Şimdi Ara

Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
2
Favori
2.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Arkadaşım, bir tarafınızdan mit üretmeyin lütfen. Fabrikaların nasıl üretim yaptığını bilmeden sağda solda böyle yalan yanlış bilgi sunuyorsunuz. Bir fabrikada ürünler aynı banttan çıkar, aynı kalitededir. Silikon kalitesini düşürmek istese AMD, gider farklı bir seri çıkarır. Hiçbir büyük firma gidip de firma değerine zarar verecek böyle Ali Cengiz oyunlarına girişmez ki zaten hangi ahmak firma 3 kuruş kar edeceğim diye silikon kalitesi düşük işlemci üretmek için ayrı bir bant kurar?

Slikon kalitesini AMD işlemcilerde X ibaresi, Intel'de ise K ibaresi belirler. Bu işlemciler overclock'a uygun demektir, ama aynı zamanda daha fazla elektrik harcarlar ve daha fazla ısınırlar.

Arada tek fark, birisi son kullanıcı için kutulanmıştır, perakende üründür, diğeri toptan üründür. Daha iyi anlaman için, birisi ambalajlı bayram şekeridir, diğeri açıkta kiloyla satılan şekerdir. İkisi de Kent markadır, ikisi de aynı şekerdir, tek farklı ambalajıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider-pro -- 18 Haziran 2025; 5:46:25 >

• spider-pro S kullanıcısına yanıt

Herhalde OEM'lere kutulu işlemci gittiğini zannediyor arkadaş, binlerce bilgisayar satıyorlar. Tray 9950X3D aldım PBO +200 boost ve CO -25 sorunsuz çalışıyor.

tamamen uydurma.. bilmediğin konularda boş boş yorumlar yapma, alay konusu olursun.

silikon kalitesi tamamen şans işidir. tray işlemciler sistem üreticileri için, toplu alım yapan kullanıcılar için kutusuz pazarlanan ürünlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 5 Eylül 2025; 11:28:55 >

Çok biliyor gibi gözüküp üstten konuşarak milleti ticarette kandırdılar da forumda niye bunu hala devam ettiren kafa yapısı var çözemedim Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ] 

Cevap verdiğin kişinin hayal dünyasındaki işlemciler bununla üretiliyor Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ] 

Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TimFoster T kullanıcısına yanıt

Yüzük kutusunda gelen Tray işlemci Normal mi ? [ NORMALMİŞ] 

sağdan soldan bi şeyler duymuş, gelmiş buraya boş sıkmış işte...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

ben de eskiden donanım işi yapardım. üzerinde fanı çıkmayan işlemcilerde çok sorun yaşardık kalitesiz fanlardan dolayı. iyi temas etsin diye yapıştırıcı falan sürerdik. yanında fanı çıkan oem işlemcilerin fanları harika olurdu. hala öyleyse sıkıntı.

neyse ki donanım işinden kurtuldum. başa bela ve kazanç oranı az.

• Bu yine iyi, vatandan aldığım işlemciyi gözümün önünde tepsiden çıkarıp 10cmlik patpat poşete sarıp verdiler. Dedim elinizde hiç mi işlemci plastik kutusu yok, yok bunlar böyle veriliyor dedi. Ayrı bir kağıtta seri numarası vardı onu okutup faturasını aldım. Bana saçma geliyor. AMD koca tepsinin yanına 10 tane boş işlemci kutusu veremiyor mu?

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.