Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.049
Cevap
99
Favori
455.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim ilginiz ve mesajınız için aradaki fiyat farkı az olduğundan tereddütte kaldım stc + nin da kasasına gıcık oldum bende TT S855 var onun da kasa çok küçük neyse sadece trt için tabi ki bakmıyorum olaya maçlar var euro 2016 Astra dan izleriz onu düşünüyorum sadece bir ay için sürecek maçlar icin de gerek var mı bilmiyorum gerçi şampiyon lig maçları da izleniyor mu 4k bi araştırma lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü ayarlarından esnet seçtim düzeldi teşekür ederim. birde resim ayarlarından HDMI renk alanı YCbCr 4:4:4 seçince görüntü dahada güzel oldu. PIP/PAP özelliğini kullanmak istediğimde aynı anda sürdürelemez diye uyarı veriyor bazı kanallarda. Yeni güncelleme var cihazdan denediğim zaman bulmuyor bende internetten indirdim manuel yaptım yenisi 2.68.0.3(3109). Güncellemede bazı yeni özellikler eklenmiş yeşil ekran sorunu giderilmiş bazı UHD tv lerde
    Release info:
    - Support SatCR 2
    - Improvements for the use of max cathedrals
    - Optimizations in terms UPnP, NAS, HbbTV
    - General improvements
    The software update (firmware version 2.68.0.3-3109) includes, inter alia, a workaround for the UHD display (green screen), in conjunction with some TVs.

HD+ kart boşuna para ödedim işime yaramıyor HD+ kartsız modelide satılıyor ben aldıktan sonra çıktı muhtemelen. VU solo 4k cihaza göre görüntü kalitesi nasıldır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wonderboy1359 -- 3 Ocak 2016; 23:47:56 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım bu uydu alıcısını 4k tv için aldım asıl alma sebebim dahili uydu alıcısında kanalları sıralama çok zahmetli ve zordu yeni kanal çıkınca otomatik taratma özelliği yok (şebeke arama). basit uydu alıcısında bulunan çoğu özellik yok. Yeni cihazda bir çok sevdiğim özelik var cihazı açınca ve kapatınca tv de otomatik açılıyor kapanıyor, android telefonunuzdaki youtube üzerinden izlediğiniz klip yada filmleri yada normal çektiğiniz videoları direk tv ekranına aktarıyor(çok hoşuma gidiyor), usb 3.0 taktığım hdd yi direk telefonumda ulaşabiliyorum DLNA, hbbtv özelliği sadece trt kanallarında aktif. Ayrıca içinde dahili 5ghz AC modu destekleyen wifi alıcısı mevcut(vu solo 4k sadece N modunda 2.4 ghz destekliyor) buda hızlı veri ve görüntü aktarımı için çok güzel, Eğer modeminiz 5ghz AC modunu destekliyorsa. Fakat daha önce söylediğim resim kalitesi 4 yıldızı hak ediyor resim ayarlarından YCbCr 4:4:4 seçince görüntü dahada güzel oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: wonderboy1359

Arkadaşım bu uydu alıcısını 4k tv için aldım asıl alma sebebim dahili uydu alıcısında kanalları sıralama çok zahmetli ve zordu yeni kanal çıkınca otomatik taratma özelliği yok (şebeke arama). basit uydu alıcısında bulunan çoğu özellik yok. Yeni cihazda bir çok sevdiğim özelik var cihazı açınca ve kapatınca tv de otomatik açılıyor kapanıyor, android telefonunuzdaki youtube üzerinden izlediğiniz klip yada filmleri yada normal çektiğiniz videoları direk tv ekranına aktarıyor(çok hoşuma gidiyor), usb 3.0 taktığım hdd yi direk telefonumda ulaşabiliyorum DLNA, hbbtv özelliği sadece trt kanallarında aktif. Ayrıca içinde dahili 5ghz AC modu destekleyen wifi alıcısı mevcut(vu solo 4k sadece N modunda 2.4 ghz destekliyor) buda hızlı veri ve görüntü aktarımı için çok güzel, Eğer modeminiz 5ghz AC modunu destekliyorsa. Fakat daha önce söylediğim resim kalitesi 4 yıldızı hak ediyor resim ayarlarından YCbCr 4:4:4 seçince görüntü dahada güzel oldu.

