Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
122.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • woower W kullanıcısına yanıt
    böyle bir şeyi ne yazılı olarak gördüm ne de kayıt yaptıramayan gördüm. Böyle bir kanun var mıymış? istediğimiz kadar yapabiliyoruz diye biliyorum uzun araştırmalarım sonucunda :)
  • benimde durumum sizinkiyle aynı sanırım. 2015 ocak lisans mezunuyum. 2016 da yani biraz erken girdim yl programına.

    Şuanda ik tezli yüksek lisans yapıyorum. Tez aşamasına geldim ama bitirmedim 1 sene okudum. Kendi bölümümün yüksek lisans programı okulumda yeni açıldı. Başvuru yaptım ve kayıt hakkı kazandım.

    öğrenci işleri , eski ik kaydının silinmesi gerektiği, silindikten sonra yeni askerlik durum belgesi alıp o belge ile kayıt yapılabileceği söylendi.

    şube de eski kayıt varken yeni kayıt varsa olmaz geçersiz sayarız dedi.

    Önemli olan nokta şu yaşım 25 , kayıt tarihleri 18-22 eylül. ben bu perşembe veya cuma eski kaydı sildirirsem, 18 i veya 19 u gibi şubeye gittiğimde askerlik durum belgesi alabilir miyim yani alırsam o belgede ne yazacak ?

    30 eylül 2017 ye kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazarsa eğer geçiş yapabiliyorum. Yani bakaya ya düşmem değil mi ?

    şubeyi arayıp sorduğumda sorun olmaz ama işlemleri iyi takip et dediler ama yine de terettüdüm var. Çalışan memurlarında önlerinde bir sürü iş var böyle çetrefilli bir işi anlatırken acaba anladı mı anlamadı mı diye şüphe kalıyor insanın aklında.

    birde eski kaydı sildirdikten sonra kayıt sırasında sorun yaşanırsa kötü olur. İstediğim bölümü Okumaya diye gidemeyip askere gitmiş olurum




  • Merhabalar, onemli bir sorum var. Ben universiteden bu sene mezun oldum Eylul ayi itibari ile ise basladim. Ise basladigim firma askerlik tecili istedigi icin gittim 2 yil tecil ettirdim. Suan yuksek lisansa basliyorum. Askerligimi tecil ettirmeseydim suan otomatik olarak tecilli oluyordu yuksek lisanstan dolayi. Ilk sorum benim lisans egitimim sonrasi subeye gidip 2 yil tecil ettirdigim sure yuksek lisansla cakistigi icin öldü mü ?

    Ikinci sorum ise yükseklisanstan sonra yine 2 yil tecil hakkim olacak mi ?

    Cevaplarla birlikte cozum yollari icin yardimci olursaniz sevinirim.

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onemillion1

    Merhabalar, onemli bir sorum var. Ben universiteden bu sene mezun oldum Eylul ayi itibari ile ise basladim. Ise basladigim firma askerlik tecili istedigi icin gittim 2 yil tecil ettirdim. Suan yuksek lisansa basliyorum. Askerligimi tecil ettirmeseydim suan otomatik olarak tecilli oluyordu yuksek lisanstan dolayi. Ilk sorum benim lisans egitimim sonrasi subeye gidip 2 yil tecil ettirdigim sure yuksek lisansla cakistigi icin öldü mü ?

    Ikinci sorum ise yükseklisanstan sonra yine 2 yil tecil hakkim olacak mi ?

    Cevaplarla birlikte cozum yollari icin yardimci olursaniz sevinirim.

    Tesekkurler.

