Şimdi Ara

Yurt Dışında Doktorluk yapmak isteyen birisi icin Tus dershanesi Mantıklı mı? (Amerika, İsviçre vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: 1
Giriş
  • Yurt Dışında Doktorluk yapmak isteyen birisi icin Tus dershanesi Mantıklı mı? Amerika, İsviçre gibi kazancın alım gücünün fazla oldugu ulkeler icin. En kolay ve en yuksek maas alinabilecek sekilde nasil ne zaman gidilir?

Şu an tıp 3üm periferde bir tıp fakültesindeyim. Hiçbir şey imkansız değil. Şartlar düzelir mi pek sanmiyorum ama yurt disina gidebilir miyim kesin de değil. Hedefi olabildigince yuksek tutmak lazim. Tusdataya zam gelecek erken kayıt diye acele edip fazla dusunmeden bu sene basinda online yazildim. İptal etsem mi bilmiyorum. Şu anda hiç işime yaramiyor. Tusmer mesela wp grubunda komite özel detaylı açıklamalı cıkmış tus soruları pdf paylaşıyor ve komite calisirken asiri faydali oluyor. Ama bu Tusdatada yok. Cikmis Ttslerin cozumu videoda var sadece. GiCikmis pdflerin cozumu yazmiyor ve komite konu ayrimi kolay ulasilabilir degil o nedenle hic faydalanmiyorum. 150k bosuna odemis gibiyim. Asiri yogun olmayan, cerrahlik alanlari icinde en az yorucu max maas olabilen bir bransta uzmanlasacagim. Ytü mat mühten yatay gecisle gelmistim. Ara sira sorguluyorum kendimi iyi mi yaptim diye aklim kaldi biraz😅. Mühendislige yatkin birisini en cok hangi brans tatmin edecekse oraya yonelecegim. Daha yenilikçi, hareketli bir brans. Klinige gecmedigimden tanimiyorum bilemiyorum hangisi daha uygun. Yol gösterebilecek deneyimli abilerimin ablalarimin tavsiye önerilerini bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu Kariyer karmasasi cogu gencte var maalesef Turkiyede umarim seciminizden mutlu olursunuz hocam

Tesekkur ederim hocam

Yurt disi isteyen bir cok doktor var maalesef hocam mecbur kaliyoruz biraz daha iyi bir yasam icin

• YTÜ'den tıp bence bir yerde mantıklı olmuş. İsviçre için bilmiyorum ancak ABD denklik sınavı USML bildiğin üzere. TUS ve USMLE sınav sistemlerinin farklı olduğunu öğrencinin sadece birine tam bir şekilde hazırlanabildiği söylüyorlar. Youtubede falan video bulursun illaki bununla alakalı. Göçmenler için cerrahlığın neredeyse imkansız olduğundan bahsediliyor güncel USMLE sınav şartlarından dolayı aynı zamanda referans mektubu muhabbeti vs Türkiyeden gelen biri için çok geriden başlanan bir süreç. Ha tabi abd'de doktorluk yapma imkanına sahip olunca branş fark etmeksizin trden daha iyi para kazanılır orası ayrı ancak çok maliyetli ve garantisi olmayan bir süreç. TUS bu şekilde ilerleyen bir süreç olmadığı için çoğunluk tekrar TUS'ta şansı deniyor vs umarım tam detaylı bilgi verebilecek biri yazar ama forum baya inaktif uzun zamandır.

Once ulke karari vermen lazim
    Sonra o ulkenin kendi sistemine yönelik calismak gerek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Tesekkur ederim hocam guzel yorumunuz icin.

Haklisiniz hocam. Usa istiyorum ama güvenlik sorunlari, trye olan uzakligi, oldukca masrafli ve yuksek rekabetli olup gecisin zor olmasi vs beni baska ulkeleri dusunmeye itiyor. Isvicre ise avrupa birligi icindeki bir ulke olmamamizdan, denklik sureclerinin asiri zor olmasindan dolayi yapabilir miyim bilmiyorum. Bazen tıp benim icin dogru bir tercih mi bunu da sorguluyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocsm projelerle de ilgilenen, arastirmaci, surekli programlara kongrelere katilip sunum yapan sabit kalmayan bir cerrah olmak istiyorum. Surekli Laboratuvarda arastirma yapmak bana gor3 degil, surekli masa basi da bana gore degil, surekli ameliyat da ayni sekilde.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.