Şimdi Ara

Yurtdışı Seyahat Sağlık Sigortası Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazın 15 günlüğüne Tayland a gideceğim.Bu süreçte seyahat sağlık sigortası yaptırmak istiyorum.Allah göstermesin başımıza bir iş gelirse süreç nasıl işliyor?Hastanelik bir vaka olduğunda yine cebimizden ödeyip Türkiye 'ye gelince mi ödediğimizi geri alıyoruz şirketten?Bana detaylı kullanma kılavuzunu sunar mısınız şu sigortanın?

Bir de fiyattan ziyade en iyi en kaliteli hizmeti kim sağlıyor kimden almalıyım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orda başınıza birşey gelirse kendiniz ödüyorsunuz. Faturaları, fişleri, doktor reçetesi ıvır zıvır ne varsa hepsini gelince sigorta şirketine gönderiyorsunuz. Kısa sürede ödeme yapıyorlar. Ben Anadolu Sigortayı kullanıyorum. Bugüne kadar 2 defa tazminat aldım.

Dönünce sigorta şirketine telefon açıp tazminat talebim var demeniz lazım, onlar sizi yönlendiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 27 Haziran 2019; 12:36:45 >
  • Evet orada kendin ödüyorsun. Gelince paranı buradan alıyorsun. Yalnız çok çok önem göstermen bir konu var. O da hastaneye gitmeden önce sigortandan okeyi almak. Hastalandın diyelim , ilk önce sigortanı ara. Ben şuradayım , şöyle bir hastalığım gelişti. Ne yapayım diye. Onlarda kuvvetle muhtemel ,tamamdır hastaneye gidebilirsin diyecekler. Sonra hastaneye git.Orada sana yapılan tüm tetkiklerin bir kopyasını al. Röntgen filmi , kan sonucu , epikriz raporu , reçete aklına gelebilecek tüm her şeyi al. Sonrada türkiyeye gelince paranı alıyorsun. İlk önce evrakların fotoğraflarını istiyorlar, sonrada ödeme için orijinallerini istiyorlar. Ben Sırbistandayken başım yarıldı. 1200 liraya tekabül eden bir tedavi yapıldı. Hepsini karşıladı Anadolu Sigorta. 10 günde paramı aldım. Uzun lafın kısası tüm evraklarını al ve muhafaza et.
    Sigortayı arayıp bilgi vermeye ya da teyit ettirmeye gerek yok. Tecrübe ile sabit. Doğrudan doktora yada hastaneye gidin işlerinizi halledin, ödemenizi yapın. Gelince evrakları sigorta şirketine gönderip ödemenizi alıyorsunuz. Mesela bayıldın birileri seni acile götürdü, kimi nasıl arayıp izin alacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 29 Haziran 2019; 14:47:25 >

Orijinalden alıntı: cleanton

Sigortayı arayıp bilgi vermeye ya da teyit ettirmeye gerek yok. Tecrübe ile sabit. Doğrudan doktora yada hastaneye gidin işlerinizi halledin, ödemenizi yapın. Gelince evrakları sigorta şirketine gönderip ödemenizi alıyorsunuz. Mesela bayıldın birileri seni acile götürdü, kimi nasıl arayıp izin alacaksın?
    Bu konuda yanlış bilgiye sahipsiniz. Bana inanmıyorsanız sigorta poliçenizi tekrardan okuyun derim. Tabiki bilinciniz kapalıysa ve yalnızsanız haber verme imkanınız yok. Ama keyfi olarak bildirmeme durumunda sigorta ödeme yapmayabilir. Haydi her şey çok ani gelişti diyelim. Yine de ilk 24 saatte haber vermek elzem. Bu konuda yakın arkadaşlarımın vukuatları var.Bir şey olmaz diyip ödeme alamayan bir sürü insan var. Anadolu sigorta gibi büyük firmalar biraz daha tolere edebiliyor. Ama adı sanı pek duyulmamış firmalar kırk dereden su getirebilir.2 dakikalık telefon görüşmesi yapmaya üşenip , geri gelince binlerce liralık ödemeyi alamama riski ile karşı karşıya kalmak bence anlamsız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumları vardır. Yurtdışındaki devlet hastanelerinin neredeyse tamamına yakını genelde dahildir. Özel hastane ve poliklinikler anlaşmaya bağlıdırlar ve ödememizi geri alamayabilirsiniz.

Genelde işlem şu şekildedir: Müşteri hizmetlerini arar adınızı ve poliçe numaranızı söylersiniz, Poliçe numaranızı onlarda bulabilir. Bulunduğunuz yeri ve ne tür bir durum içinde olduğunuzu anlatırsınız. Müşteri temsilciniz size gidebileceğiniz yerleri, nasıl ulaşabileceğiniz vs. Bilgileri verecektir. Tedavi olduğunuz kuruma ödemenizi yapar gerekli fatura, rapor vs. evrakları alırsınız. Ülkeye dönünce sigorta şirketinizle temasa geçersiniz.

