Şimdi Ara

yüzünüzü temizlemek için ne yapıyorsunuz (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
7
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • garnier 3 ü bir arada yüz yıkama jeli kullanıyorum iyi baya
  • Zafonte kullanıcısına yanıt
    cildim saclarim hemen yaglanir.kasinti yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su sabun siyah maske temizleme losyonu filan sıva geç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sana en kral tavsiyeyi veriyorum. Cildin yağlı ise bir kuaföre git ve de ki bana şap taşı sipariş eder misiniz. tanesi 5 liraya toptancıdan tedarik ederler. kullanımını da tarif ederler. yağlı ciltler için en kral cilt bakımından iyidir deneyin ve görün.
  • Yuzumu hic yikamam cok nadiren.



    Sabahlari hicbir zaman soguk suyu yuzume vurmam nedendir bilmem ama hicbir donemde sivilce sorunum olmadi yada yaglanma igrenc siyah noktalar vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeytinyağlı sabunlar güzel oluyor bir ara kilosu 8 liraya almıştık Avşa adasına gittiğimizde, güzeldi. Normal yıkanırken de çok iyi, kurutmuyor çok.
  • Yüzüne jel süren maske yapan ne kadar da çok kişi varmış. 2 günde bir banyo yaparım yüzüm için hiç sabun falan kullanmam tek sivilce ya da sivilce izi yok sivilce yılda bir falan çıkar onu da kendim patlatırım (asla yolmam içindeki iltihap çıksın yeter) bir aya iz falan kalmaz. Asıl losyonlar iz bırakıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alanwake34

    yüzüm çok yağlı şu aralar yüzümü sadece La Roche Posay Effaclar Jel ile yıkıyorum sabah ve akşam 4 günde sonuç belli oluyor yüzüm eskisi gibi yağlanmıyor o kadar tabii beslenmeyede dikkat etmek lazım

    Ürünün ambalaj beyazmı?
  • çamaşır suyuyla yıkayın ,bembeyaz olursunuz :)
  • Yağlı ciltler için önerirsiniz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İsmail A.

    3 kere su vuruyorum günde 5 vakit

    • ißàdèt: √
    • namaz : √
    • õruç : √
    • zéqat : √
    • hacc : √
    • ziqir : √
    • sàdàqa : √
    test edildi, 0naylandı √
    kusursuz
    féyiz 0ranı...
    ██████████ 95%
    nùr 0ranı...
    ███████████ 96%
    sévàß õrànı ...
    ████████████ 98% [:) ]
    imàñ 0ranı...
    █████████████ 99%
    t0plam s0nuç...
    ██████████████ 100%
    nazar duasi:
    ﺑِﺴْﻢِ ﺍﻟﻠﻪِ ﺍﻟﺮَّﺣْﻤﻦِ ﺍﻟﺮَّﺣِﻴﻢِِ ﻭَﻭَﺻَّﻴْﻨَﺎ
    ﺍﻟْﺈِﻧﺴَﺎﻥَ ﺑِﻮَﺍﻟِﺪَﻳْﻪِ ﺣُﺴْﻨﺎ"

    maşallah kardeşim allah'a tàpı0ñ hanyy
  • Günde bir kez bununla yıkıyorum.

  • Takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, kişisel bakımınıza önem vermeniz çok güzel. "Temizlik İmandandır" Hadisi Şerifine uymalı ve hem manen hemde maddi açıdan temiz olmalıyız. Bununla birlikte vücut bakımı için vücudumuzun her bölgesi ve kıyafetlerimizin temiz olması çok önemli. Bunları biliyorsunuzdur ama yine hatırlatmakta fayda var:



    - Saç bakımını yaparken bilinen markalar arasında çok büyük fark olacağını sanmıyorum lakin saçınıza en iyi gelen markayı kullanmakta fayda var. Bununla birlikte markadan da önemli olan saç yapınıza uygun üretilmiş şampuan türünü (yağlı, kuru, yıpranmış, zayıf) seçmeniz. Ayrıca "sodyum lauril sülfat" içeren şampuanları kesinlikle önermiyorum.



    - Yüz bakımı için yüzünüzü temizleme sütü ile temizleyip sabun ile yıkayabilirsiniz ancak yüzünüz yağlı mı kuru mu veya herhangi bir dermatolojik rahatsızlığınız var mı ona dikkat edin. Çünkü yüzünüze uyguladığınız ürün sizin için uygun değilse deriniz kuruyabilir (kırışıklık oluşumuna neden olur), yıpranabilir. O sebeple ihtiyacınız kadar aşırıya kaçmadan yüz bakımınızı yapıp yediğiniz içtiğinize dikkat etmelisiniz.



