Şimdi Ara

Ağır hasarlı düşük kilometreli araç alınır mı? (Araç buldum)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
8.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abiler uzun vadede kullanmaya düşük kilometreli fakat ağır hasar kayıtlı araç alınır mı?

Edit: kızıl ejder satışta
    İlan No: 600913256
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-kizil-ejder-satista-600913256/detay

Araç 83 binde alındıktan 3 ay sonra sol ön kapı ve çamurluktam hasar alıp şöför airbagi açılmış. Airbag yenisi takılmamış 14 bin hasar kaydı var aracın. Sizce alınır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 11 Eylül 2018; 20:45:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 2017 kurbandan hemen evvel arkadaşa 2011 model 59000 km de otomatik jazzı 33 liraya bulmuştum
    satıcı telefonda ağır hasar nedenini o kadar güzel anlatmıştıki basit bir olayın servis tarafından kabarık tutar olarak yazıldığını hemen anladım ve arkadaşa derhal şehirdışından o arabayı pazarlık bile etmeden almasını söyledim

sözümü dinledi ve hemen arabayı satın aldı halen kullanmakta ve teşekkür etmekte
  • "Kazasız, boyasız, değişensiz" diye başlayan ilanları bile biraz kurcalayınca ağır hasarlı çıkarken, "Ağır hasarlı" diye belirtilen araçlardan korkarım ben.
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam bende i20 yada fiesta bakıyorum ama içimde bir korkuda yok değil.

• biniciysen alınır ama yakın zamanda satmayı düşünüyorsan alınmaz, hasar fotoğraflarına bakmak lazım tabi
  • ağır hasarın ne olduğuna bağlı.

mesela bende ağır hasar kayıtlı bir colt var. tanıdıktan aldım ben 2 senedir sorunsuz biniyorum. sağ ön taraftan bir kazası var, ön sağ şase demirinde yırtık var, sanayide sanırım hafiften yamulmuş düzeltilmiş ama hani 20 parçaya eğrilmiş bükülmüş de yapılmış gibi değil. normal kabul edilebilir. sanıyorum sağ far, ön tampon, ön kaput filan komple değişmiş. airbag açmamış çok şükür ön konsol, panel hepsi orijinal. araç 2010 model, 2013 yılında bu ağır hasar kaydını almış (bedelsiz) ama tramer'de bu kazadan başka herhangi bir hasar kayıdı yok.

hani bendeki gibi bir arabaysa alabilirsin. ama yok tavanı kesilmiş, ortadan ikiye yeniden birleştirilmiş, bütün şaşesi dağılmış kaynakla tutturulmuş, airbag açmış ve tamir edilmiş arabaları önermem.
  • Almam aldırmam ama birileri alıyor bu araçları ki satılıyor yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 4 agir hasarli arac aldim.

#2014 de nissan note sag ontaraftan hasar almis.tavan haric boyaliydi.13 ay kullandim.75.000deydi 88.000 kmde sattim.21.000 e aldim 21750ye sattim.hicbir masrafim olmadi.bir akrabaya sattim.

#2017 de Symbol aldim.agir hasarliydi.18250 ye aldim aracta 2 degisen 4 parca boyaliydi.65.000 de aldim 96.000 de sattim.distiributor haric masrafim olmadi.21.400 e sattim.kayinbiraderime sattim.

#2015 de Megane 2 dizel aldim.105.000 de aldim 120.000 de sattim.agir hasarliydi.direksiyon arizalandi.harici sorun yasamadim.25.500 e aldim 26400e sattim.yakin bir arkadasima sattim.

# 2016 da megane 3 dizel aldim sigortadan kendim yaptirdim.arac 2 arac arasinda kalmisti.hava yastiklari patlamisti.on arka tampon arka bagaji degistirdim.kaputu bile yamulmamisti.65.000 kmde aldim 79.000 de sattim.35.500 e mal ettim kullandim amcama sattim hala kullaniyor.masraf cikarmadi.

Bence korkma sasede bir yamulma takla yoksa al bin.

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    hep tanıdıklarınıza satmanızın sebebi , başkasına satamamak olabilir mi ?
  • Bu işler fiyat fayda oranıdır, atıyorum şehiriçinde yada yoğun trafik olmayan kırsalda bisiklet niyetine binecek 2. araç alacak olsam fiyatıda CAZİP ise alırım binerim, haşatı çıkar aldığım fiyatın 3-5 altına elden çıkarırım. Ne oluyor ki sanki ağır hasar kayıtlı araçların hepsi hurdalıklarda mı atılıyor, elbet bu araçlarında pazarı piyasası var, her malın alıcısı vardır.
  • Astra H GTC vardı 1.6T modeli 21 bin tl hasar kaydı vardı (önden ve alttan çarpma) ama ağır hasar değildi, 3 sene bindim belki daha fazla, 1 kere olsun ne bir sorun çıkarttı ne de yolda kaldım.

Ben şimdi arabayı değiştirecek olsam yine bu tarz bir araç bakacağım, piyasasından daha uygun satarken de aman çizildi aman göçtü diye uğraş dur derdi yok. Aldığın fiyata ver gitsin.

Kısa ve öz araç adam akıllı bir servisten çıktıysa alınır, binilir, keyfi yapılır, satılır.
  • Anladım hocam valla sizden cevap bekliyordum diyebilirim. Sizin yorumlarınız altın değerinde benim için. Bende sizin gibi düşünüyorum şase hasarı ve dediğiniz gibi kesme biçme işlemi yapılmayan araçlara bakıyorum. Teşekkür ederim değerli yorumunuz için :)

• 20.000 tl hasarlı Astra J aldık 50.000 km'de. 3 Sene oldu masraf çıkarmadı
  • Ağır kazaya girmiş araçlar ikinci defa ağır kazaya girdiğinde aynı mukavemeti göstermiyor bilginize. Çünkü aracın belli noktalarındaki mukavemet dengeleri onarım esnasında göze alınmadan gelişi güzel toplanıyor ilk kazada yastık açılmadı yok kağıt gibi oldu şase yırtıldı ortadan ikiye ayrıldı durumları oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

hep tanıdıklarınıza satmanızın sebebi , başkasına satamamak olabilir mi ?
    Yo hayir.araclari daha satmadan eger satarsan bana sat diye konustugumuz icin satmadan once haber verdim.cunku araclar cok temiz oldugu ve ucuz oldugu icin icine oturan agir hasar farkini anlayamaz.

• OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Valla hocam iyi cesaret etmişsiniz. Ben halâ muallaktayım. Mühendis yanım “şase hasarı yoksa al geç aynı arabaya ucuza bin” diyor. Klasik türk yanım ise “ ağır hasarlı araç elinde kalır uğraşma hiç” diyor bilemedim açıkcası..

• AO A kullanıcısına yanıt
    Hocam şaseden hasar almış araç almam zaten bahsettiğim kaporta hasarlı araç. Karoseri kesilip biçilen araçlarla kıyaslamayın bahsettiğim araçlar kaporta hasarlı olanlar. Kaporta dediğimiz olay 0.9 mm’lik sac altı üstü pek bir mukavemet değeri yok yani. Önemli olan karoser ve şase.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.