Şimdi Ara

Yurt dışı çıkış harcı zamlandı, 13 ayda yediye katlandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
102
Cevap
2
Favori
2.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt dışı çıkış harcı zamlandı, 13 ayda yediye katlandı
    Yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarından alınan harç bu yıl içerisinde bir kez daha zamlandı. Ocak 2026 yılında beklenen zam Eylül ayında gelince yaklaşık 13 ayda yurt dışı çıkış harcı da neredeyse 7 kat artmış oldu. 

Yurt dışı çıkış harcı 1000TL oldu

Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan düzenleme ile yurt dışı çıkış harcı yüzde 42 civarında zamlanarak 1000TL oldu. Hatırlanacağı üzere 1 Ocak 2025 itibariyle 500TL seviyesinden 710TL seviyesine yükseltilmişti. 

Ayrıca Bkz.Yurt dışı çıkış harcı 5-10 kat arasında zamlanacak

12 Ağustos 2024 tarihinde 150TL seviyesinden 500TL seviyesine yükselen yurt dışı çıkış harcının 1 Ocak 2026 itibariyle de en az 1500TL olması bekleniyor. Geçen yıl gündeme gelen bir raporda yurt dışı çıkış harcının 1750TL civarına kadar artması gerektiği vurgulanmıştı. 2026 yılı içerisinde bu rakama ulaşılmış hatta geride bırakılmış olacak. 

• Hükümet değişmeden, taze kan gelmeden bu ülkede hiç bir şey değişmez. Çünkü birileri hortumu bağlamış, alabildiği kadarını alıyor. Bu hortum kesilirse zaten ortada hükümet diye bir şey kalmaz. Ülkenin geleceği, istikbali falan umurlarında değil. Alabildikleri kadar parayı alma derdindeler. Bu sırada tabi bunları karşılamak için milletin tepesine binecekler, vergileri artıracaklar çünkü para lazım.

Yurtdışı çıkış harç pulu nedir yani, böyle saçma bir vergi mi olur.
    Süzme zekalı joven savunma sanayine gidiyor falan diyerek trollüğüne devam edebilir. Görevi. Zekası olan birisi der ki bu harçlar emekli için niye kullanılmıyor ve açlığa mahkum ediliyor. Bu ara farkında mısınız bilmiyorum ama neredeyse yürüyemeyecek durumda olupta ördüğü patikleri satmaya çalışan nineler, mendil satmaya çalışan dedeler çoğaldı. Akşam iş dönüşünde yerdeki çöplerde belki 1 2 tane yenilebilecek birşey bulurum umuduyla çöp karıştıranlar zaten ultra çoğaldı. Ama gelip bi tarafının kılıyım diyenler burada senden benden para yolunmasını savunmaya bağlıyor. Ki savunma sanayindeki firmalar özel firmalar zaten oraya gitmesinin mantığı da yok. Koskoca ülkenin savunma sanayi bütçesi buralara kalmaz zaten 3 gr aklıyla particilik kılcılık yapamazsın. Biraz haysiyet lütfen
    Tasarrufa dair bir haber yok. Tam takir geziyorlar Geçmiş gunlerde bir arkadasim , 29-30 yaşında birinin bir gün xc90 bir gün audi ile geldiğini söyledi görevi de 😂 Sanirim gençlik kolları . Ben iyi bir univde okudum yurtdisinda master yaptım en iyi eğitimleri aldım , Toyota Corolla zamlanmasin diye bakıyorum . kisi basi geliri 23000 dolara cikaracaklarmis 😂 Gelir adaletine dair bir sey yok. o zaman asgari ücretli ve emeklileri yoketme method var zaten o maasla yasanamaz , 3-5 seneye cikar o gelire . Buyurun enflasyonla nasil mücadele edilir gördük . Çok üzgünüm , eğitim , ahlak , ekonomi , adalet istisnasiz hepsinde geriye gittik.
    Yurtdışına çıkan vatandaşlarına devletin harçlık vermesi gerekirken tam tersine yurtdışı harcı ismi altında haraç alınmasını doğru bulmuyorum. Ve bu kadar artmasına da hiç anlam veremiyorum. Hayırdır bunu yeni bir gelir kapısı olarak mı görmeye başladı birileri. Hangi ülke veya ülkelerde yurtdışına çıkan vatandaşlardan para alınıyor merak ediyorum. Yurtdışına çıkan bir vatandaşın devlete ne tür bir külfet getirdiğini de bilmiyorum. Sembolik bir şeyken neden bugün fahiş bir seviyeye yükseldi. Neden yurtdışına çıkıp gelenlerin fikri de sorulmuyor. Bize bu ceza olarak mı kesiliyor, sanki yurtdışına çıkanlar cezalandırılıyor. Kimse yurtdışına çıkmasın mı denmek isteniyor

