|
Bildirim

|
Olsun yol yabdı yollllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll nerdesiniz len tatlı su müslümanları çıkın ortaya :D :D
|
|
Şeriat bölgesinden ayrılmak isteyen türklere kurulmuş rahatsız edici bullshit bir haraçdır.
sirkiyeden madem ayrılıyorsun demekki paran var paran olmasa çıkamazsın bizide gör haracı. Memet şimşiek . |
|
Hükümet değişmeden, taze kan gelmeden bu ülkede hiç bir şey değişmez. Çünkü birileri hortumu bağlamış, alabildiği kadarını alıyor. Bu hortum kesilirse zaten ortada hükümet diye bir şey kalmaz. Ülkenin geleceği, istikbali falan umurlarında değil. Alabildikleri kadar parayı alma derdindeler. Bu sırada tabi bunları karşılamak için milletin tepesine binecekler, vergileri artıracaklar çünkü para lazım.
Yurtdışı çıkış harç pulu nedir yani, böyle saçma bir vergi mi olur. |
|
yetmez ama evet :)
|
|
Koş sevim koş vatandaşı silkeliyorlar
|
|
Süzme zekalı joven savunma sanayine gidiyor falan diyerek trollüğüne devam edebilir. Görevi. Zekası olan birisi der ki bu harçlar emekli için niye kullanılmıyor ve açlığa mahkum ediliyor. Bu ara farkında mısınız bilmiyorum ama neredeyse yürüyemeyecek durumda olupta ördüğü patikleri satmaya çalışan nineler, mendil satmaya çalışan dedeler çoğaldı. Akşam iş dönüşünde yerdeki çöplerde belki 1 2 tane yenilebilecek birşey bulurum umuduyla çöp karıştıranlar zaten ultra çoğaldı. Ama gelip bi tarafının kılıyım diyenler burada senden benden para yolunmasını savunmaya bağlıyor. Ki savunma sanayindeki firmalar özel firmalar zaten oraya gitmesinin mantığı da yok. Koskoca ülkenin savunma sanayi bütçesi buralara kalmaz zaten 3 gr aklıyla particilik kılcılık yapamazsın. Biraz haysiyet lütfen
|
|
Tasarrufa dair bir haber yok. Tam takir geziyorlar Geçmiş gunlerde bir arkadasim , 29-30 yaşında birinin bir gün xc90 bir gün audi ile geldiğini söyledi görevi de 😂 Sanirim gençlik kolları . Ben iyi bir univde okudum yurtdisinda master yaptım en iyi eğitimleri aldım , Toyota Corolla zamlanmasin diye bakıyorum . kisi basi geliri 23000 dolara cikaracaklarmis 😂 Gelir adaletine dair bir sey yok. o zaman asgari ücretli ve emeklileri yoketme method var zaten o maasla yasanamaz , 3-5 seneye cikar o gelire . Buyurun enflasyonla nasil mücadele edilir gördük . Çok üzgünüm , eğitim , ahlak , ekonomi , adalet istisnasiz hepsinde geriye gittik.
|
|
Yurtdışına çıkan vatandaşlarına devletin harçlık vermesi gerekirken tam tersine yurtdışı harcı ismi altında haraç alınmasını doğru bulmuyorum. Ve bu kadar artmasına da hiç anlam veremiyorum. Hayırdır bunu yeni bir gelir kapısı olarak mı görmeye başladı birileri. Hangi ülke veya ülkelerde yurtdışına çıkan vatandaşlardan para alınıyor merak ediyorum. Yurtdışına çıkan bir vatandaşın devlete ne tür bir külfet getirdiğini de bilmiyorum. Sembolik bir şeyken neden bugün fahiş bir seviyeye yükseldi. Neden yurtdışına çıkıp gelenlerin fikri de sorulmuyor. Bize bu ceza olarak mı kesiliyor, sanki yurtdışına çıkanlar cezalandırılıyor. Kimse yurtdışına çıkmasın mı denmek isteniyor
Eğer devlet bugün yurtdışına çıkan vatandaşlarına sembolik bir harçlık verseydi bunun yerine, daha prestijli bir hareket olurdu. Bence kural derhal değişmeli ve tersine harçlık verilmesi gerekiyor, bir nevi yurtdışına çıkan insan paraya sıkışmasın denmesi devletin senin yanında demesi gerekiyor. |
|
Marmara depremi sonrası beli bükülen devletin kazanç sağlaması için çıkan vergiler; ÖİV, ÖTV, MTV, Yurt Dışı Çıkış Harcı.
O günden bu güne paranın kokusunu alan "devlet aklı" vatandaşı soymaya devam ediyor. |
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedatcx -- 9 Eylül 2025; 8:38:42 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |