Şimdi Ara

Yurtdışı Alışverişlerine Yeni Düzenleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
3.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir bu kalmıştı zaten dayamadıkları bilmem neremize.Ben korsana geçmeyi düşünürüm ozaman kimse ah vah demesin.
  • Sen yurtdışında satılan her ürünü bana burada sağlayabiliyormusunki beni böyle kısıtlıyorsun, İngiltere'den plak getirtiyorum 10 senedir ben, kendim için koleksiyon amacı ile, ne olacak şimdi, güzel ülkemde yok böyle bir imkan.Hayvan herifler, yatacak yerleri yok.
  • ayıp bu kadar olmaz artık yurtdışından 30 liraya aldığımız oyunu 3 koca kutusunu 200e aldığımız protein tozunu da engelliyorsa artık ne yapalım.sanki ticaretini yapıyoruz
  • Bu adamların bir an önce başımızdan gitmesi gerek
  • Olur mu arkadaşlar bizim bu ürünlere verdiğimiz vergiler şunlart bunlar sayesinde teröristler millet vekili olup polisimizi tokatlarken ayda 8 bin lira maaş alıyorlar aynen devam boynumuz kıldan ince nefes alma vergisi hatta ağaçlık alanlarda ötv de olsun her dakika köle gibi çalıp tapalım
  • allah sizi bildiği gibi yapsın güya özgürlükler artıyomuş(!) hani nerde kim bu özgürler ben göremiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

quote:

Orijinalden alıntı: xrico

quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Uygulama gerçek kişiler için olmayacak. Gerçek kişiler siparişlerine devam edebilecek.

Gerçek kişi ise biz oluyoruz daha doğrusu bireyin kendisidir. Tüzel kişi ise bir kuruluş falandır.

dostum kafam karıştı gerçekten ortada bilgi kirliliği var sanırım anladıgım kadarıyla bireyler yine 150 euro altında alışveriş yapabilecek dimi?

Anladığım kadarıyla yapabilecek ama denetim altında tutulacak.

Gerçek Kişi'ler için değil bu... Defalarca okudum emin olmak için. Tüzel Kişiler için (yani Şirket, Kurum, Esnaf vs..) bu uygulama...
    Gerçek Kişi'ler ise biz oluyoruz. Bizi kapsamıyor... Sadece kayıt tutulacak olabilir çünkü oradan Gerçek Kişi'nin Tüzel olup olmadığını
    anlamya çalışıyor olabilirler... Kendini Gerçek gösterip Tüzel alanlar var bunu engellemek için de kayıt tutuyorlar.

• eger satici degilseniz sizi uzecek bir durum yok bu haberde:

"Bu arada düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek"

panik yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

eger satici degilseniz sizi uzecek bir durum yok bu haberde:

"Bu arada düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek"

panik yok.

Aynen hocam benim de anladığım budur... Hatta defalarca okudum yanlış mı anladım diye ama bunun Gerçek Kişi'ler için kötü bir yanı yok.
    Bu sadece Tüzel Kişi'lerin suistimalini engellemek için... Panik yok.

• 150 avro suistimali nedir ya, ne saçma... 150 avro ise kullanırım, bunun neresi suistimal.

Tabi kendileri vatandaşın ödediği vergilerle satın aldıkları uçakları kullanarak, eşi dostu hısımı akrabası yalakası 150-200 kişi ile o ülke senin, bu ülke benim gezdikleri ve alışverişlerini yaptıkları için anlayamıyorlar...

Çoğunlukla CD-DVD alıyorum, 5 kez alabilirsin demek kimin haddine!? Sana ne, benim param.

Kültür sanat ürünlerinde gümrük vs. olmaz, olamaz. Mesele henüz net değil ama, 5 kez filan saçmalık.

Şimdi şunu merak ediyorum; ABD'li ya da Avrupalı vatandaş, tıklayarak Türiye'den istediğini alabiliyor mu? CD - elektronik eşya, halı vs.

Bilmediğim için soruyorum.

Devlet vatandaşa ayar çekeceğine, önce benzeri işleri yurt içinde yapan online alışveriş sitelerine çeksin. Amazon üzerinden aldığım ürün 1 haftada gelirken, TR içerisindeki bir site 15 günde gönderiyorsa ayarı ona versin. Zira beni yurtdışı alışverişe kaçırtan bu ticari sorumsuzluk. Yurt dışında 200 TL'ye mal edebileceğim kartı burda 480 TL'ye çakmaya kalkıyorlarsa, önce ona ayarı çeksinler. Çok meraklısı değiliz yurt dışı alışverişin, ama mecburuz. Hem ucuz, hem güvenilir, hem hızlı.

Misal amazon'un kaç müşterisi vardır? Milyonlarcadır herhalde. Bir mail atıyorum, en fazla ertesi gün cevap alıyorum, üstelik gerçek birisi yazmış.

Burda bir siteye atıyorsun, 3 gün dönüp bakmıyorlar. 4. gün bir şey geliyor ama, öğreniyorsun ki herkese aynı şey gidiyormuş..

