Şimdi Ara

Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    amazon.com.tr üzerinden 4800 TL'ye satılan Hema bilişim satıcılı i7 10700 tray işlemciyi satın aldım. İşlemci başka bir ürüne ait kutuda geldi ( SSD ), tray işlemci olduğu için kendi kutusu olmadığını bu sebeple başka bir kutuya koyduklarını düşünüp paketi açtım. Ancak içinde işlemci yüzük kutusu içerisindeydi ve üstüne parmak izi vardı.


    Kargo da fatura olarak oksid bilişim ( oxyd ) faturası var. (irsaliye belgesi yazıyor, futara yerine geçiyor mu bilmiyorum ) Öncelikle işlemcide parmak izi olduğunu görünce kutusundan bile çıkartmadan; Oxyd bilişimi aradım durumu anlattığımda hattaki kişi bir süre sustu cevap vermedi, sonra tray işlemcilerin farklı kutularda gelebileceğini söyledi. Üstünde parmak izi olduğunu, ürün ikinci el ise neden belirtilmeden satıldığını söylediğimde de 1 kelime bile söylemedi sadece sustu, telefonda ben konuşana kadar 10 saniye sadece sessizlik oldu. Garantisi var mı diye sorduğumda ise fatura tarihinden itibaren 2 yıl garantisi var dedi.


    Müşteri temsilcisinden işlemcilerin bulk olarak toplu alındığını ayrı ayrı küçük plastik kutulaları olmadığı için böyle bir kutuya konuluyor gibi bir açıklama bekliyordum , ancak böyle bir açıklama yerinemüşteri temsilcisi sadece susunca; ikinci el olmasından şüphelendim.


    Soracağım ; tray işlemcinin plastik koruyucu dışında bu şekilde gelmesi normal mi ? Tray bulk olarak alıp kendileri kutuladıkları için o esnada parmak izi vs. olmuş olabilir mi ? İade etmeli miyim ?


    EDİT: Gelen cevaplar için teşekkürler, işlemcinin faturasını da aldım, böyle olması normalmiş. [


    Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ]


    Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 10 Ocak 2023; 3:34:11 >







  • o kutuya kendisi uçarak girecek değil illaki birisi tutupta koyduğundan parmak izi olması gayet normaldir :)

    ha antistatik eldivenle koyacak adamda o kutuda göndermez onu, çünkü normalde tray işlemciler için şeffaf işlemci kutusu oluyor.

    Burada asıl kafa takılması gereken durum satıcı hema fatura oksid falan..

  • Tray işlemcilerin bildiğim kadarıyla hiçbir kutusu yok, adı üstünde "tray". Tepside kurabiye gibi geliyorlar. Ordan elle alıp yeni bir kutu uydururken de parmak izi olabilir. Işlemcinin kenarlarında soğutucu izi yoksa sıfırdır.
  • o kutuya kendisi uçarak girecek değil illaki birisi tutupta koyduğundan parmak izi olması gayet normaldir :)

    ha antistatik eldivenle koyacak adamda o kutuda göndermez onu, çünkü normalde tray işlemciler için şeffaf işlemci kutusu oluyor.

    Burada asıl kafa takılması gereken durum satıcı hema fatura oksid falan..

  • tray işlemcimcilerin kutusu yoktur. ne güzel evlılık teklıf etmıs sıze. ayrıca 2 sene garanti filan olayıda yoktur. bilginize.

  • @salvatore_volkan @gercekbeko @shruikan Cevaplarınız için teşekkürler. Evet işlemcide soğutucu izi yoktu, kendi işlemcimi sökünce daha net karşılaştırabildim.


    İşlemcinin de yanında faturası yoktu, istediğimde gönderdiler. Oksid bilişim diğer adı hema bilişimmiş, fatura da bu şekilde geldi. Fatura tarihinden itibaren 2 yıl garanti var dediler ancak, olup olmaması da pek önemli değil, işlemci sorun çıkartacak bir bileşen değil zaten.

  • Kafaya takılacak bir şey değil. İşlemcileri kendi kutusu olmadan kargolamak bir dert. Yüzük kutusunu yine iyi akıl etmişler bence.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldPunch -- 9 Ocak 2023; 23:47:37 >
  • Kardeşim adam işlemciyi kuşuyla mı tutup kutuya koyacak. Relaks asayiş berkemal.
  • normal

  • Ne güzelmiş kutu Benim zamanında aldığım tray ryzen işlemci bildiğin lastikle bir plastiğe sabitlenip gelmişti
  • Teşekkürler, daha önce hiç tray işlemci almadığım için dışında kendi plastik koruyucusu olmayınca tuhaf gelmişti. Müşteri hizmetleri de aradığımda direkt bu açıklamayı yapsaydı konuyu açmazdım zaten, bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.

  • kartalım kullanıcısına yanıt

    garantisi yok onu bilmen kafi.

    ama zaten ben şimdiye kadar intel işlemci bozanı duymadım nede gördüm.

    için rahat olsun.

    silikon kalitesi kötüdür tray işlemcilerin. o.c pek yatkın değillerdır. tabakanın en verımsız tarafından cıkan chıplerdir.

    bu kadar diyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 10 Ocak 2023; 3:47:11 >
  • Garanti pek önemli değil hocam, zaten işlemci K serisi olmadığı için o.c de yapmayacağım. Fiyat fena değildi güzel upgrade oldu bence, 3070ti ye yetersiz geliyordu 10400f

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalım

    Garanti pek önemli değil hocam, zaten işlemci K serisi olmadığı için o.c de yapmayacağım. Fiyat fena değildi güzel upgrade oldu bence, 3070ti ye yetersiz geliyordu 10400f

    Tekrar hayırlı olsun hocam.

  • Teşekkürler hocam

  • Tray işlemci normal işlemciye göre ne kadar fiyat fark ettiriyor?
  • Cımbızla koyabilirlerdi. İlla ellemek mi gerekiyor.

  • Helal satıcıya.
    Zarar görmesin diye düşünmüş.
  • Hocam selamlar, Garantisi var zaten faturalı bir ürünü garantisiz satmak söz konusu bile değil. Tray işlemcilerin EN AZ 2 yıl veya üreticinin belirttiği özel bir şartı var ise 2 yıl üzeri garantileri mevcuttur.

    Sektör içerisinde olan biri olarak belirtmek istedim.

  • efemelih kullanıcısına yanıt

    valla ilk defa duydum bunca yıldır.

  • Geç olsun güç olmasın hocam :). Tray aldığınız işlemciler garantilidir. ( AMD tarafında MPK olarak geçenler dahil.)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.