Şimdi Ara

Yüksek Lisans öğrencisiyken askerlik durumu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2008 yılında yüksek lisansa başladım ve okul tarafından 2 yıl tecil ve 1 yıl erteleme yapıldı. Fakat 31 Aralık 2012'den itibaren bildirim yapılmadığı için bakaya durumundaymışım. Polis tarafından tebligat yapıldı.
    Şimdi benim sormak istediğim şu; Hala öğrenci olduğum için erteletme hakkım bulunmuyor mu? 85 doğumluyum.
    İş için şehir dışında olduğumdan babam bugün askerlik şubesine bunu sordu ve şubeden söylenen net olarak şu; okula söyleyin bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine yazı göndererek uzatma yapsın. Fakat internette gördüğüm kadarıyla maksimum uzatma süresi 3 yıl görünüyor.

Sonuç olarak bilgisi olan birileri yorum yapabilirse en azından benim durumumda olanlar da faydalanabilir.
    Teşekkürler.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ANCAK,uzatırsanız,elbette,teciliniz yıllık olarak devam ettirilir ENSTİTÜNÜZ tarafından. Büyük ihtimalle devamsızsınız,gözden kaçmıştır. Öğrenci işlerine danışın,gerekli yazıları askerlik şubesine kendileri gönderecektirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swashbuckler55 -- 6 Aralık 2013; 0:19:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swashbuckler55

Yükseklisans 2 yıl,bilimsel hazırlık varsa süresi kadar,yükseklisans sonrası 1 yıl "normal şartlarda" teciliniz var.
    ANCAK,uzatırsanız,elbette,teciliniz yıllık olarak devam ettirilir ENSTİTÜNÜZ tarafından. Büyük ihtimalle devamsızsınız,gözden kaçmıştır. Öğrenci işlerine danışın,gerekli yazıları askerlik şubesine kendileri gönderecektirler.

Yüksek lisansta askerlik açısından öteleyebilme süresi 3 yıl 4 aymış. Ve bunun haricindeki öteleme isteklerini kesinlikle kabul etmiyorlar.
    Bu durumda önünde üç seçenek oluyor insanın; ya ilk tez döneminde tezi bitirip (ki burada sürelerin birbirine uyumlu olması lazım) Yüksek lisans sonrası 1 yıllık tecil hakkını kullanacaksın, ya yakalanana kadar kaçacaksın, ya da askere gideceksin :) Ben ilk seçimi tercih ettim şimdi tez için kasıyorum

Ek bilgi; Yüksek lisans öğrencilerinde yaş sınırı 3 yıl 4 aylık sürenin ardından uygulanmıyor. Diyelimki 30 yaşında YL yapmaya başlandı ve 3 yıl 4 aylık süre geçene kadar kimse bişey demiyor çünkü YL ve Doktorada yaş sınırı 35. Ya da şöyle bir örnek vereyim, YL yapmaya 23 yaşında başladınız ve 28'e geldiniz ve YL hala devam ediyor. İşte burada yaş sınırı uygulaması falan yok. 3 Yıl 4 ayı geçirdiğiniz taktirde askere gitmek zorundasınız. Sonuç olarak bu şekilde enteresan bir uygulama söz konusu.

Cevap için de teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi britony -- 6 Aralık 2013; 8:46:10 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Askerlik Tecil ve Yüksek Lisans
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.