Şimdi Ara

Yunanistan a şengen vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar pazartesi yunanistana şengen vizesi başvurusu yapmıştım vsf ye kargo ücretini de ödeyip pasaport kargoyla gelsin seçeneğini seçmiştim. dün aradılar vsf den pasaport gelmiş fakat bide zarf varmış yanınında imza sız teslip edemiyorlarmış. kendim gitip zarfıda pasaportuda teslim almam lazımmmış. Pazartesi gidip alacağım. şimdiden çok merak ediyorum . şimdiye kadar çok başvuru gördüm ilk kez böyle şey duydum. vize de olsa red dde olsa yollarlar kargoyla. Bilen varmı acaba bu nedir?

Yunanistana ucuz bir otelde bir hafta tatil vizesi (shengen vizesi) baş vurdum red geldi.
    Ret de itiraz hakkım var ve itiraz yunanca yunanistandaki mahkemeye yapıla bilir diyor.
    Ayrıca bide itirazınızı yetkili yunanmakama yapa bilirsiniz diyor.

igilizce yazmışlar aynen şöyle:

justification for the purpose and conditions of the intended stay was not provided.
    (Amaçlanan ziyaret için geçerli bir sebeb sunulmamıştır)

ve açıklıyor:

(The information submitted regarding the justification for the purpose and condition of the intended stay was not reliable.)

Ziyaretini amacınızı geçerli kılması için sunulan bilgiler güvenilir değildi.)

Diyor.

Ve:
    You appeal against this decision to refuse a visa before the competent administrative courti pursuant to article 15 of Law 3068/2002 withen 90 days of the date on which you have been served herewith or notified hereof. the appeal must be written in Greek and signed by a Greek lawyer or yourselfe. İf you choose to sign it yourselfe a Greek lawyer must attend the hearing thereof. You may also lodge the appeal before a Greek authority. Appeals sent by post shall not be admitted.

(You may also lodge the appeal before a Greek authority)
    Derken nereyi kast ediyor?
    İtirazlar konsolosluğa da sunula biliyormu ?
    Malum yunanistanda bir avukat tutup itiraz etmek hem pahalı hem de zor olur.

Benim anladığım kadarıyla ziyaret amacımı gerekce gösterdiğim belgeleri güvenli (inandırıcı) bulmamışlar bu yüzdende ret vermişler.
    Bu ne anlama geliyor?
    Bilgisi olup da paylaşımda bulunacak arkadaşlara çok teşekür ederim.

• ret işlemleriyle ilgili net bir bilgim yok. şengen'de genellikle eksik evraklar tamamlanıp, başvuruya devam edilir. itirazdan ziyade neden ret yedim diye süreci sorgulamak daha iyi olur.

ilk şengen vizesi miydi?

ilk şengen vizesinde uçak biletleri, otel biletleri, kredi kartı ekstresi, maaş ekstresi, banka hesabında belli miktarda para isteniyor. başvuru süreci geçilse bile belli sebeblerden dolayı başvuru kabul edilmiyor. mesela birkaç örnek vereyim:

-maaş veya kredi kartı limitinin bu tatil için yetersiz olduğunun düşünülmesi
    -çok düşük fiyatlı otellerin güvensizlik yaratması

ilk şengen vizem yunanistan'dandı. yukarıda saydıklarıma ek olarak aracımın ruhsatının fotokopisini bile götürdüm. kafalarda hiçbir soru işaretinin kalmaması gerek. 2. veya 3. şengen olsa, herhangi bir yanlış tutumunuz olmamışsa, görmezden gelinebilir. ama ilk şengende evraklar konsoloslukta güven yaratmalı.

uçak ve otelleri full paid ve geri ödemesiz şekilde alırım. belgelerini de bu şekilde veririm. buna rağmen son şengen vizesi macerama macar konsolosluğu neden 25 liralık hostelde kalıyorsunuz gibi bir soru sordu. 3. şengen vizem ama konsolosluk hala benim tatil anlayışımı sorgulayıp, neden ucuz konaklama yapıyorsun diyebiliyor

• quote:

ret işlemleriyle ilgili net bir bilgim yok. şengen'de genellikle eksik evraklar tamamlanıp, başvuruya devam edilir. itirazdan ziyade neden ret yedim diye süreci sorgulamak daha iyi olur.

(Amaçlanan ziyaret için geçerli bir sebeb sunulmamıştır)
    Ziyaretini amacınızı geçerli kılması için sunulan bilgiler güvenilir değildi.)

Sebebiyle verilmiş ret. Yani benim orada tatil yapmam için geçerli bir sebeb görememişler artı sunduğum bilgileri inandırıcı bulmamışlar ki ben atinada bir otel rezevasyonu (ücretsiz iptal ama pahalı) birde thy uçak rezervasyonu ücretsiz iptal yapmıştım.

Onlara geçerli bir sebeb ne göstere bilirim tatil yapacağıma dahil? Geçerli sebeb derken tam olarak neyi kast ediyorlar acaba?
    Verdiğim bilgilerin inandırıcı olduğunu nasıl kanıtlarım?

• Demek ki sizinle ilgili kafalarında soru işaretleri kalmış.Sizin yapmanız gereken konsolosluğa dilekçe yazıp , durumunuzu net bir şekilde ifade etmelisiniz.Onlara ülkelerinde kaçak olarak kesinlikle kalmayacağınızı inandırmalısınız.Ve vizenizi tekrardan değerlendirilmesini istemelisiniz. Özellikle ilk başvurunuzda evraklarınızı çok iyi hazırlamanız lazımdı.Yunanistan vizeyi en kolay veren ülkelerden biridir ama bazen de bu şekilde sorun çıkartabiliyorlar.

quote:

justification for the purpose and conditions of the intended stay was not provided.

quote:

(The information submitted regarding the justification for the purpose and condition of the intended stay was not reliable.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Hollanda Vizesi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mavi renkli mavi kalemle tarih yazilmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Yada italyadan mı denesem bide?
    Yada şu an en kolay hangi shengen ülkesi veriyor vizeyi bilen varmı?
    Yunanistan herkese bol bol vize dağıtıyor, bir bana red geldi. Allah kahretsin bu şansı!
    Bide Yunanistan vize giriş de veriyor diye duydum adalara, doğrumu ? halen varmı? adalara verilen vize shengen mi? Shengen ülkelerine gidilinirmi?
    Birileri bir şey ler yazsa iyi olur!!!!

Almanya için itiraz edip, vizeyi alan üyelerimiz mevcut. Siz reddedilme sebebi olarak neler düşünüyorsunuz ? Bunlar üzerinden yola çıkmak çok daha mantıklı olacaktır.

Almanyadan çok ama yunanistandan oldu mu acaba daha önce konsolosluğa itiraz eden?
    Neden olarak ne düşüne bilirim ki?
    Zati 9 şık var
    1. pasaport sahte dir diyor.
    2. şık öngörülen seyahat için geçerli sebeb sunulmamıştır diyor.
    3. Öngörülen seyahat amacı için maddi durum yetersiz diyor.
    4. Shengen alanında 1 veya birden çok ülke sizi güvenlik açısından riskli bildirmiştir diyor.
    5. shengen alanına giriş yasağınız vardır diyor.
    6. öngörülen seyahat amacı için yeterli seyahat sigortası yoktur diyor.
    7. bilmiyorum şimdi
    8. öngörülen seyahat amacı ve şartlarına ilişkin sunulan geçerli sebeb bilgileri güvenilir deüildir diyor.
    9. vize sürenizin bitiminden önce shengen alanını terk edeceğinize kanaat getiremedik. der.

Şimdi bana 2. ve 8. şıktan vermişler reddi.
    1. şık tan verseydi pasaportumda ydı sorun
    3. şıktan verseydi paran yetersiz derdi. ve bende para bulur itiraz ederdim
    6. şıktan verseydi seyahat sigoratamı düzeltir itiraz ederdim.
    Ama bunlar hem 2 den yani seyahat amacımla geçerli bir sebeb görmemişler. Yani ne işi var bu adamın yunanıistanı neden gezecekmiş demişler sanırım.
    Bide 8. şık dan vermişler yani benim orada bakın otel rezervasyonum var uçak rezervasyonum var tatil yapacağım amacım bu diye verdiğim bilgiye güvebmemişler.

