Şimdi Ara

YUNAN PAPAZ: Türkler Olmasaydı Ayasofya Düşerdi (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
7.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Heh şöyle, Türk Milleti'nin kurduğu demokratik Türkiye Cumhuriyeti de canımı ye. Kemalistlerin kurduğu Kemalist Cumhuriyet dememeyi, Kemalizm'e bağlamadan mesaj atmayı öğrendin sonunda, aferin 👍🏻


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Şu forumda senin kadar yalancı, konu saptıran, hedef saptıran, iftiraları atıp arkasında duramayan, daldan dala atlayarak konuları geçiştirmeye çalışan bir adam görmedim.

    Kolay kolay adam banlamam. Ama senin öğrenme gibi bir derdin yok.

    O yüzden Ban.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt
    Sen de ne olduğunu kabul ettin herhalde. Artık ülkeyi sahiplenip, çoğunlukmuş gibi davranmazsın. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu da kurulduğu ideolojiler de belli. Senin Kemalist diyerek neye düşman olduğun da belli. Kendinin farkında ol, kendini kabul et ki konuşmanın anlamı olsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yunanistanda linç yemedi mi acaba bu papaz?

  • Adını Osmanlı Torunu yapan ama aslında Osmanlı ve İslam kini taşıyan, kar maskesiyle dolaşan arkadaş beni blocklamış, kendi nicki ile yazdıkları komple falso ama olsun, kendisi çok dürüst ve ahlaklı bi arkadaşımızdı rahmetli 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Benim içimde dışımda bir, ne olduğum da her zaman belli merak etme sen. "Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol" diyen Pir'imizden aldık dersimizi çok şükür.


    Ben Kemalist değilim, başka bişeyist de değilim. Kendi ideolojisini devlet ideolojisi yapmaya kalkan herkese karşıyım. Ben demokrat bir ailede büyüdüm, sizin gibi bi ideoloji benimsetilip ona biat etmeyenlere saldırmak üzere yetiştirilmedim. Şimdi de 30 yaşını geçmiş bir birey olarak kendi aklım ve hür irademle aynı düşüncede devam ediyorum.

    Cumhuriyet adı üstünde cumhurun yani halkın devlet egemenliğidir, bu devlet ben bu milletin ferdiyim diyen, başkalarının inaç ve hürriyetlerine saygı duyan herkesindir. Devlet belirli bir zümrenin ideolojisine ait olamaz. Aksi halde bugüne kadar olanlar olur, sen Kemlist olsun dersin, öbürü Fetoist olsun der, başkası çıkar Hüsamettinist olsun der. Böyle bi dünya yok. Git özelinde neye inanırsan, neyi benimsersen benimse özgürsün. Demokratik Cumhuriyet dediğin zaman, Osmanlı'dan daha geride değil daha ilerde olması lazım. Birisi çıkıp "ben müslümanım, bü ülkedeki herkes de müslüman olsun namaz kılsın" diyemezse, sen de bunu Kemalist ideolojin için yapamazsın.


    Dediğim gibi ben istiklal madalyası sahibi bir gazi torunuyum. Dedelerimiz o zamanlar ortada olmayan bir ideoloji için savaşmadı, hele bugünkü Chp için hiç savaşmadı. Bağımsızlığımız ve hürriyetimiz için savaştılar. İnanç da dahil özgürce hayatlarımızı yaşayalım diye.

    Beyninize çocukluktan itibaren nasıl tektip düşünceler sokuluyorsa artık, sürekli mesajlarımı alıntılayıp saçma sapan ithamlarda bulunuyosun tanımadığın etmediğin insana. Bi şeriatçı diyorsun, bi amerikancı diyorsun. Biraz sakinleş bu kadar nefret bünyene zararlı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mobidik kullanıcısına yanıt

    Bizdekilerden yediği linçten sıra gelmemiştir onlara 😄




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Temmuz 2020; 4:58:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beni bloklayan Sahte Osmanlı Torunu nickli arkadaş, belki okursan sana son sözüm; Aleviler kula kulluk etmez, secde etmez, saygı başkadır attığım videoda gördüğün gibi önünde secde etmek başkadır. O insanlar ölüm korkusundan, baskılardan, tehditlerden o hale geldi. Atatürk'ün resmi önünde secde etmek saygı mıdır senin anlayışında?

