Şimdi Ara

Doktor maaşları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
3
Favori
1.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bazı başlıklarda doktor maaşları hakkında bazı sayılar gördüm. Kendim de hekim adayı olarak olayın içerisindeyim haliyle. Oradaki astronomik sayıları alanlar elbette var lakin bu hekim kadrosunun %10 u bile değil,bana kalırsa çok uç örnekler.Buna örnek olarak bundan 3 yıl önce acıbadem’de çalışan bir meslektaşımızın kuzeni kendi öğretmenimdi ve bu meslektaşımız aylık 300k para aldığını söylüyordu. Lakin bu herkesin 300k para aldığını anlamına gelmiyor takdir edersiniz . Gerek ailemdeki gerek çevremdeki hekimler böyle sayılarda maaş almıyor. 40k maaş bandına yakın yalnızca özelde çalışan hekim tanıyorum.Birçok hekim de dönerden mahrum bırakılıyor maalesef bu da bir ülke gerçeği.Sevgili tercih yapacak arkadaşlar lütfen böyle astronomik sayılara değil de daha olası maaşlar alacağınızı bilerek yazınız bu fakülteyi. Sonradan üzülmeyin öyle maaşları herkesin almadığını görünce :) Hepinize başarılar şimdiden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• biz yazıp da mezun olana kadar maaş 100kyı geçecek dendi bana

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Son zamlardan sonra 15k altı kalmayacak ama bu çoğu meslek içinde geçerli polisler 17-18k alacak ambulans şoförü olan tanıdığım maaşı 13-14 civarı oluyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlet güncelleme.yaliyor en basitinden sabite 2bin zam yaptı ve sabiti merkezi bütçeye aktardı yine bazıları imkansız gözüyle bakıyordu ama yaptı

Uzman için taban maaş 7500den 18500e çıktı
    Nöbet 9-10bin (130saat için)
    Ek ödeme en sabit kadar 10bin ama yeni sistemde tavana yakın alacak dedi bakan bey

Enflasyon öncesi tavan yukarıda attim

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Yani hocam polemiğe girmeyeceğim lakin bunca şikayet, bunca anti-bordro bilemiyorum. Dediğiniz mantıklı gelmiyor. Hiç böyle alan canlı örnek görmedim devlette. Keza böyle alınsa bile genel Türkiye şartları hekimleri yurt içinde tutamayacak gibi. Benim de bu maaş konusunda kafam karışık fakat size ters görüşteyim gibi.

15agustostaki yeni ek ödeme aciklamasi

Doktor maaşları hakkında
    Doktor maaşları hakkındapersonel sağlık haber kaynağı
    Fahrettin Koca: İyileştirmeler 15 Ağustos’ta Görünür Hale Gelecek
    https://www.saglikpersonelihaber.net/m/gundem/fahrettin-koca-iyilestirmeler-15-agustosta-gorunur-hale-gelecek-h18163.html

• Zaten temmuzdan sonra geldi yeni sistem bu şekilde hocam

Eskiden taban uzman hekim 7500lira idi şimdi 18500lira taban

Emekli uzman maaşı 8500liradan 18500liraya çıkardi

İntern ücreti 1000liradan 5500liraya çıkardı

Hepsi temmuzdan sonra

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GÜNCEL DOKTOR MAAŞLARI
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hekim maaşlarıyla ilgili en önemli şey, hekimliğin maaş olmadığı. Sırf maaş için alakasız bir mesleğe yönelirseniz mutsuz olursunuz. Yüksek maaş size mutluluk sağlayacak faktörlerden sadece biri. Size mutluluk sağlayacak veya mutluluğunuz elinizden alacak zilyon tane faktör var. Tıp fakültesi tercih etmeyi değerlendiriyorsunuz ve araştırma mı yapıyorsunuz? Bu çok güzel. Tıp, toplumumuza en somut katkıyı sağlayan bilim dallarından biridir. Gelişime de oldukça açıktır. Buna ilgi duymanız gerçekten aşırı iyi. Burada dikkat etmeniz gereken şey sizin tıpa ilgi duyup duymadığınız. O işi yapıp yapamayacağınız. Kendinizi tanımanız.

“Maaş” gibi unsurlar tıp bölümünün bir uzantısıdır, tıp bölümü maaşın bir uzantısını değildir. Bu yüzden internetteki vasıfsız, memur olma hayali kuran insanları es geçin, doğru düzgün tıp’ı araştırın.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Doğrudur hocam bekleyip göreceğiz hep beraber.

• 2010daki yeni döner sistemi tekrar revize edildi ve ek ödeme sistemi çok etkin bir şekilde çalışacak

Ve sabiti merkezi bütçeye aktarılması ile ve ek ödeme sistemi ile çözmeye çalışıyorlar

https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/doner-sermaye-kazanci-maasi-8-e-katladi-1114584

• Şu an taban maaşlar bu şekilde yattı hocam uygulanmaya başladı

Yeni ek ödeme sistemleri 15 ağustosta yanisayacak

Nöbet de aynı düzen devam gelecek ayın başı ya da ayın sonunda

• rdmnfr R kullanıcısına yanıt

Size katılıyorum hocam dedikleriniz çok doğru. Ben kendim tercih yaparken maaşı 2. plana koyarak tercih yaptım. İlk önceliğim ben ne yapmak istiyorum ve yaptığım işi iyi yapabilecek miyim idi. Lakin herkes bu şekilde düşünmüyor olabilir, bazı insanlar sırf garanti meslek ve sırf parası var diye yazıyor ki spesifik olarak aütf te bunlardan tonla tanıyorum. Sadece bu konuda çok fazla spekülasyon var. Aday arkadaşlara bu pencereden bakmaları için seçenek sundum yalnızca. Elbette benim yazdıklarıma göre tercih yapmalarını beklemek pek mantıklı değil. Yine de görüşleriniz için teşekkürler.

• rdmnfr R kullanıcısına yanıt

Kesinlikle maaş için yapılacak iş değil zaten hekim olsanız da o parayı harcayacak vakit bulamazsınız hekimlikte kendinizi gelinliğe arayacaksınız seçmelisiniz

Maaş sadece işin motivasyonu  

Mümkündür hocam. Ben şahsen burada kalmayı pek düşünmüyorum. O yüzden çok fazla ilgilenmiyorum bu konuyla. Burada kalacak arkadaşlar için fikirleriniz yok gösterici olacaktır. Teşekkür ediyorum :)

İnternet üzerinde insanları tıp hakkında yönlendirirken maaş konusunu ikinci plana atıp insanları tıp hakkında bilgilendirmek onları daha çok motive edip kafalarındaki soru işaretlerini gidermeye yardımcı olabilir. Belki de işin maaş, prestij vb. dışındaki motivasyonlarından da bahsetmelisiniz. Belki bu sayede tıp gibi önemli bir bölüm için sırf para için tercih yapan ilgisiz insanlardan çok, tıp için potansiyeli olan ve bunun farkında olmayan insanları da çeker, bu sayede bu bilim dalının potansiyelinin genişlemesine yardımcı olabilirsiniz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.