2. şıkka gelince tatile gitmek için illaki hayati geçerli bir sebeb plmazki ben burada ne yapa bilirim yani sebebimin gerçekten geçerli ola bilmesi için?
    Vize başvurusu yapan herkes böyle ön rezevasyon yaptırıp baş vuruyor zaten konsoloslukta bu konuda vizenizi almadan ödeme yapmayın diye uyaruyor.

8. şıkka gelince onlara tatil yapacağıma dahil daha güvenilir bilgi ne vere bilirim?
    Aslında asıl onların dediği seyahat amacına ilişkin verilen geçerli sebebin bilgileri. Yani bunu derken tam olarak ne kast eddiklerini bir bilsem yapacam zati de bi düzeltme . ama açık bir şey söyle miyor ve yazmıyorlarki.
    Burada yaptığım reservasyonları mı güvenli bulmu yorlar ? ( bulmuyorlarsa, bu kadar ön rezervasyonlar la vize alanlar nasıl alıyor?)
    İki bu deyilse hangi bilgiyi güvenilir bulmamışlar o zaman?

Bu konuda bana fikir verecek kimse var mı? litfen yazın!

• Burada size yardımcı olunabilmesi için evraklarınızın detaylı bir şekilde incelenmesi gerekir.Konsolosluğa verdiğiniz bilgilerde tutarsızlık olabilir.O yüzden bu işleri yapan Acenta firmalarından destek alarak yönlendirilmeniz daha doğru olacaktır. Ayrıca Yunan adalarına alınan vize,her yıl 01.04-31.10 tarihleri arasında yapılan bir uygulama olup; tek girişli yada 2 girişli, kısa süreli kalmalı ve sadece geçerli adaları kapsayan bir shengen vizesi türüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhhan -- 5 Ocak 2015; 9:45:42 >
    Evraklarımın hepsi tamdı SSK lı dan istenen her evrağı eksiksiz sundum maaş bodroları hariç iş değiştirip şimdiki işime yeni girmiştim onun için bu işyerinden henüz maaş bodrom yoktu vize danışmanım bu evrakları diğer iş yerlerimin maaş bordrolarını vererek çözeriz olmazsa açıklama yazarız demişti.
    VSF ye gittim bütün evraklarımı aldılar fakat önceki işimin maaş bodrolarını kabul etmediler. Sonuç başvuru maaş bodrosuz gitti.
    Bu konu hakkında konsolosluk beni telefonla aradı maaş bodrolarımın olmadığını onları gönderip gönderemeyeceğimi sordular.
    Ben de durumu açıkladım bu işime yeni girdim henüz maaş bodrom çıkmadı fakat bundan öncekinden var isterseniz gönderirim dedim hayır gerek yok dediler ve ne kadar maaş aldığımı sordular bende askeri ücred dedim. Konuşmayı bitirdik.
    Otel ve uçak rezervasyonum konfirmeydi.
    Amaç tatildi gezi eğlence.
    Vize danışmanıma durumu anlattım red sebebini söyledim oda otelin ve uçağın parasını verip tekrar başvuralım dedi. ama ben ona güvenmedim.
    Sonuçta otelin uçağın parasını ödemedik diye red verdiklerini sanmıyorum çünkü bir yığın insan böyle vize alıyor.
    Bence onlar maaş bodrosuna takmış olsa gerek diye düşünüyorum
    Durum bu silerde kendinizce fikrinizi görüşünüzü paylaşa bilirsiniz
    Ayrıca şimdi il maaş bodromuda almış durum dayım bir daha baş vursam neyi değiştire bilirim teşekkürler.

