Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: suicide

birde bunun kdv si cikti biliyorsunuz, yurt disi alisverise kdv

boyle devam etsinler, her seye ama her seye kat kat zam gelsin ki hulogcularin geneli zaten fakir kesimde iyice ölsünler.

Devletin öz hakiki hakkı olan vergi'yi alması neden rahatsız ediyor insanları anlayamıyorum?

Vergi kutsaldır arkadaşlar ve devletimize borcumuzdur. Türk ordusu afrin'de terörü siliyorsa bu vatandaşın vergileri sayesinde oluyor unutmayalım.
  • sangokudbgt kullanıcısına yanıt
    devlet bir zahmet once gitsin pirlantadan vergi alsin. affettigi trilyonluk vergi borclarini tahsil etsin, yaninda calisan asgari ucretli cocuk kadar vergi vermeyen kuyumcuyu, eczaciyi denetlesin. hele bir devlet elini bordrolu calisanin cebinden cikartsin, gerisini sonra konusuruz.

afrin mafrin diye acitasyon yapma burda, yemezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence az bile yapıyorlar, rahatsız olduysanız oy vermeyin kardeşim
  • Lanet olsun, bela okuyorum en ağırından.

• Bu gümrük yüzünden fiyatlar acayip artacak kimse de bir şey demiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

Bu gümrük yüzünden fiyatlar acayip artacak kimse de bir şey demiyor.

Milletin yediği-içtiği herşeye en az %30 zam geldi ama enflasyonu gene 10 çıkartıyorlar,gene aynı şekilde devam eder...
  • Moldova_lover kullanıcısına yanıt
    Ya valla çıldıracam geçen bir ürün baktım alayım dedim önceden gümrük çıkmayan şeye şimdi gümrük çıkıyor, az da çıkmıyor ki lanet olsun ya.

• quote:

Ya valla çıldıracam geçen bir ürün baktım alayım dedim önceden gümrük çıkmayan şeye şimdi gümrük çıkıyor, az da çıkmıyor ki lanet olsun ya.

Yurtdışından gelirken ahmad tea getiriyorum.Moldova'da 30-35 lira kilosu..Burada 2-3 ay önce 250 liraya çıkartmışlardı,biraz insafa geldiler de kilosu 200 liraya indirdiler...Farkı görüyorsunuz....4 kez milli geliri hasaplama yöntemini değiştirip saray medyası aracılığıyla milleti kandırarak 5-6 bin dolarlık geliri bunlara 12-13 bin oldu diye yutturuyorlar tıpkı ekmeğe gelen %25 zammı israfı önleme amaçlı diye satmaya çalıştıkları gibi...
  • Herkes konuşur onlar yapar

Gelsin bakiyim o sandık önüme.

• Suriyeli esnaflardanda vergi alsınlar bizim ana cadde Suriyelilerin dükkanları ile doldu. Gencleri altlarına arabaları çekti drift yapıp duruyorlar

• %50 değil mi abi bunlar vermeyin oy kardeşim veriyosunuz sonra ağlıyosunuz 😂

O hüloğğcular ne anlar aliexpress den amazondan %50nin %kaçı kullanıyo ki bunları akiama kadar a haber açık onlar ne söylerse ordan öğreniyolar araştırma yok okumak yok

O ypgli karaktersiz başkanları diyoki salim müslüm mi ne adı

Hem diyo evinde ağırlıyo bizi sonra arkamızdan terörist diyo buyur mevzuya bak neler dönüyo neler bunlar hala hüloğğ

Herif yalan söylemiyim mardin miydi ağrı mı diyarbakır mı tam hatırlamıyorum konuşma yapıyo işte istanbula 3. Havaalanını yapıyoruz hülooğğ alkışş kıyamet belki hayatında uçağa binmedi veya binemeyecek yani düşünün böyle bi % 50’yle koca ülkede yaşıyoruz

• navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Ürünlerin fiyatının yüksek olmasının sebebi TR'deki yüksek kur, vergi oranları zaten.

Sende bu kur ve vergiden dolayısıyla devletin kasasına girecek paranın, ürünün esas fiyatını yükselttiği ve pahalılaştırdığı için gidip yurt dışından alıyorsun.

dolayısıyla da vergideki bu kaçağı önlemek içinde devlet yurt dışı alışverişinde ki gümrük vergisini düşürüyor ki, sen çakallık yapıp yurt dışından bile o ürünü alsan, TR'de gümrüğe girdiğinde kaçmaya çalıştığın vergiden kaçama. Bu olay bu kadar düz bir mantıkta.

Bunun böyle olacağı da zaten belliydi, devlet gibi bir otoritenin bu durumu öylece bırakmazdı, bırakmadı. Ama daha ilk düşümden sonra vatandaş, bundan bir ders çıkartıp, alışverişte UCUZLUĞU değil, ÜRÜNÜN TEDARİK sürecinde ülkede bulunmayana yönelse, hem alış verişin bir anlamı olur, hemde bu oran bu kadar düşürülmemiş olurdu.

Arı kovanına çomağı soktukça, arı da sizi sokar, O yüzden denizi bulandırmadan, kerizi uyandırmadan kullanılsa bu durum fazla bir etki yaşamazdık.

En fazla 100 cl’lik 1 adet alkollü içki ve en fazla 120 ml’lik 1 adet parfümü

O nasıl bir fark öyle yav tövbe tövbe bu kadar olmaz.

Boşuna buradakilere para kazandırmaya gerek yok..

• quote:

O nasıl bir fark öyle yav tövbe tövbe bu kadar olmaz.

Boşuna buradakilere para kazandırmaya gerek yok..

Kanıtı da burada.Migrosta 250 gr.ı 50 lira..

https://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/34716226-32019-ahmad-earl-grey-tea-250-gr
    İnsanlara her şeyi zehir etmeyen bayılıyorlar valla...

• O zaman kibrisa giderim ;)) 3-4 siseye hic bisy olmuyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    5 sene once kibris donusu cantanin ici agzina kadar freeshop ganimeti doluydu, hicbir seyde olmamisti esenbogadan girerken. simdi ne durumdadir bilemiyorum.

• winwin35 kullanıcısına yanıt
    Yalniz dikkatimi cekti. Surekli insanları kucumser sekilde, zekasini begenmez tarzda yazilar yaziyorsunuz. Talep arzi dogurur. İnsanlar vergi yükseldikçe alternatiflere daha çok yönelir, internette bunlari paylasir, sonra devlet tedbir alir. Yok kararinda biraksaydiniz, yok zeki olsaydınız nette paylasmasaydiniz diye insanlari suclamanin bir mantığı yok. Her sekilde devlet daha çok almaya, vatandaş da daha az odemeye çalışacaktır.

• Yav milletin 3-5 kuruşuyla uğraşıyorlar, yurt dışından küçük bir çanta dolusu medikal ürün getirip köşe olan adam dolu.

• Ben de ilk basta oyle dusundum ancak arkadas turizm sektorunde oldugundan kendi bakis acisiyla fikrini soyledigini ve karsindakini kirmadan yaptigini dusundum. elbet tuketim toplumunda insanlara bu kadar almasaydiniz sunu yapmadaydiniz vb denmez; burda bisyler yaziyoruz biz de bos insan degiliz, her turlu yapici yoruma kapimiz açik.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.