Çok acil durumlarda, kendinizde olmadığınız hallerde bunu belgelemeniz istenebilir. Kaza raporu vs. Yine de gittiğiniz hastane anlaşmalı değil ise ödeme alamayabilirsiniz.

halbuki o zamanlar küçük bir çocuktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dinamit06

Bu konuda yanlış bilgiye sahipsiniz. Bana inanmıyorsanız sigorta poliçenizi tekrardan okuyun derim. Tabiki bilinciniz kapalıysa ve yalnızsanız haber verme imkanınız yok. Ama keyfi olarak bildirmeme durumunda sigorta ödeme yapmayabilir. Haydi her şey çok ani gelişti diyelim. Yine de ilk 24 saatte haber vermek elzem. Bu konuda yakın arkadaşlarımın vukuatları var.Bir şey olmaz diyip ödeme alamayan bir sürü insan var. Anadolu sigorta gibi büyük firmalar biraz daha tolere edebiliyor. Ama adı sanı pek duyulmamış firmalar kırk dereden su getirebilir.2 dakikalık telefon görüşmesi yapmaya üşenip , geri gelince binlerce liralık ödemeyi alamama riski ile karşı karşıya kalmak bence anlamsız.

Alıntıları Göster
    Ne bilgisi benimki tecrübe. Poliçe okumaya gerek yok. İki kere sağlık sigortasından para aldım. Yazdıklarım tecrübe ile sabittir. Tecrübe etmediğiniz konularda yazmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 1 Temmuz 2019; 16:19:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhone

Sigorta şirketlerinin anlaşmalı olduğu sağlık kurumları vardır. Yurtdışındaki devlet hastanelerinin neredeyse tamamına yakını genelde dahildir. Özel hastane ve poliklinikler anlaşmaya bağlıdırlar ve ödememizi geri alamayabilirsiniz.

Genelde işlem şu şekildedir: Müşteri hizmetlerini arar adınızı ve poliçe numaranızı söylersiniz, Poliçe numaranızı onlarda bulabilir. Bulunduğunuz yeri ve ne tür bir durum içinde olduğunuzu anlatırsınız. Müşteri temsilciniz size gidebileceğiniz yerleri, nasıl ulaşabileceğiniz vs. Bilgileri verecektir. Tedavi olduğunuz kuruma ödemenizi yapar gerekli fatura, rapor vs. evrakları alırsınız. Ülkeye dönünce sigorta şirketinizle temasa geçersiniz.

Çok acil durumlarda, kendinizde olmadığınız hallerde bunu belgelemeniz istenebilir. Kaza raporu vs. Yine de gittiğiniz hastane anlaşmalı değil ise ödeme alamayabilirsiniz.
    Bilmeden tecrübe etmeden yazdığınız çok açık. Anlaşmalı hastane diye bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: cleanton

Bilmeden tecrübe etmeden yazdığınız çok açık. Anlaşmalı hastane diye bir şey yok.

Alıntıları Göster
    Bu deneyimi kimsenin yaşamamasını temenni ederim. Evet yaşamadım. Benimki Aksigorta. Bankada şubemden sigorta yaparken bankadaki müşteri temsilcim aynen yazdıklarımı anlatmıştı. "Telefon açarsınız biz size gidebileceğiniz anlaşmalı sağlık kuruluşunu söyleriz" demişti. Eğer dediğiniz gibi ise ve her sigorta şirketinde teminatlar aynı ise, yanlış bilgilendirilmiş olabilirim. Direkt sigorta şirketinden öğreneyim en kısa zamanda. Teşekkürler.

halbuki o zamanlar küçük bir çocuktu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rhone

Bu deneyimi kimsenin yaşamamasını temenni ederim. Evet yaşamadım. Benimki Aksigorta. Bankada şubemden sigorta yaparken bankadaki müşteri temsilcim aynen yazdıklarımı anlatmıştı. "Telefon açarsınız biz size gidebileceğiniz anlaşmalı sağlık kuruluşunu söyleriz" demişti. Eğer dediğiniz gibi ise ve her sigorta şirketinde teminatlar aynı ise, yanlış bilgilendirilmiş olabilirim. Direkt sigorta şirketinden öğreneyim en kısa zamanda. Teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Bankadaki müşteri temsilcisinin tecrübesi yoktur. Onlar sadece poliçe satıyorlar. Bu konuyu bilebilmek için tecrübe etmek lazım. Ben yeterinde tecrübe ettim.

• kesinlikle yurtdışında anlaşmalı kurum yok. "siz ödeyin. Biz uygun görürsek size geri öderiz" mantığıyla hareket ediyorlar. Boşuna sigortam var diye hava yapmayın. Sonuç olarak sigortacılık "ödeme yapmama" temeli üzerine kuruludur. Döndüğünüzde size "değerlendirmemiz sonucu durumunuzun acil olmadığı kanaatine vardık ve tazminat talebinizi reddediyoruz" dediklerinde yapabileceğiniz hiçbir şey yok. 1 bardak su için.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.