Şimdi Ara

Yüksek Kilometreli Dizel Araç Alınır Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
12.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu aralar Mondeolara bakıyordum da aklıma takıldı. Biraz fazla kilometreli araçların donanımı da hayli yerinde olanların fiyatları oldukça uygun gözüküyor.

Asıl soruma gelecek olursam:

1) Yüksek kilometreli dizel araç alırken nelere dikkat etmeliyiz?
    2) Yüksek kilometreli dizel araçların klasik sorunları nelerdir? (Turbo vs)
    3) Yüksek kilometreli dizel aracı oldu ki aldık ne gibi masraf çıkarabilir? (Tahmini birşey istiyorum)

Şimdilik sorularım bunlar. Örnek olarak aşağıdaki aracı göstereyim. İlanla en ufak bağlantım yoktur bu arada.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-auto-sinanoglundan-2006-ford-mondeo-2-0-tdci-ghia-xenon-curuise-95920603/detay

Edit: Linki koymamışım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shift41 -- 8 Ağustos 2012; 3:07:27 >

• Takip edeyim..
  • hocam 138k hiç bişey tabi bakımları aksatılmadan adam akıllı yapıldığı sürece. geçen bi ilaç mümessilinin aracına bindim. araç ford focus trend gri 315bindeydi araba şu zamana kadar sadece turbo direksiyon kutusu değişmiş. 1 2 kere amortisörler değişmiş o kadar. 200km kadar yol yaptık arkada oturdum arka amortisörlerde lokurdama sesi vardı. bide tipik focus özelliği içeri baya yol sesi alıyodu. onun dışında aracın direksiyon kemirilmiş direksiyonda delikler falan vardı. orta konsoldaki düğmelerin eskimesi falan normal şeylerdi yani. bunu gördükten sonra ben hiçbir dizelin 100binde öyle blok değişeceğini yatak saracağını falan sanmıyorum. kaldıki galeriden alınan bütün araçların kmleriyle oynanmış istisnasız. genelde 60binde galeriden satılan dizeller 150bin civarı.

bence araç alırken tek kriter servis bakımlı olmasıdır. aracı alırken gidersin servise expertize sokarsın aracı sonrada bakım tarihlerini km lerini şak diye çıkarırsın kafa rahat alırsın. ha ford servis kayıtlarını paylaşmıyo çünkü bu şirket araçlarını ford geri alıp km düşürüp kendi satıyo yada bu 300bindeki araçların satılması lazım kimse gidipte 300binde araba almak istemez fiyat düşer. BAŞKA TÜRLÜ BU ÜLKEDE 2. EL ALINMAZ GÜVEN YOK HERKES BİRBİRİNİ KAZIKLAMA DERDİNDE.

• Şimdi linkteki aracı gidip forda göstersek ayrıntılı döküm çıkartmıyor mu? Kime göstereceğiz ki o zaman?

Gerçekten Primera'dan sonra 2.0 TDCI Mondeo çok iyi geldi. Yakın bi arkadaşım bu arabaya sahip de.

Demek araba temiz kullanılmışsa sıkıntı olmaz diyorsunuz km konusunda.

Diğer yorumları da alalım lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shift41

Şimdi linkteki aracı gidip forda göstersek ayrıntılı döküm çıkartmıyor mu? Kime göstereceğiz ki o zaman?

Gerçekten Primera'dan sonra 2.0 TDCI Mondeo çok iyi geldi. Yakın bi arkadaşım bu arabaya sahip de.

O yakın arkadaş ben oluyorum bu arada.

Koray, nasıl olduda mondeo aşkı doğdu içinde?

Bu arada bizimkinin bakımları tam zamanında yapıldığı için herhangi bir sıkıntısı yok. Kısmetse bu eylül ayında yeni bakımını yaptıracağız. Yüsek kilometreli araçlarda iyi bakılmışsa eğer bir sıkıntı olmaz. Temiz bir mondeo'nun 350-400k'ya kadar yolu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

quote:

Şimdi linkteki aracı gidip forda göstersek ayrıntılı döküm çıkartmıyor mu? Kime göstereceğiz ki o zaman?

Bu arada bizimkinin bakımları tam zamanında yapıldığı için herhangi bir sıkıntısı yok. Kısmetse bu eylül ayında yeni bakımını yaptıracağız. Yüsek kilometreli araçlarda iyi bakılmışsa eğer bir sıkıntı olmaz. Temiz bir mondeo'nun 350-400k'ya kadar yolu var.

Evet.

Önceden beğenirdim ama içine binince daha da katlandı beğenme seviyesi.

Eski kafayı kenara atıyoruz yani. "Yüksek km de dizel araba alınmaz, turbosu bozulur, motor değişir vs vs)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tomb.raider

quote:

Evet.

Önceden beğenirdim ama içine binince daha da katlandı beğenme seviyesi.

Eski kafayı kenara atıyoruz yani. "Yüksek km de dizel araba alınmaz, turbosu bozulur, motor değişir vs vs)

Valla yasinede verdim arabayı. Bayağı beğendi. Söyleseydin sana da verirdim arabayı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç bir şey olmaz şehir efsanesi onlar. Alırken kontrol ettir. Turboyada bak gaza basınca ıstık sesi geliyor mu mavi duman atıyor mu falan
  • Gerçekten 138000 km'de ise çok güzel.
    Ama bu sınıftaki dizel araçlar genelde km yapar.
    Ve ne yazık ki insafsız galericiler de devamlı km düşürür.

