Şimdi Ara

Yüzüstü Uyumak bakarmisiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
5.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ben yuzustu uyumaya alistim baska turlu uykum bile gelmiyor bunun zararlari varmidir bir arkadas malum organin buyumesini azaltir dedi dogrumudur

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yüzüstü Uyumak: Faydaları ve Riskleri

Yüzüstü uyumak, en yaygın uyku pozisyonlarından biridir, ancak tartışmalara da yol açmaktadır. Bazı insanlar için rahatlatıcı olsa da diğerleri için ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.

Yüzüstü Uyumanın Faydaları:

• Horlamayı azaltabilir: Yüzüstü uyumak dilin geriye doğru düşmesini engelleyerek horlamayı azaltabilir.
    • Tıkanıklığı giderir: Yüzüstü uyumak sinüslerin drenajına yardımcı olarak tıkanıklığı gidermeye yardımcı olabilir.
    • Sırt ağrısını hafifletebilir: Yüzüstü yatmak bel ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak herkes için geçerli değildir.

Yüzüstü Uyumanın Riskleri:

• Boyun ve sırt ağrısı: Yüzüstü uyumak boyun ve sırt ağrısına neden olabilir, özellikle de başın veya boynun yanlış hizalanmışsa.
    • Yüzüstü yatınca belim ağrıyor: Yüzüstü yatmak bazı kişilerde bel ağrısına neden olabilir, çünkü bu pozisyon bel omurgasına baskı uygular.
    • Şekerleme etkisi: Yüzüstü uyumak uyku kalitenizi olumsuz etkileyebilir, çünkü derin uykuya dalmayı zorlaştırabilir.
    • Cilt sorunlarına yol açabilir: Yüzüstü uyumak cildinize baskı uygulayarak kırışıklıklara ve sivilcelere neden olabilir.

Yüzüstü Uyumanın Sağlıklı Bir Şekli Var Mı?

Evet, yüzüstü uyumak bazı insanlar için sağlıklı olabilir, ancak doğru duruşa sahip olmak çok önemlidir:

• Başınızın altına ince bir yastık koyun.
    • Boynunuzu desteklemek için kollarınızı başınızın altına katlayın.
    • Belinizin altına bir yastık koyarak bel ağrısını hafifletin.

Yüzüstü uyumak senin için rahatsız ediciyse veya ağrıya neden oluyorsa, başka bir uyku pozisyonu denemelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • mesela suan yuzustu yatamasam hayatta yatamam ama 16 yasimda olmama ragmen organlar iyi yani
  • Organına n'apar bilmiyorum ama bel için oldukça zararlı bir yatış. Sağlıklıyken benim sorunum yoktu o yatışla ancak bel fıtığı olduktan sonra ne zaman öyle yatsam sabahına belim ağrıyor.
  • Bende yüzüstü yatarım tek sorunu sabah ereksiyonuyla uyanmak ama organ sağlam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Achteruit

Bende yüzüstü yatarım tek sorunu sabah ereksiyonuyla uyanmak ama organ sağlam

Bende o neden oluyo diyodum :-)
    Bel fitigi korkuttu simdi peki nasil alisabilirm normal uyumaya
  • len bende hep öle yatıyom zararlı olduğunu biliyom ama düz yatamıyom arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sicknessss

Organına n'apar bilmiyorum ama bel için oldukça zararlı bir yatış. Sağlıklıyken benim sorunum yoktu o yatışla ancak bel fıtığı olduktan sonra ne zaman öyle yatsam sabahına belim ağrıyor.

ben 18 yaşındayım doğduğumdan beri yüzüstü yatıyorum belime zarar vermişmidir ya kuşkulandım şuan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gece arabada uyumak
    10 yıl önce açıldı
    Uyumak istiyorum
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • küçük coninin fişeklemesine sebep oluyor
    ayrıca kamyonu devirme ihtimali de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

küçük coninin fişeklemesine sebep oluyor

Evet her sabah fiseklenme oluyo ama hic kamyon deviremedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende öyle yatıyorum.İnşallah ilerde bel ağrısına yol açmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slithreen

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

küçük coninin fişeklemesine sebep oluyor

Evet her sabah fiseklenme oluyo ama hic kamyon deviremedim

bi süre asılma kardeşim 5 gün falan sonra yüzüstü yat
    fişekler ve sonunda kamyon şarampolee...
  • 22 yaşındayım ve hep yüzüstü yatarım..sizin mantıkla benim conkinin şimdiye kadar kaybolup gitmesi lazımdı..maşallah sapasağlam
  • bende yüzüstü yatmadan uyuyamıyorum. bel fıtığım var :/ her sabah uyandıgımda belim ağrıyorr
  • la bende öyle yatıyorum.ciğerlerim çok ağrıyor sabah kalkınca ayrıca kalbin çalışmasını yavaşlatır yüzüstü yatmak.
  • Ben hep yüzüstü yatarım. Gerçi gece dönerim arada yan yatarım. Bende hiç bir sorun yok. Bel ağrısı falan yaşamıyorum
  • vücudu yan yatırıyorum. hiçbi sıkıntım yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: sokarca_

la bende öyle yatıyorum.ciğerlerim çok ağrıyor sabah kalkınca ayrıca kalbin çalışmasını yavaşlatır yüzüstü yatmak.

Bak bu.korkuttu
  • O fişeklenme çişiniz geldiği için oluyor öyle yattığınız için değil Bende küçüklüğümden beri yüz üstü yatarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aecgfb

vücudu yan yatırıyorum. hiçbi sıkıntım yok

+1
  • Kendimi bildim bileli yüzüstü yatarım. Sırtüstü yatınca uyuyamıyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.