    Tecilini yaptırdığın için artık lisans mezunluğundan dolayı elde ettiğin 2 senelik tecil hakkın bitmiş oluyor. Durum zaten şöyle işliyor. Senin o 2 senelik tecil hakkın, üniversiteden mezun olduğun tarihten itibaren geçerlidir. Yani sen diyelim 1 eylül 2017 de lisans mezunu oldun, kazandığın tecil süren 1 eylül 2017 den itibaren başlar ve 1 eylül 2019 da biter. Tecil işlemlerini ne kadar geç başlatırsam o kadar çok zamanım olur diye bir durum yok. Yüksek lisansa başladığında üniversite 3 yıl 3 ay dı sanırsam tecilini yapıyor ve mezun olduğunda da 1 sene daha tecil hakkın doğuyor.
    Sen yükseği bitir üzerine tekrar tecilini yapıp doktora başvurusu yap ama 35 yaşı geçirme. 35 yaş sınırı vardı onu araştır düşürdüler mi aynı mı kaldı. 35 yaşına geldiğinde otomatik olarak tecilin iptal ediliyor




  • Arkadaşlar Merhaba,

    Öncelikle yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Benim merak ettiğim bir konu var. Şu an ikinci yüksek lisansımı okuyorum. ilkinden kaydımı sildirdim yeniden kaydoldum fakat şu an bedelli çıkmadığı için yeniden tecil ettirmem gerecek. Şu an içinde bulunduğum okuldan kaydımı sildirip başka okula kaydolsam problem olur mu?

    Saygılar,
  • pyori kullanıcısına yanıt
    Şu an zaten tecilinin devam ediyor olması lazım, sen götürebildiğim kadarıyla götüreyim düşüncesindeysen bir yerden sonra yaş sınırına takılırsın. Bence yüksek lisansını bitir, sonrasında 1 sene daha tecil kullanma hakkın oluyor. O esnada da doktoraya başvuru yaparsın. Ama sanırsam 35 yaş sınırı vardı tecilden yararlanabilmek için. Bi' araştır derim onu.
    Bedelliye gelirsek seçimlere kadar zor gözüküyor çıkması hele şu an ki şartlar altında ama devlete para da gerektiği için bi ihtimal seçimlerden önce bedelli çıkarabilirler.
  • Merhabalar. Yüksek lisansım bittiği için bakaya kaldım. Geçtiğimiz gün yolsa gbt sorgulamasına denk geldim ve bakaya olduğum için askerlik şubesine götürüp en yakın zamanda teslim olacağıma dair imza attım. İlk celp döneminde gitmezsem hakkımda arama kararı çıkarılacağı söylendi.

    Şuan işyerinde sigortalı olarak çalışmaktayım. Askere gidip işimi kaybetmek istemiyorum çünkü işyerinde şuan çok mutluyum. Bu durumda şirketime kendilerini zor durumda bırakacak bir yazı veya ceza gelme olasılığı var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macnair -- 18 Ekim 2017; 20:28:11 >
  • arkadaşlar merhaba tezsiz yüksek lisansima bu dönem para yatırmayıp başka bir okulun tezsiz yüksek lisansına kayıt oldum. Fakat diğer okuldan kaydım silinmediği için okul belgemi yollamasına rağmen tecilimi uzatmamışlar. Tezsiz yüksek lisansda illa kayıt silmek gerekiyor mu tecil süresini uzatmak için doğru bilgiyi ve ya bunun düzeltimini nasıl sağlayabilirim. Kaydını sildirmem gereken okul şehir dışında olduğu için sorun yaşıyorum.
  • İlk üniversiteden kayıt sildirmek gerekiyor tabi, ama askeriyeye bu bilgiyi nasıl vereceğiz o var, 2.ye kayıt yaptırmadan önce mi bildireceğiz, eğer öyle ise biraz riskli değil mi? Kendi ayağınla gidip birliğe teslim olmak gibi bir bakıma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. Ben şuanda istanbul teknik üniversitesinde yüksek lisans ögrencisiyim ve ilk dönemi bitti. Fakat ben ikinci döneme başlamadan yüksek lisansını en az 1 seneliğine dondurmak istiyorum. Bu durumda 2018 yılındaki kanunlara göre benim tecilimin durumu ne olur acaba? Tecilim uzar mı, yoksa aynı mı kalı, yoksa tecilim bozulur mu? Bu konuda gerçekten hiç bir bilgim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tezsiz yl yapıyordum. Harç yatırmayı unutmuşum. Kaydımı silmişler. 30/06/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazıyor. Erteleme nedeni sınıf ve tertibat bekliyor.