Eğer devlet bugün yurtdışına çıkan vatandaşlarına sembolik bir harçlık verseydi bunun yerine, daha prestijli bir hareket olurdu. Bence kural derhal değişmeli ve tersine harçlık verilmesi gerekiyor, bir nevi yurtdışına çıkan insan paraya sıkışmasın denmesi devletin senin yanında demesi gerekiyor.
  • Olsun yol yabdı yollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll nerdesiniz len tatlı su müslümanları çıkın ortaya :D :D

• Şeriat bölgesinden ayrılmak isteyen türklere kurulmuş rahatsız edici bullshit bir haraçdır.

sirkiyeden madem ayrılıyorsun demekki paran var paran olmasa çıkamazsın bizide gör haracı. Memet şimşiek .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yetmez ama evet :)

• daha önce soğan patates stoklayanlara karşı savaş açan hükümetimiz. Yurt dışı harcalamalarını 13 ayda 7 kat arttırmış. 7 kat değil 70 kat artsın.

• girmek serbest çıkmak yassah

• Evet! Ama yetmez... Daha fazla!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Imei gibi her sene katlanarak zamlancak.

• Yurtdışına çıkan vatandaşlarına devletin harçlık vermesi gerekirken tam tersine yurtdışı harcı ismi altında haraç alınmasını doğru bulmuyorum. Ve bu kadar artmasına da hiç anlam veremiyorum. Hayırdır bunu yeni bir gelir kapısı olarak mı görmeye başladı birileri. Hangi ülke veya ülkelerde yurtdışına çıkan vatandaşlardan para alınıyor merak ediyorum. Yurtdışına çıkan bir vatandaşın devlete ne tür bir külfet getirdiğini de bilmiyorum. Sembolik bir şeyken neden bugün fahiş bir seviyeye yükseldi. Neden yurtdışına çıkıp gelenlerin fikri de sorulmuyor. Bize bu ceza olarak mı kesiliyor, sanki yurtdışına çıkanlar cezalandırılıyor. Kimse yurtdışına çıkmasın mı denmek isteniyor

Eğer devlet bugün yurtdışına çıkan vatandaşlarına sembolik bir harçlık verseydi bunun yerine, daha prestijli bir hareket olurdu. Bence kural derhal değişmeli ve tersine harçlık verilmesi gerekiyor, bir nevi yurtdışına çıkan insan paraya sıkışmasın denmesi devletin senin yanında demesi gerekiyor.

• Tasarrufa dair bir haber yok. Tam takir geziyorlar Geçmiş gunlerde bir arkadasim , 29-30 yaşında birinin bir gün xc90 bir gün audi ile geldiğini söyledi görevi de 😂 Sanirim gençlik kolları . Ben iyi bir univde okudum yurtdisinda master yaptım en iyi eğitimleri aldım , Toyota Corolla zamlanmasin diye bakıyorum . kisi basi geliri 23000 dolara cikaracaklarmis 😂 Gelir adaletine dair bir sey yok. o zaman asgari ücretli ve emeklileri yoketme method var zaten o maasla yasanamaz , 3-5 seneye cikar o gelire . Buyurun enflasyonla nasil mücadele edilir gördük . Çok üzgünüm , eğitim , ahlak , ekonomi , adalet istisnasiz hepsinde geriye gittik.

• Yurtdışına giden mi var? 3 5 kişi anca gidiyor. Ekonomi bitmiş kimin gücü yeter dışarı çıkmaya? Anca 3 5 godoman çıkıyor onlara da koymaz. Valla ben çıkmadan da yılda 1000 lira vereyim ama ötv kaldırılsın.

• Ülkenin kontak kapatma vakti geldi geçti çoktan..Millet olmak birlik olmak başka bir şey.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Hükümet değişmeden, taze kan gelmeden bu ülkede hiç bir şey değişmez. Çünkü birileri hortumu bağlamış, alabildiği kadarını alıyor. Bu hortum kesilirse zaten ortada hükümet diye bir şey kalmaz. Ülkenin geleceği, istikbali falan umurlarında değil. Alabildikleri kadar parayı alma derdindeler. Bu sırada tabi bunları karşılamak için milletin tepesine binecekler, vergileri artıracaklar çünkü para lazım.

Yurtdışı çıkış harç pulu nedir yani, böyle saçma bir vergi mi olur.

• Artık yani. Bunlar ..... İşte. Herşeye zam geliyor. 1ay çalışıyoruz. Ay sonu. Kenarda para kalmıyor. Hesaplıyorum her ay aldığım. Ürün 500 600 yükseliyor. Bitmiş bir ekonomi bitmiş bir. Parti. Bitmiş bir. Kendini bakan bir parti. Çalışma. Daha çok kazanıyorum. Artık gez dolaş kamp yap. 2 yerden gelir yaptım. Şükürler olsun 0 sıkıntı. Artık umrumda değil. Zaten bizim tayfa. 65 de emekli olacak günü bugün bitmiş olsa yaş bekleyecek. Onuda. Ayarladım ooo ne güzel. 0 sıkıntı ekonomi mezunuyum bu ekonomi düzelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedatcx -- 9 Eylül 2025; 8:38:42 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.