Şimdi Ara

Rehbersiz Canakkale Sehitlik Turu Yapilabilir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
14.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herhangi bir tura rehbere bagli kalmadan kendi aracimla canakkale turu yapmak istiyorum. Daha onceden gordugum yerler degil hic bir yeri bilmiyorum.1.5-2 gun ayirmayi planliyorum ilk gun yarim gun canakkale sehir turu olsa sonraki gunu tum gun karsiya ayirmayi planliyorum. Heryeri karis karis degilde onemli merkezleri gormek amacim feribotla karsiya gectikten sonra hangi noktalarda duraklamaliyim nasil bir rota cizmeliyim yemek bulma sansim vatmidir yanimda mi goturmeliyim birde nisan sonu mu mayis basi mi gitmek hava durumu acisindan iyi olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhabalar;
    Eğer araçsız iseniz mutlaka turla gidin derdim.Ama aracınız var bence araç ile tur satın almadan tur düzenleyebilirsiniz..
    Ben de geçen hafta Çanakkaleye gitmiştim.. ardından kısa bir yazı yazdım kısıtlı zamanda neler yapılabilir gibi.. sizin turunuzun ilk ayağı bu benim yazdıklarım olabilir ardından karşıya geçip gelibolu milli parkından gezmeye başlanabilir.Benim yanımda eşim (hamile) annem babam vardı..çok yoruldular başka bir haftasonuna kaldı.. ama daha önceden gitmiştim.Askerlik görevimide orada yapmıştım.. gerçekten her vatan evladının görmesi gereken yerler.. ben size link veriyorum oraya bir bakın ardından gelibolu milli parkına yoğunlaşın derim..
    selamlar..
    Kendi yazımdır..Hatam varsa affola..
    https://forum.donanimhaber.com/canakkale-de-bir-gun-kisa-gunubirlik-gezi--124902549




  • Yazini okudum saol yarim gunde yapacaklarimi iceriyor karsiya arabayla gidince ne yapmak lazim onu arastiyorum simdi de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence kesinlikle işini bilen bir rehberle gezmelisin. çünkü sana o havayı ve ortamı emin ol rehber sağlıyor. kendin gezdiğinde taş toprak yeşil olarak görüyorsun ama tarihi gözünde rehber canlandırıyor. kendim gezsem pek bir anlamı olmazdı benim için herhalde. ben geçen sene kendi aracımla ve rehberle gezdim kesinlikle herşeye değerdi. turdan daha avantajlı çünkü sadece 2 kişiye anlattı ve turla gezdirmedikleri yerlerinde hepsini görme fırsatım oldu. sana da aynısını öneririm. birde ben kendi adıma rehberimden çok memnun kaldım. eğer fikrini değiştirirsen rehberin ismini ve telefonunu sana özelden yollayabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasmania -- 28 Mart 2017; 16:43:8 >
  • rehbere gerek yok bence. internetli cep telefonunuzdan veya tabletinizden gittiğiniz heryer ile ilgili bilgileri bulup yerinde okuyabilirsiniz. gitmeden önce de haritadan bi rota çalışın inanın çok daha güzel oluyor gezi.

    ben ailemle yazın gittim. dediğim gibi heryere gittik, gittiğimiz yerle ilgili bilgileri sesli olarak okudum bilgilendik, istediğimiz yerde mola verdik, denize girdik, piknik yaptık. çok güzel oldu
  • Bende bu nedenle birine bagli kalmadan dolasmak istiyorum. Duracagim noktalari bilursem ona gore hazirlik yapma sansim olur o yuzden on hazirlik yapiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayla heryeri rahatlıkla gezebilirsiniz. Zaten her yerde rehberler sürekli anlatıyo merak ederseniz dinleyebilirsiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turla gitmenizi öneririm, 1 günde bitmiyor Çanakkale, 1 gece konaklayın derim, yoksa pertiniz çıkıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tasmania

    bence kesinlikle işini bilen bir rehberle gezmelisin. çünkü sana o havayı ve ortamı emin ol rehber sağlıyor. kendin gezdiğinde taş toprak yeşil olarak görüyorsun ama tarihi gözünde rehber canlandırıyor. kendim gezsem pek bir anlamı olmazdı benim için herhalde. ben geçen sene kendi aracımla ve rehberle gezdim kesinlikle herşeye değerdi. turdan daha avantajlı çünkü sadece 2 kişiye anlattı ve turla gezdirmedikleri yerlerinde hepsini görme fırsatım oldu. sana da aynısını öneririm. birde ben kendi adıma rehberimden çok memnun kaldım. eğer fikrini değiştirirsen rehberin ismini ve telefonunu sana özelden yollayabilirim.