    En geç hangi tarihe kadar yl kayıt olmam lazım. 30 hazirandan sonra bnm için bir sıkıntı olur mu. Memurum. Bu aralar tezsiz yl başvuru var mı. Uzaktan falan da olur.



    Lütfen yardımcı olun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,

    2016 Haziran ayında üniversitemden lisans diplomamı aldım, 2016 Temmuz ayında da şubeye giderek askerliğimi tecil ettirdim.

    e-devlet'ten kontrol ettiğimde aşağıdaki şekilde yazıyor:

    "Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 15/06/2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur."

    Fakat, mezuniyetimin ardından Ümraniye Askerlik Şubesi'nden aldığım belge de ise aşağıdaki şekilde yazmaktadır:

    "Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün, 30.09.2018 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur."
    Muhtemel sevk tarihi: 30.09.2018.
    Erteleme bitim tarihi: 15.06.2018.
    Yükümlünün 01 Eylül 2018 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında sevk öncesi hazırlık işlemlerini yaptırması gerekmektedir."

    Şu an özel bir şirkette çalıştığımdan dolayı; tecilimi uzatabilmek maksadıyla yüksek lisansa kayıt olmak istiyorum. Aşağıdaki sorularım konusunda bana yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

    1. eDevlet'e mi, şubeye mi güvenmeliyim?
    2. 15 Haziran itibariyle bakaya mı kalmış oluyorum? Çalıştığım şirkete bu tarihten sonra bir uyarı gelir mi? Yoksa 30 Eylül'den sonra mı bakaya kalacağım?
    3. 30 Eylül'den önce olmak kaydıyla; 15 Haziran'dan sonra herhangi bir yere gitmeden şubenin verdiği son belgeyle yüksek lisans kaydı yaptırabilir miyim?
    4. Eğer yaptıramıyorsam ne yapmalıyım? 15 Haziran ve sonrası için rapor mu almalıyım? Konuştuğum okullardan en erken 25 Haziran'da derslerin başladığı iletildi. Bu tarihte kayıt olabilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

    İnternette çok farklı şeyler yazıyor, bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim.




  • Alp kullanıcısına yanıt
    Bugün askerlik şubesindeki memur arkadaşa sorduğum soru üzere eğer mayısta bitiyor olsaydı ağustosta celb dönemi olurdu lakin haziranda bitiyor ise Kasım'a kalır otomatik tecilli sayılırsınız dedi
  • Alp kullanıcısına yanıt
    1.e devlette ara tarih olur genelde ara dönemde de askerliğe alınma olmadığı için askerlik şubesindeki tarihe güvenmelisiniz
    2.15 hazirana kadar olan tecilden dolayı ağustos celbini kacirdiginiz için kasım celbine yetişirsiniz ve 30 eylüle kadar sakınca yoktur yazar alacağınız evrakta
    3.Bazı üniversiteler kayıt döneminde son 1 ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyor o yüzden tekrar şubeye uğramanız gerekebilir.30 eylüle kadar sakınca olmadığı için şubeye uğramaktan çekinmeyin
    4.Rapor almanıza gerek yok 30 eylüle kadar zamanınız var kaydınızı yaptırın
    Not:Kesin bilgi bulmak çok zor deneyimlere ve araştırmalarıma göre ogrendiklerim bunlar.Yuksek lisansla tecil yapıp tecil biteceği zaman kayıt sildirip 2. yüksek lisans kaydını yapan ve problem yaşamayan biri olarak yazıyorum bunları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herkese merhaba,

    Sizlere bir sorum olacak.

