Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Baratonian kullanıcısına yanıt
    neden laf salatası yapıyorsun?

    1100 küsur sene boyunca - ki bir Milenyum bir asır yapar; Tarihsel olarak ta vermek gerekirse, Türk Kavminin Orta Asya'dan göçe başlayıp, Orta doğu bölgesinde Abbasi ve karluluklarla yollarının kesiştiği ve ilişkilere girdiği dönem olan MS.750'ler, Cumhuriyetin ilanı 1923

    Bu kesişmeyle İslamla tanışan, asırlardır Manevi inanç arayışında olan Türk Toplumunun Müslümanlığa geçmesi, ama Arap Kültürünü, Dinin gerekliliği sanıp, Orta Asya'dan yani orjininde olan bütün örf, adet, gelenek, görenek, folklor, dil, kültür ne varsa Arap kültürüne devşirmesi, Nesilden Nesile aktarması, kök salarak daha da tutunması, bunu yaparken de batıda ki gelişmelere, bizim birliğimizi bozacak, bizim inancımızı yıkacak, bizim varlığımızı yok edecek unsurlar diyerek kapıyı kapatması, savunana da hain gözüyle bakılması.

    Bu düzen böyle gitmez diyenlerin, devrim sonrası yeni rejim için rol ararken, İsviçre'nin medeni kanunu, Fransa'nın anayasası, Rusya'nın devriminde ki halk örgütlenmesini rol, referans olarak alıyorsun,

    AMa o ülkelerin kendi devrimlerini gerçekleştirirken, Ülke içinde ne yapmış, devrim nasıl gerçekleşmiş, devrimi savunan ve karşı çıkan eski düzen savunucuları arasında nasıl bir hesaplaşma olmuş bakmadan.

    Bu ülkeyi düşman işgalinden kurtardık, üzerine de vatandaşın iyiliği için modernliği getirdik, bu 2 durumdan halk bize minnettarlığından dolayı bu rejimi benimser, onunla özdeşleşir, ona sahip çıkar zihniyetiyle, şaak diye demokrasiye ve cumhuriyete geçiyorsun, sonra bakıyorsun pabuç pahhalı, kendin getirdiğin düzenle ilk seçimde kendin gideceksin, tek partili demokrasi de kalıyorsun, ondan sonra ki durum da malum zaten bir daha iktidar yüzü göremiyorsun.

    Sonra buna diyorsun ki öğrenilmiş çaresizlik. Öyle mi?

    Mantıksal olarak devrimi yapanların, diğer bütün ülkeler devrim yolundan giderken, hepsi ahmaktı çünkü aynı yoldan gittiler ve başarılı oldular, biz zoru severiz diye çetrefilli yolu seçtik diye, bugün ortaya çıkan durumu öğrenilmiş çaresizlik olarak mı nitelendirebiliyorsun?

    Biz bu devrimi Fransız İhtilali, Kızıl devrim, Meiji devrimi, Amerikan iç savaşı, Mao'nun devrimi gibi, yapsaydık, bugün seninle alkolü nasıl yaparız vs. diye konuşacağımıza, randevulaşır 2 tek atardık, rahat rahat, vergisiz, baskısız.

    Sen kalk, 1100 yıllık karanlık cehalete karşı devrim yap, 1100 sene boyunca o cehaletin öğretilerini doğru sananlara, seçme seçilme hakkı ver, o adam doğal olarak kendinden olanı seçsin, o seçilen düzeni, rejimi sistemi eskiye çevirsin,

    sende buna öğrenilmiş çaresizlik de öyle mi?

    devrim dediğin ülkeyi bölmez, ülke bütünlüğünü oluşturur, o yüzden devrim karşıtı unsurlar hem rejimin hem ülkenin selameti için bertaraf edilir, Muasır medeniyet seviyesine ulaşmış her ülkenin tarihinde bunu görebilirsin,

    Hiç bir ülke, ilan edilen yeni rejim sonrası, meydanlarda 'aaa ne kadar doğru, tüh kahretsin biz bunu neden düşünemdik, hemen yeni düzene geçelim' diye Pollyanna gibi bir mantıkla Şirinler köyü gibi bir birliğe ulaşmadı. İstemeyen oldu, reddeden oldu, rejimi yıkmak için düşmanla iş birliği yapan oldu.

    Müdahale edildi, bastırıldı, bertaraf edildi.