    - Yine derinize uygun yüz ve vücut kremi kullanmayı ihmal etmeyin özellikle yaz aylarında da güneş kremi kullanın.



    Agız bakımı çok önemli. Dişinizi günde iki kez yumuşak ama etkili bir şekilde yine dişlerinize uygun diş macunu ile fırçalayın. Ayrıca en azından etli vs. yemek yedikten sonra diş ipi kullanın ve dilinizi mutlaka fırçlayın! Dili fırçalamak hem agız kokusunu giderir hem de bakteri oranını azaltır. Ağzımız iç organlarımıza açılan kapıdır dikkatli olmak lazım.



    - Genital bölge temizliğinizi yapın.



    - Koltuk altınızı da antibakteriyel ürünler ile temizleyin ve kesinlikle ter önleyici (antiperspirant) veya koku perdeleyici deodorant kullanmayın. Temiz kıyafetlerinize kaliteli parfüm sıkın. (2/3 fıs)



    - Kıyafetlerinizi uygun deterjan ile uygun sıcaklıkta yıkayınız. Bakın gerçekten daha hijyenik olsun diye bu konuda da aşırıya kaçmayın sonuçta kimyasal madde kullanıyorsunuz.

    Hayırlı ve Sağlıklı Günler!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.
    -şimdi hocam sodyum lauril sülfat içeren ürün kullanmayın demişsiniz de ben heden şoldırs kullanıyorum ve az önce baktım dediginiz madde var içinde.onun için sizden şampuan önerisi istiyorum.pahalı olmasın hocam durumum cok iyi deil.saç tipim dalgalı ve şampuanladıktan 2 gün sonra yağlanan tipten bir saç tipi.buna göre bana hangi marka ve o markanın hangi şampuanını kullanmam gerektiğini söylermisiniz.birde saçı kaç günde bir şampuanlayayım.ve şampuanlarken mesela bir kere tekmi şampuan vuralım yoksa 2 3 defamı.yaparkende en fazla kaç dk kalmalı saçta.
    -yüz bakımı için doktorlar diyor sabun iyi deil diye onun için sizce jel yada köpük daha iyi olmazmı.cildim karma.buna görede bir ürün markası tavsiyesi istiyorum.
    -ya şimdi mesela bende arkonun zeytinyağlı kremi ile lorealin 3 etkili gündüz kremi var gündüz kremini gündüz arkonunkinide gece kullanıyorum ama cildim cok yaglı oluyor benmi miktarı tutturamıyorum yoksa anlamadım krem kullanmak şartmı yani kesin kullanmalımıyım.bunun içinde ürün tavsiye edermisiniz?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yener44


    quote:

    Orijinalden alıntı: alanwake34

    yüzüm çok yağlı şu aralar yüzümü sadece La Roche Posay Effaclar Jel ile yıkıyorum sabah ve akşam 4 günde sonuç belli oluyor yüzüm eskisi gibi yağlanmıyor o kadar tabii beslenmeyede dikkat etmek lazım

    Ürünün ambalaj beyazmı?





  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    hocam bi cevap yazın be soruları cevaplayacak başka bilginler aranır
  • Hocam kusura bakmayın ben cevap yazdım diye düşünüyordum ama telefonun azizliğine uğradık herhalde😊.



    1-) Sülfasız şampuanlar çok pahallı oluyor maalesef. Yani normal bir şampuanın 6 ile 10 katı pahallılıkta olur. Gerçi boyutları küçük olduğu için 30/50 TL gibi fiyatlara alabilirsiniz. Ancak H&S'da iyi markadır ve fakat siz klasik alarak hata etmişsiniz. Klasik iyi değildir!

    Kerastase en iyilerinden ama çok pahallı

    Nashi yine çok iyi ama kerastaseden biraz daha uygun fiyata bulabilirsiniz

    Vichy alın hocam sülfat yok diye biliyorum ama iyi araştırmak lazım. (Fiyatı H&S' ye yakın )

    Bioxin veya H&S Intensive Treatment de piyasadakilere göre iyidir.



    Saçınızı ılık gibi su da yıkayın ama soğuk olmasına gerek yok. Vücudunuzu üşütmeyecek düzeyde ılık👍.

