Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.050
Cevap
99
Favori
449.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CanS

ben de openbox sx4 base hd almak istiyorum ancak cihaz sadece orta ve kuzey avrupa ülkelerinde satılıyor. fiyatına göre görüntü kalitesinin bir hayli iyi olduğunu biliyorum ama nasıl alıcam bana yardımcı olur musunuz? mesela şu ukrayna sitesinde fiyatı 75 dolara geliyor ama sitenin ingilizce desteği yok.

http://www.agsat.com.ua/product/openbox-sx4-base-hd/

Can selamlar. Senin arkadaşının getirme durumu iptal oldu anlaşılan. Site içeriğini Google Translate ile İngilizceye çevirdiğin zaman sorunsuz çeviri yapıyor. Sitede Paypal ile ödeme imkanı da var sanırım. Yurtdışı alışverişlerinde Paypal kullanmak gerekli bence. Bu üründe kargo ücretine bağlı olarak gümrük ücreti de çıkmayabilir. Maliyeti 300-350 arası olur.

• selamlar, evet malesef o iş olmadı. ben istiyorum ki riske girmeden şu cihazı alayım ama olmuyor. ülkemizde satan olsa da alsak. ukrayna sitesi 75 dolara satıyor ama ülke dışına kargo ücretini göremedim. sonunda gidip yerinden alıcam

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • CanS C kullanıcısına yanıt
    Dostum bir önceki mesajım için düzeltme yazmıştım ama forumdaki hatadan dolayı dün yazılan herşey uçmuş. Forum altyapısı bir süredir çökmüş gibi. Sürekli kasmalar, çökmeler. Acil el atılması lazım.
    Sen o siteyi unut. Sitede paypal yok. Dahası kartla ödeme de yok. Ziya abi öyle dedi. Hesaba para gönderirsen kargo gönderiyorlarmış. Ben çok bakmadım açıkçası. Slovak satellite.ellano sitesi daha önce attığımız maillere cevap verdi. Türkiyeye tekrardan ürün göndermeye devam edecekler. Burayı değerlendirebilirsin. Bir de @kamaxx taki Showbox 500 Vitamin HD cihazını da değerlendir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • showbox cihaz satılık mı?

• CanS C kullanıcısına yanıt
    Evet. Sahibindende ilanı var.

• Merhabalar, babama almak için HD uydu alıcı arıyorum. Kullanımı çok basit ve kaliteli olmalı. Uydudan gelen yayınları göstersin yeter. Şifre çözme, andorid vs özellikler mümkünse olmasın.
  • openbox cihazı bayramda balkanlara giden bir akrabadan rica ettim, cihazı satan bir bulgar firmasının sofyadaki mağazasının adresine kadar da yazdım verdim bakalım alabilecek mi, hayırlısı.

• Hd uydu alıcısı-recevier Vurgunculuğu,Milyon liralar kazanan uyanıklar!

Bu makaleyi mutlaka okuyun bütün bakış açınız ve fikirleriniz değişecek, ama kararınız değişir mi onu bilemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: CanS

openbox cihazı bayramda balkanlara giden bir akrabadan rica ettim, cihazı satan bir bulgar firmasının sofyadaki mağazasının adresine kadar da yazdım verdim bakalım alabilecek mi, hayırlısı.

malesef burdan da sonuç alamadım, 75 dolarlık cihazı sonunda ukraynaya gidip kendim alıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.Luther King

Hd uydu alıcısı-recevier Vurgunculuğu,Milyon liralar kazanan uyanıklar!

Bu makaleyi mutlaka okuyun bütün bakış açınız ve fikirleriniz değişecek, ama kararınız değişir mi onu bilemiyorum.
    http://www.anlayanbiri.com/hd-uydu-alicisi-recevier-vurgunculugu-cin-mallari-fason-cihazlar-turkiyede-100-euronsani-olsa-verdigi-parayi-bilir
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:40:05 >

• Arkadaşlar herkese merhaba, öncelikle uydu alıcı konusunda pek bir bilgim yok, bu başlığı bir hayli okumama rağmen kafamdaki soru işaretlerini kaldıramadım. Televizyonum ju7500, kendi uydu alıcısı tatmin edici bir görüntü vermiyor. 250 Tl'ye kadar iyi görüntü elde edebileceğim bir alıcı tavsiye edebilirseniz çok sevinirim.
  • Arkadaşlar merhaba.
    Bu konuda nereyse hiç teknik bilgisi ve uzmanlığı olmayan biri olarak öğrenmek istiyorum.

Öncelikle, benim anladığım kadarı ile uydu alıcılar, yazılım yapısına göre 3 gruba ayrılıyor: (Yanılıyorsam düzeltin lütfen)
    - Standart uydu alıcılar. (Next, goldmaster vb.)
    - Android uydu alıcılar (Atlanta, wetek vb.)
    - Enigma uydu alıcılar (Dreambox, VU+, Gigablue vb.)

Bu 3 grupta gözle görünür görüntü farkları varmı dır? (Eşit şartlar altında)
    Bunuda 3 açıdan soruyorum:

1. mesela 3 gruptada uydudan HD bir kanalın görüntüsü.
    2. dahili yada usb harddiskten oynatılan bir mkv video.
    3. doğrudan internet üzerinden izlenen görüntüler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturcha

Arkadaşlar merhaba.
    Bu konuda nereyse hiç teknik bilgisi ve uzmanlığı olmayan biri olarak öğrenmek istiyorum.

Öncelikle, benim anladığım kadarı ile uydu alıcılar, yazılım yapısına göre 3 gruba ayrılıyor: (Yanılıyorsam düzeltin lütfen)
    - Standart uydu alıcılar. (Next, goldmaster vb.)
    - Android uydu alıcılar (Atlanta, wetek vb.)
    - Enigma uydu alıcılar (Dreambox, VU+, Gigablue vb.)

Bu 3 grupta gözle görünür görüntü farkları varmı dır? (Eşit şartlar altında)
    Bunuda 3 açıdan soruyorum:

1. mesela 3 gruptada uydudan HD bir kanalın görüntüsü.
    2. dahili yada usb harddiskten oynatılan bir mkv video.
    3. doğrudan internet üzerinden izlenen görüntüler.

Can Hocam, merhaba.

Asıl uzmanlık alanınız TV ler ama ben uydu alıcı vb. konularda da bilgi ve tecrübeniz olduğunu zannederekten, üstteki soruma ilaveten bazı konularda danışmak istiyorum. Değerlendirme ve tavsiyenizi esirgemez iseniz sevinirim.

Esasen benim bir cihaza ihtiyacım var.
    Şu anki mevcut durumda, evimde bir Next HD HC-12 Teledünya kablo TV alıcı var.
    Salonumda ise TV yerine, tavanda sabit 1080p 3D projeksiyon (Epson 5200) kullanıyorum. TV yok.
    Görüntüyü kablosuz olarak harici bir cihazla aktarıyorum.
    Perdemde oluşan görüntü 108" (240x135 cm)

İhtiyacım olan şey ise, öncelikle projeksiyon cihazımı smart TV ye dönüştürmek ve birde uydu yayınlarını almak istiyorum.
    Daha sonradan ise birde, AVR alıp ses sistemi kuracağım ama bu başka bir konu tabiki.

Bu durumda, benim anladığım kadarı ile 3ünüde içinde barındıran linux cihazlar. Yani DVB-S + DVB-C + Smart Box
    Rastladığım en uygun cihaz ise GigaBlue HD Ultra UE.(DVB-C ile beraber 754 TL)
    http://www.gigablue.com.tr/hdultraue.php
    Birde VU+ DUO2 var ama çok pahalı.

Tabi şundan emin değilim. İhtiyaçlarımı tek bir cihazda çözmek mi mantıklı ?, yoksa, her ihtiyaç için en ideal cihazı ayrı ayrı almak mı ?
    Linux cihazlar smart TV ihtiyaçlarına nekadar cevap verebiliyor ?

Bu arada, şunu da öğrendim: Linux cihazlar, özünde server (kart paylaşımı ile şifre çözme) almak isteyenler için tasarlanmış.
    Ben ise hiçbir zaman bu amaçla kullanmayacağım.
    Ama ilerde, bazı dijital platformların modüllerini alıp kullanır mıyım, onu bilemiyorum.

Diğer seçenekler ise,
    En çok bahsi geçen android uydu alıcılar (Atlanta G5 mini, Wetek gibi...) (Teledünya alıcı da 2. cihaz olarak kullanacağım mecburen.)
    Android cihazlarda ise maalesef, linuxlar gibi bir donanım ve yazılımsal kaliteden bahsedilmiyor, bir çok yazıda.

Son seçenek olarak ta her cihaz ayrı olacak.
    Uydu Alıcı (Vu Zero olabilir ama aynı zamanda tam bir smart TV Box işlevide görebilir mi bilemiyorum ?)
    Smart TV Box
    Teledünya uydu Alıcı

Smart TV Box denince, çok fazla ürün seçeneği var.
    Android yada windows tabanlı mini PC ler var.
    Hatta uygun fiyatlı (yada kullanılmış) bir windows dizüstü PC bile smart TV (yada HTPC) işlevi görebilir.
    smart TV deyince, windows tabanlı olması beni cezbediyor, aslında. Sadece box olarakta Atom işlemcili Dark XSW200 gibi cihazlar var.

Smart TV deyince ne anladığıma da değinecek olursam;

-Harici veya dahili bir harddiskten hertürlü filmi oynatmak
    -Medya arşivimdeki bütün fotoğraf, video vb şeyleri sunmak, slayt vb yapmak
    -Akıllı telefon, tablet, kablosuz klavye fare gibi mobil cihazlarla bağlantı kurabilmesi. (Airplay gibi)
    -İnternetten dizi-film izlemek, surf yapmak.
    İlk aklıma gelenler. Fazlasıda göz çıkarmaz tabiki ;)

Biraz fazla uzattım galiba, kusura bakmayın.
    Sonuç olarak, alıntıladığım paragraftada sorduğum gibi görüntü kalitesini önemsiyorum.
    Bütün TV kanallarını (kablo ve uydu) tek cihazdan tek bir listede görmek iyi olacağını sanıyorum.
    Birde linuxlar da smart TV becerileri beni tatmin edebilirmi acaba ?

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:43:30 >
  • Sayın Albanı:Technisat cihazlarda DS sorunlu demişsiniz bilgisizliğimi bağışlayın DS den dsmart'ımı anlamalıyım? cevap için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

@alaturka

PJ ile kullanma da SmartTV denen ıvır-zıvır bir çok şeyi yapan MediaPlayer türü veya şimdiler de bunların Android türleri de vardır ama bu cihazların "resim kaliteleri" çok üst düzey değildir!
    benim veya bizim gibi FILM ve resim hastaları için bu cihazlar ya hikaye ya da vasat kalıyor(6/7 tane MP cihazı aldım ve şutladım) bu cihazlar;bazı kişiler vardır her bir şeyi açsın-yappsın oraya buraya girsin
    v.s v.s diyenler için uygun olur,bana gelmez böyle "all-in-one" tarzı cihazlar! herkes kendi işini yapacak ve one göre bir sürü gerekiyorsa cihazlar bağlayacağım!

PJ den SmartTV için ilgili başlığına gir bak seçeneklere ama yüzlerce seçenek ve öneriler göreceksin işin o kısmına ben karışmam

Sonra sen bir alay şey sıralamışsın yaw,biraz da olayı karıştırmışsın!

Bahsettiğin Receiver ların hiç birisi benim kalemim cihazlar değildir,uzağından bile geçmem ben onların,ama bu cihazların asıl işi CS yapmak dır!!(sharing) ama sana sharing işini ciddi tavsiye ederim
    en azından gözün-gönlün açılır yaw Astra 19,2/Hotbird 13 den bir alay TV kanalı izlersin ve o zaman e2 li bir cihaz alırsın(VU+ lar OK dir) pahalı dersen işin orasına yine karışmam ama her bütçeye
    CS işi yapan cihaz vardır!

Yerli Platformlar dan sadece DS de Modül lü üyelik vardır DT de yoktur(eskiden bir ara vardı)

SmartV dediğin olayın ucu başı yokki bir dünya özellikler v.s v.s var işim yok böyle işlerle benim ayrıca herkesin beklentileri de çok farklı! ben bu işlerin çoğunu/gerekiyorsa PC den yapıyorum dertsiz olarak
    PC bütün bu bahsettiklerini yapar fazlasıyla üstelik kumanda da senin elinde olur,kafana göre hareket edersin,SmartTV yok MPlayer v.s alırsan elin heriflerin yazılım çıkarmalarına kalır!
    PC her zaman en iyi tek seçenekdir(bana göre) boktan Çin malı teneke kutularına haybeye para vermem ben

Ben sadece bu kısım da Receiver ile ilgileniyorum,bilen bilir beni "Marka" ve bazı cihazlara yazılırım çok uzun yıllardır TechniSat/Kathrein/Humax TOP-3 favori cihazlarım dır
    Bölüm de bolca bunların muhabbetlerini yaptık senelerdir! ama Kamaxx Hocaya yapılan haksızlık sebebiyle de artık bu bölüm de tat kalmaz ve zaten işi bilen adam da yok!(bizim kulvarımız da)

Hem bir sürü şeyi isteyeceksin hem de paraya kıymayacaksın,yok böyle bir düzen yaw keyif için kıyacaksın bazı şeylere

Senin olayın iki kısım gibi geldi bana ilk etap da Receiver için Kamax/Albani msg larını okursan fikir sahibi olursun!
    SmartTV için de bizim ayrı bir bölüm var oraya takıl,orası "MediaPlayer" olayı içindir çoğunu tanırım yazanların,işi iyi bilen arkadaşlar vardır "Papirus" gibi veya "Sadays" gibi
    Uydu Bölümünü salla geç,buradan sana ekmek çıkmaz kardeşim! MP bölümüne takıl biraz,orada PJ ciler de vardır veya PJ bölümüne takıl,çoluk-çocuk yoktur orada

MP için bölüm>>>http://forum.donanimhaber.com/forumid_753/tt.htm

CAN++

Sayın albani DS sorunu dediğinizde dsmartımı kastediyorsunuz? kısaltmaların açılımını bilemedğimden soruyorum.selamlar

• blokker B kullanıcısına yanıt
    Dsmart anla
  • quote:

Techni STC+ 4k/UHD Receiver

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/
    https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT_ISIO_STC+/352-699/

++

https://www.technisat.com/de_DE/IFA-2015/352-608/

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler
    Bir sürü çöp cihazı eve topladıktan sonra en doğru seçimim sizin önerileriniz olduğuna kesinlikle inandım .
    Bir arkadaşın önerisi ile Windows dizüstünün ekranını söktüm attım .820M Nivida GPU var . Oldu sana 4k D.üstü MP .

DIGIT ISIO STC+ şu an en ucuz 399EUR .çöplere bayada bir borçlandım bir yıla kadar fiyatı 299EUR düşer mi

• yilmazkil Y kullanıcısına yanıt
    Dizüstünden Media Center olayı güzel fikirmiş. Mini PC alıp tv ile kullanmak isteyenler için bir alternatif. Sınırsız SMART.

Bu Technide fiyatlar neredeyse düşmüyor. Alamanlarda indirim anlayışı(?!) bize göre zayıf.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yilmazkil

quote:

Techni STC+ 4k/UHD Receiver

https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT-ISIO-STC+/352-10905-10701/
    https://www.technisat.com/de_DE/DIGIT_ISIO_STC+/352-699/

++

https://www.technisat.com/de_DE/IFA-2015/352-608/

Aydınlatıcı bilgiler için teşekkürler
    Bir sürü çöp cihazı eve topladıktan sonra en doğru seçimim sizin önerileriniz olduğuna kesinlikle inandım .
    Bir arkadaşın önerisi ile Windows dizüstünün ekranını söktüm attım .820M Nivida GPU var . Oldu sana 4k D.üstü MP .

DIGIT ISIO STC+ şu an en ucuz 399EUR .çöplere bayada bir borçlandım bir yıla kadar fiyatı 299EUR düşer mi

Alıntıları Göster
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 14 Ocak 2016; 17:44:02 >

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.