    Bak bunlar da sana son hediyem olsun, dinle belki Alevi-Bektaşiliğin ne olduğunu daha iyi öğrenirsin, Kemalistbrejimin niye bu insanları baskı zulümle, tekkelerini dergahlarını kapatarak değiştirmeye, sindirmeye çalıştığını, içeride neden ajanların cirit attığını daha iyi anlarsın. Anadolu Aleviliği İslam'ın, bu Yunan papazın bahsettiği adalet esaslı anlayışın, güzel ahlakın özüydü. Balkanlarda bu adaleti bizdeki bu anlayış sağladı. Arnavutlukta, Bosna'da halen ayakta kalan Alevi-Bektaşi dergahları var. Şimdi yine işinize gelmeyecek ama bunu içeriden yıkmak, bizi bölmek için oralara da casus gibi doluşan, ele geçirenler de yine Sabetayist masonlardı. Mason Bektaşi dedelerini araştır, elinin altında internet var artık. Devletin bildiğini, devlet istedikten sonra halktan gizleyemezsiniz.







    Bunları dinle, Aleviliğe ait ifadelere az çok aşinaysan Kemalist rejimin neden Anadolu Aleviliğini devlet gücüyle, silahla korkutup sindirdiğini daha iyi anlarsın. Tekke ve zaviyeler kanunuyla asıl darbeyi kime vurduklarını anlarsın. Ben sana o yalan yanlış bilgileri öğrendiğin ideoloji neferleri gibi propaganda yapmıyorum, gerçekleri anlatıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Temmuz 2020; 7:22:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunlu kalmazsam bu konuda daha fazla polemiğe girmek, sataşanlara cevap vererek vaktimi heba etmek istemiyorum. Herkes kimin ne niyette olduğunu biliyor. Son sözüm;

    Kemalizm, Atatürk'ün şahsıyla bağı kalmamış, baştan itibaren onun arkasına saklanıp sinsi hesaplar peşinde koşan Türkiye düşmanlarının kullandığı bir ideolojidir. Bu konuda da bunun ispatını yaptı birileri. Bir Yunan papazın Türkleri övmesi bu arkadaşları çılgına çevirdi, içlerindeki Türk düşmanlığını dibine kadar ortaya çıkardı, sağa sola sataşmaya başladılar. Bunu yaparken de her zamanki gibi Atatürk'ün arkasına saklandılar.

    Atatürk'ün öldürüldüğü iddiası zayıf da olsa ara ara gündeme geliyor, zaman zaman benim de düşündüğüm bir konuydu. Bu malum güruhu gördükçe neden olmasın diyorum. Çevresindeki mason doktorların, mason olduğu bilinen isimlerin rolü olduğuna dair iddialar zaman zaman gündeme taşınıyor... Ona dostmuş gibi görünüp, üzerinden güç devşirip ihtiyaçları kalmayınca da öldürmüş olabilirler, Atatürk'ün arkasına saklanıp azılı Türkiye düşmanlığı yapanları görünce neden olmasın diyor insan... Atatürk yaşamıyor ama birileri onun adını kullanarak yapmak istediklerini yapmaya devam ediyor. Her vatandaşın sorgulaması gereken bir durum bu.

    Bizler, atalarının kader arkadaşı olduğu bu toprakların farklı milletlerden ve inançlardan insanları olarak, doğuya da batıya da barışın, huzurun ve adaletin ne demek olduğunu öğretecek tek ve büyük bir milletiz. Yeter ki kendi gerçekliğimizle yüzleşelim, karşılıklı hoşgörüyü kimsenin yok edemeyeceği şekilde sağlamlaştıralım. Kendimiz için istediğimizi başkası için de isteyelim. Herkes için adalet, herkes için hürriyet diyelim. Bizi bölmek isteyenlerin kışkırtmalarıyla hareket etmeyelim. Bu papazın konuşması bize ders olmalı. Biz din ırk ayırmaksızın asırlar boyu mazlumlara sahip çıkmış, kandan zulümden beslenenlere, sömürgecilere, yağmacılara karşı durmuş büyük bir millet, büyük bir medeniyetiz. Ekonomi başta olmak üzere her anlamda adaletsizlik üzerine, talan ve sömürü üzerine yükselmiş sözde medeniyetlerden en büyük farkımız bu. Dünyanın güç merkezi yeniden bu topraklar olabilir. Biz yeter ki inanalım ve buna uygun yaşayalım. Batı dışarıya karşı olmasa da kendi içinde ırkçılığı bitirdiği an yükselişe geçti, şimdi ırkçı düşüncelerle bölünseler ne ekonomik refahları kalacak ne de huzurları. Kimin söylediğini bilmiyorum ama hoşuma giden güzel bi söz var;
    "Bölünürsek yok oluruz, bölüşürsek çok oluruz."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 30 Temmuz 2020; 7:17:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAKACI

    Bu ülkede azınlık olan belli evet, Milli mücadelede fransızın laikliği italyaın bilmem neyi isviçrenin bilmem neyi gelecek diye mücadele yapılmadı. İşte o sistemini getirmeye çalışılan devletler ile mücadele edildi. O mücadele o ülkelerin sistemi gelsin diye yapılmadı. İstiklal marşı da bunu özetliyor zaten anlayana

    Kurtuluş savaşını hem fransıza ingilize hem de arapın esaret sistemine karşı kazandık halk olarak. İstiklal marşında bu özgürlük hissini vurgular ama sen onu laiklik karşıtı sanırsın. Laiklik zaten özgürlüktür. Kurtuluş savaşının halk nezdinde asıl gayesi özgürlüğe kavuşmaktı.

    İsviçre bilmem neyi(anayasası) dediğin o zaman için dünyadaki en medeni anayasaydı. Anayasa ve hukuk bir bilim dalıdır ve matematik gibidir. Ne yani Osmanlı'nın geri kalmış hukuk sistemiyle mi devam etseydik?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzü hiç kızarmadan bu kadar yalan söylebilmek de ayrı bir yetenek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-481916DD1 -- 30 Temmuz 2020; 8:19:30 >
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt

    Anlayana elbette.

  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıştıran, bölmeye çalışan, Türk düşmanı olarak nitelediğin kişiler, topluluklar için "Kemalizm" in arkasına sığınıyorlar diyorsun ve en kötüsü de bunlarla uğraşmak yerine "Kemalizm"i kötülüyorsun. Anlam veremiyorum açıkçası :)


    Yahu demek ki es kaza inançsız biri olsaydın, "Müslüman kılığına girip bölücü faaliyetlerde bulunan İngiliz Ajanı Lawrence i gördükten sonra da vay efendim hainler müslüman kimliğini kullanıyor diyecek ve İslam'ı hedefe koyacaktın demek ki."


    Atatürk düşmanı olanlar, O'nun devrimlerini hunharca eleştirmiş, bununla da kalmayıp İsmet Paşa üzerinden bile Atamızı laf söylemeye çalışmışlardır.


    Son zamanlarda da moda oldu zaten, Atatürk'ü hunharca eleştirenler, malum ülke siyasetinden kaynaklı olarak O'na dil uzatmaz hale geldiler ha kendilerini tanımasak neyse..


    Ha bu arada, Yunan papazının sözleri bizim neden zorumuza gitsin? Allah Türk'ü korusun ve yüceltsin. Irkımızın yaptıkları ortadadır. Şu video üzerinden Atatürk'ü ve destekçilerini eleştiriyor olmanızdır saçma olan. Nihayetinde Atatürk'ü anlayan, onu ve devrimlerini öven nice yabancı komutan, bilim adamı, yazar vs. var de mi. El anlamış, biz anlamamışız. Doğru ya size kalsa Atatürk; İngiliz ajanı, Sabetay yahudisi, mason. Sırf bu yüzden dünyada bu kadar destekçisi var dersiniz. :)


    Bu arada dedenizin, atanızın İstiklal Gazisi olduğu gerçeği düşüncelerinizin doğru olduğu, kurucu ideolojiye sallama hakkını size vermez.


    Bizim ailemizde de var İstiklal Gazisi, çok şükür ki atamızla da ideolojisi ile de bir problemimiz yok.


    Bakalım, bundan sonra daha neleri siyaset malzemesi olarak kullanacaklar bu ülkede hep birlikte göreceğiz.


