Şimdi Ara

YÜKSEK LİSANS İLE ASKERLİĞİ UZUN SÜRE ERTELEME YÖNTEMLERİ (EN AZ 5 YIL TECİL)) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
23
Favori
122.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hfatih15

    Merhabalar 1995 dogumluyum seneye 2018 te lisansimdan mezun oluyorum. Okul tecilimi 2021 aralik olarak yapmis. Ancak mezun olunca bu surenin bi anlami kalmiyor. Yuksek lisans yapmayi dusunuyorum. Yuksek lisansa girene kadar ,lisansimdan mezun olduktan sonra 2 senelik tecil ettirmem gerekir mi ? Yuksek yapinca 3 sene zaten tecil ediliyor. Kendi yaptigim 2 senelik tecil bosa gitmez mi ? Kendi tecil hakkimi saklayarak yuksek lisansa girene kadar ne tur bir yol izleniyor. Banada yardimci olursaniz cok sevinirim.

    lisanstan mezun olduktan sonra 2 yil daha tecil ettir.2 yil bitiminde yuksek lisansa basla.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar E-devlet te tecil bitişi Şubat 2019 görünüyor ama yeni çıkan yasayla tezsiz yüksek Lisans süresi yüzünden 6 ay sonra atılıyorum okuldan. Tecilim tam olarak ne zaman bitiyor acaba? Ben bir türlü anlam veremedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,
    Çoğumuzun ortak sorusu olan, (örnek olarak tezsiz yüksek lisanstan gideceğim aynı şeyi tezli bakımından da düşünebiliriz) tezsiz yüksek lisansı bitirmeden yeni bir tezsiz yüksek lisansa başladığımızda tecilimiz yenileniyor mu yenilenmiyor mu? Eğer yenileniyorsa, tecil süresinde bir eksilme oluyor mu olmuyor mu ? Herhangi bir dezavantaj oluyor mu olmuyor mu ?
    Bilgisi olan cevaplayabilirse çok iyi olur. Ben de hukuki olarak araştırmaya devam edeceğim. Eğer bilgi edinirsem yazarım
  • kotamalli1 K kullanıcısına yanıt
    Tecil yenilenir, bir dezavantajı da olmaz. Ben de bu durumdayım, bu dönem tekrar tezli yl için başvuru yapacağım. Bu işlemi daha önce yapan arkadaşlara bir sorum olacak. Okuduğuma göre aynı anda iki tezli yl programına kayıtlı durumda olamıyoruz. Öyleyse kayıt yaptırmadan önce kayıtlı olduğumuz programdan kayıt sildirmemiz lazım, doğru mu? Yl kayıt hakkı kazananların açıklanmasıyla kayıt yaptırma aynı hafta içinde oluyor. Kabul edilmeme riskimiz de bulunduğuna göre önce kabul edildiğimizi öğrenip sonra kayıtlı olduğumuz programdan kayıt sildirsek kayıt tarihine yetişebiliyor muyuz? Bunu yapan arkadaşlar nasıl yaptılar süreci bi anlatır mısınız?
  • Yüksek lisanın vermiş olduğu 3 sene tecil hakkı bittikten sonra tekrar yüksek lisans a başvuru yaparak uzatılamaz bence askeriye kabul etmez, anca bir üstünü (doktora) ile tecil uzatılabilir. Yanlışsam düzeltin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LBJ_23 kullanıcısına yanıt
    hem tezli de hem de tezsiz de okulu bitirirsen yani diploma almaya hak kazanmışsan, dengi bir okul sayılacağından tecil ettirmek mümkün olmaz. ama son yıla girerken gittin başka okulla görüşüp kayıt olmaya hak kazandın, o zaman gidip diğer okulundan kaydı sildirip, yeni okula evraklarını verirsin kaydını yaparlar ve otomatikman tecilin uzar.
  • zayim334 kullanıcısına yanıt
    Peki ya son dönemde? 2,5 yıl oldu yani okula giriş yapalı, 6ay sonra tecil bitecek, yine başka okula kayıt yaptırıp tecil uzatılabiliniyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben 16 haziranda mezun oldum 2 ay içinde tecil ettirmem gerekiyormuş sorum ise şu bugün veya 1 ay sonra tecil ettirmeye gitsem tecilli olduğu tarih değişir mi yani bugün gitsem 2019 temmuza kadar, 1 ay sonra gitsem 2019 ağustosa kadar mı tecil olacak yoksa her türlü mezun olduğum tarih olan 16 hazirandan mı hesaplanıyor ? çok aradım ama bulamadım tecrübeli arkadaş varsa cevabını bekliyorum
  • Eğitim öğretim başlangıç ve bitiş tarihlerine göre tecil ayları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LBJ_23 kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam yarın gider yaptırırım o zaman çıksın aradan
  • Ben de bu yıl mezun olanlardanım, askerlik şubesinde çalışan birinden aldığım bilgiye göre 2 yıllık tecil için bu yıl sonuna kadar gitsem yeterli oluyormuş. Ancak çoğu yerde mezun olduktan sonra 2 ay içinde gidilmesi gerektiği söyleniyor. Net bilgisi olan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jiraiya

    Ben de bu yıl mezun olanlardanım, askerlik şubesinde çalışan birinden aldığım bilgiye göre 2 yıllık tecil için bu yıl sonuna kadar gitsem yeterli oluyormuş. Ancak çoğu yerde mezun olduktan sonra 2 ay içinde gidilmesi gerektiği söyleniyor. Net bilgisi olan var mı?

