< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
iPhone zammı bu bildiğin yd cıkıp alacaklar için önden gelmiş |
|
Çok net bir şey var herkes 1 ay boyunca toplu taşıma kullansa ülkede birçok şey değişir , baktın değişmedi mi 1 ay daha toplu taşımaya devam. Yine mi değişmedi 1 ay daha toplu taşıma. Bence sorunu kökten çözer akaryakıt. Biz, bu hale getiren gerçekte akaryakıt zamları ise tabii. Deneylim derim . yok ya siyasi değildir akayakıt zammıdır bunları yapan . Bi deneyelim sadece. |
|
|
|
Haramı zıkkım olsun. Hakkimi helal etmiyorum. Herseye zam zam bıktık yeter be < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 10 Eylül 2025; 22:26:27 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
|
İnsanlar her şeye her an gelen zammı eleştiriyor zaten. Bu da vergi ödeyen, fakirleşen herkesin en doğal hakkı. Sen hükümeti eleştirdin mi ki başkalarının neyi eleştirip neyi eleştirmediğini sorgulama haddini kendinde buluyorsun? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Eylül 2025; 9:17:53 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
ÖİV de Ecevit zamanında çıkarılmıştı. Tabii o zamanlar böyle hayvan gibi vergi alınmıyordu. 19 Ağustos Depremi 'nin yarattığı ekonomin sorun için geçici olarak Özel İletişim Vergisi çıkarılmıştı. Ama AKP hükümetiyle birlikte bu vergi hiç kaldırılmadı devam ettirildi. Çıkış yılına ve sebeplerine bakarak insanlar buna deprem vergisi diye ad da verdi yıllarca toplandı bu vergi. En son ülkenin Güney Doğusunda mı ne depremler olduğunda hükümet pandemide olduğu gibi onca topladığı vergiye rağmen IBAN attı yardım dilendi milletten. Muhalefet deprem vergilerini ne yaptınız diye sorunca baştaki zat çıktı dedi ki ne yaptıksa yaptık sana ne sana hesap mı vereceğiz. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Konu yurtdışı harcı zamları ve zam eleştirisi yapılıyor kardeş. Sen konuyu başka yere çekiyorsan konuyu aklamaya yapılan zammı meşrulaştırmaya çalışıyorsun demektir. İBB'nin zamlarından şikayetçiysen de İBB'nin yaptığı zam konularında yazarsın olur biter. Aksi halde zammı savunuyor gibi görünüyürsün ve insanlar acıyarak bakar. Zammı savunan da genelde aslında tarafı olunan şeyi savunur, zammı değil. İnsanların hükümete saydırmasının sebebi bu vergi artışlarının ve zamların çoğundan doğrudan ve dolaylı olarak kendilerinin sorumlu olmasıdır. Hatalı veya belki de kasıtlı yanlış ekonomik politikaların faturasını sürekli ama sürekli vatandaşa kesmeleridir. İnsanların gırtlağına vergilerle çöküp hiçbir şekilde kamuda tasarruf etmemeleridir kardeş. Sana maaşını hesaplarken aylık simit hesabı yapanlar neredeyse tuvalete şahsi uçağıyla, Mercedes'iyle gidecek kardeş. İnsanlar buna uyuz oluyor işte. Hakaret mevzusuna gelinirse bana göre kişiyi provoke eden de hakaret eden kadar suçludur. Ben şahsen yönetici olsam provoke eden kişiye de aynı cezayı verirdim, ama mod ya da admin değilim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Ben şu ana kadar şunu gördüm ki internette böyle atıp tutan savaş çığırtkanlığı yapan "kefenimizi giydik bekliyoruz" diyen tayfa iş kendilerine gelince bedelli askerlik yapıp topuk yapmaya çalışan tayfa oluyor genelde. Bakalım savaş yakınsa umarım şu çığırtkanlığı yapanlar savaşta en ön cephede yer alarak başkalarına örnek teşkil edip ordumuza ekstradan moral olup cesaret kazandırırlar. Öyle ya az laf çok iş. Öte yandan İsrail'e medyada 7/24 kusulup durulurken ilginç bir şekilde İsrail ile deli gibi ticaret yapan bir ülkeyiz bu da enteresan ve çok çelişkili. Başkanlık sisteminde bütün devlet kurumlarına ve medyaya hakim bir hükümetin bunu görmemesi de imkansız. Bu da bana savaşın pek de yakın olmadığı izlenimini veriyor... Hayırlısı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 11 Eylül 2025; 9:21:11 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
memura işçiye yılda 12 değilde 11 maaş verilse süper olurdu. nasıl bir bağırtı çıkar merak ediyorum |
|