peki dahilediki hd yle uydu alıcındaki hd kıyaslarsan sadece görüntü kalitesi açısından soruyorum ozellikleri eklemeden 1000+ tl değecek aman aman bir fark varmı? samimi cevaplarsan sevinirim.....o dediklerinin hepsinide pc ne nfs ftp açarak yapabilirdin...pen uydu alıcı olmadan pc mden pc imdeki tüm dosyaları okutabiliyorum wifile...tabi biraz pc bilgisi ağ bilgisi isteyen işler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2016; 23:56:51 >

• HD upscaling özelliği olduğu için büyük ekranlarda farkedilir tabiki benim tv 40 inç bunda pek bir fark yok. Dediğim gibi 4k tv aldığımda farkı orada göreceğim o zaman o paraya deymediği ortaya çıkar. Ayrıca uydudaki tüm kanallar değiştiğinde bütün frekansları tek tek elimle girdim dahili uydu alıcısına. Tam bir işkenceydi.

HD upscaling özelliği olduğu için büyük ekranlarda farkedilir tabiki benim tv 40 inç bunda pek bir fark yok. Dediğim gibi 4k tv aldığımda farkı orada göreceğim o zaman o paraya deymediği ortaya çıkar. Ayrıca uydudaki tüm kanallar değiştiğinde bütün frekansları tek tek elimle girdim dahili uydu alıcısına. Tam bir işkenceydi.

onun içinde pc programları var listeyi usb ne attırıp pc inde kolayca diziyorsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 3 Ocak 2016; 23:58:29 >
    Arkadaşım tv toshiba 40wl768 bunun için herhangibir proğram yok varsa söyle. sorun tüm frekansları tv ye girmek tek yolu elle giriyorsun öyle birşey olsa bizde yapardık dahili uyduda network arama özelliğide yok.

Arkadaşım tv toshiba 40wl768 bunun için herhangibir proğram yok varsa söyle. sorun tüm frekansları tv ye girmek tek yolu elle giriyorsun öyle birşey olsa bizde yapardık dahili uyduda network arama özelliğide yok.

sammyde lg de var 1 dk takır tukur diziyorum SamsChannelEditor programın adı....toshiba için emin değilim ama...dur toshiba içinde buldum....dahili uyduda sadece manuel turksat şebeke frekansını girip manuelden arama kısmından şebeke bolumu açık olarak taratçan...en azından denediğim tüm dahilierde çalışıyor....tek tek kanal arama gibi bişeye rast gelmedim..

denersin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ocak 2016; 0:46:53 >

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    40wl 768 modeli yok orada desteklemiyor. Ayrıca dosya paylaşımı ftp için sürekli pc yi açıkmı tutacağım uydu cihazı sürekli açık hdd takılı.

40wl 768 modeli yok orada desteklemiyor. Ayrıca dosya paylaşımı ftp için sürekli pc yi açıkmı tutacağım uydu cihazı sürekli açık hdd takılı.

şansını dene çalışma ihtimali yuksek...bakarsın.....yoo ftp le işin olcağım zaman açıyorum ftp yi bile laptobu...ev genelde dizi haber realitik show ağırlıklı onada ayda yılda bir işim düşüyor...filmide porretten 1080p bul usbsinden tak tamam bir eksiklik olmuyorki.....okadar parayı recivera yatırsam herhalde evden küfür yerim.....çünkü genel anlamda sadece dizi ve haber izlencek kendisinde diğer ozelliklerinini kullanma yüzdesi %5 bile değildir.....klasik türk ailesi modu için değmez yani...görüntüde benzer dediğine gore neyapıyım okadar pahalı cihazı ayda yılda bir özelliğine işim düşçekte zaten kumanda bayanlarda diziden diziye action

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 4 Ocak 2016; 0:57:39 >

• stc yi almaya çok yakınım tv de sürekli dsmart kullanıyorum stc+ da dsmart sorunu yok biliyorum peki stc de olabilir mi sonuçta bu olay yazılımsal bir durum?
    dsmart fec değiştrirse stc+ da da sorun olabilir ama yine de ben bugünkü duruma bakıyorum yarın bir sorun olursa o riski alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyni -- 5 Ocak 2016; 10:57:31 >
  • Arkadaşlar, içinde 1TB (1000 GB) harddiskli ve fanlı Dreambox 8000'imi 1300TL'ye satıyorum. Cihaz, aldığım gibi, yani sıfır gibidir. Cihazın kasasında çizik dahi yoktur. Çünkü, cihazı çok çok az kullandım ve kaldırdım. İlgilenen arkadaşlar, mesaj gönderebilir.
  • bir arkadaş bana özel mesaj yoluyla ulaştı stc de dsmart sorunluymuş "DS 10970 STC'de açılmıyor" dedi bilmiyorum belki bir yolu vardır kamaxx hocaya arkadaşı yönlendirdim eğer dsmartta sorun yoksa cihazı inşallah alacağım

