|
|

1 Mobil
|
|
Gece 1 de millet cocugunu uyutmak icin binbir zorluk cekmis, ustune sabah isine gidebilmek icin zar zor uyumuş sizin de yaptığınıza bakın. Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? Umarım yüksek sesle dinleyene daha ağır cezalar gelir
|
|
Evet mümkün. Ayrıca haketmissin.
|
|
Yüksek ses açıp mahalle arasında gezenlerden ölümüne nefret ediyorum.
|
|
Kabahatler Kanunundan yazar geçer.Genelde ceza eve geldiğinde anlarsınız.Polis durdurur kimliğinizi alır gbt yapar ve siz sadece gbt yapıp verdiğini sanarsınız kimliğinizi.
Böyle ceza gelen arkadaşlarım da var kardeşim de.Bence hepsi haketti.En çokta kardeşim. |
|
Bu nasıl bir mantık ?
Siz araba üzerindeki motor ile maksimum ne kadar gidiyorsa heryerde o şekilde son güç gazlayarak mı kullanıyorsunuz ? |
|
Hocam zaten yüksek sesle müzikten değil "çevreyi rahatsız edecek şekilde araç kullanmak" diye bir madde var şimdi sayısını hatırlayamadım ondan yazıyoruz. Yoksa dediğiniz gibi ölçüm yapmak gerekiyor. Ayrıca abartı egzoz a da plakadan yazmak istersen bunu yapabilirsin. O da aynı madde. Durdurup yazarsan arabayı da bağlaman gerekir. Onu da trafikçi yapabilir sadece. Trafik polisi çağırıp bekletirsin arabayı. Zahmetli iş yani.. Bunun gibilere yazmazsan akıllanmaz gecenin bi yarısı sokaktan bağırta bağırta geçer
|
|
Bence haketmişsiniz,sizin gibi aracın içinde yüksek ses açıp trafikte dolaşan lara sinirr oluyorum.
Sokak dahi olsa bile. |
|
herkes kibar mesajlar yazmış ama, gece son ses müzikle geçenlere dümdüz kayıyorum ailesindeki tüm fertlere. bundan daha kibar yazamazdım malesef
|
|
Tofaşlısından, kamberli ies sarı hondalısına, çakal kasa bmw'lisine Onca serseri apaçi tanıdığım var, ama yüksek sesli müzik dinleme yüzünden ceza yiyen arkadaşım öğretmen bi kızcağızdı. Bu araba arıyordu, onca "yaris, corsa al" diye ısrarımıza rağmen Kafasına "golf al" diye işletmişer, bu da her yeri kurcalanmış 9 numara filmli siyah bi apaçi golf almış. Tesisat bagaja sığmıyo, voltaj göstergeli çift kapasitörleri bize soruyo "ne işe yarıyo" diye. Neyse, bu kendi gibi bi arkadaşını da alıp gece yarısı araba kullanmayı deniyor, müzik açık, karakolun önünden on defa filan geçmişler, sonunda bütün emniyet seferber olup peşlerine düşmüş, dediklerine göre yolları felan kesmişler. yakalayıp arabadan indirince çok güldüler diyordu. cezayı döşemişler tabi. |
Yüksek Ses Müzikten Ceza: Bilmen Gerekenler
Araçlarda yüksek sesle müzik dinlemek, hem trafik güvenliğini tehdit etmekte hem de kanunen yasaktır. Aşırı gürültü kirliliği yaratan araç ses sistemleri, diğer sürücülerin ve yayaların dikkatini dağıtabilir. Bu nedenle, yasal düzenlemeler kapsamında yüksek sesli müzik dinleyen sürücülere cezai yaptırımlar uygulanmaktadır.
Ses Sistemi Cezası
Türkiye'de yüksek sesli müzik dinlemekten kaynaklanan ses sistemi cezası, 2023 yılı güncel mevzuatı uyarınca aşağıdaki gibidir:
Ses Sisteminden Araç Bağlanır mı?
Yüksek sesli müzik dinlemekten dolayı aracınızın bağlanması gibi bir yaptırım söz konusu değildir. Ancak, aracınızın trafikten men edilmesine neden olabilecek diğer ihlaller (örneğin ehliyetsiz araç kullanmak veya alkollü araç kullanmak) ile birlikte yüksek sesli müzik cezası alırsanız, aracınız trafikten men edilebilir.
Araçta Ses Sistemi Yasak mı?
Araçlarda ses sistemlerinin kullanımı yasak değildir. Ancak, ses sisteminin kullanımı, çevreye aşırı gürültü vermeyecek şekilde olmalıdır.
Arabada Ses Sistemi Cezasından Kaçınmak İçin
Yüksek sesli müzik nedeniyle ceza almaktan kaçınmak için şu önlemleri alabilirsin:
Yüksek sesli müzik dinlemekten kaçınarak hem çevreye hem de trafik güvenliğine katkıda bulunabilirsin. Eğer aracında aşırı gürültülü bir ses sistemi varsa, gerekli önlemleri alarak hem ceza almaktan hem de başkalarını rahatsız etmekten kaçınabilirsin.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|