Yetkili serviste bakım km'leri kayıtlı ise ve araçta sorun yok ise daha yıllarca kullanılabilecek bir araç.
    Zaten Mondeo'lar ikinci elde almak için çok avantajlı, fiyatları özelliklerine göre harika...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger araba gerçekten bu km'de ise alınır tabi neden alınmasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elfiasis

hocam 138k hiç bişey tabi bakımları aksatılmadan adam akıllı yapıldığı sürece. geçen bi ilaç mümessilinin aracına bindim. araç ford focus trend gri 315bindeydi araba şu zamana kadar sadece turbo direksiyon kutusu değişmiş. 1 2 kere amortisörler değişmiş o kadar. 200km kadar yol yaptık arkada oturdum arka amortisörlerde lokurdama sesi vardı. bide tipik focus özelliği içeri baya yol sesi alıyodu. onun dışında aracın direksiyon kemirilmiş direksiyonda delikler falan vardı. orta konsoldaki düğmelerin eskimesi falan normal şeylerdi yani. bunu gördükten sonra ben hiçbir dizelin 100binde öyle blok değişeceğini yatak saracağını falan sanmıyorum. kaldıki galeriden alınan bütün araçların kmleriyle oynanmış istisnasız. genelde 60binde galeriden satılan dizeller 150bin civarı.

bence araç alırken tek kriter servis bakımlı olmasıdır. aracı alırken gidersin servise expertize sokarsın aracı sonrada bakım tarihlerini km lerini şak diye çıkarırsın kafa rahat alırsın. ha ford servis kayıtlarını paylaşmıyo çünkü bu şirket araçlarını ford geri alıp km düşürüp kendi satıyo yada bu 300bindeki araçların satılması lazım kimse gidipte 300binde araba almak istemez fiyat düşer. BAŞKA TÜRLÜ BU ÜLKEDE 2. EL ALINMAZ GÜVEN YOK HERKES BİRBİRİNİ KAZIKLAMA DERDİNDE.

315bin ha ihaleye çıkarılan mümessil araçlarından bir tane 300 binde araba gördünüz mü? hepsi 60-90binde oluyor. yani km düşürme şart olmuş bu sektörde demekki. 2. el gerçekten çok sakat.

• Laguna`ya yönebilirsiniz.
  • Araç ve fiyat güzel.

Geriye "GÜVEN" kalıyor.

Her muayenede, vergi vb. yatırmada aracın km. kayıt altına alınsa. Ne bileyim buna acil bir çözüm bulunmalı.
  • O kasa bir dönem kullandım tahminimce 10,000 km civarı çok keyifli bir araçtır tadını bilen satmayı düşünmez arabasından memnundur.
    Yüksek km dizel araç alınır mı alınır neden alınmasın güzel bir yerde kontrolleri yaptırılır bir problemi yoksa (özellikle turbosunda falan) fiyatta uyuyorsa neden alınmasın
    Ayrıca linkteki araçta çok temizmiş güzelmiş
  • o km 2.0 dizel bi mondeo için bence hiç bi şey.
    şirkette kullandığımız 1.5 80hp dizel megane2 vardı arac 320bin civarında satıldı o kmde bile saat gibi çalışıyodu.
    ama tüm bakımları zamanında servis tarafından eksiksiz yapılıyodu.
  • alınır alınmasınada şahsen ben cesaret edip güvenip alamazdım.sizin kararırınız çok iyi araştırmanız lazım.turbosuna şanzumanına çok iyi ustalar tarafından baktırın.dizel çok şart değilse bu mondeoların 2.0 benzinli+lpg li modelleri bana daha cazip gelmiştir.ne kadar olsada benzinli arabalar daha temiz dizellere nazaran.

linkteki araç için temiz gözüküyor ama bence bu arabayla oynanmış hatta sol önden far değişimi vs. bile olmuş olabilir tahminimce.veya resimlerden öyle gözüküyor.sol far buğu yapmış.büyük ihtimal içine su falan girmiş olabilir.orjinal fabrikada takılmış farada kolay kolay su vs. girmez buğu yapmaz diye biliyorum.yanılabilirimde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadillaccts -- 8 Ağustos 2012; 9:23:27 >
  • km çok değil bence ama orjinal olması çok önemli
  • Arkadaşım keşke o araç gerçekten öyle 138 binde olsa da sende 24 bine muhteşem bir araca sahip olsan.Ben 2008-2009 km mondeolara baktım geçen gün, kmleri 200 binlerde dolaşıyordu.Sence 2006 modelin 138 binde kalma ihtimali var mı?Arkadaşımda 2007 clio var 200 bini geçti.Kendim passat kullanıyorum 328 bin km yi geçti.
    Arkadaşımın aracında boya dahi yok, içinde aşınma yok.Km yi 80 bine çekse bi Allah ın kulu anlamaz.
    Diyeceğim araca baktır, bi test sürüşü yap.Takırtı tukurtu gelmezse al.Turbosuna, ön takımına,motoruna iyi baktır.Otobanda şöyle yüksek sürate çık hafifçe frene dokun titreme var mı ona bak.Bozuk yola gir takırtı tukurtu var mı ona bak.

İlandaki araç çok diri ve fiyatı uygun.Zaten yeni konmuş o aracın ağır kazası vs yoksa hemen satılır bence.

2009 model:
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-ilk-sahibinden-servis-bakimli-68411781/detay

• Bakımı aksatılmadıysa sorun çıkmaz.
  • alınabilir +1
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.