Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
125.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Şuan tezli yüksek lisansın son dönemindeyim askerliğim 2018 ocak ayına kadar tecilli durumda. Başka bir üniversitede tezli yüksek lisansa kaydolmaya hak kazandım.

Kaydımı sildirip yeni üniversiteye kayıt yaptıracağım. Ancak daha önce yoklama işlemlerimi yaptırdığım için kafam karışık yani gideceğim yer belli.

İlk üniversiteden kaydımı sildirdiğim anda artık tecilin bitti hadi ağustos celbiyle askere derler mi?

Yoklama işlemlerimin yapılmış olması yeni yüksek lisansa kayıt yaptırırken sorun olur mu?

Bu aşamada nelere dikkat etmem gerekiyor? Kayıt sildirme yeni üniversiteye kayıt işlemlerini aynı gün mü yaptırmak zorundayım.

Aynı durumu yaşamış arkadaşlarda yardımcı olursa sevinirim.

• Herkese selam. Geçen hafta ptesi günü yüksel öisans kaydı yaptırdım. Bana bir form doldurttular. Dediler ki biz tecil için yazı göndericez. Bu sisteme ne zaman geçer. Hala e devlete geçmemiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

Herkese selam. Geçen hafta ptesi günü yüksel öisans kaydı yaptırdım. Bana bir form doldurttular. Dediler ki biz tecil için yazı göndericez. Bu sisteme ne zaman geçer. Hala e devlete geçmemiş

Üniversiteden üniversiteye değişiyor sanırım. Ben Süleyman Demirel Üniversitesi'ne Temmuz'un ilk haftası kaydoldum, herhangi bir forma doldurtmadılar. 10 gün geçmeden e-Devlet'te askerliğimin tecil edildiğini gördüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah_88

quote:

Orijinalden alıntı: Slifer45

Herkese selam. Geçen hafta ptesi günü yüksel öisans kaydı yaptırdım. Bana bir form doldurttular. Dediler ki biz tecil için yazı göndericez. Bu sisteme ne zaman geçer. Hala e devlete geçmemiş

Üniversiteden üniversiteye değişiyor sanırım. Ben Süleyman Demirel Üniversitesi'ne Temmuz'un ilk haftası kaydoldum, herhangi bir forma doldurtmadılar. 10 gün geçmeden e-Devlet'te askerliğimin tecil edildiğini gördüm.

hayır sorun şu ki benim askerlik belgemde aşağıdaki gibi yazıyor patlamayalım sonra :)
    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 29/07/2017 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR

• Slifer45 kullanıcısına yanıt
    e-Devlet'te yazan değil, askerlik şubesi kayıtlarındaki tarih esastır. Mesela benim de e-Devlet'te 29 Temmuz yazarken, askerlik şubesinden alıp üniversiteye kayıt için verdiğim belgede "30 Eylül'e kadar sakıncası yoktur" yazıyordu...
  • Ben askerlik şubesinden almadım o nedenle ordada 29 yazıyo olabilir. Az önce askerlik şubesini aradım. Sorun olmaz 29u geçse de dedi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu yüksek lisans ın erteleme yaşı 29 mu 35 mi halen net bir bilgi bulamadım arkadaşlar... aydınlatabilecek var mı?
  • Arkadaşlar merhaba, ben üniversiteden mezun olmak üzereyim, derslerimi verdim sonuçların açıklanmasını bekliyorum.

Yüksek Lisans yapacağım tabi haliyle, özel üniversitelerden birinde tezsiz yüksek lisans yapmayı düşünüyorum, ancak bazı internet sitelerinde tezsiz yüksek lisansın askerliği sadece 1.5 yıl tecil ettiği, tezlinin ise 3 yıl 4 ay tecil ettiği yazıyor. Bu doğru mudur?

Ve özel üniversite dışında daha ucuza başvurabileceğim üniversite var mı? Bilgisi olan yardımcı olursa çok memnun olacağım.

