Şimdi Ara

Yüksekten suya düşen adam ölmez, niye ölsün? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
189
Cevap
4
Favori
12.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Programcı

[X]

[3 Mart 2012; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]

• İyi oldu ban yemesi kurtulduk
  • 3marta kadar bamlandın citi kodlara itaat et
  • bence çivileme atlayınca bişi olmaz ayaklar deler geçer betonu vücut kurtulur
  • bir yönetici gördünüz ya hemen sallayın durun; çok istiyorsanız gidin deneyin. bi havuza atlayın sonra gidin asfalta atlayın; denize düşünce öleceğini sananlar var hala
  • ben tekne turunda kıç tarafından balıklama atlamıştım başım ağrımıştı,atlamak isteyen reklam yapmaz olay yerine gelir atlar bu kadar basit.atlayacağım diye reklam yapanı atacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heroboy

quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

~27 metre yükseklikten sonra suyun beton etkisi yaptığını bilmeyecek kadar gerzek olamazsın...

bu adamlara niye bir şey olmuyor peki???

Boğaziçi Köprüsü'nün yüksekliği 165 suya yüksekliği ise 64 Metre yani bu videodakilerin atladığı mesafenin 2,5 katı demekki etkisi vardır

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen

quote:

Orijinalden alıntı: Iamoscarmike

quote:

Yıllardır tv'de boğaz köprüsünden atlamaya çalışan, şov yapan kimseleri gördük. Polisler toplandı halk toplandı, bir şekilde ikna edildi atlamamaya.

Ama 1 kişi de demedi ki bu adam suya atlıyor, ne olacak ki? Bırakın atlasın, yapsın artistliğini. Aşağıda bi kayık beklesin suya düşünce alsın.

En kötü göbek üstüne düşer biraz acır. Ben küçükken göbek üstüne atlamıştım az biraz acımıştı. O da binde bir ihtimal olur yani.

Kısacası bunlar artistlik, bunlar boş işler, prim veriyorlar boş yere şov yapan insanlara.

Beton etkisi ?

O kadar yüksekten betona atlasan beton etkisi yapmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xRay97

Beton etkisi bell bir yükseklikten atlanıldığı zamanlarda H-O-H elementlerinin arasındaki bağı kıramayacak şekilde suyla temasa geçilmesi sonucu oluşur.Bağı kırmak için suya ilk temas kafa yada ayaklarla sağlanırsa beton etkisi yaşanmaz.O arkadaşlar intihar ederken denizin beton etkisi bizi çarpsında ölelim diye değil yüzme bilmedikleri için akciğerlerini suyla doldurmak istediklerindendir.

Çok sallamışsın...Yani H-O-H lar ayrışsa gaz olarak çıkar..

H2O ile diğer H2O arasında olan bir olay bu.Yani Atom seviyesinde değil mölekül seviyesinde
  • o değilde boğaz köprüsünden daha önce atlayan var mı?

düzenleme:
    quote:

Serdar Abdurrahman Taşkın’ın Boğaziçi Köprüsü’nden atlayıp hayatta kalan 18. kişi olduğu belirlendi. 1973’te faaliyete geçen Boğaziçi Köprüsü’nden 13 Nisan 1984’te Engin Çolakoğlu, 29 Mart 1989’da Çetin Soltan, 24 Şubat 1990’da İlhan Bilgin, 24 Kasım 1992’de Cenk Güngörmez, 25 Aralık 1994’te Zeynep Kunt, 14 Mayıs 1996’da Arman Oluk, 29 Ağustos 1996’da Mehmet Gökbey Ulugergerli, 10 Mayıs 1997’de Fatma Köksal, 10 Mayıs 2002’de Ömer Hankopuz, 9 Temmuz 2002’de İlker Kılıç, 29 Aralık 2002’de Kemal Mallı atlamış ve sağ olarak kurtulmuştu. 1988’de açılan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden ise 17 Kasım 1997’de atlayan Fatih Coşar sağ kurtulmayı başarmıştı. Tolga Kaya ise 2002’de köprüden atlayıp kurtulmuştu. Hayatta kalanlar arasında Aydın Deniz ve Aytuğ Anılsın da bulunuyor. 17 Kasım 1998’de de İsmail Yücel kurtulmuştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mz~ -- 17 Şubat 2012; 23:00:51 >

• 3 Marta Kadar citizen'in über felsefi konularından uzak kaldık hadi iyiyisiniz
  • konuya gel.
  • quote:

Yıllardır tv'de boğaz köprüsünden atlamaya çalışan, şov yapan kimseleri gördük. Polisler toplandı halk toplandı, bir şekilde ikna edildi atlamamaya.

Ama 1 kişi de demedi ki bu adam suya atlıyor, ne olacak ki? Bırakın atlasın, yapsın artistliğini. Aşağıda bi kayık beklesin suya düşünce alsın.

En kötü göbek üstüne düşer biraz acır. Ben küçükken göbek üstüne atlamıştım az biraz acımıştı. O da binde bir ihtimal olur yani.

Kısacası bunlar artistlik, bunlar boş işler, prim veriyorlar boş yere şov yapan insanlara.

dalga geçiyorsun herhalde... suyun belli bir yükseklikten sonra beton etkisini yarattığını bilmiyorsan kendini boğaz köprüsünden atmanı tavsiye ederim ancak...

• yıllar önce fizik hocamız 40 metreden sonra su yüzeyi betondur demisti ne kadar doğru ne kadar yanlıs bilemiyorum ama
  • Beynin karnında herhalde
  • [3 Mart 2012; tarihine dek bölüme mesaj atamaz]
    Kim yaptı bunu sana olamaz
    Güme gidecek yine güzelim forum..
  • Yaklaşık 10m yüksekten yüzüstü düşen biri olarak şunu deyim çok acı veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heroboy

quote:

Orijinalden alıntı: metinardicli

~27 metre yükseklikten sonra suyun beton etkisi yaptığını bilmeyecek kadar gerzek olamazsın...

bu adamlara niye bir şey olmuyor peki???

Bu adama birşey olmuyor çünkü su çok az ve çarpmanın etkisi ile suyu dağıtabilirsin yani etkisini kırabilirsin. Fakat bunu boğaz köprüsünde yapsalar bilmem kaç tonluk suya bir etki edemeyeceğin için doğal olarak beton etkisi yaratacaktır. Hiç film izlemezmisin bilmiyorum ama bir kaç filimde bu sahneyi görmüştüm. Adam köprüden denize atlayıp tam suya düşeceği zaman silahını çıkararak suya ateş ediyordu sanırım silahı etkili birşeydi su fazlasıyla açıldığından adamın suya girişide etkisiz olmuştu.. Neyse..

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.