    Daha önce askerliğimi doktor raporu ile erteledim ve sonrasında yüksek lisansa kaydoldum. Ardından değişen yönetmelik ile kaydım silinmiş ve E-devlette 31 Mart 2018 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazısını gördüm.

    1 Nisan'da askerlik şubesine gittim ve 24.07.2018 tarihine kadar askerlikle ilişini yoktur yazan kağıt verdiler.

    Sorum;

    Yarın gidip tekrar yüksek lisansa kaydolsam tekrar tecil işlemi uygulanır mı?

    Teşekkürler,
  • Merhaba,

    Kendi isteğim ile kaydımı sildirdim fakat hazirandan önce yaptığım için ağustos celbine alınacakmışım.
    30 Haziran'a kadar okuldan kağıt getir dedi (ya eylülde başlayacak okul ya da kayıt belgesi vs) 1 Temmuz itibariyle kaçak olacağımı belirttiler. Sizce başka bir yüksek lisansa başlamak için ne yapmalıyım? Haziranda kayıt alan yerler dışında yesevi 21.7.2018 de alıyor bu tarihe kadar iş yerime kaçak belgesi felan gelir muhtemelen.
    Teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slmessi

    1.e devlette ara tarih olur genelde ara dönemde de askerliğe alınma olmadığı için askerlik şubesindeki tarihe güvenmelisiniz
    2.15 hazirana kadar olan tecilden dolayı ağustos celbini kacirdiginiz için kasım celbine yetişirsiniz ve 30 eylüle kadar sakınca yoktur yazar alacağınız evrakta
    3.Bazı üniversiteler kayıt döneminde son 1 ay içinde alınmış askerlik durum belgesi istiyor o yüzden tekrar şubeye uğramanız gerekebilir.30 eylüle kadar sakınca olmadığı için şubeye uğramaktan çekinmeyin
    4.Rapor almanıza gerek yok 30 eylüle kadar zamanınız var kaydınızı yaptırın
    Not:Kesin bilgi bulmak çok zor deneyimlere ve araştırmalarıma göre ogrendiklerim bunlar.Yuksek lisansla tecil yapıp tecil biteceği zaman kayıt sildirip 2. yüksek lisans kaydını yapan ve problem yaşamayan biri olarak yazıyorum bunları
    Arkadaşlar çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kod yazarı

    Merhaba,

    Kendi isteğim ile kaydımı sildirdim fakat hazirandan önce yaptığım için ağustos celbine alınacakmışım.
    30 Haziran'a kadar okuldan kağıt getir dedi (ya eylülde başlayacak okul ya da kayıt belgesi vs) 1 Temmuz itibariyle kaçak olacağımı belirttiler. Sizce başka bir yüksek lisansa başlamak için ne yapmalıyım? Haziranda kayıt alan yerler dışında yesevi 21.7.2018 de alıyor bu tarihe kadar iş yerime kaçak belgesi felan gelir muhtemelen.
    Teşekkürler.
    İşyerine kağıt gelmesi ayları bulur.21 Temuuz günü kaydınızı yaparsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, yüksek lisans öğrencisiyim. Tüm derslerimi verdim sadece tez dönemim kaldı.

    Normal şartlarda bu sene bitmiş olması gerekiyordu ama başka sebeplerle geçen yıl okulu 2 dönem dondurdum. Dondurmasaydım tezimi yazamayıp okuldan atılacaktım.

    Y.lisansta tecil yaşının 35 sınır olduğunu bildiğim için tecil ertelemesinde de bir sıkıntı olmayacağını düşünüyordum ama okulun enstitüsüne gidip sorduğumda arkadaş 3 yıldan fazla erteleme yapmıyorlar dedi. "Okulu dondurduğum için 1 yıl hakkım olması gerekmiyor mu" dedim yok yapmıyorlar dedi. ama başlığı açan arkadaş yaptıklarını söylemiş.

    Bu işin aslı astarı nedir? bu arada yine de yazı göndermelerini söyledim. ekstra bir şey yapmak gerekir mi?
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.