Şimdi Ara

ZALMAN CNPS20LQ Sıvı Soğutma Gelmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben yaklasik 2 aydir kullaniyorum, son 1 aydir da yeni sistemimde kullaniyorum. i5 2500k islemci, 2*4 gb 1600 mhz gskill ripjaws ram, asus sabertooth p67 anakart (fansiz), gigabyte hd6950 1 gb OC edition (3 fanli) ekran karti, thermaltake level 10 gt kasa ile battlefield 3 1920*1080 cozunurlukte ultra ayarda en yuksek 55 dereceye cikti, ekran karti da 68 dereceyi gecmedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: onder.t

Ben yaklasik 2 aydir kullaniyorum, son 1 aydir da yeni sistemimde kullaniyorum. i5 2500k islemci, 2*4 gb 1600 mhz gskill ripjaws ram, asus sabertooth p67 anakart (fansiz), gigabyte hd6950 1 gb OC edition (3 fanli) ekran karti, thermaltake level 10 gt kasa ile battlefield 3 1920*1080 cozunurlukte ultra ayarda en yuksek 55 dereceye cikti, ekran karti da 68 dereceyi gecmedi.

güzelde i5 2500k yı kaç ghz ye çıkardın acaba ?
  • quote:

Kendi hızında, 3.3 GHz. Overclock yapmadım.

kardeşim kendi hızındayken bu soğutucuları kullanmaya luzum yok zaten şöyle 4,5 ghzlerde bir test yapaydın bari :)

ASUS - Republic OF Gamers Kullanıcıları Kulübü

İntel 4770K / Asus Maximus VI Hero Z87 / Asus GTX 780 DCII OC / Custom Water Cooling / GSkill 4x4GB 1866Mhz / CoolerMaster HafX 942 / Corsair HX850 / Samsung 840 EVO 120GB / Seagate 2x1 TB 7200 Rpm
    Samsung PX2370 Led / Tt eSPORTS Ultimate Klavye / Tt eSPORTS Theron Laser Mouse / Tt eSPORTS Ladon Mouse Pad

DETAYLAR VE FOTOĞRAFLAR İÇİN "Sistem ve Tercihlerim"E BAKINIZ
  • Ben zaten sistemi kuralı çok uzun süre olmadı. Şu an yeterli geliyor bana ve overclock yapmıyorum. İşlemci soğutucusu olarak da hiçbir zaman büyük metal bloklar bağlamak istemedim anakartıma. Bir de eski sistemimin aşırı ısınmasından artık bıkmıştım.

Ben zaten sistemi kuralı çok uzun süre olmadı. Şu an yeterli geliyor bana ve overclock yapmıyorum. İşlemci soğutucusu olarak da hiçbir zaman büyük metal bloklar bağlamak istemedim anakartıma. Bir de eski sistemimin aşırı ısınmasından artık bıkmıştım.

neysen oc olayını geçelimde şu fan muhabbetini anlayamadım :)

gördüğüm kadarı ile işlemcinin fanı tek yönlü takılabiliyor oda mecburen kasa içinden çekmeyecek mi havayı ?

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

Ben zaten sistemi kuralı çok uzun süre olmadı. Şu an yeterli geliyor bana ve overclock yapmıyorum. İşlemci soğutucusu olarak da hiçbir zaman büyük metal bloklar bağlamak istemedim anakartıma. Bir de eski sistemimin aşırı ısınmasından artık bıkmıştım.

gördüğüm kadarı ile işlemcinin fanı tek yönlü takılabiliyor oda mecburen kasa içinden çekmeyecek mi havayı ?

Yok hayır öyle değil işte. Fanı ters yönde takmanız için uzun vidalar da çıkıyor kutusundan. Öyle takınca dışarıdaki havayı içeri çeken bir fanınız olmuş oluyor.

• quote:

quote:

quote:

Yok hayır öyle değil işte. Fanı ters yönde takmanız için uzun vidalar da çıkıyor kutusundan. Öyle takınca dışarıdaki havayı içeri çeken bir fanınız olmuş oluyor.

hım anladım ama bunu eksoz kısmına yapmak pek doğru olmaz zannımca üste veya yan kapağa daha uygun olur

• Ben egzoz kısmında kasanın arka üst tarafında 2 fan da içeriden dışarı atacak şekilde kullanıyorum. Belki en az verim alabileceğim şekilde bağlı fakat yine de çok yeterli şu durumda.

Ben egzoz kısmında kasanın arka üst tarafında 2 fan da içeriden dışarı atacak şekilde kullanıyorum. Belki en az verim alabileceğim şekilde bağlı fakat yine de çok yeterli şu durumda.

bende kasanın üst tarafına takayım diyorum bunun fanını içeri üfleyecek şekilde olmadı altına birde ışıklı zalman kasanın kendi fanını takarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 30 Ağustos 2012; 13:29:09 >
    Z170 SİSTEM KURULUM AŞAMASINDA.
  • Evet daha verimli olacak olan tabiki dışarıdaki daha soğuk havayı içeriye doğru yönlendirmektir. Bana şu anki hali gayet yeterli olduğu için bu şekilde taktım.