    Ne acıdır ki etrafımız " Çözüm Süreci " bir devlet politikasıdır diyen ve Atatürk'ü sevmeyen insanlarla dolu.


    Mesajımı İyi Parti lideri Meral AKŞENER'in cümlesi ile bitirmek istiyorum. "Tarihte Atatürk'e düşman olup da Türk'e dost olan çıkmamıştır."

    Birilerinin çok zoruna gidiyor ama hayırlısı be gülüm.


    Allah kötü düşünenlerin kalplerini ferahlatsın...

  • Nedir bunların papaz sevgisi hala anlayamadım yok papazı vermeyiz yok papazın konuşmalarını örnek almalıyız papaz sevici oldu çıktılar  

  • Kemalizm denen saçmalık demokrasi insan haklarını denen zirvaligi köküne kadar savunur onun için gerekirse canını verir Avrupa devletlerinin orasını burasını yalar onları öve öve bitiremez her türlü ahlaksizliligini ilericilik çağdaşlık sayar ama söz konusu İslamiyet olunca Arapları asagilar onların adını ananı bile Arap seçici ilan eder onların kini Araplara değil İslamiyet'e ...bbu topluluktan daha aşağılık bir millet yoktur .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonic.Storm kullanıcısına yanıt

    Vatan cephesinden ya haberiniz yok ya da bilmezden geliyorsunuz.

    Bu güruhu kontrol edebileceğini zannedenler her zaman çok yanılmıştır. Yangını başlattığın anda artık onun nerelere sıçrayacağını kestiremezsin. Bunlar insan bile yakar. Vatan cephesi denilen gudubet oluşumu öğrenin sonra konuşun.

    Amerika ortadoğuda kimleri maşa ettiyse burada da aynı kesimi direkt maşa yapar. Tarihte hep böyle oldu. 6. Filoyu kimler protesto etti ve o çocuklara kimler saldırdı öğrenin de gelin


    Celal Bayar neden “dozu kaçırdık” dedi bilin bakalım.


    Binlerce kişiyi kim sürgün etti? Haberiniz var mı son sürgünlerden? Nefret suçlarına doyamadı malum güruh




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 30 Temmuz 2020; 12:2:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Cebelebettin

    Kemalizm denen saçmalık demokrasi insan haklarını denen zirvaligi köküne kadar savunur onun için gerekirse canını verir Avrupa devletlerinin orasını burasını yalar onları öve öve bitiremez her türlü ahlaksizliligini ilericilik çağdaşlık sayar ama söz konusu İslamiyet olunca Arapları asagilar onların adını ananı bile Arap seçici ilan eder onların kini Araplara değil İslamiyet'e ...bbu topluluktan daha aşağılık bir millet yoktur .

    "İnsan hakları denen zırvalık"

    Gerisini okumaya gerek yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    Ya o değil de bu konu Atatürk'e nasıl geldi, her konuyu ona bağlamayı nasıl başarıyorsunuz. İlk yorum yazan arkadaş bu provokasyonları iyi beceriyor. Ben burda Yunan papazın konuşmasını paylaşmışım, sizin derdiniz ne, ne bu karın ağrısı? Hani bu kadar Türksünüz ya, adam Türkleri övüyor siz niye bu kadar dertlendiniz? Sonra gel de Türk olduğunuza inan şimdi 😉

    Daha konunun ikinci mesajında, KEMALİZM diye konuyu Atatürk’e sen sıçratmışsın, sonra da gelmiş papaz konusunu Atatürk’e nasıl bağladınız demişsin.

    Konu ilgimi çektiği için girdim. İlk mesajı da güzelce okudum da sonra çok boş yapmışsın.

    Ayrıca şuna da güldüm, çoğu akademik tarih kaynaklarında yer alan bilgilerle sana cevap vermişler, kaynaklara çamur atmışsın, kendi bilginle gel demişsin. Adam napsın, 2020’den 1500’lere gidip olayları görüp mü yorum yazsın. Sanki kendin de başka kaynaklardan okuyup gelmiyorsun, hey allahım ya.

    Konuyu müthiş provoke etmişsin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürkçü olan Türklüğü övünce sinirlenir miymiş? İlk defa duydum

    Osmanlı müslüman olmayanlara eziyet mi etmiş? Bilakis, yönetimde en çok onlara yer vermiştir.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.