Şimdi Ara

yüz yağlanmasına kesin çözüm nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
2
Favori
113.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmrahG.

quote:

Orijinalden alıntı: ReoRey

cilt yağlanması hormonal olduğu için mantıklı düşünürsek dışarıdan yaptığınız hiç birşey yağlanmayı etkilemeyecektir. hatta günde 3-4 defa yüzünüzü yıkarsanız temizlendiğini zannettiğiniz halde sebum salgısını arttırdığı için daha çok yağlanır.
    şuan piyasada var mıdır başka markası bilmem ama tek çözümü roaccutane, zoretanin, acnegen bunların üçüde aynı ilaçtır sadece marka farkı. hepsi izotretinoin içerir. karaciğerde a vitaminini depolayarak yağ salgısını azaltır.

eczaneden alınabilir mi bilmiyorum sanırım doktor onayı gerekiyor. eğer cildiyeciye gidip yağlanma için düşük dozda bu ilacı kullanmak istiyorum derseniz yazacaktır.

en etkili tek çözüm başka hiç kimseyi dinlemenize gerek yok tecrübeyle sabittir...

Roaccutan, Zoretanin sadece ürün farklilastirmasi. İcerikleri ayni ürünler fakat sadece Dermatologlar yazabiliyor.

Yaglanma ve Sebum icin, tip 1i bloke eden ilaclar kullanmak gerek. Sebumla alakasi olan tip 1. Bunun icinde günlük 320mg Saw Palmetto idealdir.

Saw Palmettonun yüzde 70e kadar sebum salgisini azalttigi yönünde arastirma sonuclari var. Saw Palmetto alanlar genelde yaglanmanin olmadigini veya cok azaldigini söylerler. Bütün bunlarin nedeni tip2yi bloke ettigi gibi, Sebum salgisiyla alakasi olan tip 1ide bloke ettiginden dolayidir.

Sabunlar yaglanma cok azsa ise yarayabilir. Yoksa 2 tercih var.

1-Zoretanin/Roaccutan
    2-Saw Palmetto.

sabunlar falan işe yaramaz tek çare roaccutan tarzı ilaçlar ama 6 ay kullanman gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: waRRioR

quote:

Orijinalden alıntı: EmrahG.

quote:

Orijinalden alıntı: ReoRey

cilt yağlanması hormonal olduğu için mantıklı düşünürsek dışarıdan yaptığınız hiç birşey yağlanmayı etkilemeyecektir. hatta günde 3-4 defa yüzünüzü yıkarsanız temizlendiğini zannettiğiniz halde sebum salgısını arttırdığı için daha çok yağlanır.
    şuan piyasada var mıdır başka markası bilmem ama tek çözümü roaccutane, zoretanin, acnegen bunların üçüde aynı ilaçtır sadece marka farkı. hepsi izotretinoin içerir. karaciğerde a vitaminini depolayarak yağ salgısını azaltır.

eczaneden alınabilir mi bilmiyorum sanırım doktor onayı gerekiyor. eğer cildiyeciye gidip yağlanma için düşük dozda bu ilacı kullanmak istiyorum derseniz yazacaktır.

en etkili tek çözüm başka hiç kimseyi dinlemenize gerek yok tecrübeyle sabittir...

Roaccutan, Zoretanin sadece ürün farklilastirmasi. İcerikleri ayni ürünler fakat sadece Dermatologlar yazabiliyor.

Yaglanma ve Sebum icin, tip 1i bloke eden ilaclar kullanmak gerek. Sebumla alakasi olan tip 1. Bunun icinde günlük 320mg Saw Palmetto idealdir.

Saw Palmettonun yüzde 70e kadar sebum salgisini azalttigi yönünde arastirma sonuclari var. Saw Palmetto alanlar genelde yaglanmanin olmadigini veya cok azaldigini söylerler. Bütün bunlarin nedeni tip2yi bloke ettigi gibi, Sebum salgisiyla alakasi olan tip 1ide bloke ettiginden dolayidir.

Sabunlar yaglanma cok azsa ise yarayabilir. Yoksa 2 tercih var.

1-Zoretanin/Roaccutan
    2-Saw Palmetto.

sabunlar falan işe yaramaz tek çare roaccutan tarzı ilaçlar ama 6 ay kullanman gerek

Sabun yaglanma cok azsa ise yarayabilir dedim dikkat edersen.