Kreiling 7100hd receiver üzerinden dsmartı sürekli kullanıyorum hatta film vs indirmeyi bıraktım d-smarttan film izliyorum timeshift, record sıklıkla yapıyorum görüntü kalitesi açısından bir kayıp olmadan kaydediyor ve kayıtları izliyorum media player özelliği kusursuz çalışıyor
    ileri geri sarma, altyazı vs hiçbir sorun yok sadece kayıt yaparken başka bir kanalı izleme imkanı tek kablo üzerinden olsa çok iyi olurdu gerçi sanırım tüm cihazlar bu şekilde çalışıyor bilmiyorum?
    cihazımdan memnunum benim 20cm fanlı notebook soğutucuyu receiver ın arkadaki usb ye takarak kullanıyordum herhalde notebook soğutucu sürekli usb den çalışınca sanıyorum cihazın bunu kaldırmaya gücü yetmedi, receiver çok geç açılmaya başladı hatta ilk açılışta öndeki ekran gidip geliyordu ve önceleri 5 sn süren açılma süresi 5 dk ya çıktı Ankara ulusta tamir işini 40 yıldır yapan bir ustaya götürdüm içinden pile benzeyen (adını unuttum ) iki parça değiştirdi cihaz sorunsuz çalışıyor
    stc veya stc+ receiver alırsam kullanım amacım doğrultusunda sorunsuz olursa benim için mükemmel olur araştırıyorum şimdilik

• Öncelikler merhaba.

Bir uydu alıcısı satın almak istiyorum fakat yeni uydu alıcıları konusunda pekte bilgili sayılmam o yüzden baştan yanlış birşey yazar ya da hatalarım olursa şimdiden özür dilerim. Öncelikle evdeki lcd Tv'im(samsung c650 serisi tv) ile kullanabileceğim hd destekli görüntü kalitesi güzel, kanal geçişleri hızlı olan, üreten satan firmanın ürününün arkasında durduğu servisi yaygın mümkünse yazılım desteği sıkıntısız ve güncel olan, wi-fi dongle destekli, pvr destekli olmasada olur ama olursa memnun olurum, biss destekli, mümkünse yine tkgs destekli kanallarını kendi güncelleyebilen kullanımı güncellemesi kolay, mümkünse ip tv desteği olan ve şifreli kanalları kırabilen sanırım server şeklinde geçiyor ismi yani server desteği olan fiyat ve performans ürünü mini veya büyük kasalı uydu alıcılarından benim isteklerime hitap eden ürün hangisi ya da hangileridir siz bilgili üstadlar yardımcı olursa minnettar olurum. Forumda neta 6400HD hakkında birşeyler okudum ama güncel versiyonu tkgs destekli 6400HD ve 6500 HD modeli artık iyi görüntü vermiyormuş. Uygun fiyatlı mersat, hiremco falan gibi mini uydu alıcısı mı alsam diye düşündüm açıkcası kafam çok karışık. Daha önce serkan hocam vu+ se modelini önermişti fakat maddi anlamda bazı sıkıntılar baş gösterince satın almaktan vazgeçtim. Şuan daha ekonomik bir cihaz almak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash Money -- 5 Ocak 2016; 18:45:58 >

• Cash Money C kullanıcısına yanıt
    neta 6400 ü al geç 1200 tl lik cihazla görüntü kalitesi açısından çok bir fark yok birebir denedim..seri ve güzel yalnızca tuneri biraz zayıf cılız bakısmsız aşırı kalitesiz tesisatlarda sorun yapabilir..benimde tv c650..ali chiplere bulaşma hd si oldukça karanlık siyah bir resim sd de bildiğin çamur..standart türk ailesi modu dizi haber turksat kanalları 3 lemesindeysen yeter artar..
    zaten hiç biri dsmart digi kanalları kırmaz....
    cs de gavur uydunun gavurca kanalları kırılıyor sadece cs de ben izleyen yok diye geçen sene çatıdan kaldırdım hotbiridi boşuna bulaşma ..yani çatıda ayrı uydun olcak o iş için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ocak 2016; 21:00:18 >

Orijinalden alıntı: kerimcem

neta 6400 ü al geç 1200 tl lik cihazla görüntü kalitesi açısından çok bir fark yok birebir denedim..seri ve güzel yalnızca tuneri biraz zayıf cılız bakısmsız aşırı kalitesiz tesisatlarda sorun yapabilir..benimde tv c650..ali chiplere bulaşma hd si oldukça karanlık siyah bir resim sd de bildiğin çamur..standart türk ailesi modu dizi haber turksat kanalları 3 lemesindeysen yeter artar..
    zaten hiç biri dsmart digi kanalları kırmaz....
    cs de gavur uydunun gavurca kanalları kırılıyor sadece cs de ben izleyen yok diye geçen sene çatıdan kaldırdım hotbiridi boşuna bulaşma ..yani çatıda ayrı uydun olcak o iş için..