• buradaki satıcıyı cezalandırıp yurtdışından alıyorum. Ama devlet bu sefer beni cezalandırıyor, sebebini bilmiyorum. Kendince güzel bir de kılıf uydurmuş; suistimal edenler var. Bana ne, ben miyim suçlusu? Vergi mi kaçırdım, kaçakçılık mı yaptım. Hoş onları affediyorlar, güzel afişler bastırıp sokakları süslüyorlar. Vergisini ödeyen vatandaşta kara kara düşünüyor, ben de mi ödemesem acaba bundan sonra.

Şimdi kanuni yollardan aldığımız (kendi alınterimizle kazandığımız para ile alıyoruz) 3-5 tane CD için numara mı çekelim? Yalana dolana mı başvuralım? 3 kağıtçılık mı öğrenelim bu yaştan sonra?

Benim ülkemde ticaret sorunlu. Benim ülkemde ürün pahalı, devletin acımasız vergileri yüzünden pahalı.

En güzel uaçaklara binip en güzel ülkelere onlar gitsinler. En güzel parfümleri onlar sürsünler...

Sonra beyanat gelir; artık 50 yıl öncesinde değiliz, artık dünyaya açıldık. Aştık, uçtuk.... Bu mu? Siz uçtunuz, bizim önümüzde hala engeller var ve her gün yenisini koyuyorsunuz...

• Karışık bir durum var ortada. Bakalım 1-2 haftaya tam olarak anlaşılır nasıl bir düzenleme yapıldığı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Orijinalden alıntı: bravoecho

eger satici degilseniz sizi uzecek bir durum yok bu haberde:

panik yok.

Aynen hocam benim de anladığım budur... Hatta defalarca okudum yanlış mı anladım diye ama bunun Gerçek Kişi'ler için kötü bir yanı yok.
    Bu sadece Tüzel Kişi'lerin suistimalini engellemek için... Panik yok.

150 euro altında getirebiliyoruz ama 2 ayda 1, yılda 5 kere

• quote:

Orijinalden alıntı: metesu

150 avro suistimali nedir ya, ne saçma... 150 avro ise kullanırım, bunun neresi suistimal.

Tüzel Kişi'nin suistimali oluyor bu. Gerçek Kişi değil.
    Tüzel kişi alıyor 20 dolara mesela (küçük kobiden bahsediyorum burada) sonra burada 5 katına satıyor.
    Vergi vermemiş oluyor, Gümrük vergisi vermemiş oluyor... Bunu engellemek için....
  • quote:

Orijinalden alıntı: glazer

quote:

Orijinalden alıntı: albatrosshigh

quote:

Orijinalden alıntı: metesu

150 avro suistimali nedir ya, ne saçma... 150 avro ise kullanırım, bunun neresi suistimal.

Tüzel Kişi'nin suistimali oluyor bu. Gerçek Kişi değil.
    Tüzel kişi alıyor 20 dolara mesela (küçük kobiden bahsediyorum burada) sonra burada 5 katına satıyor.
    Vergi vermemiş oluyor, Gümrük vergisi vermemiş oluyor... Bunu engellemek için....

bunu engellemek için işin kolayına kaçarak gene YASAK geliyor ve binlerce tüketiciye ambargo uygulanıyor..yaşasın "ileri demokrasi","durmak yok,yola devam"

• bi gemicik daha aldıracaz bu gidişle.
  • Bu arada düzenleme öncesindeki mevzuata göre kargo ve posta yoluyla yurt dışından getirilen eşyalarda vergi muafiyeti hükümlerinden gerçek kişilerin yanı sıra tüzel kişiler de yararlanıyordu. Artık bu haktan sadece gerçek kişiler yararlanabilecek. Ayrıca 150 avronun altında olan kozmetik ürünleri ile tedavi amaçlı olmayan gıda takviyeleri ve sporcu gıdaları gümrük vergisinden muaf tutuluyordu, yeni düzenlemede bu ürünlere 150 avronun altında olsa bile vergi uygulanacak. Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek.

Yukarıda ki paragrafda 2 ayrı konudan bahsedilmiş.

"Önceki düzenlemede muafiyet hakkının kullanımında süre sınırlaması yokken yeni düzenlemede 2 ay içinde en fazla 1, yılda en fazla 5 şeklinde bu haktan yararlanabilinecek. "

Yukardaki cümlede gerçek yada tüzel kişi denmemiş, onun öncesinde tüzel kişinin 150 Euro sınırı olmadığı yazılmış. Farklı algılama olmasın, ürün getirme sınırı var yılda max 4-5 , 2-3 ayda 1 ürün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myresistance -- 22 Nisan 2011; 16:25:22 >

• Peki vergisini vererek istediğimiz ürünü alabilecekmiyiz? Yoksa direk iade mi olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: m1nd

Peki vergisini vererek istediğimiz ürünü alabilecekmiyiz? Yoksa direk iade mi olacak?

Sadece vergi ile bitmez o iş, bunun ordinosu var, gümrükte depoya çekilmesi halinde beklemesi var, müşavire verilen kafadan ücret var çekme ücreti vs., hatta vekaletde alabilirler onada para gider.

Kısacası astarı geçer o iş.

gümrükte tanıdığın varsa korkma ama
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.