Ayrıca sehhan bey Yunanistan vizesiz adalar bu yıl parmak izi olayı çıktığı için omayacakmış dedi benin vize danışmanım. ne kadar doğru bilmem artık.

• Mesajınızı yeni gördüm o yüzden şimdi yazabiliyorum.Öncelikle vize red sebebiniz maaş bordrosu ve aracı firmanızın yanlış yönlendirmesi yüzünden kaynaklıdır. Maddi durumunuz konsolosluğun en dikkat ettiği noktadır.Ayrıca istikrarlı bir işiniz olması da önemlidir.Yani bir iş yerinde 3-5 yıl çalışmanız vize almanızı kolaylaştırır.Aracı kurumunuzun hatası, size "yeni çalıştığınız iş yerinizden bir kaç ay çalıştıktan sonra son 3 aylık maaş bordrolarınız ile başvurun " demesi lazımdı...Mümkünse en az 1 yıl o iş yerinde çalışın ve tekrardan başvurun. Ve şirketinizin vereceği dilekçede "kesinlikle ülkesine geri dönecektir şirket olarak teyit ederiz" yazısı olsun.Bu şekilde vizenizi daha rahat alabilirsiniz. Ayrıca yunan kapı vizesi bu sene de olacaktır.Ama Paris'e yapılan terör saldırıları nedeni ile shengende bir takım değişikliğe gidilebileceği yönünde haberler vardı.Bu durumda kapı vizesi ne şekilde etkilenir bilmiyorum.Ama şimdilik uygulama devam ediyor.

• Teşekürler Serhhan bey bende sizinle aynı fikirdeyim konsoloslukların en çok taktıkları nokta iş konusu.
    Benim işimde yeni olmam ve maaş bodrolarının istenilen süre içinde olmayışı onları güvensizliğe sokmuş zati sorularda bu yöndeydi.
    Aynen serhhan bey aracı şirket beni çok fena mağdur etti ben şirekete işte yeniyim sıkıntı olmaz mı dedim o da bana neden olsun canım sonuçta sen işsiz kalmamışsın iş değiştirmişsin dedi maşş bodrosu olarak son işimin maaş bodrosunu veririz olur dedi. Ben de güvendim başvuru yaptım. Zaten vsf almadı o maaş bodrolarını kabul etmedi. Red sebebini aracı firmama bildirdim bana dedikleri şu oldu yeni yıl dönemiyle yoğunluk dan dolayı olsa red aldın dediler 2 hafta bekleyelim otel ve uçak bileti parasını peşin ödüyelim yine başvuralım dediler. Fakat ben bu sefer güvenmedim aracı firmama. VSf yi radadım sordum red sebebini söyledim (red sebebi sonuçta yunanistana gitmek için geçerli bir sebebin olmayışı ve verilen bilgilerin güvensizliğin den dolayıydı.) vsf nin vize bölümü de bana o zaman bir davetiye olursa yada tatil paranı önceden ödersen ola bilir dedi?
    Onlarda aracı firmam la aynı fikirdeydi.
    Bende yunanistandaki bir arkadaşım dan davetiye yollattım. şimdi davetiyem elimde ve aradan 5 hafta geçti tekrar baş vuracağım.
    Tekrar başvurmazdım ama araştırmam üzerine konsolosluğun verdiği red sebinde bir değişiklik yapılırsa vize alma şansı olduğunu okudum bende davetiye olunca red sebebinde değişiklik olacağından tekrar başvuracağım.

Bildiğim kadarıyla genelde vizenin bitiminden önce shengen alanını terk edceğinize inanmadık diye red verilir.
    Ama burada red sebebi farklı yani orada yine işime takmıyom çünkü işimle alakalı olsaydı derlerdiki sizi bağlayan bir sebeb yok ülkenize geri dönmek için diye verirlerdi.
    Halbuku yunanistana gitmeniz için hal ve durumlara bakarak geçerli sebeb yok demişler yani işimin yeni olması yine burada etki yapmış yani iki haftalık işçiye neden bir hafta ücretli izin verilsin demiş konsolosluk (ücretli diyorum çünkü benim iznim üçredsiz olduğu halde aracı firma nın dilekçesinde üçredli yazıyordu) mantıklımı sizce?

Bir tanıdığım işin den çıkış aldığı halde almanyaya gitti banka 1000 tl parası vardı sadece iş yeri almanyaya ziyaret edecek onun için çıkış aldı dönüncede işine devam edecek diye yazı yazdı. Yani sonuçta işinden çıkmış işsizdi fakat davetiyesi vardı. hiç sorulmadan tak aldı vizeyi hemde almanyaya.
    Diğer yandan bende hollandaya almıştım vizeyi hemde 90 gün hiç işim param yoktu. evim bile yoktu. fakat davetiyem vardı. Ama isviçreye davetiyem olduğu halde alamadım sanırım oranın davetiye si resmi olmadığından kaynaklandı.

Sence şimdi ben bu red üzerine davetiyeyle baş vuruyorum yine red alırmıyım? teşekkürler!

• İpsala kapısından hafta sonları için Yunanistan vizesiz geçiş anlaşması yapılacak diye okumuştum ama gelişmelerden haberim yok.Yunanistan Türklerin harcamalarından oldukça memnun görünüyor ve bizi istiyor...
  • quote:

İpsala kapısından hafta sonları için Yunanistan vizesiz geçiş anlaşması yapılacak diye okumuştum ama gelişmelerden haberim yok.Yunanistan Türklerin harcamalarından oldukça memnun görünüyor ve bizi istiyor...

Teşekür tunçmes!
    Bu yazıyı nerede okudun? söylermisin?
    Araştırmak istiyorum
  • Yunanistan en kolay vize veren ülke sizin şansızlığınız diğer arkadaşların dediği gibi iş değiştirdiğiniz zamanda başvuru yapmanız.bir kaç vizeden sonra zaten uçak bileti otel rezervasyonu falan sormuyorlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Yunanistan en kolay vize veren ülke sizin şansızlığınız diğer arkadaşların dediği gibi iş değiştirdiğiniz zamanda başvuru yapmanız.bir kaç vizeden sonra zaten uçak bileti otel rezervasyonu falan sormuyorlar.

Valla Şato kardeş ben bu konuyu anlamadım konsoloslukların benimle özel bir alıp veremediğimi var anlamadım.
    Yuanistana hiç işi gücü olmayan bi yığın insan vize aldım diyor. gazete başvuruların %99 olumlu diyor. Ben neden bu %1 oluyorum anlamıyorum.
    Halbuki benim maddi durumum iyi. Aynı iş yerinde uzun yıllar çalışmadıysamda çoğu zaman bir işim oldu.

Daha geçen bi arkadaşım geçenlerde hemde Almanyaya ilk vuruşunda 90 gün multi vize aldı. Hemde çalıştığı işyerinden çıkışda almış başka hiç bir maddi varlığıda yoktu. İş yeri Arkadaşını ziyaret edmek için çıkış aldı dönünce işine devam edecek demiş o kadar. Fakat davetiyesi vardı.
    Şato senin durumun neydide aldın vizeyi? çalışan iş veren? evraklar tam eksiik?

Bide şu red kararıyla ne demek istiyorlar bunu bana bir açıklayan olsa!
    : Justification for the purpose and condition of the intended stay was not submitted.
    İnformation submitted regarding the justification for the purpose and condition of the intended stay was not reliable.

Geçerli mazeret sunulmamış ziyaret için diyor bide bunun la alakalı sunulan bilgiler güvenilir değil dir diyor. Bu kadarını anlıyorum da Peki tatil yapmanın geçerli bir sebebimi olmalıymış? Hangi bilgi güvenli deyilmiş hiçde anlamadım.
    Bana burada bir aydınlatma yapabilecek kimse varmı acaba?

Ben yine başvuruyorum arkadaş davetiye yolladı yunan vatandaşı yunanistandan?
    Belki bu daha güvenli bilgidir ve daha geçerli bir sebebtir.
    Deneyimi olan varmı yunanistan davetiye konusuna nasıl bakıyor?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.