    Ben mezun olduktan 6 ay sonra gittim şubeye, kimse neden geç kaldın diye sormadı. Mezuniyet belgemi verdim, yoklamamı yaptım kalan 1.5 yıl tecilimi yaptılar...
  • Arkadaşlar merhaba, size bazı konular hakkında danışmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Açıkçası hangi konu başlığına yazacağımı bulamadım. Ama şu an ki işlemim devlet hastanesi üzerinden devam edeceği için buraya yazım dedim.

    1- Ben geçen yıl üniversiteyi bitirdim. Lisansı bitirdikten hemen sonra Yüksek lisansı kazandım ama kayıt yapabilmek için askerlik şubesine gitmem gerekiyordu buradan bir belge almak lazım. Tabi bunun için bir form dolduruyorsun. Burada ameliyat oldunuz mu diyor. Uzatmayım ben 2013 yılında femur boynu kırığı ameliyatı oldum. Ve kalçamda 3 tane vida var. Sonuç olarak istemesemde aile hekimimde çürük raporu alabilirsin dedi. Ve sonuçta gata'ya gittim. Bana 1 yıl erteleme verdiler.

    2-Şimdi ertelemem doldu, ama ben boşuna erteleme hakkımın gitmesini istemiyorum. Çünkü zaten öğrenciyim, ve bu nedenle tecilim yapılmasını istiyorum. Ama bugün gittiğim askerlik şubesinde ki görevli artık devlet hastaneleri bakıyor ve çürük alma durumun var deyince yine aklım karıştı. Ben yarın aile hekimine gideceğim, ve beni hastaneye sevk etme , çünkü çürük raporu vermiyorlar. Boşuna uğraştırıyorlar demek istiyordum bu adamla konuşuna kadar. Ama yine de kararsız kaldım. Sizce direk aile hekimime bunu söyleyip, hiç uğraşmayım mı? Çünkü vermeyeceklerini düşünüyorum bu raporu.

    3-Şimdi size şunu sormak istiyorum. Ben diyelim ki hastaneye sevk edildim baktım bana çürük raporu vermiyorlar. Direk sağlıklı raporu verin diyebilir miyim? Çünkü boşuna erteleme hakkımın gitmesini istemiyorum.

    4-Ayrıca bu askerliğe elverişli değildir raporu aldıktan sonra ben okulumu bitirdikten sonra . Askere gitme zamanımda yine hastaneye sevk isteyip, erteleme haklarımı kullanabilir miyim?

    Yardımcı olursanız sevinirim arkadaşlar,




  • 4 yıllık işletme açıköğretimi bitirdim ve ardından 2 yıllık tecil hakkımı kullandım bu ay tecilim bitiyor. Bu yöntemle daha fazla tecil ettirebilir miyim ben?
  • SoldaTr kullanıcısına yanıt
    Hayır ettiremezsin anca yüksek lisans kayıt yaptırırsan tecil olur.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Bu yöntem derken yüksek lisans ile demek istemiştim zaten ama açıklayıcı yazmamışım pardon. O zaman sorumun cevabı evet oluyor sanırım :)

    Perşembe günü jandarma kontrolünde kaçaksın diyerek tutanak tuttular 15 gün içinde şubeye git filan dediler. Ben şubeye hiç gitmedim. 2 sene önce aldığım tecil kağıdına baktım 30 Haziranda tecilim bitmiş ve celp dönemim ağustos gözüküyor.

    Nasıl bir yöntem izlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SoldaTr -- 9 Temmuz 2017; 13:28:41 >
  • 2 yıl tecilim eylül sonu bitiyor, bu hafta tezsiz yüksek lisans için başvuru yapacağım ama kafama takılan birkaç soru var;

    1- Tezsiz yüksek lisans 3 dönemi ( 1.5 yıl ) kapsıyor, derslerden kalırsam bu süre uzar mı ?
    2- Tezsiz yüksek lisansı bitirdiğimde , 1 yıl daha tecil hakkım olduğu söyleniyor bu bilgi doğru mu ?
    3- Tezsiz okurken Ales'e girip tezliye geçme hakkım var mı ?
  • 1- her dönem kayıt yenilemeniz gerek, dersten kalıp kalmamaya bakılmıyor
    2- toplam 3 yıl(eğitim-öğretim yılı olarak) tecil ediliyor.
    3- tezsizden tezliye geçiş ilk 3 dönem içinde yapılabiliyor, 4. dönemde o hak elinizden alınır, yds mi demek istediniz ales yerine?
  • LBJ_23 kullanıcısına yanıt
    Tezli yapabilmek için girilen sınavdan bahsetmiştim, Sizin bu bahsettikleriniz Tezli Yüksek lisanslar için mi , çünkü tezsizlerde 3 yıl nasıl kayıt yenileyeceğim ki ? zaten süresi 1.5 yıl
  • Jesteriaz kullanıcısına yanıt
    tecil 3 yıl
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.