Şimdi Ara

ABD'de burslu olarak lisansa kabul alma şansım var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, şuan bir üniversitenin makina mühendisliği programına kayıtlıyım fakat okula gitmiyorum bıraktım sayılır üniversite sınavına hazırlanıyorum. Biraz kendimden bahsedeyim; 2013'te özel fen lisesini 90 ortalama bile bitirdim, ingilizcem iyi (ielts 7.5), üniversite sınavında 20 bine girdim biliyorum çok iyi değil ama bu sene ilk 5 binde olacağımı düşünüyorum. SAT'ye baktım biraz zor bir sınav değil çalışırsam iyi bir skor elde ederim.

Aslında planım Bilkent elektronik yada bilgisayar mühendisliğini yüksek ortalama ile bitirip abd'de burslu doktoraya kabul almak ama diğer seçenekleri de araştırıyorum. Almanya'yı düşündüm okullar ücretsiz ailemde masrafları karşılayabilirdi fakat ingilizce eğitim veren üniversite yokmuş o yüzden vazgeçtim.

ABD üniversitelerinin ücretleri çok fazla (en azından benim için) orada (california'yı istiyorum özellikle) ortalama üstü, iyi bir üniversitede burslu olarak elektronik mühendisliği okuma şansım var mı acaba? ailem yıllık en fazla 30 bin lira ayırabilir.

• california ama ne mesela kaliforniya teknik var (caltech) mit den sonra en iyi mühendlik fak. sahip. Ama kaliforniya da başka üniversitelerde var kaliforniya adı ile ama bırak caltech(kaliforniya teknoloji enstitüsü) ile aynı olmayı dünya sıralmasında ilk 20 e giremez.

senin hedefin caltech mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mantık ve akıl

california ama ne mesela kaliforniya teknik var (caltech) mit den sonra en iyi mühendlik fak. sahip. Ama kaliforniya da başka üniversitelerde var kaliforniya adı ile ama bırak caltech(kaliforniya teknoloji enstitüsü) ile aynı olmayı dünya sıralmasında ilk 20 e giremez.

Gönül ister ki stanford'ta caltech'de okuyalım ama benden iyi binlerce öğrenci var niye beni alsınlar ki? Oralara paramla bile zor girerim. Burslu kabul alacağım bilkent'ten iyi herhangi bir abd üniversitesi olabilir ilk 200'e fitim çok hayalci olmaya gerek yok :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-46B352547 -- 10 Mart 2016; 15:09:08 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk 200 e fitsen neden türkiye dışına çıkıyon odtü zaten ilk 100 lerde (bazen 80 inci oluyor bazen 120.inci oluyor ama genel olarak 100-110 arasında)
    bilkent de 150-200 arasında.

kaliforniya da onlarca üniversite var ama caltech yani kaliforniya teknik bir tane var.
  • quote:

ilk 200 e fitsen neden türkiye dışına çıkıyon odtü zaten ilk 100 lerde (bazen 80 inci oluyor bazen 120.inci oluyor ama genel olarak 100-110 arasında)
    bilkent de 150-200 arasında.

kaliforniya da onlarca üniversite var ama caltech yani kaliforniya teknik bir tane var.

Bilkent'in yurt dışı bağlantıları odtü'den daha iyi ve akademik kariyere hazırlıyor bu yüzden bilkent'i istiyordum. bide odtü gereksiz zor benim eski okulda odtü kkk makinaydı ya ordan biliyorum sistemi 5 senede anca bitiririm.

şimdi bi ankara'da okumak var bide california'da... stanford caltech'den daha iyi diye biliyorum. zaten oralardaki herhangi bi üniversite burslu kabul etse koşa koşa giderim

• quote:

california ama ne mesela kaliforniya teknik var (caltech) mit den sonra en iyi mühendlik fak. sahip. Ama kaliforniya da başka üniversitelerde var kaliforniya adı ile ama bırak caltech(kaliforniya teknoloji enstitüsü) ile aynı olmayı dünya sıralmasında ilk 20 e giremez.

LOL

stanford,cal,ucla,usc,ucsd,ucsb falan baya kötüymüş cidden.Caltech mühendisliklerde genel olarak iyi olabilir ama

EE'de caltech ,berkeley,mit,stanford'la aynı lig bile değildir.