    Her duşta 2 kere hafif ıslak saçınıza avuç içi kadar (çok fazla olmasın) şampuanı saç diplerine masaj yapacak şekilde (tırnak değmeyecek) 3 dk uyguladıktan sonra bol su ile yıkarsın.

    Saçların yağlanmasın istiyorsan her gün duş alma. Zira duş alırken saçına şampuan dökmek zorundasın yoksa toz tutar. O sebeple 2/3 güne bir saçlarını şampuan ile yıka. Bazen süreyi uzat (2 ayda 1) saçların az yağlansın.



    2-) Hocam eğer yüzünüzde problem varsa dermatoloğa gidin eğer yoksa çok fazla ürün kullanmayın. Çünkü orijinal ürünler (Kimyasal içermeyen) çok pahallı. Dediğim sabun mesela Clinique çok pahallı markadır sabunu 50/60 TL civarı ancak dermatolojik tedavilerde kullanılmak için üretilmiştir. Çok paranız yoksa israf olur.

    Ancak el ve yüz için krem kullanın! Eğer ki tıraş oluyorsanız mutlaka nemlendirici kullanın. Yağlı cilt için temizleme sütü, kuru cilt için bitkisel yağ kullanın. Marka tavsiyesine gerek duymuyorum çünkü bilinen markalar 3 aşağı 5 yukarı aynı. Ancak elleriniz için Neutrogena'yı özellikle kışın kullanın yazın da mutlaka güneş kremi! Kremleri sabah kullanın gece yatmadan yüzünüzü yıkayın ki gözdnekleriniz kapanmasın.

    Yaşınız 50+ ise bir kaç lokal uygulanan krem tavsiye ederim. Gençleştirir ama maliyeti var. Ancak zaten genç iseniz var olanı sağlık olanı muhafaza edin yeter.



    3-) Yok hocam sizde yanlış krem kullanımı veya miktar fazlalığı yok. Siz çok fazla krem kullanıyorsunuz! Gece krem kullanmayın. Yüzünüz yağlı ise sadece yüzünüzü temizleyin, yağsız ise bitkisel yağ kullanın ve nemlendirici sürün özellikle kışın el ve yüz için.

    O kullandığınız gündüz kremi vs. orta yaş üstü olupta lokal uygulama yapamayan beyfendiler/hanımefendiler için üretilmiş yüzlerini canlı tutmaya yarayan nemlendirme/kırışıklık azaltma/ gençleştirme etkili ürünler. Şizin kullanmanıza gerek yok bence.

    Hocam naçizane ve herhangi bir uzmanlığım olmayarak tavsiye verdim. Ciddi çözümler için mutlaka uzman dermatolok ile görüşün.

    Sağlıklı Günler 😊.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • drofsyaf D kullanıcısına yanıt
    hocam yorumunuz için teşekkür ederim.öncelikle yaşım 18 ona göre tavsiye verin.
    1-hocam dediğiniz markaların hepsi pahalı ya öğrenciyim gücüm yetmez onları almama.şimdi hocam istediğim fiyat aralığı 25-10 olsun.cünkü digerine gücüm yetmez hocam.saçım dedigim gibi şampuanladıktan 2 gün sonra yaglanmaya baslıyo.dalgalı bir saç tipim var.bunlara göre bana en uygun şampuanı tavsiye edin hocam.
    2-hocam dedigim gibi yaşım 18 ve yüzümde herhangi bir problem yok sadece arada sırada sivilce cıkar onlarda hemen geçer yani dogal bişey bu.yüzümde herhangi bir sorun yok.cilt tipim ise sanırım karma cünkü ögleleyin burnum ve alnım yaglanıyo diger yerler normal yani cene yanaklar felan normal görünüyo ne yaglı ne kuru ama burun ve alın hatta alındaki yaglanma bile okadar şey deil yani neredeyse hiç yok ama burunda yaglanma 50 cm den görünür.cildimi yıkamayınca burnumun sağ ve solunda böyle bilemedigim toz gibi birşey oluyor sürtüyorum böle cıkıyor anlamadım aslında cildim yağlıda denmez.bunun için bana bir ürün tavsiye edin sabun, jel ,köpük yada ne biliyim yüzü hiç yıkamadanda olmaz.böle dedigim gibi fiyat aralıgı 25-10 olsun.şimdi hocam krem için dediklerinizi anlamadım.şimdilik traş olmuyorum hocam.(ama dediginiz gibi traş oldugum zaman mutlaka kullanırım).şimdi hocam günde 2 defa aksam sabah yüzümü yıkıyacam o tamam da krem için de günde 2 defa mı kullanıcam yoksa sadece gündüzlerimi anlamadım.bide dediniz kullandıgım lorealin gündüz kremi orta yaş üstü yani bana uymazmı bide elimde arkonun zeytinyaglı kremi var.ikisinide kullanmayı bırakıyımmı.arkoyu elim için vs kullanırım.peki bana bir krem tavsiyeside verin böle ciltte yağ oldugunu göstermeyecek ve cildin ihtiyacını karsılayacak birşey.buda dedigim fiyat aralıgında olsun.şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.




