Tavsiye konularındaki ASUS çılgınlığı nedir?
Tüm tavsiye konularında ASUS marka yazılıyor. Profillerine girince bir şey çıkmıyor.
Bazı hesaplar yazı yazmak yerine doğrudan link paylaşıyor, hatta önerdiği monitörün ismini resim olarak yüklüyor.
Sebebi nedir, buna neden izin veriliyor?
27 inç 2k Monitör önerisi (7000 TL)
Hem grafik tasarım işleriyle uğraşacağım hem de oyun oynayacağım.
En az 144Hz olsun, üstü önemli değil. Pivot, hoparlör vs. aradığım bir özellik değil.
Bütçe maksimum 7000 TL.
Teşekkürler.
9700X sıcaklık sorunu
Merhaba,
Ryzen 7 9700X.
MSI X870E Tomahawk.
Thermalright Phantom Spirit 120 SE.
Hafta sonu yukarıdaki parçalarla bir sistem kurdum. AMD Adrenalin, MSI Center, Core Temp ve OCCT programlarını indirdim.
Boştaki sıcaklık AMD yazılımına göre 48 derece fakat diğer yazılımlar 60 gösteriyor. Chrome, download vs. normal kullanımda vs. 60-75 arası dalgalı oluyor. OCCT ile CPU+RAM testine soktum, program 60 saniyelik bir test yaptı ve sıcaklık 69 dereceyi geçmedi. Fakat normal kullanımda bir iki defa 80 derecelere pik yapıp indiğini gördüm. Fena halde tezatlık var ve kafam karıştı. Yük altında yapmadığı sıcaklığı boşta kullanırken yaptı. Ya da daha doğru bir teste ihtiyacım var.
Soğutucuyu kurarken vidalardan birisini önce sıktığımı hatırladım, bu acaba termal macunu dengesiz yaymış olabilir mi? Ya da bu değerler normal mi? Soğutucuyu kaldırıp yeniden termal macun çekmeyi düşünüyorum. Sizin yorumunuz ne?
XPG CASTER ile EXPO uyumlu mu?
Geçen hafta Tebilon'dan XPG CASTER 2*16 AX5U6000C3016G-DCCARGY aldım. Ürünün başlığına EXPO uyumlu olduğu yazılmış ama resmi sayfada bu bilgiyi bulamadım, sadece Intel XMP 3.0 ile uyumlu olduğu yazıyor. İade etmeden önce danışmak istedim. Bu bellekleri daha önce kullanan oldu mu?
Tebilon'a mesaj gönderdim, kutu üzeridne EXPO uyumluluk etiketi mevcut, teslim aldığınızda inceleyebilirsiniz dedi. X üzerinden XPG'e yazdım henüz dönüş alamadım. Eğer birkaç gün içerisinde XPG dönüş yapmazsa iade edeceğim. Etiketle güvenebileceğim bir mevzu değil.
Anakartım X870e Aorus Elite. Aşağıdaki sitede EXPO sütununda "v" yazılı ama bu tik anlamına mı geliyor, yani var demek mi oluyor bilmiyorum. XPG, Lancer serisi resmi sayfasında açıkca EXPO destekler diyorken Caster serisinde bunu yazmamış olması yüzünden tereddüt ettim. Ayrıca Amazon Germany'de ciddi bir satıcı. Bu ibareyi yazdıysa vardır bir bildikleri diye düşünüyorum.
AX5U6000C3016g-DCCARGY
https://www.gigabyte.com/Motherboard/X870E-AORUS-ELITE-WIFI7-rev-10-11/support#support-memsup
Aynı ürün serisi için Amazon Germany bu ürünün EXPO ile uyumlu olmadığını belirtmiş. Aşağıdaki ibare birebir yazılı:
Compatible with Intel XMP 3.0. *This item is not compatible with AMD EXPO*
Kaynak: https://www.amazon.com/XPG-Caster-CL40-40-40-PCS-48000-AX5U6000C4016G-DCCARGY/dp/B09Q7YYWGB?th=1
Bosch Buzdolabı Seçimim
Selamlar,
Yaza evleniyorum. Beyaz eşya araştırması yapıyorum. Kullananlar ya da fikri olanlar yorumda bulunabilir mi? Hem bölge bayilerini hem de teknoloji mağazalarını gezdim ve süzdüğüm bilgiler ile bu modelin ideal olduğunu düşünüyorum. Dikkat edilmes igereken hususlar nelerdir yardımcı oalbilir misiniz? Saygılar...
Buzdolabı : KGN76CIE0N

Selamlar,
Yaza evleniyorum. Beyaz eşya araştırması yapıyorum. Kullananlar ya da fikri olanlar yorumda bulunabilir mi? Hem bölge bayilerini hem de teknoloji mağazalarını gezdim ve süzdüğüm bilgiler ile bu modellerin ideal olduğunu düşünüyorum. Dikkat edilmes igereken hususlar nelerdir yardımcı oalbilir misiniz? Saygılar...
Bulaşık : SMS6EMI70T
Çamaşır : WGA252ZXTR

24" 1080p 280Hz vs 27" 1440p 165Hz
Selamlar arkadaşlar. Monitöre hala karar veremedim. 1440p 165Hz monitör alacakken arkadaşım biz hep rekabetçi oynuyoruz gerek yok 2K almana diyerek aklımı kurcaladı. Ben Dell S2721DGF düşünüyordum o da ASUS VG259QM öneriyor.
Oynadığımız oyunlar şöyle; Warzone, CS:GO, F1 2021, Assetto Corsa, R6 Siege vs.
Hem yarış hem de FPS ağırlıklı rekabetçi oynuyorum ve bunların %99'u multiplayer odaklı oyunlar.
Yani GTA, Red Dead Redemption 2, Assassin's Creed Odyssey gibi şehiri turlayayım gidip görev yapayım tarzı oynamıyorum hiç.
Sistem aşağıdaki gibidir;
AMD Ryzen 5 5600X.
Gigabyte 3060 Ti Gaming OC.
Kingston 16 GB(2x8) Fury Beast RGB 3600MHz CL17.
Çok kararsız kaldım. Üstelik 24 inch 240Hz 1080p öneriyor. 27 inch alırsam piksellerin gözümü yoracağından bahsetti. Benim 27 inch deneyimim yok. 240Hz alırsam bu sistemle gayet akıcı oynayabileceğimi söyledi. Düşünüyorum da 2K isteyecek kadar detay istemiyorum oyunlarda ama bir danışmak istedim. Siz ne önerirsiniz?
|
mühendisler için kpss A girmek
|
2018 KPSS B Grubu İçin Kitap Tavsiyesi
|
hayatı akışına bırak. akmasa bile damlar .. |

Son Giriş: 42 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.039
İkinci El Bölümü Mesajları: 45
Konularının görüntülenme sayısı: 40.200 (Bu ay: 1.631)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 70 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic