Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.049
Cevap
99
Favori
455.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

quote:

Orijinalden alıntı: dr_nrdgn

İhtiyacı olan arkadaşlara duyurmak isterim.

Technisat ISIO S2'yi de satmaya karar verdim. Güzel de fiyat sundum.

Sahibinden.com'da ilanı da (ilan no: 244476097) var.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-uydu-ekipmanlari-technisat-isio-s2-sifir-firsat-maliyetine-244476097/detay/

Şu an en makul şey:

Ya 225-240 euro civarında Kati 916 veya Techni ISIO S2 yi almak ya da biraz paraya kıyıp 2 katı gibi bir fiyatı olan Technisat STC+'yi (Humax İcord Evolation vb.) almak. Tercih kişinin kendisine kalmış.

Arkadaşlar STC+ alacağım. Bu yüzden ISIO S2'nin fiyatını 699 TL ye çektim. İhtiyacı olanlara hatırlatmış olayım.

Cihaz satılmıştır.

• merhaba,
    sizden bır kaç ricam olacak.

Hd uydu alıcısı almak istiyorum butçem max 160TL cihazı sadece tuksat kanalları ıcın kullanacagım extra ozellıklerı kullanmayacagım ilk tercihim STİ işlemcili uygun fiyatlı bir cihaz (Neta 6400 şimdilik butcemın dısında)..

2. terchim ise sunplas işlemcili kanal gecıslerı ve goruntu kalıtesi ıyı olan ve mumkunse kumanda algılayıcısı sorunsuz olması tavsiyleriniz varsa yardımcı olursanız sevınırım

Aklımda şu modeller var;

Neta Mini HD340

Hiremco Rocket

GOLDMASTER SAT-3030 (STİ işlemcili mi? )

STARBOX Mini HD

Teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mrb arkadaşlar @Albani hocanın tavsiyesi ile almış olduğum ve @kamaxx hocanın bir süre kullanıp incelediği ve övdüğü, olumlu yorumlarda bulunduğu Technisat DIGIT ISIO STC+ receiverımla müthiş bir ikili oluşturan Sony 46HX920 panelimin vermiş olduğu mükemmel görüntü ve resim kalitesi telefonumla ve ayar yapmadan çekmiş olduğum resimlerle sizlerle paylaşmak istiyorum.
    Bu arada +Can bey ve +Hakan beye bana karşı göstermiş odukları büyük sabır, hoşgörü ve yardım severlikleri için huzurlarınızla teşekkür eder, aflarına sığınarak kendilerini rahatsız etmeye devam edeceğimide bildirmek isterim :)

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yeni uydu cihazınız hayırlı olsun tv hangi modda kullanıyorsun acaba
    Hocam cihazınız hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Şu HX920 yi tekrar tekrar aklıma getirmeseniz iyi olurdu :)) Zaten alamadım diye aylardır içim gidiyor. TV size küçük gelirse hazır alıcısı var. Aklınızda bulunsun. Tvde sanırım Canlı mod ya da ona yakın bir görüntü ayarı mevcut. Resimlerde kırmızı ve mavi tonlarda belirgin patlamalar mevcut. Naçizane tavsiyem bu ayarları göz sağlığını da dikkate alarak biraz kısmanız yönünde olacak. Bir de son olarak siteye daha hızlı erişim ve mobil kullanıcıları da hesaba katarak resimleri s-image(ön izlemeli) yaparak yükleyebilirseniz daha faydalı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fetih51

Naçizane tavsiyem bu ayarları göz sağlığını da dikkate alarak biraz kısmanız yönünde olacak. Bir de son olarak siteye daha hızlı erişim ve mobil kullanıcıları da hesaba katarak resimleri s-image(ön izlemeli) yaparak yükleyebilirseniz daha faydalı olacaktır.

bu seferlik ben hallettim....

• İyi dilekleriniz için tşk hocam. hx920'yi bende yeni aldım alalı daha bir hafta oldu. Bursa'da alışveriş merkezinde gezerken Sony Center'da teşhirde gördüm. Fakat panel devamlı teşhirde kalmamış satıcı arkadaş (Oğuzhan) Sağ olsun, abi depoda muhafaza edip arada teşhire koyup tekrar kaldırıyorduk, hatta bir ara unuttuk benim aklıma geldi tekrar çıkardık. Ben alacaktım bir kaç gün eve götürdüm evdekilerde görüntüye hayran kaldı ama nakit sıkıntısından alamadım tekrar depoya kaldırmıştık yeni getirdik tavsiye ederim dedi. Bende paneli zaten biliyordum, inceledim ölü piksel yok, kozmetik olarak çizik Vs. Yok cilli gibi tertemiz cihaz eski model olması sebebiyle çok git geller yaşayıp en sonunda 2200TL'ye aldım.

Görüntü ayarına gelince servis kurulumundaki ayarı otomatik moddaydı eşimde görüntüyü çok beğenince değiştirme gereği duymamıştım. Ama senin kırmızı ve mavi renkteki patlama uyarılarından sonra (gerçi bu patlama sadece TV8'de O ses Türkiye'de oda sadece koltuklarda biraz oluyor, Diğer kanallarda sorun yok) eşime çaktırmadan renk ve keskinlik ayarlarında küçük bir oynama yapıp düşürdüm eşim anlamadı bile 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ORESSAM -- 1 Aralık 2015; 11:20:47 >

• tema59 T kullanıcısına yanıt
    Tşk eşimin görüntü kalitesini çok beğenmesinden dolayı TV'yi kurulumundaki gibi bıraktım hiç oynamadım yani otomatik modda.

http://i.hizliresim.com/6qmz5E.jpg
    http://i.hizliresim.com/yoVOL9.jpg
    http://i.hizliresim.com/W9bO1P.jpg

• arkadaşlar tecnisat iso s2 uydu cihazına hazır kanal listesi yüklenirmi elinde olan varsa bizimle paylaşırmı
  • Bende son anda karar değiştirip hızlı ve güncel işlemcisinden dolayı Vu Solo SE V2 aldım , iyiki de almışım görüntü kalitesi çok iyi BCM 7429 işlemci sayesinde , özellikle son çıkan Open ATV imajlarındaki Gstream görüntü işleme plug-in'i ile görüntü kalitesi muazzam düzeye geldi ... Yıllardır enigma cihazların görüntü kaliteleri tartışılırdı , ancak image yazan gruplar bu plug-in üstüne yoğunlaştılar , cihazı aldığımda üstünde başka bir yazılım ile gelmişti ben Open ATV 5.1 yükledim bu dediğim plug-ini içinde barındırıyor , üstelikte software update kısmından haftada bir bu plug-in'in güncel sürümleri yayınlanıyor ve tek tuşla update oluyor bir anda görüntü kalitesi o kadar arttı ki şaşırdım , keskinlik Renkler siyahlar çok ama çok farketti !!! şuanda çok memnunum ... yazılımsal üstünlükleri zaten tartışılmaz cihazda yapamayacağınız yok XBMC'de çalıştırıyor ve çok hızlı CCcam performansını anlatmaya gerek yok zaten ;)

Bu receiver'ı yeni receiver alacaklara şiddetle tavsiye ederim

Vu+ Solo SE V2 Features:

Transcoding function
    Opera Browser
    HbbTV
    HDMI 1.4 connection
    Plug & Play Tuner
    HD PIP
    External 12 V power supply

Vu+ Solo SE Technical Highlights:

1300 MHz Dual Core Mips processor
    Plug & Play Tuner (DVB-S2, DVB-C / T, DVB-C/T/T2) 1X DAUL / TWIN DVB-S/S2 INCLUDED
    512MB Flash
    1 GB DDR3 DRAM
    1 x DVB Common Interface slot
    1 x Smartcard-Reader (Xcrypt)
    2 x USB
    10/100 Mbit Ethernet Interface
    SPDIF audio output optical (digital)
    1 x HDMI 1.4 video / audio output (digital)
    1 x RCA video output
    2 x Audio output (L / R) RCA (analog)
    unlimited channel lists for TV / Radio
    EPG (electronic program guide) support
    Support of Bouquet lists
    OSD in many languages and skin-support
    automatic / manual channel search
    DiSEqC 1.0/1.1/1.2, USALS
    External 12V power supply
    power switch

Vu+ Solo SE Specifications:

DVB-S2 tuner
    Input Frequency Range 950 .. 2150 MHz
    Input Level - 65 dBm ... - 25 dBm
    Tuner Input Connector F-Type female
    Input Impedance 75 Ohm
    AFC capture range + / - 3.5 MHz
    Demodulation QPSK and 8PSK
    FEC Viterbi and Reed-Solomon
    Viterbiraten 1/4, 1/3, 2/5, 1/2, 3/5, 2/3, 3/4, 4/5, 5/6, 8/9
    Roll-off Factor 35%

Common Interface:

Common-Interface Power Consumption max. 0.35 A/5V

Video decoding:

Video Compression MPEG-2 / H.264 and MPEG-1 compatible
    Video Standard PAL G / 25 Hz, NTSC
    4:3 / 16:9
    Letterbox for 4:3 TV-Device

