları hava kasanın içindeki diğer parçaların bir nebze daha soğumasını sağlar.
  • İyi ama içerdeki hava? Daha serin olacağını beklememek lazım onun da.

ASUS - Republic OF Gamers Kullanıcıları Kulübü

İntel 4770K / Asus Maximus VI Hero Z87 / Asus GTX 780 DCII OC / Custom Water Cooling / GSkill 4x4GB 1866Mhz / CoolerMaster HafX 942 / Corsair HX850 / Samsung 840 EVO 120GB / Seagate 2x1 TB 7200 Rpm
    Samsung PX2370 Led / Tt eSPORTS Ultimate Klavye / Tt eSPORTS Theron Laser Mouse / Tt eSPORTS Ladon Mouse Pad

DETAYLAR VE FOTOĞRAFLAR İÇİN "Sistem ve Tercihlerim"E BAKINIZ
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.