    Bizim ülkemizde, 1923'te Cumhuriyet ilan edildi, 2 sene sonra çok kapsamlı isyanını gördü, yetmedi ondan 5 sene sonra gencecik Türk Subayının kafasını kestiler, yetmedi, ondan 7 sene sonra Dersim'de isyan patladı.

    O zamanki İsyanın unsurlarına bak, birde bugün senin öğretilmiş çaresizlik diye zırvaladığın halkın unsurlarına,

    Hepsi aynı, etnik olarak ta, zihniyet olarak ta.

    Öğretilmiş çaresizlik değil, eksiklik, basiretsizlikle yapılan devrimin, üzerine nimet diye sunduğun demokrasinin,

    karşıt olan unsurlarının demokrasiyi sana bir AMAÇ, bir silah gibi kullanarak, karşı devrimle alt etmesidir bu durum.

    https://www.youtube.com/watch?v=qY52kEMQyBA

    Hemde daha en başında itiraf ederek, 'Ben geliyorum' diye sinyal verererek . ve sen buna hiç bir müdahale edemiyorsun. Sonra kalkıp bana öğreti diye artislik yapıyorsun.




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Alkolde son nokta şarap.

    Malzemeye gerek yok. Meyve suyu, şeker, maya.

    İçip içip tüm acıları, hayatın yükünü unutacagiz.

    TV izlemeyecegiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    Öğretmeye devam edelim.



    Şunu akla yazman/yazılması elzemdir. Bazı konularda, çok konuşarak, çok yazarak, dallandırıp budaklandırarak, hiçbiryere varılamaz. Ancak konudan “bilinçli saptırma” amacı taşır, yahut karşıdakinin “yetersiz kalması” ve kendini “işte ben biliyorum” şeklinde topluma sunmasındadır.



    Ülkeler, devrimler konusuna girilirse hem bu konu amacından sapar hemde başka yere verilmiş olur hem de ilgili hususa tam çözüm olmaz. Yazdığında şeylerden bazılarına katılıyorum bunu belirtelim, özellikle “Gericilere seçme hakkı ve seçebileceği tiplerin o dönemde gerekli cezalar verilmemesi” altına imza atıyorum ve konumuza dönüyorum.



    Öğrenilmiş/öğretilmiş çaresizliği mevcut alkol, distille ile ilgili olaraktır. Bakmışsın Google’a dan ama tam çalışmamışsın derse. Kat a suret devletin böyle yapmasının sebebi olarak, insanlarımızın davranışı olarak görülmemeli. Blakis vergiler dünyada belki en fazla oranda olduğu, ayni zamanda kazanca göre konulan da en yüksek vergi olduğunu düşünüp, bundan ötürü insanların evde yapma hususunu gündem yapmasıdır. Zaten kanunen yasak Değil, yapan insanlar evvelden beri yapıyordu evde, çok vergi gelince bu biraz popüler oldu, sadece bu. Ne devletin kazancı muazzam geriledi ne başka birşey oldu. Bunun sebebi Hayati derecede alkole yüksek vergilerdir. Bu kafa yapısı öğrenilmiş çaresizliktir. Ancak kurtuluş görüyorum sende, az daha gayret, sadece bir tık daha aydınlığı görücen sonra victory



    Mevzuya gelelim. 350 litreye kadar etik alkol evde yapmak kanunen serbest. Emin olun yasaklanırsa en az 1 ay davul ve zurnayla duyurulacaktır. Şarap yapan arkadaşlarda yaptıktan sonra içmezler ve ekşirse atmayın, ondan distille edersiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ali222

    Ben pes ettim hocam o arkadaşla ilgili. Onun engin bilgilerinin yanina yaklasamayiz. Evde üreten arada bir de marketten alsaymis devlet de göz yumarmis!!! Güzel mantik... Yasa okumak yetse hukuk fakultelerine gerek kalmazdi. Cilter dolusu içtihat kararlari boşuna var. Yasa oku geç....

    Biz eğitime devam edelim, anlarsa kazanırız, yoksa hayat illa tokat şeklimde gerçekleri yüze vurur zamanı gelince. Daha vergilerin artınca kaçağın artmadığı, gümrüksüz gelişin artmadığı dünyada tek bir ülke ve yer yok.