Ben yaklasik 2 aydir kullaniyorum, son 1 aydir da yeni sistemimde kullaniyorum. i5 2500k islemci, 2*4 gb 1600 mhz gskill ripjaws ram, asus sabertooth p67 anakart (fansiz), gigabyte hd6950 1 gb OC edition (3 fanli) ekran karti, thermaltake level 10 gt kasa ile battlefield 3 1920*1080 cozunurlukte ultra ayarda en yuksek 55 dereceye cikti, ekran karti da 68 dereceyi gecmedi.

Hem Default hızda hem de yükte 55 derece. Bence 55 derece fazla bu sıvı soğutma için.

Ben 4.2 Ghz deki 2500K + Sunbeam CCF 1.300 RPM deki hızıyla Prim 95'de 52 derece gördüm. Fan hızı sonda da değil yani, son hızı 1.800 RPM.

Soğutucu Fan kaç RPM de dönüyordu ?

İşlemci hızını Default'a aldım, akşama bu şekilde bir Prime 95 yapacağım bakalım kaç olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 1 Eylül 2012; 17:59:59 >

• ben şimdi bu radyatörü nasıl balayım karar veremedim bir kere havayı dışarıdan içeri çekecem , onun için en iyi yer neresi olur acaba yukarı koysam ısınan hava yükselir mantığıyla bakarsak en sıcak ortam orda olur sanki , arkaya koysam eksoz fan devre dışı olacak , yan kapağa koysam kasayı açıp kaparken dert olacak :)

en iyisi eksozu üst e verip radyatörü arkaya takmak sanırım ?

ben şimdi bu radyatörü nasıl balayım karar veremedim bir kere havayı dışarıdan içeri çekecem , onun için en iyi yer neresi olur acaba yukarı koysam ısınan hava yükselir mantığıyla bakarsak en sıcak ortam orda olur sanki , arkaya koysam eksoz fan devre dışı olacak , yan kapağa koysam kasayı açıp kaparken dert olacak :)

Kasa nedir ? Yan tarafa fan takılıyorsa 2 adet fan takıp içeri taze hava girişi sağlandıktan sonra üste taksan da olur.

Çok çu ısınıyor ki parçalar ? Ekran Kartı falan nedir ?

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

ben şimdi bu radyatörü nasıl balayım karar veremedim bir kere havayı dışarıdan içeri çekecem , onun için en iyi yer neresi olur acaba yukarı koysam ısınan hava yükselir mantığıyla bakarsak en sıcak ortam orda olur sanki , arkaya koysam eksoz fan devre dışı olacak , yan kapağa koysam kasayı açıp kaparken dert olacak :)

Kasa nedir ? Yan tarafa fan takılıyorsa 2 adet fan takıp içeri taze hava girişi sağlandıktan sonra üste taksan da olur.

Çok çu ısınıyor ki parçalar ? Ekran Kartı falan nedir ?

kasa zalman z9 ama daha test etmedim kasayı kuracam haftaya onun için sordum , sistem panelde var

• z9 çok güzel kasa. bende vatan kampanyasından gidip aldım. 145TLye alana akdar çok kararsızdım ama aldıktan sonra doğru seçim yaptığımı anladım.

Bir gün Allah’ın Resûlü (s.a.v.) pazarda bir buğday sergisine uğradı. Elini buğday yığınının içine daldırınca parmakları ıslandı. Bunun üzerine satıcıya; “Bu ıslaklık ne?” diye sordu. Adam; ‘Ey Allah’ın Resûlü! Yağmur ıslattı’, dedi. Kutlu Nebî; “İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya!” karşılığını verdi. Ardından da; “Bizi aldatan, bizden değildir.” buyurdu. [Müslim, Îmân 164]
  • quote:

Orijinalden alıntı: istanbuLDuman

z9 çok güzel kasa. bende vatan kampanyasından gidip aldım. 145TLye alana akdar çok kararsızdım ama aldıktan sonra doğru seçim yaptığımı anladım.

evet içerik olarak üst düzey kasalardan bir eksiği yok - 4 fanla gelmesi , fan kontrolcüsü , derece ölçeri vs. - fiyatı ise hayli uygun yalnız vatan kampanyası ne araydı yahu geçen hafta baktım orda 180 tl falandı

quote:

Orijinalden alıntı: istanbuLDuman

z9 çok güzel kasa. bende vatan kampanyasından gidip aldım. 145TLye alana akdar çok kararsızdım ama aldıktan sonra doğru seçim yaptığımı anladım.

evet içerik olarak üst düzey kasalardan bir eksiği yok - 4 fanla gelmesi , fan kontrolcüsü , derece ölçeri vs. - fiyatı ise hayli uygun yalnız vatan kampanyası ne araydı yahu geçen hafta baktım orda 180 tl falandı

Ayın 1 inde cumartesi günü gezmek için bağcılar vatana gittim yeni açılmış. Hafta sonu bütün ürünlerde %25 indirim var dediler. Ordan aldım bende.

Bir gün Allah’ın Resûlü (s.a.v.) pazarda bir buğday sergisine uğradı. Elini buğday yığınının içine daldırınca parmakları ıslandı. Bunun üzerine satıcıya; “Bu ıslaklık ne?” diye sordu. Adam; ‘Ey Allah’ın Resûlü! Yağmur ıslattı’, dedi. Kutlu Nebî; “İnsanların görüp aldanmaması için o ıslak kısmı ekinin üstüne çıkarsaydın ya!” karşılığını verdi. Ardından da; “Bizi aldatan, bizden değildir.” buyurdu. [Müslim, Îmân 164]

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.