    sana katılıyorum, ben 1 gün boyunca kendi aracımla gezmeye çalıştım, taş toprak, sıcak biyandan, koştur koştur bişey anlamadım. rehber anlatınca kafada canlanır birşeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araba varsa olur
    ancak önce tanıtım merkezine gidin, olayları orada öğrenin, sonra hikayelerin geçtiği yerleri görün
    Biz rehbersiz gezmiştik Çanakkale yazım faydalı olabilir. biz tanıtım merkezine başta gitmemiştik, aman diyeyim sen önce oraya git.
  • Tabi kendi başınıza da gidebilirsiniz ama bir rehber eşliğinde gidince sanki o olaylar gözünüzün önünde canlanır gibi oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çanakkale şehitliğini rehbersiz gezmek,tuzsuz yemek gibidir.karnın doyar ama yemek tadı alamazsın.orda'da gözün görür ama ruhen pek bir şey hissedemezsin,tabi rehberden rehbere'de fark var,bazıları resmi tarih anlatıyor,bazıları gerçek tarihi anlatıyor.
  • 8 ay kadar önce gittim ve turla gitmenizi tavsiye ederim. Hatta gittiğim tur cidden iyiydi ve size de numaralarını vereyim. Sempatik esptili ve anlatımları oldukça dokunaklı. Alayımız ağladık.



    0545 868 1449

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • white00 W kullanıcısına yanıt
    Mrb. 5 kişi gezi düşünüyoruz. Şirket arayışı ile sayfaya bakarken tavsiyenize rastladım. Numarayı aradım yoğunlar kısa bir görüşme oldu.

    Biraz birlikte gittiğiniz firmadan neler yapıldığından bahsederseniz. yeme içme vs. 5 kişi arasında çocuklar da var. Onun için soruyorum.
  • Biz vakit darlığıbdan dolayı günübirlik gittik ve pişman olduk. Oldukça yorucu oldu. O yüzden size konaklamalı tavsiye ederim. Sadece öğle yemeği mevcut hizmette. Önce rehber gidilen alanı anlatıyor, ardından 5-10 dk serbest zaman verip şu saatte araç başında olacaksınız diyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Direk başlıktan yola çıkarsak rehbersiz Çanakkale turu yapmak pek de uygun değil. Adı üzerinde "tur" rehbersiz yapılırsa sadece ziyaret olur. Kendiniz ziyaret edebilir misiniz evet edersiniz. Bölgede bir çok yerde tabela ve bilgilendirmeler mevcut. Ancak şöyle bir örnek verebiliriz; Şahindere Gerçek Şehitliği Şehit sayısı tabelaya göre 1969 ancak güncel rakam 2177 olarak TSK tarafından açıklandı. Bilgilendirmenin ne zaman güncellendiği bilinmiyor. Ayrıca Gelibolu Yarımadası sınırlarında savaş alanları hariç 107 (son yapılanlarla sayı değişecek) tane yerli ve yabancı anıt ve mezarlıklar var. Kaç tanesinde durup bilgilendirmeyi veya tabelayı okuyabileceksiniz? Karşı tepede bir anıt var yol yok nedir ne değildir merak etmeyecek misiniz? Anıt ve mezarlıkları bilgilendirme ile hallettiniz savaş alanları neresi ve cephe hatları nerede, siper hatları? Özetle rehbersiz gezecekseniz Çanakkale Şehitliklerini hiç gezmeyin. Merkezi bir nebze gezersiniz her müze içerisinde kendi bilgilendirme personeli var. Gelibolu yarımadası ise rehbersiz gezilmesi pek de uygun değil tabi yine de tercih sizin.

    Bir de maliyet olarak bakalım;
    Feribot geçişi 40+40= 80 TL
    Yakıt; 0,35 * 130 = 45 TL ( O kadar az yakan arabanız varsa )
    Müzeler kişi başı her 1 bir müze en az 2 TL
    Öğle yemeği; bir çorba ortalama 10 TL
    Yön bulma anlama araç kullanma çabası işin cabası

    Herhangi bir şirketle tura katılsanız; kişi başı 70 TL içinde müze, rehberlik, feribot, ulaşım, öğle yemeği de dahil

    Yukarıda da belirttiğim gibi tercih sizlerin. Bir de size tavsiye firma bırakayım.