    Hep bu dediğin şeyler matematik ve devamında analitik düşünce yapısı gelişmediği için, bundan yoksun oldukları için olmakta. Değerlendirme ve muhakeme gücü bunlarla direk bağlantılı.



    Afiyet olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • içki ve sigaradan dünyanın vergisini kasaya atıyor neyin kafasını yaşıyorsunuz içkiyi yok edecek diye? türkiyeyi iran yada arabistan la karıştırmayın
  • Şu konuya flood yapıp durmayın yav.Baslığı gördükçe yine mi düşmüş lan diye gözlerim büyüyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeşil pasaport a vize istemeyen, biz nefes alamıyoruz evlatlarımız alsın en azından , önereceğiniz ülke var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu uplayınca , dedim bi daha mı düşürüldü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • küfür etmemek için kendimi zor tutuyorum. kalbim sıkıştı lan. vermeyi düşündüğüm bütün siparişler gözümün önünden geçti hemen dedim hemen bugün almalıyım dedim.

    küfretmemek için zor tutuyorum kendimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bu mesaj silindi.
    o site 10 yıldır var gayet iyi sistemleri.
  • Hooooort

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 22 duro dan da mı düştü diye girdim konuya. Şu anki düşüncemle eğer 18 inde olsaydım evli ve 2 çocuklu olmasaydım 18 imde ne yapar ne eder abd ye giderdim ama şimdiki aklımla o zaman mal gibi ün. Okuyayım diye kıçımı yırttım okudum da ne oldu hiçbişey ama kendi çocuklarıma kesinlikle bu konuda yardım edeceğim tüm malım gitse bile

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha 10 avro olmuş ha 1 avro, bu saatten sonra ne fark eder ki! 1 dolarlık ürün alıyorsam 1 lira vergi isterse kapıya gelen postacıya atarım bozukluk. Hem o parayı almak için kapıyı çalmak beni bulmak zorunda kalacak, çok da güzel olur hatta. Dış kapıya bırakıp gidemez en azından koruma filmlerini. Zaten aldığım onlar artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kapalı ekonomi modeli zor yatırımcı çeker.

    zaten biz çoğu ürünü artık alamıyoruzda , sne kısıtlayınca yabancı yatırımcıyı nasıl çekebilirsin ki?
    misal amazon... Misal amazon, halktan bu denli yoğun talep gelmeseydi, ülkede mağaza açar mıydı?

    Hadi hepsine vergi getirdin, kimse alışveriş yapamadı, bu gümrük birliği anlaşmasına aykırı mı değil mi?
    birisi aydınlatırsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

    Ha 10 avro olmuş ha 1 avro, bu saatten sonra ne fark eder ki! 1 dolarlık ürün alıyorsam 1 lira vergi isterse kapıya gelen postacıya atarım bozukluk. Hem o parayı almak için kapıyı çalmak beni bulmak zorunda kalacak, çok da güzel olur hatta. Dış kapıya bırakıp gidemez en azından koruma filmlerini. Zaten aldığım onlar artık.
    Pek doğru bir mantık olmamış çünkü seni bulmak zorunda değil...



    En yakın ptt şubesine bırakır sen oraya gitmek zorunda kalırsın.



    3-5 TL de olsa para alacağı zaman komşuya kapıcıya da bırakamıyor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TEnano

    Pek doğru bir mantık olmamış çünkü seni bulmak zorunda değil...



    En yakın ptt şubesine bırakır sen oraya gitmek zorunda kalırsın.



    3-5 TL de olsa para alacağı zaman komşuya kapıcıya da bırakamıyor...

    Alıntıları Göster
    bence de tr de bile kargo ücreti alıcıya ait yazanı bile bazen eve getirmiyorlar
  • E uretin, uretmenize engel olan ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zengier

    E uretin, uretmenize engel olan ne?
    üretiyoruz zaten CAKALLIK
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    üretiyoruz zaten CAKALLIK

    Alıntıları Göster
    Uretin demek de basit degil, sistemden tuketen bireyler cikiyor, bunlar da tuketen bireyler ureten sistemler kuruyor yine .. kisir donguye takilmisiz gidiyoruz. En aydinlarimiz bile kisa yoldan nasil yirtarim, bu bozuk sistemden nasil kacar da avrupa, amerikaya kendimi atarim derdinde. sanirsin amerika avrupa kollarini acmis onlari bekliyor :D




  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.