Şimdi Ara

Yurtdışı Yüksek lisans için iyi okul kötü ortalama mı kötü okul iyi ortalama mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurtdışı Yüksek lisans için iyi okul kötü ortalama mı kötü okul iyi ortalama mı daha avantajlı? Iyi bir okulda bölümü okuyup,çandan ve ders zorluğundan dolayı normal seviyede bir ortalamayla yurt dışında yüksek lisansa başvurursak daha iyi olur yoksa daha orta seviye bir okula gidip aynı çalışmayla biraz daha iyi ortalama yapıp mı başvursak daha avantajlı olur? atıyorum YTÜ tutarken Kocaeli , Dokuz eylül yada akdeniz yazıp daha iyi ortalamayla mezun olmak mı yurt dışına çıkarken iyi yoksa YTÜ den orta seviyede bir ortalamayla mezun olsak mı?

yabancı dilim var o problem değil.amacım yüksek lisans yapıp yurt dışında iş hayatına atılmak.

• Sen bu şekilde düşünüp çalışırsan gitme şansın hangi okula gidersen git fazla olacaktır. Ancak yurtdışı yüksek lisans için referans mektupları alman gerekir. Bu yüzden yurtdışında eğitim almış, sözü geçen, tanınmış hocaların olduğu okullara gitmek avantaj olacaktır. Aynı şekilde Türkiye de tanınmış okullara giden öğrencileri düşünecek olursak daha fazla yurtdışına öğrenci gönderdikleri için senin için bir avantaj olacaktır. Yani kaliteli okullara gitmeye çalış ortalamanı belli bir seviyede tutarsın zaten. Ayrıca seçeneklerin de olsun. Oldu da bir şey gerçekleşti yurtdışına çıkamayacaksın TR de iyi okulda okumuş olan iş bulma konusunda avantaj sağlar. Yüksek lisans için ise ortalama, referans mektupları, toefl veya ielts, gmat veya gre sınavları, niyet mektubu, yaptığın çalışmalar vs. birçok şey değerlendirilir. Hangi bölümü okumak istiyorsun bilmiyorum ama İTÜ, ODTÜ vs. gibi yerleri hedefle. Olur olmaz; ancak daha şimdiden böyle yurtdışı yüksek lisans düşünemen seni kamçılayacaktır. :) Yabancı dilim var diyorsun daha da ilerlet ilerde çok faydasını görürsün.

• Okul ne olursa olsun iyi ortalama.mesela benim bolumum için mit 3.5 in altini staj basvurusu icin bile kabul etmiyor.gpa e bakmayan sinirli sayida yerler var ama genel olarak bizde 3 un altiysa basvurma zahmetine bile katlanmayin diyor okullar ama harvard li bi prof un hazirladigi graduate school tips lere bakmistim "gpa sadece potansiyeli gosterir"diyordu ve soyle ekliyordu "harvard a basvuranlarin yuzde 86.5 inin ortalamasi 3.5 ustu"yani riske atmamak lazim gpa i 3 ve ustu sart, bence.

Ayrica, istedigin yerden mezun ol yurtdisindaki proflar senin okudugun okulun adını bilmeyecek tipki bizim avrupadaki amerikadaki her okulun adını bilmedigimiz gibi.

Neyse uzattim, okul önemsiz gpa den yana kullaniyorum ben oyumu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CEE01DE48 -- 28 Mayıs 2014; 23:05:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bump
  • Konuyu acan arkadasimiz icin we dont need no education diyor ve you dont need no education olarak degistiriyoruz Pink Floyd
    Pink Floyd - another brick in the wall

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • her nereye gidersen gpa onemli ister bogazici ister sutcu imam, ek olarak universitede aktif olman lazim bos beles insanlari almiyorlar kas kendini derim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Markus Schulz

her nereye gidersen gpa onemli ister bogazici ister sutcu imam, ek olarak universitede aktif olman lazim bos beles insanlari almiyorlar kas kendini derim

GPA VE GRE harici ne gibi hocam satajlar ve intörn ü adam akıllı yerlerde yapmak gibi başka hangi konularda kasmamız lazım
  • ALPOTEK kullanıcısına yanıt
    valla o konu icin shadow_shooter in konusuna bakmalisiniz toefl,gre,gpa ve unideki arastirmalar cok onemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlike kötü okul iyi GPA.

Kötü bir GPA ile hiç bir şansınız yok okul istediği kadar iyi olsun.
  • yükseltelim konuyu 1 sene olmuş
  • Ben de forumdan birinin gazına geldim acaba yurtdışında yüksek lisans mı yapsam moduna girdim. Ortalamam şimdilik iyi sayılır (3.27). Ama bende de hiç proje falan yok. Gerçi daha 1. sınıfı yeni bitirdim yani bölüm dersi görmedik neredeyse ama gördükten sonra da projeden projeye koşar mıyım bilemiyorum. Kendim proje geliştirmem çok zor olur herhalde, bizim okulda da pek proje olmuyor. Kaç yıldır bi güneş arabası muhabbeti var da bana artık eskimiş gibi geliyor. Şimdilerde diğer üniversiteler ne projeler yapıyor başta drone yapımı vs olmak üzere. Çalışmamı arttırıp ortalamamı 3,5 yapmak istiyorum ama bu proje işi kafamı karıştırıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.