Output Digital:

Output Level 0,5 Vss on 75 Ohm
    Sampling frequencies of 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz
    S / PDIF-Output optical, coaxial (AC3)

Audio coding:

MPEG-1 audio compression and MPEG-2 Layer I and II, MP3
    Audio Mode Dual (main / sub), Stereo
    Sampling frequencies of 32 kHz, 44.1 kHz, 48 kHz, 16 kHz, 22.05 kHz, 24 kHz

Analog output:

Output Level L / R 0,5 Vss on 600 Ohm
    THD> 60 dB (1 kHz)
    Crosstalk <-65 dB

Video parameter:

Input Level FBAS 1 Vss + / - 0.25 dB on 75 Ohm

Ethernet:

100/10 MBit compatible interface

USB:

USB 2.0 port (2x)

LNB power supply DVB-S2 Tuner:

LNB Current 400mA max. , Short-circuit proof
    LNB Voltage horizontal "no load 19.5V" 17,6 V at 400mA
    LNB Voltage vertical "no load 14.5V" 11,8 V at 400mA
    LNB is switched off in standby mode

Control of the satellite position:

DiSEqC 1.0/1.1/1.2 and USALS - Rotor Control

Power consumption:

<13W (in operation, with LNB)
    <12W (in operation, without LNB)
    <0.5 W (Deep-Standby-Mode)

External power supply:

entrance:
    110-240V AC / 50-60Hz / 1,0 A
    exit:
    12V = / 3,5 A

General:

Ambient temperature +15 ° C. .. +35 ° C
    Humidity <80%
    Dimensions (W x D x H): 211 mm x 185 mm x 40 mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 1 Aralık 2015; 14:25:33 >

• ORESSAM kullanıcısına yanıt
    Adem hocam tvniz de hayırlı olsun öyleyse. Ben bulunduğum il ve çevre illerde bulamadım malesef. İnternette de bir yerde var sadece. O da 4700 lira ve teşhir. Siz iyi almışsınız. Oralarda olur da başka gözünüze çarparsa, haber edebilirseniz çok müteşekkir olurum.

Arkadaşlar sade Türksat izleyicisi için son zamanlarda en çok izlenen ulusal kanalların tamamı HD ye döndü. Tematik kanalların da bir kısmı yine HD. Platformlar için modül üyeliği kullananlarda zaten yayınları % 90 HD olarak izliyor. Bence bu aşamadan sonra uydu alıcıların SD kalitesi artık daha az önem arzediyor. Ben ana cihaz olarak STİH 237 işlemcili Openbox SX4 Base HD kullanıyorum. SD yayınlarda işlemci kalitesi tavan yapıyor. HD yayınlarda da iyi olmakla beraber, Broadcom işlemcili özgün yazılım kullanan BAZI uydu alıcıların HD yayında daha keskin görüntü verdiğini düşünüyorum. Yalnız bu keskinlik farkı öyle çok bariz bir fark değil. Yani 43 inç altındaki tvlerde çok yakından bakmadıkça farkedilmiyor. 46 inç ve üzerinde daha net anlaşılıyor. Ben cihazımdan her anlamda memnun olduğum için Philips 46PFL7007 televizyonumda severek kullanıyorum. Dahili uydu HD yayında daha keskin görüntü vermekle beraber, kullanım kolaylığı konusunda Openbox ve diğer Fortis grubu cihazlar çok iyi. Ben şahsen ikinci tv için ikinci bir uydu alıcı alacak olsam artık Broadcom işlemcili Enigma 2 yazılımı kullanmayan ve görüntü kalitesi anlamında olumlu yorumlar alan bir cihaz bulurum. Gerekirse yurtdışından getirtirim. Hatta bunun için bir adım bile attım. Ziya abi yurtdışından Nanoxx Omega getirtmişti. Sinyal sıkıntısını sonradan çıkan bir yazılımla düzeltmişler. Bu sefer de D-smart modül çalışması problemli olunca ve bu haliyle Ziya abinin işine yaramayınca bana çok uygun bir fiyata bıraktı. Ben de cihaz bana ulaşmadan Kamaxx'a gönderttim. Enigma 2 de kurulabilen bu cihazla ilgili bazı testler yapıyor. Ben Enigma 2 ile kullanmayacak olsam da belki başkaları için önemli veriler çıkabilir. Cihaz bana ulaşınca ikinci tv için FTA uydu alıcı ve Media Player anlamında faydalanmayı düşünüyorum. Nanoxx Omega cihazı bu haliyle yurtdışından getirtmek için uygun değil.

Çoğu Alaman işi cihazlar Bizim Türksatta zıçıyor nedense. Bunlar arasında en stabili Technisat cihazları olmakla beraber onlarda bile modül kullanımında bazı uyumsuzluklar çıkıyor. Yurtdışından cihaz getirtmek isteyenler öncesinde mutlaka biraz araştırma yapıp, gerekirse forumdan kullananlarla irtibata geçsinler. Yoksa hayal kırıklığı olabilir. Bu anlamda yine rahatlıkla Fortis grubu cihazların ön plana çıktığını söyleyebilirim. Modül kullanımında sorunsuz. Hem de çoğunluğu CI+ modül kullanıyor. Tuner kalitesi iyi olduğu için sinyal sorunu yok. Türksat uyumu da iyi. Fortis cihazlarının tamamında Kör tarama özelliği de mevcut. STİ ve Broadcom grubu işlemciler var. Görüntü kalitesi anlamında tatmin edici. Yine bir çoğunda orjinal imajda Oscam, Cccam ve IP TV özelliği mevcut. Oscam ve Cccam stabil sayılır. IP tv pek performanslı sayılmaz. Media Player olarak da birçok video formatını Türkçe altyazı desteğiyle oynatabiliyor. Üstelik Altyazı rengi ve fontunu da ayarlayabiliyorsunuz. Goldmaster eski Fortis tabanlı cihazları ülkemize getiriyordu ama artık ilgilenmiyor. Aslında bir firma bu işe el atsa iyi olacak. Çünkü gerçekten yetenekli ve sorunsuz cihazlar bunlar.

• Hocam bir ara m-195 cihaz da getirmiştiniz sanırım media player olarak beyenmediniz mi?

Orijinalden alıntı: complete_

Hocam bir ara m-195 cihaz da getirmiştiniz sanırım media player olarak beyenmediniz mi?

Murat merhaba. M-195 duruyor. Önceden cihazı takip ettiğim dönemde sayfaları detaylı okumamıştım. Media Player konusuna da fazla bilgim bulunmuyordu. Şimdi cihaz gelince sayfaları baştan okumaya karar verdim. Tamamını okuduktan sonra yazılım güncellemelerini yapıp değerlendireceğim. Şu anda üzerinde ilk yazılımı var. Haliyle altyazılar ve stabilite istediğim düzeyde değil. Mele X1000 cihazını da merka ediyorum. Sayfaları okudukça genel bir fikir sahibi olurum. Yalnız şu bir gerçek ki M-195 HD video işleme konusunda çok iyi.
  • Formdan yeni aldigim
    Technisat ISIO S2'recever satiyorum almak isteyen arkadaslar pm ile ulasabilir

Orijinalden alıntı: tema59

Formdan yeni aldigim
    Technisat ISIO S2'recever satiyorum almak isteyen arkadaslar pm ile ulasabilir

Hayırdır ?
  • hayır üstad uzun yıllar enigma tabanlı cihaz kullandığımız için bu cihazın kanal listesini yapamadık veya beceremedik cihazla alakalı bir durum değil cihazın on numara bir görüntü kalitesi var çokta stabil bir cihaz hazır kanal listesi bulsaydım beş uydulu hiç değiştirmezdim

Orijinalden alıntı: tema59

hayır üstad uzun yıllar enigma tabanlı cihaz kullandığımız için bu cihazın kanal listesini yapamadık veya beceremedik cihazla alakalı bir durum değil cihazın on numara bir görüntü kalitesi var çokta stabil bir cihaz hazır kanal listesi bulsaydım beş uydulu hiç değiştirmezdim

Ben sana diyecektim yukarda kanal listesi ararken , bu cihazların hazır kanal listelerini ayarlarını vs bulmak çok zor , bende kathrein aldığım zaman 2 ay dayanabildim ... şimdi yeni bir cihaz alacaksan yukardaki mesajımı dikkate al , herşeyini anlattım orda görüntü kalitesi çok iyi

• hocam server ile işimiz olmadığı için o cihaza o kadar para vermek istemiyorum dün ayberk beyle görüştüm liste fiyatının geçerli olduğunu söyledi yani 850 küsür bir para benim için çok yüksek bakalım hayırlısı çalışmalara devam

siz toshıba 46 sv 685 cihazı sattınızmı
    S.A. Hocam kamaxx hocanın bana gönderdiği kanal listesini göndereyim linke tıkla ve açılan sayfayı indir Techniport-plus-beta diye klasör oluşacak onun içinde DIGIT ISIO STC.tvtpp diye kanal listesi var onda kendi isteğine göre kanalları sıralayıp favori listesini oluşturabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.