    Web sitesi
    Çanakkale Şehitlik Turu
    05437872917




  • Bence rehbersiz tur yapmayın derim ,ancak biz tur için arabalı vapur iskelede yeni Anafartalar Tur ile tur yapalım dedik pişman olduk .Günübirlik şehitlik turuna katılmak istedik bu bendenle iskele üzerinde tam da arabalı vapur iskelesi önünde günübirlik şehitlik turu için yeni Anafartalar turizm ile saat 14:00 deki tur için anlaştık .Belirlenen saatte vapur iskelesine geldiğimizde 7-8 kişi idik ,kalabalık olmadığı için güzel olabileceğini düşündük ,anacak vapurla bizi karşıya geçirdiler,meğer başkaları ilede anlaşmışlar .bizi vapurdan inince 1,5 saat karşıda kilirbahirde beklettiler .yani tur 15:30 da başladı,otobüslerimiz klimalı ve lüx dediler ancak minibüs geldi ,30 kişiyi içine doldurdular ,Temmuz sıcağında klimalar da çalışmadı iyi mi,terden sırılsıklam olarak çok hızlandırılmış tur yaptık ,rehberimizde İsmail beydi sanırım heparinli otobüste anlatım yaptı ,ikİ yerde yerinde anlatım yaptı ,57. Alay şehitliğini görmeden geçtik içimizde kaldı ,bilet kestikleri ve oturma koltuk numarası olmamasına rağmen tur boyunca hep arkada oturduk ve bunun içinde tartışma yaşadık ,hiç memnun kalmadım , Tur şirlketini iyi seçim derim ,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence gayet de rehbersiz gezilebilir.Biz öyle yaptık gayet de memnun kaldık.Oranın ruhunu yaşatıyorlar olayı bence çok abartı. Çoğu bol keseden sallıyor. Rehberler dahi kendi aralarında gruplaşmış , mufazakar gruplara başka hikayeler anlatıyorlar, daha seküler gruplara başka şeyler anlatıyorlar. Gideceğiniz yerler zaten belli. Minik bir araştırma ile hepsinin hikayesini öğrenebilirsiniz. Zaten çanakkale her zaman aşırı kalabalık. Turların dandik minibüs ya da otobüsleri yerine klimalı kendi aracınızda gezmek daha rahat olur. Park yeri problemi çok yok. Sadece abidenin orada azıcık yürümüştük biz. Her yerde tabelalar var. Kaybolma ihtimalin yok bence.

    Yemek zaten hiç problem değil.Kısacası bence kendiniz gezin.
  • Çanakkalede tur düzenleyen birkaç firma var, önemli olan tek nokta rehber. Araç kalitesi ortalama olarak aynı ama gerçek anlamda bilgi veren, diksiyonla anlatım yapan rehber çok az denk geliyor. Bizimde firmamız var. Sabah 09.15 ile 17.30 arası turlar düzenliyoruz. Detaylı bilgi almak isterseniz -https://sehitlikturu.gen.tr/canakkale-sehitlik-turu.html ( Türsab Üyesiyiz ) - Telefon numaramız 0545 868 1449

    Ayrıca Çanakkale bölgesinin parlayan yıldızı gökçeada içinde turlar düzenliyoruz. Gökçeada tur detayları -https://sehitlikturu.gen.tr/gunubirlik-gokceada-turu.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatozcelik -- 15 Kasım 2019; 17:19:45 >




  • Ben tam 5 defa Çanakkaleye gezmeye gittim...3 kez kendim gezdim...2 kez rehberle gittim...TURLA GİTMEYİN.....Çanakkaleye kendi aracınızla gidip otelde kalıp bol bol gezin..Tarihte çok ünlü TRUVA savaşlarının yapıldığı TROYA antik şehrini gezin...Arabasız yayan vapurla Geliboluya karşıya geçin hemen orada vapurdan iner inmez rehberler her otobüse turist doldurup alıp götürüyorlar....REHBERLE GEZİN...BİLMEDİĞİMİZ ÇOK AYRINTILAR ANLATIYORLAR....GÖZLERİNİZDE YAŞLAR DONUYOR.Tarih diye okuduklarımız orada yaşananların onda biri değil..Üç yıl önce son gezimizde bir bayan rehberle gezdik.... Mükemmel anlatımı vardı....Ve işini severek yapıyordu...Çok memnun kaldık... Adını bilmiyorum... kartını bulursam yazarım....Rehberle gezin......Önemle tavsiye ederim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Kasım 2019; 1:3:52 >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.