  • Değerli kardeşim,

    Önceki mesajlarımda konuyu biraz karışık anlatmışım herhalde şimdi olabildiğince sade ve ayrı kategoriler de anlatmaya çalışacağım👍.



    Saç:



    1-) Saç yağlanması "yaş" ve "kalıtım veya soyaçekim, ırsi de derler" ile alakalıdır. 2 günde yağlanması anormal değil.



    2-) Bu sebeple saçını hergün yıkama. 2 günde 1 kere yıka👍. 2 ayda bir kez bunu 3/4 güne çıkar ki saçın arada iyice yağlanıp dengelensin.



    3-) Soğuk veya Sıcak su ile değil vücuduna uygun ılık su ile yıka.



    4-) Eğer saçına şekil veriyorsan fön makinasını çok yakın tutma ve kullandığın ürünü (Jöle, Wax vs.) yeterince sür fazla sürme. Yine ürün kullanıyorsan ürün kullandığın gün saçını 1 kez şampuan ile yıkamadan yatma ancak hergün şampuan kullandığın için sadece 1 kez şampuan sür. Ürün kullanmıyorsan yukarıda söylediğimi uygula (2 günde 1 iki kez şampuan ile saç diplerine masaj yap)👍.



    5-) Saçın çok yağlanırsa anlık/dönemlik yani yılda bir iki kez Yves Rocher (45 TL 300 ml) kullan ama şampuanı az dök yoksa saça zarar verir.



    6-) Normal şartlarda ise H&S kepeğe ve yağlanmaya karşı kullan ama saçına iyi gelmiyorsa Loreal Elseve Citrus, Blendax veya Clear Men Yeşil kutuda olanını kullan.



    7-) Özellikle ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde şampuanın bitince farklı markaya geç. Örneğin yaz bitince Loreal, H&S kış bitince Blendax, Clear.



    8-) Her saç dökülür ve yağlanır. Atalarında bu durum nasılsa sende de aynısı olur. Yani babanın saçları çoksa istediğini yap o saçlar kolay kolay dökülmez. Baban kelse çok dikkatli olsan bile çok hassas saçların olur ona göre rahat ol👍. Aynı şeyler yağlanma vs. içinde geçerli. Şuan yaşın genç bu tarz şeylere çok dikkat edesin geliyor olabilir ancak unutma ki saçlarına iyi bakarsan seni yarı yolda bırakmaz. Fakat aşırıya kaçarsan hem maddi açıdan zarar edersin hemde saçlarında ciddi problemler yaşarsın.



    Cilt Bakımı:



    1-) Cildin çok iyi çünkü kuru değil. 3 çeşit cilt yoktur iki çeşit vardır: Kuru, yağlı.



    2-) Yağ cildin doğal kremidir. Kırışıklıkları engeller. Yağ ile eline gelen şeyler ise ortamda bulunan tozlardır. Yüzündeki yağ ortamdaki tozu tutar. O sebeple ilk yapman gereken şey sabah ve gece yatmadan yüzünü ılık/serin fark etmez çeşmeden nasıl akıyorsa onunla yıkayacaksın.



    3-) Sakallarına da şampuan kullan saçlarla aynı şekilde ve iyi durula.



    4-) Sakal az ise tüm yüze kirli sakal ise sakallın üstüde dahil (Ancak her halükarda göz altı vs. kesinlikle hariç) kışın Neutrogenanın nemlendirici eller de dahil kullan. Yazında güneşe maruz kalan her bölgene uygun faktör güneş kremi kullan.



    5-) Başka hiç bir ürün kullanma. O kullandıklarını ailene ver onlar kullansın. Hele yağlı krem, gece kremi katiyen kullanma! Yoksa yüzünde yağlanır gözeneklerinde tıkanır.

    Bunlar yeter başka bir şey yapma derim ben👍.

    Sağlıcakla kal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.