CS'de Carnegie Mellon,berkeley,mit,stanford'la aynı lig değildir.

Konuya gelirsek california devlet üniversitelerinden non-resident muhabbeti vardır.California eyaleti dışından kimseye burs verilmez + 20k civarı ek para istenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oberyn -- 13 Mart 2016; 22:00:57 >

• quote:

şimdi sen Berkeley'e,ucla'e falan dandik demiş falan mı oldun anlamadım tam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Terrence96 kullanıcısına yanıt
    Hayir ama ucla ile caltech arasinda daglar var.

Caltech muhendislikte mit ile yarisiyor harvard dan iyi.
    Ucla birak mit ile.yarismayi harvardan kotu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hayir ama ucla ile caltech arasinda daglar var.

Caltech muhendislikte mit ile yarisiyor harvard dan iyi.
    Ucla birak mit ile.yarismayi harvardan kotu.

yanlışın var stanford, berkeley, mit elektrik mühendisliğinde dünyanın açık ara en iyisi.
  • İlk 10'daki üniversiteler arasında dağlar kadar fark varmış gibi konuşuyorsunuz.

MIT'deki elemanlar hepsinden farklı. Lise 2'den falan MIT'ye gidenler oluyor. Farklı bir kafayla çalışan bir üniversite.

Emin değilim ama SAT ile ABD'de burslu okuyabilirsin. Gidenlere sorduktan sonra öğrenip buraya yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 19 Mart 2016; 0:14:44 >
  • Konuyu şimdi gördüm, ABD'de burs olayı baya kötü hele California bu konuda neredeyse en cimri olanı. Bende bu sene UCSD ve UCSB'ye kabul aldım California hayali ile ama burs olayı yok. UC'lerde ancak student loan yada financial aid alabilirsin ama onlarıda genelde kendi vatandaşlarına veriyorlar. Kabul alma konusu ayrı sıkıntı ben UCLA'den direk rejected oldum. Puanlarım ve ortalamam(93) fena değildi-sat math 750, reading 650 toplam 2050 ki UCLA ortalaması 1960 falan. Onun dışında state düşünürsen San Diego State'e başvur eğer Sat 2000 üstü gelirse burs alırsın ki zaten pahalı bi okul değil çok. Kısacası Sat 2400 olsa bile Caltech, Cal, Stanford gibi okullar garanti olmuyor malesef o yüzden State üniversitelerine bakmanı tavsiye ederim burs olanakları için . TR'de Bilkent,Koç,Boğaziçi tarzı okullarda okuyup 3 üzeri gpa yaparsan Caltech, Mit, Cal gibi okullara gitme şansın var. Daha fazla incelemek istersen startclass.com diye bi site var ordan eyalet seç, ücretleri sınırlandır, Sat puan aralığı seç oradan bir sürü üniversite bulabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomatikerik -- 21 Mayıs 2016; 0:25:11 >

• amerikadaki okullar stanford, mitden ibaret değiller ki. benim aklıma gelenlerden mesela; chicago, purdue, northwestern, georgetown, rice... özellikle university of chicago çok güzel bir üniversite. demek istediğim şey katalog baya geniş.
  • Aynen. Bazıları Berkeley ile İvy League okulları kötülemiş ama oralara girecek adam Mit gibi okullara da kabul alır. Saydığın okullar Mit&Standford gibi üniversiteler ile aynı seviyede. Çok yakın arkadaşım Cornell, Northwestern, Carneige Mellon'dan rejected oldu ama Yale'e kabul aldı.(şimdi burslu olarak NYU seçti) Demek istediğim Mit, Standford a kabul alıpda Berkeley,Cornell'den ret almak gayet normal çünkü aynı seviye üniversiteler.
  • dostum ben de graduate programlarına başvuracağım lisanstan sonra. bakalım hangisi beni kabul edecek :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlısı umarım istediğin yere kabul alırsın. Bende lisansı Tr'de( Koç yada Boun olabilir) bitirip lisansüstü için Amerika düşünüyorum, ailemin Lisans için okutacak durumu yok özellikle uc'de :((
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.