Şimdi Ara

Sıvı soğutma sistemlerinden hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Temmuz ayında Oyun Bilgisayarı toplamayı hedefliyorum.Daha önce hep heves edip birşekilde ertelediğim bir şeydi sıvı soğutma.

Eskisine göre kullanımı daha kolay sistemler çıkmış,biraz araştırdığımda gördüm

ZALMAN CNPS20LQ kodlu ürün nasıldır?İnternette pek doyurucu bilgilere rastlayamadım.Kullanan veya araştıran var mıdır?Tavsiye eder misiniz?

Corsair H80 var birde.Zalman'ı rakip olarak gösterebiliriz herhaldeAralarında da 10 dolarlık bir fark var.Sizce hangisi daha iyi olur?

Yoksa hiiç bunlarla uğraşma H100 ver kafan rahat olsun mu dersiniz?

Bir de merak ettiğim bir konu daha var,bu kapalı devre sistemlere sonradan müdahale edebilir miyiz?Asıl istediğim şey ekran kartını da sıvı ile soğutmak esasında.GTX 670 alacağım,GTX680 soğutucularının uyduğunu söyleseler de,direk GTX 670 için bir model çıkarsa onu tercih etmek isterim,referans tasarımlı soğutucu illaki gürültülü olur diye düşünüyorum.

Müdahale olmuyorsa da ne tavsiye edersiniz?
    Bu konuya beraber bir çözüm bulalım

• h100 milleti o kadar meşgul ediyor ki,kimse kaç gündür cevap verememiş buraya;teşekkürler DH
  • Valla yaz aylarında o.c lu işlemcime 4.1 ghz 1.6 v de corsair h60 bile yetiyor.Gayet sessiz ve serin hocam.Gidip h80 , h100 lere o kadar para vermeyin derim.Maksimum yükte(prime95 orthos 3d mark vs.) 4.1 ghz de işlemcim 67 dereceyi geçmiyorki bu yaz ayında.h100 olsa belki bu sıcaklık 55-60 civarına düşcek ama bence 70 altında olduğu sürece ikisinin pek bir farkı yok gibi görünüyor benim için.Gerçi kullancağınız işlemcide önemli tabiiki ama amd phenom II x6 ya kadar h60 yeterli bence hatta fx 6100e de yeter.Bu benim kişisel görüşüm yinede kendiniz bilirsiniz.İyi günler dilerim :)
    Volvo XC40 T5 Recharge
  • İncelemesi var ve aslında H100 den de iyi sonuçlar vermiş ki zaten kriter olarak Noctua ve/veya TR Silver Arrow baz alındığı için onlarla mukayesesi de var;

Zalman CNPS 20LQ Review
    G.SKILL Trident Z RGB DDR4-4400MHz
    XFX SPEEDSTER QICK 319 AMD Radeon™ RX 6700 XT BLACK
    CORSAIR RM850x 850 Watt 80 PLUS
    Asus TUF Gaming VG27BQ
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

İncelemesi var ve aslında H100 den de iyi sonuçlar vermiş ki zaten kriter olarak Noctua ve/veya TR Silver Arrow baz alındığı için onlarla mukayesesi de var;

Zalman CNPS 20LQ Review

Ben de Zalman'ın sisteminden almayı düşünüyorum fakat herkes bu linkteki karşılaştırma sonucunu referans göstermiş ama kimse okumamış belliki. Oradaki testte Zalman'dan ölçüm alınırken oda sıcaklığı 18 derece, Corsair H100'de 21-22 derece civarlarında. Adamlar bunu göz önünde tutarak "Delta" diye daha belirleyici bir rakam çıkarmışlar ve asıl bunu ciddiye almalısınız demişler. Delta değerlerine bakınca Zalman, Corsair H100'ün çok az gerisinde kalmış. Sonuç olarak bakarsak Corsair H100 aslında biraz daha önde ama çok bir fark yok çünkü iki soğutma sistemi de en alttaki tabloda, yani i7 işlemcinin 4.4 GHz'e overclocklandığı tablodaki elit soğutma sistemleri arasına girmeyi başarmış.

Benim hala araştırdığım konu ise Zalman'ın sistemini LGA775 soketli işlemciye takabilir miyiz? Bazı sitelerde buna uyumlu olduğu yazıyor, kendi sitesinde uyumlu soketler kısmında LGA775'i göremedim, sadece Celeron ve Pentium diye geçiyor. Sanırım Pentium G serisi işlemcileri kastetmişler.

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan314

Valla yaz aylarında o.c lu işlemcime 4.1 ghz 1.6 v de corsair h60 bile yetiyor.Gayet sessiz ve serin hocam.Gidip h80 , h100 lere o kadar para vermeyin derim.Maksimum yükte(prime95 orthos 3d mark vs.) 4.1 ghz de işlemcim 67 dereceyi geçmiyorki bu yaz ayında.h100 olsa belki bu sıcaklık 55-60 civarına düşcek ama bence 70 altında olduğu sürece ikisinin pek bir farkı yok gibi görünüyor benim için.Gerçi kullancağınız işlemcide önemli tabiiki ama amd phenom II x6 ya kadar h60 yeterli bence hatta fx 6100e de yeter.Bu benim kişisel görüşüm yinede kendiniz bilirsiniz.İyi günler dilerim :)

İşlemcin nedir bilmiyorum ama o 1.6V çok.
    KASA - Sıvı Soğutma Önerisi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • h80 her kasanın egzoz kısmına çok rahat monte edilebilen ve performans açısından gayet yeterli olacaktır zira h80nin radiyatörü 38mm eninde ve h100ün 27mm eninde olduğundan ikisi arasında sadece 2-3 derece fark olacaktır. kasanız büyük ve müsait ise, göreseliğede önem veriyorsanız (ledli fan vs. takmayı düşünüyorsanız) h100 alın aksi taktirde (görüntüye önem vermiyorsanız) h80 alın....

ASUS - Republic OF Gamers Kullanıcıları Kulübü

İntel 4770K / Asus Maximus VI Hero Z87 / Asus GTX 780 DCII OC / Custom Water Cooling / GSkill 4x4GB 1866Mhz / CoolerMaster HafX 942 / Corsair HX850 / Samsung 840 EVO 120GB / Seagate 2x1 TB 7200 Rpm
    Samsung PX2370 Led / Tt eSPORTS Ultimate Klavye / Tt eSPORTS Theron Laser Mouse / Tt eSPORTS Ladon Mouse Pad

DETAYLAR VE FOTOĞRAFLAR İÇİN "Sistem ve Tercihlerim"E BAKINIZ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.