• LBJ_23 kullanıcısına yanıt
    hocam peki 27-28 yaşına geldik ve tezsiz yüksek lisansı bırakıp tezliye başladım herhangi bir üniversitede... 29 yaşını aşmama olayı vardı ama yeniden 3 sene 4 ay tecih geliyor mu? Yani 31 32 yaşına çıkıyor mu tecil yaşı? Net bir bilginiz var mı
  • BoccAcio B kullanıcısına yanıt
    Tecil hakkı için hep bir üstünü yapmak gerekir diye biliyorum. Ön lisans sa lisans, lisans sa yüksek lisans, yüksek lisans sa doktora. Ki mantıklı olan da bu, yoksa bir okul bitmeden diğerine geç sürekli oradan oraya.

diploma almadıktan sonra hep bir üstünü yapmaya gerek yok diye biliyordum ben de :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoccAcio

diploma almadıktan sonra hep bir üstünü yapmaya gerek yok diye biliyordum ben de :)

Haklı olabilirsiniz ama mantıklı gelmiyor bana

• Yüksek lisansta kayıtlı iken, kaydınızı sildirip yeni bir yüksek lisansa kadolunca teciliniz yeniden başlıyor. Yani, diploma almadığınız için tecilde bir üst öğretim kurumuna (yani doktora) kayıt olmaya gerek olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BoccAcio

Şu yüksek lisans ın erteleme yaşı 29 mu 35 mi halen net bir bilgi bulamadım arkadaşlar... aydınlatabilecek var mı?

Lisansta sınır 29. Yüksek lisansta yaş sınırı 35.

• Kesin emin misiniz, nereden aldınız bu bilgiyi yanlış anlamayın ilerleyen dönemlerde bu bilgi ışığında bir yol izleme durumum olabilir de işi sağlama almak istiyorum.

Evet, eminim. Benim ihtiyacım olmadı ama bir arkadaşım kayıt sildirip tekrar yeni bir yüksek lisansa kaydolunca yeniden tecil ettirdi. Şu yazıyı okuyabilirsin;

Ekşi Şeyler
    İkinci Yüksek Lisans Kaydı Yaptırarak Askerlik Daha Fazla Tecil Ettirilebilir mi?
    https://seyler.eksisozluk.com/ikinci-yuksek-lisans-kaydi-yaptirarak-askerlik-daha-fazla-tecil-ettirilebilir-mi

• Teşekkürler. Yazıda bahsedilmeyen bir konu; tekrar alese girmek gerekiyor mu, malum geçerliliği 2 sene, 3 sene sonra(tecil bitince) bir önceki alesin geçerliliği bitmiş oluyor doğal olarak. Biraz devrik oldu umarım anlatabilmişimdir sorumu:)

Üniversite ilanlarından gördüğüm üzere en geç 3 yıl önceki ALES puanını kabul ediyorlar. Yani, bir yüksekten kayıt sildirip, diğerine başvururken 3 yılı geçen bir ALES puanı olura kabul etmezler, haliyle tekrar sınava girmek şart. Ona göre hesap yapılmalı...
  • Ales tarihleri malum çakışmıyor. Son dönemi(yarı yılı) bekleyip, yani 3 sene okuyupta yeni kayıt yaptıracak olur mu acaba? Ekşideki yazıda 2.5 sene sonunda kayıt sildirmiş

• hocam 29 yaşla ilgili herhangi bir şey yazmamış arkadaş fakat resmi gazeteye baktığımda da net bir bilgi bulamadım o yüzden emin olamıyorum.

Ben de öyle yapmayı planlıyorum fakat artık derslere gidilmediğinde 3. dönem sonunda üniversite ile ilişkimiz kesiliyor. Ona dikkat etmek lazım.

Bu dönem herhangi bir bölüme kaydolup 1.5 sene ertelemeyi planlıyorum ben de! Bu süre bitişinde 28 yaşımda olacağım için sormuştum soruyu , bu yaştan sonra başka bir yüksek lisans programına kaydolsam yaştan gol yemeyeceğime güveniyorum :)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.