Merhaba arkadaşlar burnumda bir iltihap oluştu. Önce doktora gittim. Antibiyotik verdi ve bacoderm diye bir krem. Bir hafta kullandım bitirdim ama ciddi bir iyileşme olmadı. Yara su toplamaya içinde iltihap toplamaya devam etti. Sonra başka hastanelerden randevu aradım en erken 12 gün sonraya vardı randevu. Özele de bir kere para vererek gittim ama sonuç alamadım. Yine de 12 gün sonraya devlet hastanesinden randevu aldım. Sonra moralim bozuk şekilde bir arkadaşımla konuşurken birisi dediki sarımsak bas. Doğal antibiyotik olarak söylenen sarımsak mantıklı geldi ve ezerek sürdüm. Biraz yanma yaptı ve iyileşiyor diye düşündüm. Fakat sabah yıkayınca cildim koyu bir leke olmuş. Sonra araştırdım bu olay daha önce başkalarının başına da gelmiş. Ve leke geçmiyormuş. Moralim çok bozuk. Sizinle bu durumu paylaşmak istedim. Bazıları önce bu tür yazılar yazanlarla dalga geçmiş yok soğan doğra domates menemen pişir gibi. Böyle yorumlara gerek yok. Komikte değil. Küçük bir hatadan dolayı bundan sonra böyle yaşayacak olan birine böyle yazmak hoş değil. Derdi olan derman için böyle yollara başvurabiliyor. Ama benim yazdığım gibi bir yazı daha önce yazılmış ve ben araştırıp bu yazıyı okumuş olsaydım yüzüme sarımsağı asla sürmezdim. Lütfen yüzünüze sarımsak sürmeyin. acil olarak özele yine de gideceğim ve devletteki randevuma da gideceğim. Süreci sizlerle paylaşacağım inşallah. Sağlıkla kalın. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yüze Sarımsak S sürmek: Nelere Dikkat Etmelisin?
Sarımsak, antibakteriyel ve antifungal özellikleriyle bilinen güçlü bir doğal üründür. Bu özelliklerinden dolayı bazı kişiler sarımsağı sivilceleri tedavi etmek için kullanmayı tercih eder. Ancak, sarımsağın cilde doğrudan uygulanması bazı riskler taşır.
Sarımsağın cilt üzerinde bıraktığı yan etkiler arasında kızarıklık, tahriş ve hatta yanıklara neden olabilecek lekelenmeler yer alır. Sarımsakta bulunan alliin maddesi, cilt ile temas ettiğinde serbest radikaller açığa çıkarır ve bu serbest radikaller cilt hücrelerine zarar verebilir.
Sarımsak Sivilceye İyi Gelirmi?
Sarımsağın sivilcelere iyi gelip gelmediği konusunda bilimsel kanıtlar sınırlıdır. Bazı çalışmalar sarımsak özünün sivilceye neden olan bakterileri öldürmeye yardımcı olabileceğini öne sürse de, bu çalışmalar genellikle hayvanlar veya küçük insan grupları üzerinde yapılmıştır.
Sonuç
Yüze sarımsak sürmek, özellikle hassas cilt tiplerinde riskli olabilir. Sarımsağın cilde doğrudan uygulanması cilt tahrişine, lekelenmelere ve hatta yanıklara neden olabilir. Sivilce tedavisi için sarımsak kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışmalısın.