Şimdi Ara

Yurt dışı alışverişlerinde gümrük vergisi sınırı bir kez daha düşürülüyor (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
726
Cevap
7
Favori
74.628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
230 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rezil yurtiçi sitelerin lobisidir kesin. Hepsiburada'dan alışveriş yaptım, kargo çıkış zamanına bakmamıştım; bir baktım iki hafta sonrasına tarih vermiş. Aynı gün içinde siparişi iptal etmeye çalışıyorum, yok iptal olmuyor. Müşteri hizmetlerine mesaj attım, zaten canlı destek filan da yok. Mesajıma 1 gün sonra anca cevap vermişler, onda da iptal olmama sebebi paket hazırlanıyormuş. 2 hafta paket hazırlıyor adamlar, valla bravo, aliexpressten geliyor o kadar zamanda. Amazonun gözünü seveyim, yurtiçine mağaza açsalar bir daha bunların yüzüne bakmam; yurtdışı alışverişin de pek bir esprisi kalmadı maalesef hem kurlar, hem vergi....
  • AB ile uyum olsun diye değişecekmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ImPerspektif

'' Yurt dışından alışverişlerde gümrük muafiyeti 2016 yılında 75 Euro’dan 30 Euro’ya düşürülmüştü. Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 Euro olarak uygulanması nedeniyle söz konusu değişikliğin hazırlandığı belirtiliyor. ''

İşinize gelince Avrupa birliği ülkelerinde şöyle böyle diye örnek gösterin. AB üyesi ülkelerinin vatadaşlarının çoğunun refah ve gelir düzeyi yüksek. Ek olarak bizim ulaşmaya çalıştığımız teknolojik vs gibi ürünlere çok rahat ulaşabildikleri gibi, üretimlerinde de söz sahibi ülkeler.

Biz peki? Vatandaşın kulak dibini gibmek için AB standartlarını örnek gösterin. Ama nedense sağlık, hukuk, özgürlük gibi alanlarda hiç AB üyesi ülke seviyesine çıkmayalım.

Gidin daha dünyadan habersiz 2 yaşındaki çocuk kandırın.

Sizi gidi zübükler, herşeyi işinize geldiği gibi yorumluyorsunuz. Bahsettiğin yasa şu şekilde "Yurtdışından" değil Avrupa Birliği dışından gelen ürünlerde 22euro limit. Peki madem buna ayak uydurmaya çalışmışlarsa neden Avrupadan gelen ürünlere de aynı şekilde 22Euro limit uygulanıyor? Ciddi olarak soruyorum sana?

Ayrıca madem AB ile paralelleştiriyorlar vergi sistemini otomotivdeki, akaryakıttaki hatta ve hatta meyve suyundaki ÖTVleri ne yapacaklarmış? Avrupada var mıymış öyle bir olay?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serkandrgn -- 1 Şubat 2018; 10:58:42 >

• Bu hamlelerle yurtdışından alışveriş yapan grubun türk esnafına yöneleceğini sanıyorsalar çok yanılıyorlar. Vergisiyle birlikte aynı fiyata gelse bile yine yurtdışından almayı tercih ederim. Oradan alınca garanti oluyor en azından, satış sonrası destek filan. Bizim ülkede pek oturmamış şeyler bunlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 98 krizinden beri zaten batıyoruz sonra 2001 geldi vs bir türlü batamadık. arkadaş bir an önce batsakta kurtulsak artık yemin ederim anahtarları teslim edip huzurlu bir hayat yaşayalım yeter yeminlen
  • Ben hep 3 dolarlık alıyorum!!
  • 480mrt kullanıcısına yanıt
    Sizi tutan yok vergiyide ödersin ağlamayın burada o zaman
  • Maşallah maşallah , bakın bi belki başka yerlerimizde kalmıştır..

• ohh bu çok iyi girdi ya. artık millet olarak girdikçe zevk alır hale geldik
  • Serkandrgn kullanıcısına yanıt
    Sende ağla dur avrupayı örnek gösterirsiniz ama yapılan şeye gene karşısınız.
  • İşimize gelince AB örnek alıyoruz, işimize gelince AB bizi örnek alsın diyoruz.

Herşeyimiz aynı, asgari ücretimiz mesela.. O yüzden neden vergisini ödemeyelimki.

AB'den bizi zora sokacak başka ne var acaba? Onlarıda hemen örnek alalım.
  • Verin verin daha çok oy verin

• Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 Euro olarak uygulanması nedeniyle söz konusu değişikliğin hazırlandığı belirtiliyor

giremediğimiz avrupaya uyacaz diye ne hallere geldik
  • Avrupayı örnek alıyoruz daha ne şikayet ediyosun derdiniz muhalif olayımda ne olursa olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Avrupayı örnek alıyoruz daha ne şikayet ediyosun derdiniz muhalif olayımda ne olursa olsun

Avrupa'da gazozdan ÖTV alınıyor mu?

Arabada bu kadar vergi var mı?

O zaman tüm vergiler Avrupa ile eşit olsun.

😁😁😁😁

• quote:

Orijinalden alıntı: berk768

Avrupayı örnek alıyoruz daha ne şikayet ediyosun derdiniz muhalif olayımda ne olursa olsun

yok ben o kuru kuru muhaliflerden değilim hatta hükümet taraftarıyım ama gereksiz muhaliflerden daha çok sevmediğim birşey var ise oda avrupa birliğidir. adamlar açık açık buraya giremeyceksiniz diyor biz onlara benzeyelim diye kendimizi ne durumlara düşürüyoruz. kurmuyorki birisi asya birliği kurtulalım şu lanetten.
  • Avrupa'da 22 euro olduğu içinmiş
  • Avrupa Birliği bahane vatandaşı soymak şahane

• pphammer kullanıcısına yanıt
    Konu gümrükteki vergi sınırı sen ne anlatıyosun yok araba yok gazozun vergisi boş konuşacaksan hiç cevap verme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joker-38

Avrupa Birliği ülkelerinde genel olarak bu oranın 22 Euro olarak uygulanması nedeniyle söz konusu değişikliğin hazırlandığı belirtiliyor

giremediğimiz avrupaya uyacaz diye ne hallere geldik

Zaten avrupa birligine girmeden once yapilir boyle seyler. Avrupa birligi muzakere zamaninda Tum sistemin uygunsa buna emeklilik yasi ekonomik faktorler avrupa insan haklari mahkemesinde dava sayisi da az olmasi gerekiyor vs vs. Bin tane madde var.

O degil de zaten avrupa birligine uye olan ulkeler bizi istemiyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.