Şimdi Ara

Yunanistan a şengen vizesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: anstel

Merhaba, sayın Şado eğer cevaplarsanız vizenizle alakalı sorum olacaktı,
    öncelikle 2 yıllık vizeniz hayırlı olsun, merak ettiğim acaba seyehat sigortanızı yıllıkmı yaptınız birde vize başvuru formunuza süre ile ilgili ne yazdınız,
    benimde şu an 1 yıllık vizem var bittiğinde sizin gibi dahada uzun bir vize almak isterim tabiiki, acaba bir püf noktası varmıdır ?

Sayın anstel İkinci bir yıllık vizeden sonra iki yıllık shengen vizeniz olabilir. Yalnız önemli bir nokta bir yıllık vize süresinde üç dört kez çıkış yaptıysanız size iki yıllık vize veririler.ben istanbulda ikamet ettiğim için bir iki defa edirne pazarkuleye kadar gidip gümrekte aracımı park ettim ve yunanistana yaya olarak giriş yaptım. Sınırdaki kestanelik(kastanies)kasabasında bir kahve içip geri döndüm böylece pasaportumdaki bir yılda beş altı yunanistan girişinin faydası oldu.vize isterken şu kadar yıllık olsun gibi bir istekte bulunmanız söz konusu değil sadece çok girişli ve uzun süreli diyebilirsiniz gerisi konsolosluğun insiyatifine kalmış.sadece vize başvurusunda 15 günlük seyahat sigortası yaptırdım sonraki çıkışlarımda avrupa ülkelerinde kimse sormadı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: maikside30

Teşekürler Serhhan bey bende sizinle aynı fikirdeyim konsoloslukların en çok taktıkları nokta iş konusu.
    Benim işimde yeni olmam ve maaş bodrolarının istenilen süre içinde olmayışı onları güvensizliğe sokmuş zati sorularda bu yöndeydi.
    Aynen serhhan bey aracı şirket beni çok fena mağdur etti ben şirekete işte yeniyim sıkıntı olmaz mı dedim o da bana neden olsun canım sonuçta sen işsiz kalmamışsın iş değiştirmişsin dedi maşş bodrosu olarak son işimin maaş bodrosunu veririz olur dedi. Ben de güvendim başvuru yaptım. Zaten vsf almadı o maaş bodrolarını kabul etmedi. Red sebebini aracı firmama bildirdim bana dedikleri şu oldu yeni yıl dönemiyle yoğunluk dan dolayı olsa red aldın dediler 2 hafta bekleyelim otel ve uçak bileti parasını peşin ödüyelim yine başvuralım dediler. Fakat ben bu sefer güvenmedim aracı firmama. VSf yi radadım sordum red sebebini söyledim (red sebebi sonuçta yunanistana gitmek için geçerli bir sebebin olmayışı ve verilen bilgilerin güvensizliğin den dolayıydı.) vsf nin vize bölümü de bana o zaman bir davetiye olursa yada tatil paranı önceden ödersen ola bilir dedi?
    Onlarda aracı firmam la aynı fikirdeydi.
    Bende yunanistandaki bir arkadaşım dan davetiye yollattım. şimdi davetiyem elimde ve aradan 5 hafta geçti tekrar baş vuracağım.
    Tekrar başvurmazdım ama araştırmam üzerine konsolosluğun verdiği red sebinde bir değişiklik yapılırsa vize alma şansı olduğunu okudum bende davetiye olunca red sebebinde değişiklik olacağından tekrar başvuracağım.

Bildiğim kadarıyla genelde vizenin bitiminden önce shengen alanını terk edceğinize inanmadık diye red verilir.
    Ama burada red sebebi farklı yani orada yine işime takmıyom çünkü işimle alakalı olsaydı derlerdiki sizi bağlayan bir sebeb yok ülkenize geri dönmek için diye verirlerdi.
    Halbuku yunanistana gitmeniz için hal ve durumlara bakarak geçerli sebeb yok demişler yani işimin yeni olması yine burada etki yapmış yani iki haftalık işçiye neden bir hafta ücretli izin verilsin demiş konsolosluk (ücretli diyorum çünkü benim iznim üçredsiz olduğu halde aracı firma nın dilekçesinde üçredli yazıyordu) mantıklımı sizce?

Bir tanıdığım işin den çıkış aldığı halde almanyaya gitti banka 1000 tl parası vardı sadece iş yeri almanyaya ziyaret edecek onun için çıkış aldı dönüncede işine devam edecek diye yazı yazdı. Yani sonuçta işinden çıkmış işsizdi fakat davetiyesi vardı. hiç sorulmadan tak aldı vizeyi hemde almanyaya.
    Diğer yandan bende hollandaya almıştım vizeyi hemde 90 gün hiç işim param yoktu. evim bile yoktu. fakat davetiyem vardı. Ama isviçreye davetiyem olduğu halde alamadım sanırım oranın davetiye si resmi olmadığından kaynaklandı.

Sence şimdi ben bu red üzerine davetiyeyle baş vuruyorum yine red alırmıyım? teşekkürler!

rica ederim umarım yardımcı olabilmişimdir. Tespitinizde haklısınız.Yeni çalışana ücretli izin verilmeyeceğinden konsolosluğun kafasında soru işaretleri kalmış.Vize reddi konusunda size birşey diyemem . Ama sağlam bir davetiye ile yeniden başvurabilirsiniz.

• sayın Şado, cevabınız için teşekkürler
    bende vize bitimine kadar muhtemelen en az 6 kez giriş çıkış yapmış olurum ama arada başka ülkelerede gidip gelme durumu olduğundan konsolosluk problem yaparmı bilemiyorum, ben sigortamı yıllık yapmıştım oda haliyle epey bir külfet tutuyor, konsolosluk bizim hepimizede birer yıllık vize verdi, dört kişiyiz eşim ve iki kızım, süre bitiminde tekrar hep beraber başvuracağız umarım zaman konusunda gene bonkör davranırlar.
  • Merhaba konuyu hortlatmış olacağım ancak yazılanları okudum. Evliyim eşim ev hanımı ona vize çıkarmak istiyoruz. Ben aynı zamanda Bulgaristan vatandaşıyım. 3.5 yıldır memurum. İlk başvuruda dikkat edilmesi gerekenler nedir? Red yemeden gidip kısa bir gezi/balayı gezisi yapmayı planlıyoruz. Bilet ve otel almak şart mı yoksa alamdan çıkar mı nasıl yapalım bilemedik.

daha önce 20 günlük vize, sonraki başvuruma ise red verdi. çünkü benim salaklığım rezervasyon çıktısını alınca rezervasyonu iptal ettim. ama artık öyle yapmayacam

bakalım şimdi ne olacak ? vize verecek mi kaç günlük verecek. ( not: italyadan 3 aylık vize almama rağmen yunan az vize vermiş idi )

geçen ay yunanistana vize başvurusunda bulunmuştum. Benim hatamdan dolayı vize başvurusu reddedildi. çünkü bookingden rezervasyon yapıp çıktıyı alıp iptal ettirmiştim. Kosmos vizedeki memurlar oteli arayıp rezervasyonun teyit ediyorlarmış.

Bende dün yeni bir vize başvurusu yaptım. bu sefer booking çıktılarını koydum tabii rezervasyonumu iptal etmedim. Şimdi bookingden mail geldi kredi kartınız reddedildi lütfen yeni bir kart girin diye " endişelenmeyin rezervasyonunuz yine de onaylanmış durumda" yazıyo

şimdi konsolosluktan oteli arasalar otel rezervasyonumu geçerli mi der acaba ? yani selanikteki otelden yaptırdığım rezervasyon bookingde aktif görünüyor ama sistem yine de ödemeyi garanti altına almak için kart istiyor. yeni bir kart girdim bakalım bekliyorum.

sizce konsolosluğa otel nasıl bir cevap verir ? konu hakkında acil yardımlarınızı bekliyorum..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.