2 cözümü var. Zoretanin 6 ay kullaninca bile yaglanma devam edebiliyor. Yag bezlerinin aktivesini azaltarak, onlari kücülterek is yapiyor. Fakat Saw Palmetto AR Tip 1i bloke ediyor. Sebum/yaglanmayla alakali olan hormonu...

italyada anti sebum diye bir ürün var. Tip1i bloke eden bitkiseller var iceriginde. Yağlanma/sebum icin tek cagre Zoretanin/Roaccutan degil. Bu ilaclarin tonla yan etkisi var. 6 ay sonra kullanim bittikten sonra yağlanma devam ediyor. Bende bu sorun vardi. Zoretanin bana cağre etmedi. Zoretanin/Roaccutan konusundaki doktora cok danistim ama Zoretanin ise yaramadi. 6 ay kullan, sonra birakiyorsun, 1 ay sonra yağlanma devam ediyor.

http://www.ieson.com/topic.asp?TOPIC_ID=53623

Dün burada bunu tartisiyorduk. Yani cogu kisi Zoeretanin yerine tip 1i bloke etmeye calisiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Qwerty-

Kükürtlü sabun falan kullanma.Manyakmısın olum sen.Kıpkırmızı suratın olacak bide o yağ ile birleşip yüzünü sivilce tarlasına döndürecek.Aslına bakarsan bir kaç aya kadar bende senin derdinden şikayetçiydim.Fakat dove senin benim gibi yağlı cildi olanlar için şöyle bir sabun geliştirmiş.1 aydır Yüzüm pamuk gibi Nazar Değmesin

yüz yağlanmasına kesin çözüm nedir ?

Dove Extra Sensitive - Beauty Cream Bar

Uygulanış: Sabah uyanınca 1 kez, Akşam yatamdan önce 1 kez yüzüne Bu sabunu güzelce uygula.30 - 35 saniye yüzünde beklet.Yıka.Sonucu farkedeceksin.

Dikkat !! 2-3 kez sabunlayıp hala yağlı diye vazgeçme aksatmadan sabah 1 akşam 1 şeklinde 1 hafta uygula değişimi farkedeceksin.Hemen uygular uygulamaz sonuç elde edemezsin zaten

bu sabunu marketlerde varmıdır

• kesin çözüm iddialı olur ancak yıllarca türlü ürünler kullanmış biri olarak:

1. sabah ve gece yatmadan önce aklınıza geldikçe maden suyu ile silin. evet bildiğimiz maden suyu, ağzı kapalı bir şişede saklarsınız.

2. denemeden önce inanmadığım ancak tecrübe edince şaşırdığım şey: su bazlı bir nemlendirici kullanın, neme ihtiyaç duyan cilt daha çok yağlanır derler, doğruymuş.

3. birçok arkadaşın dediği gibi aşırı kurutucu sabunlardan uzak durun, kulanacaksanız sebamed gibi ph değeri uygun özel ürünlerden seçin.
    -Cilt tipleri kabaca 3' e ayrılır. Kuru cilt, yağlı cilt, T bölgesi yağlı cilt. Kullanılan sabunlar ve diğer ürünler cilt tipine göre alınmalı.
    -Bitkisel ve doğal maskeler denenebilir, cilt tipine göre olumlu etkisi olabilir.
    -Yıkandıktan sonra cildi kurutan sabunlar genelde daha hızlı yağlanma sağlar.
    -6 milyar insan varsa 6 milyar farklı cilt var. Her ürün her insana farklı etkiler yapar, ben kullandım çok iyi geldi herkes kullansın demek yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noteb00k -- 8 Ocak 2012; 23:26:12 >

Orijinalden alıntı: Pro_Pc

ilaç olayları biraz sakat 2 haftadır sebame yi kullanıyorum yüzümü gerçekde aşırı kurutmadı sürmediğim günlerde yağlanmanın az olduğunu gördüm kokusuda güzel.

Neutrogena yüz temizleme sıvıları var... Greyfurtlu olan rengi pembe, çok iyi temizliyor yağlı yüzü....
  • Ben de sabah akşam yüzümü yıkıyorum ama öğlene doğru tekrar yağlanıyor. Bunun için kremler var, kullanmadım ama fiyatı yüksek olduğu için etkili olduğunu düşünüyorum.

Kremi bulamadım. Ortalama 50TL fiyatı vardı...
  • merhaba arkadaşlar cildim ve saçlarım çok yağlanıyordu, yıkıyordum 1 saat sonra yine zeytinyağı sürmüş gibi oluyordu. denemediğim ilaç gitmediğim doçent doktor kalmadı. hiçbiri bi b..ktan anlamıyo. ama sonunda çok şükür derdime bir çare buldum.
    1. solgar vitamin b-complex veya solgar biotin 5000 mcg bitkisel vitamin hapı. 15. günde yüzünüzde ve saçınızda hiç yağlanma kalmayacak.
    2. sigaradan ve alkolden uzak durun.
    15 gün sonra bana teşekkür etmek istediğinizde bana dua edin yeter.
  • MERHABA ARKADAŞLAR, YUKARIDA ZORETANİNDEN BAHSEDİLMİŞ BU İLACI DAHA ÖNCE KULLANDIM CİLTTEKİ YAĞLANMA İÇİN. YAN ETKİLERİ ÇOK FAZLA OLDUĞU İÇİN DAYANAMADIM BIRAKTIM. SİZE TAVSİYEM SOLGAR VİTAMİN B-COMPLEX. 2 YILDIR KULLANIYORUM SAÇIMDA VE CİLDİMDEKİ YAĞLANMA YÜZDE 70 AZALDI. AYRICA SİGARA VE ALKOL BU TÜR RAHATSIZLIKLARI TETİKLİYOR. SİGARA VE ALKOLDEN UZAK DURUN.
    15 GÜNDE İŞE YARAYACAK EMİNİM.

beyler bu konu hakkında bi çok konu var ama hepsi eski , konuya gelelim yüzüm aşırı yağlanıyor bazen sabunla yıkıyorum ama etkisi 2 saat içinde gidiyor yüzüm tekrar yağlanıyor genellikde iş yerinde feci bi yağlanma oluyor , ortamdanmıdır bilmiyorum yüzümde sivilcede yok ama yağ çok :) bunun için ne önerirsiniz krem jel sabun vs kullananlar söylerlerse sevinirim

Hocam tüm mesajları okudum.son mesajdan sonra uzun günler geçmiş acaba neler oldu ? en son sebamed i kullanmışsın onun yararı oldu mu ? benimde cilt aynı seninki gibi çabuk yağlananlardan. tecrübelerini anlatmanı istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: KuuuL78

quote:

beyler bu konu hakkında bi çok konu var ama hepsi eski , konuya gelelim yüzüm aşırı yağlanıyor bazen sabunla yıkıyorum ama etkisi 2 saat içinde gidiyor yüzüm tekrar yağlanıyor genellikde iş yerinde feci bi yağlanma oluyor , ortamdanmıdır bilmiyorum yüzümde sivilcede yok ama yağ çok :) bunun için ne önerirsiniz krem jel sabun vs kullananlar söylerlerse sevinirim

Hocam tüm mesajları okudum.son mesajdan sonra uzun günler geçmiş acaba neler oldu ? en son sebamed i kullanmışsın onun yararı oldu mu ? benimde cilt aynı seninki gibi çabuk yağlananlardan. tecrübelerini anlatmanı istiyorum

sebamedi kullandım bitti şuan 1.5 aydır fazla yağlanma olmadı işe, okula giderken yüzümü yıkama gereği duymadım yani işe yardı gibi bişey ama bi ara fazla aşırı kullanmışdım sabah akşam bazen günde 2 3 defa filan göz altındaki deriler soyulamaya başlamışdı ondan sonra bünde 1 kere sürmeye başladım ve mutlu son :)

ama yaz geliyo ter, yüz yıkama serinlik açısından derken, tekrar yüz yağlanıcakdır o yüzden tekrar sebamed almayı düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pro_Pc -- 20 Mart 2012; 21:43:45 >

• hmm... tmm o zaman yarın bende sebamed alayım en iyisi. hangi çeşitini alayım hocam ? ismi nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bir ara kullanmıştım etkisini gördüm denemenizde fayda var.

Orijinalden alıntı: KuuuL78

hmm... tmm o zaman yarın bende sebamed alayım en iyisi. hangi çeşitini alayım hocam ? ismi nedir

yüz sabunu de bu resimdeki;

/>
  • valla hocam .eger cildin yagli ise .birincisi yagli cildi kuru birakmamak gerekli.gunde 2 kez yikamalisin ama bana kalirsa kurutan cins sabunlar kullanma ,cildi nemlendirmen gerekli fakat bunu yagli kremlerle degil nem tututucu kremlerle yapmalisin bol su ic .kendinin yapacagi bir tonikle cildini gunde birkac kez temizle.sana tavsiye edebilcegim tonik lavanta olabilir ,nasil yapilcagina gelince sprey tarzi bir eski dolum parfum sisesi yada cep kolanya sisesini iyice yika ,bir sise iyi gulsuyu al marka onemli degil sonra lavantayi mesala yarim corba kasigi gibi 1.5 su bardaginda demleme usulu demle .bunu gul suyunla derisik hale getir yani atiyorum 3/2 si lavanta 3/1 gulsuyu karisimini siseye koy geceden dolapta dursun giderken yaninda gotur arasira cildine uygula parfum gibi hem ferahlatir hem nemlendirir hemde yagi temizler kokusuda hostur rahatsizik vermez bu cilt yaglanmasi genetik oldugu gibi bir cok faktorden de olabilir stresde dahil buna .zaten gulsuyu bile basli baslina iyidir icinde dionize su falan da vardir bence denemeni tavsiye ederim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korman1974 -- 22 Mart 2012; 9:03:43 >

• sebamed'in kutusunda ne yazıyor? Marketten alırsak karıştırmayalım

Orijinalden alıntı: cnryldz

sebamed'in kutusunda ne yazıyor? Marketten alırsak karıştırmayalım

eczaneden almanda yarar var ama bide şunu araştırabilirsin bayabi iyi yorumlar var internetde garnier 3 ü bir arada

yüz yağlanmasına kesin çözüm nedir ?

Orijinalden alıntı: Jagaciak24

Zoretanin/Roaccutane kesin sonuc. Saw Palmettoda sebum/Yaglanmayi engelliyor deniyor.

Kükürtlü Sabunla sorunucözdün mü peki?

1 ay zoretanin kullandım 2. haftada saçlarım bile yağlanmaz oldu. şimdi sivilceler için tedavi amaçlı acnegen kullanıyorum o da yağlandırmadı. tabi hapları bırakınca tedavi bitince tekrar başlayacaktır..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.