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Televizyonu üstadların önerisi ile tercih etmiştim çıktığı yılda. Fakat neta 6400hd modelinin eski versiyonunu yani görüntüsü güzel versiyonunu piyasada bulmak pek mümkün değil piyasadaki güncel versiyonu hatta tgks de dahil edilmiş cihaza yazılım olarak. Herkes neta'nın karasal yayınlarının güzelliğinden bahsediyor peki hd kanallarda nasıldır kalitesi ? Kendime ait kişisel 90'lık iki adet çanağım var biri turksat diğer hotbird'e bakıyor. Sti işlemcilerin iyi olduğundan bahsediliyor sanırım goldmaster markasındada sti işlemcili cihazlar var onlar nasıldır neta'ya göre bulmak temin etmek daha kolay olacak sanırım. Fiyatlarınıda kıyaslamak lazım. Tv'nin amacı genelde dediğiniz gibi öyle olur ama aslında film izlemeyide çok seviyorum tv'de ayrı keyif veriyor. O yüzden belgesel, sinema kanalları için ip tv özelliği olursa belki izlerim diye düşünüyorum en azından merakımı gidermiş olurum. Belki ileride filbox ya da dsmart cazip gelirse kullanabilirim o zamana kadar alacağım mevcut uyduda server denemesi yapabilirim sağlıklı olursa tabiki. Bunların dışında öncelik kesinlikle iyi görüntü fiyat performans ürünü kaliteli bir cihaz ve bununla bilinen kanalları izlemek. Tabiki çok fazlada para vermemek. İsteklerine cevap veren goldmaster ürünü var mı ve neta ile kalite açısından ne farkı vardır? Ya da kriterlerime uyan alternatif öneri?

• Cash Money C kullanıcısına yanıt
    alaka yok o konun piriyim zaten tartışmlarda nickimi göürüsün olay yazılımsaldı zaten tgsk nın son seri yazılımlarında düzeldi....ilk çıktığında olmuştu..pek uyududan film izleyen kalmadıkı bu devirde 14 yaşındaki kuzenim bile 1080p mkv indiriyor blueraye yakın kalitede recivira ne gerek uydudan film izleme olyı artık ender yani..tabi sen bak...internetten çakmıyorum anlamam dersen ayrı konu..gm1060 kullandım netaya gore hantal ama ozelliği daha çok tabi dsmart modül kullanabilirsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Ocak 2016; 21:59:33 >

Orijinalden alıntı: Agtm3

S.a arkadaşlar görüntü kalitesi iyi olan orta halli bir full hd uydu alıcısı tavsiyesi olan varmı acaba ( babam gil için alacağım pek fazla özelliği olmasa olur )

NETA 6400 HD alabilirsiniz. hızlı kanal geçişi, iyi seviyede görüntü kalitesi ve kolay kullanım menüsü var.
    65" 6000 euro almanya satış fiyatı

www.panasonic.com
    TX-58DXW904 LED-Fernseher mit 4K PRO UHD – Panasonic
    http://www.panasonic.com/de/consumer/flachbildfernseher/reference/viera-dxw904-serie/tx-58dxw904.html

Şimdi kerimcem arkadaş 2000 liraya tv almak varken 20.000 liraya tv mi alınur diyecek ama.........
    Intel i7 - Viewsonic VP2468A - Sapphire HD7850 - 55W905A - TechniSat Digicorder - Fidelio BDP/9700 - Souncore Liberty Pro 3 - M52 5G - 2013 Fluence Icon EDC - 2011 Meriva B Cosmo 1.3 ecoFlex - 2019 Captur Icon EDC

• sabitkale kullanıcısına yanıt
    üstad stc de dsmart sorunu varmış 10970 frekansı açılmıyormuş ben de tam almaya karar vermiştim diğer stc+ da bana çok hitap etmiyor hele ufacık oyuncak gibi kasası da çok itici bendeki tt 855 boyutunda o yüzden almak istemiyorum bunu
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.